Guatemala i la Cultura Maia

Guatemala és un dels països més tradicionals i colorits i per moltes persones el més encisador i autèntic de l’Amèrica Central. En un territori relativament petit hi trobarem una gran varietat d’atractius. Des de la pau i serenitat del llac Atitlan i els alts volcans que l’envolten fins a les impressionants restes maies, ciutats colonials molt ben conservades, pobles i mercats infinitament plens de color com a Chichicastenango i una gent molt amable i arrelada a antigues tradicions heretades de la cultura maia amb pinzellades de la cultura colonial, cada dia ens oferirà sorpreses meravelloses i quedarem simplement enamorats d’aquest país.

Guatemala no és una destinació de masses i això li confereix un gran atractiu addicional perquè el visitant sempre té la sensació d’estar experimentant encara un país autèntic i genuí.

Sens dubte que un dels punts més forts d’un viatge a Guatemala és la seva gent. La població indígena és molt simpàtica i acollidora, van majoritàriament vestits encara de forma tradicional amb robes multicolors i ens transmeten aquella meravellosa i indescriptible sensació de saber que s’està en un lloc veritablement únic.

El Club del Viatger us proposa un complert recorregut pel bo i millor d’un país que no oblidareu fàcilment. Guatemala serà un festival pels vostres sentits!

Itinerari

Volem a Guatemala
Dimarts, 5 de desembre

Sortida des dels punts de recollida habituals cap a l’aeroport de Barcelona per facturar maletes i volar cap a Guatemala via una ciutat europea. Àpats a bord de l’avió.

Aterrarem a l’aeroport d’Aurora. Després de passar el control de passaport i duana, ens trobarem amb el nostre guia local i ens traslladarem en autocar a la ciutat d’Antigua Guatemala per anar directament a l’hotel on ens allotjarem les dues properes nits. Sopar i allotjament a l’hotel.

Antigua
Dimecres, 6 de desembre

Després de l’esmorzar, farem un recorregut que ens portarà a conèixer una de les ciutats espanyoles més antigues del continent americà. Antigua Guatemala va ser fundada pels espanyols l’any 1543 durant l’època de “la Conquista”. Aquesta ciutat ha estat declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i ens captivarà amb les seves ruïnes, esglésies, convents, carrerons de pedra, artesania, botigues d’art, museus i, per descomptat, el color i la cultura del poble de Guatemala en tot el seu esplendor. Dinarem en un restaurant local i seguidament anirem a visitar una de les finques de cafè o nous de macadàmia que hi ha a prop d’Antigua.

Acabades les visites, tornarem a l’hotel i a l’hora acordada sortirem plegats a sopar a un restaurant cèntric. Retorn a l’hotel i allotjament.

Antigua – Chichicastenango – Panajachel
Dijous, 7 de desembre

Després d’esmorzar, sortirem en autocar cap a Chichicastenango coincidint amb dia de mercat. Aquí tindrem una extraordinària experiència ja que el poble canvia totalment quan hi ha mercat i els carrers s’omplen de colors, olors i sons mentre els venedors pregonen en la seva llengua Quiche els més variats productes. Podrem trobar a bon preu màscares de fusta, teixits colorits, ceràmiques, tot tipus d’artesania i menjars típics.

Quan arribem a l’església de Santo Tomás, en ple mercat, el nas se’ns omplirà d’olors de roses, crisantems, nards i altres flors que es barrejaran amb l’encens que els creients ofrenen a dins i a fora de l’església. Gaudirem d’una mica de temps lliure per descobrir el mercat pel nostre compte i anirem a dinar. Després, continuarem el viatge cap a la riba del llac Atitlan. Aquest llac és un dels principals atractius turístics de Guatemala i és un veritable mirall en el que s’hi reflecteixen els imponents volcans Atitlan, San Pedro i Tolimán.

Arribada a l’hotel Atitlan, situat davant del llac i on ens allotjarem dues nits. Aquest establiment és encisador i molt bonic i ofereix unes vistes senzillament espectaculars del llac i els volcans.

Sopar al mateix hotel.

Llac d'Atitlan
Divendres, 8 de desembre

Esmorzar a l’hotel i sortida a peu per embarcar en una llanxa per navegar pel llac Atitlan i gaudir del meravellós entorn de pel·lícula i per visitar els poblets de la seva riba anomenats San Juan La Laguna i Santa Catalina Palopó on coneixerem les tradicions culturals, artesanals i artístiques per les que destaquen aquests pobles. Disposarem de temps lliure per passejar pels dos pobles, parlar amb la gent que hi viu, comprar artesania o simplement gaudir del llac i dels volcans.

Després de dinar a un restaurant en ruta, retornarem cap al nostre hotel i podrem relaxar-nos una estona a la meravellosa terrassa davant del llac.

Sopar a l’hotel i allotjament.

 

Panajachel – Iximche – Ciutat de Guatemala
Dissabte, 9 de desembre

Després d’esmorzar, sortirem cap a la ciutat de Guatemala, visitant en ruta el mercat de Sololá, gairebé tan important com el de Chichicastenango i igualment interessant però amb l’avantatge de que encara hi ha menys turisme i, per tant, és més autèntic.

A Sololá també hi trobarem artesania i ceràmica però potser el que més ens sorprendrà i fascinarà són les parades de fruites, verdures, carn i peix i la gran quantitat d’habitants de la regió que realment utilitzen aquest mercat per proveir-se. Continuarem camí cap al jaciment arqueològic precolombí d’Iximché que va ser una de les ciutats-fortalesa més grans de l’Imperi Caqchiquel i la seva capital des del 1470 fins al seu abandonament l’any 1524. A Iximché veurem les restes dels temples piramidals, els patis de joc de pilota i visitarem el seu museu.

Acabada la visita, continuarem viatge cap a Tecpán on dinarem a un restaurant local. Després de dinar recorrerem 90 km fins a la ciutat de Guatemala, la capital moderna del país i anirem directament cap a l’hotel on soparem i ens allotjarem aquesta nit.

Ciutat de Guatemala – Biòtop – Cobán
Diumenge, 10 de desembre

Esmorzar aviat a l’hotel i sortida en autocar cap a les províncies d’Alta y Baja Verapaz, unes terres envoltades de boscos humits per la gran quantitat de pluja que reben i que posseeixen una gran varietat de flora i fauna gràcies als seus microclimes. Aquesta regió és considerada com una de les més naturals i més boniques del país. En ruta, farem una visita al Biòtop del Quetzal, un parc natural que podrem descobrir passejant pels seus camins i observar la magnífica flora i fauna que hi habita.

Durant aquesta bonica passejada entre la natura més exuberant, podrem sentir el soroll dels rierols i el cant de les variades aus. Continuació del viatge i dinar en ruta per seguir després cap a la ciutat de Cobán que va ser fundada pels espanyols al segle XVI i que destaca per la seva catedral i per la seva artesania en plata. Després de fer una passejada guiada, continuarem cap a l’hotel on ens allotjarem dues nits.

Semuc Champey
Dilluns, 11 de desembre

Després d’esmorzar començarem un dia envoltats de natura de gran bellesa. Ben aviat sortirem cap a l’àrea protegida de Semuc Champey, en llengua indígena “el lloc on el riu s’amaga sota les pedres”. Per arribar-hi haurem de fer un canvi de vehicle ja que no s’hi pot arribar en un autobús normal. Aquesta zona consisteix en una sèrie de piscines naturals de pedra calcària d’entre un i tres metres de profunditat, intercalades per petits salts d’aigua, tot dins d’un ambient de bosc tropical. Semuc Champey va ser declarat Monument Nacional l’any 1999 pel govern de la nació perquè el bosc subtropical que cobreix la zona posseeix una gran riquesa ecològica amb més de 100 espècies identificades d’aus, 34 de mamífers, 25 de rèptils i amfibis i més de 100 espècies diferents d’arbres.

El dinar d’avui consistirà en un dinar en plena natura en un restaurant dins l’àrea protegida. A la tarda, retorn a l’hotel per descansar. Sopar i allotjament a l’hotel.

Coban – Raxruha – Flores
Dimarts, 12 de desembre

Esmorzar a l’hotel i sortida per carretera cap al Parc Nacional Cuevas de Candelaria que consisteixen en un dels més grans sistemes de coves naturals i rius subterranis situat a la transició entre l’altiplà i les terres baixes de la província de l’Alta Verapaz. Aquest parc té 8 coves de diferents característiques i nosaltres visitarem la “Cova Seca” amb un accés més fàcil pels visitants. Aquest conjunt de coves era un lloc de convergència espiritual pels antics habitants prehispànics i és per aquesta raó que era considerat un lloc sagrat i de peregrinació per la civilització Maia.

Després de dinar, continuarem el viatge cap a la ciutat de Flores. Aquesta illeta està plena de racons curiosos i pintorescs, botiguetes i cafès amb terrasses amb vistes al llac. Un lloc molt agradable i una de les destinacions turístiques més valorades del país.

Acabada la petita visita de l’illa, anirem cap a l’hotel on ens allotjarem dues nits. L’hotel està situat davant les llacunes de Petenchel i Bonifata i les habitacions estan envoltades de jardins i bones vistes, tot en un ambient tropical, senzill però acollidor. Sopar a l’hotel i allotjament.

Yaxha
Dimecres, 13 de desembre

Després de l’esmorzar recorrerem els 70 km que ens separen de Yaxha, un dels jaciments arqueològics que formen part de la Biosfera Maia i la gran joia amagada i menys coneguda de Guatemala, sempre a l’ombra de la molt més coneguda Tikal. Un dels grans avantatges de Yaxha és que hi ha molt poc turisme i això permet gaudir del conjunt amb una gran tranquil•litat i pau.

El recorregut guiat per aquestes ruïnes ens portarà per la “Calzada de las Canteras” fins A arribar al “Juego de Pelota”, envoltat per l’Acròpolis sud. Seguirem fins al Gran Complex Astronòmic on pujarem per unes escales i gaudirem d’unes espectaculars vistes de tota la zona i de l’Acròpolis nord que visitarem una vegada baixem del mirador. Continuarem el recorregut fins a l’estructura més important del recinte, el “Templo de las Manos Rojas”, de més de 30 m d’alçada i que -pels més valents que hi vulguin pujar- ens oferirà unes vistes úniques de la llacuna Yaxha i de tota la zona arqueològica. Avui dinarem dintre del recinte de Yaxha. Acabada la visita, tornarem al nostre hotel per refrescar-nos i descansar fins a l’hora de sortir de nou cap a l’illa de Flores on soparem en un restaurant local. Retorn a l’hotel i allotjament.

Tikal
Dijous, 14 de desembre

Després de l’esmorzar i degudament preparats per la calor, sortirem en autocar cap al Parc Nacional de Tikal, a uns 65 km del nostre hotel. Avui farem un meravellós recorregut pel bressol de la civilització Maia, considerat el lloc excavat més gran de les Amèriques i que conté algunes de les restes arqueològiques més fascinants d’aquesta antiga civilització. Tikal és la reserva natural més famosa i visitada de Guatemala i va ser declarada Parc Nacional pel govern de la nació al 1955 i Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 1979. Tikal comprèn 579 km² de selva exuberant que envolta el centre cerimonial del jaciment però no tot està descobert ni tot és visitable, de fet, els turistes només poden visitar una part relativament petita del total del recinte. Com a exemple, direm que la Universitat de Pensilvània va necessitar 13 anys per descobrir “tan sols” 16 km² de Tikal. Durant la nostra visita admirarem la Plaça Central, l’Acròpolis nord, el “Templo de los Mascarones”, el “Mundo Perdido” i el majestuós Temple IV i aquells que pugin al seu cim gaudiran del verd esmaragda de la selva i les piràmides més altes que sobresurten de la vegetació: una visió inoblidable! Avui dinarem dins el recinte.

Acabada la visita, ens traslladarem cap a l’aeroport de Flores per facturar maletes i sortir en vol directe cap a Guatemala. Després d’uns 45 minuts de vol, aterrarem i ens traslladarem de nou a l’hotel de Guatemala. Sopar i allotjament a l’hotel.

Ciutat de Guatemala i tornada a casa
Divendres, 15 de desembre

Esmorzar i visita panoràmica de la ciutat de Guatemala, la capital del país amb gairebé 3 milions d’habitants i situada a 1500 m d’alçada. Coneixerem el centre històric, el seu centre cívic, les principals avingudes i l’emblemàtica catedral i la seva plaça. Dinar a un restaurant local i trasllat a l’aeroport per volar a Barcelona via una ciutat europea.

Àpats i nit a bord.

Arribada a Barcelona
Dissabte, 16 de desembre

Arribarem a Barcelona, on l’autocar del Club del Viatger ens estarà esperant i ens tornarà als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Trobada pre viatge per conèixer els companys de viatge i rebre l’itinerari definitiu.
 • Trasllats a/des de l’aeroport de Barcelona des dels diversos punts de recollida habituals del Club del Viatger.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge.
 • Guies locals castellanoparlants per totes les visites del programa.
 • Vols Barcelona - Guatemala - Barcelona .
 • Facturació d'un equipatge de 20 kg i possibilitat de portar una bossa de mà de màxim 8kg.
 • Vol interior de Flores a Guatemala en classe turista, volant amb la companyia aèria guatemalenca.
 • 2 nits a l’hotel Camino Real Antigua de 5* o similar a Antigua.
 • 2 nits a l’hotel Atitlan de 4* o similar a Panajachel.
 • 1+1 nit a l’hotel Camino Real Guatemala de 5* a Guatemala.
 • 2 nits a l’hotel Paniste de 4* a San Cristóbal.
 • 2 nits a l’hotel Villa Maya de 3* a Flores.
 • Totes les visites, permisos i entrades segons l’itinerari.
 • Pensió completa durant tot el viatge.
 • Begudes durant els àpats (aigua o refresc).
 • Assegurança d’assistència en viatge.
 • Les despeses de caire personal.
 • Assegurança opcional d’anul•lació. Preu: 215€.
 • Tots els serveis que no estiguin especificats a l’apartat de serveis inclosos.
 • Propines.

ASSEGURANÇA DE CANCEL.LACIÓ I D’ASSISTÈNCIA AXA VIP PLUS PREEX “OPCIONAL”

NO INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE.

Trobem les següents millores, dins dels 32 supòsits inclosos en la pòlissa.

ABANS DEL VIATGE:

Podrà recuperar els diners del viatge:

 • Si ha de cancel·lar per recaiguda d’una malaltia pre-existent, no per agreujament d’un accident ocorregut amb anterioritat a la formalització de la pòlissa.
 • Si ha de cancel·lar per estar diagnosticat per Covid-19, ja que la consideren malaltia greu.
 • A més dels 32 supòsits que trobareu inclosos en la pòlissa.

DURANT EL VIATGE:

 • Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit de fins a 150.000 € (cent cinquanta mil euros) com qualsevol malaltia greu.
 • Tindrà dret a la devolució de les vacances no gaudides.
 • En cas de prolongació d’estada en un hotel, cobreix fins a 16 dies i 125 € per dia.

Exclusió important per part de l’assegurança:

 • No cobreix en cas que es tornin a decretar quarantenes obligades o estat d’alarma amb tancaments de fronteres.

 

ASSISTÈNCIA AXA BASIC PLUS – INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE

No inclou cancel·lació

 • Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a 3.600 € (tes mil sis-cents euros) com qualsevol malaltia greu.

Estarem encantats de fer-vos arribar el document complet de les pòlisses per poder comprovar totes les seves cobertures, inclusions i exclusions

Documents de la pòlissa