Expo 2021 Dubai i Abu Dhabi (II)

El Club del Viatger torna als Emirats Àrabs Units per visitar Dubái i d’Abu Dhabi, aquest cop amb un valor afegit, la visita de dos dies a l’EXPO 2021 a Dubái, la primera exposició universal que es celebra en un país de l’Orient Mitjà i el seu lema: “Connectar les ments, creant-ne futur”.

Un esdeveniment únic, el més gran que hi ha hagut mai, on la posada en escena del millor del món àrab donarà la benvinguda a 190 països participants i a milions de visitants d’arreu del globus.
També descobrirem Abu Dhabi, la capital dels emirats on el contrast de la tradició i modernitat es barregen amb elegància, ho veurem en la seva rica mesquita del xeic Zayed, la més gran dels Emirats Àrabs Units, i el futurista museu Louvre, el primer museu universal en un país del món àrab.

Ja coneixes aquestes ciutats? Tot i així val la pena tornar-hi perquè de ben segur que et tornaran a sorprendre, el seu creixement ha canviat la seva fisonomia contínuament, especialment amb l’Exposició Universal.

Itinerari

Barcelona - Abu Dhabi
Diumenge, 16 de gener

Trobada amb l’autocar del Club del Viatger des dels diversos punts de recollida per anar cap a l’aeroport de Barcelona des d’on volarem fins a Abu Dhabi. Arribada a mitjanit.

Un cop arribem trasllat  fins al nostre hotel de 4* on ens allotjarem les propera nit

Descobrim Abu Dhabi
Dilluns, 17 de gener

PLAÇA UNIÓ – CORNICHE – DINAR AL  EMIRATES PALACE – MUSEU DEL LOUVRE –  MESQUITA DEL XEIC ZAYED

 

Esmorzar a l’hotel. Abu Dhabi, la capital dels Emirats Àrabs units, és també una de les ciutats més grans dels Emirats, amb una població de gairebé un milió de persones, la ciutat s’estén damunt una illa en forma de T que sobresurt de la costa. La majoria de la població és forastera i aquesta ciutat, important nucli financer i empresarial, és considerada una de les ciutats més monumentals, modernes i riques del món. Dedicada històricament al conreu del dàtil i la cria de camells, no fou fins al 1958 que es trobà petroli per primer cop a la zona. Deu anys més tard, el 1968 el Regne Unit anunciava la seva retirada de la zona i el 1971 el xeic àrab Zayed es va convertir en el principal impulsor de la formació dels Emirats Àrabs Units. Amb la independència, aquests emirats van començar una carrera d’èxit basada en l’explotació petroliera i la ciutat d’Abu Dhabi s’anà convertint, a poc a poc, en la metròpolis luxosa i global que és a dia d’avui.

 

Farem una visita panoràmica, passant per Plaça de la Unió, mostra única del patrimoni dels Emirats Àrabs Units a través de les seves escultures, ens aproparem fins a la línia marítima i la costa de la ciutat i arribarem, finalment, fins a l’emblemàtic Emirates Palace, l’hotel, el més luxós d’Abu Dhabi on hi dinarem al seu restaurant bufet “Le Vendome”.

 

Havent dinat, podrem gaudir d’una obra mestra, la bella mesquita del xeic Zayed, la més gran dels Emirats Àrabs Units i que pot ser visitada per persones d’altres confessions religioses, compta amb quatre minarets d’una altura de 107 metres i amb 82 voltes, la més important té una alçada de 80 metres i un diàmetre de 36 m.  El complex té 1048 columnes a l’exterior i 96 en l’interior. L’artesania d’alta qualitat i d’inspiració musulmana, s’ornamenten amb milers de pedres precioses i semiprecioses, especialment incrustades en el marbre, com lapislàtzuli, ametistes, ònix vermell, aventurina, nacre i petxina d’abulón entre d’altres.

 

Visitarem el Museu del Louvre d’Abu Dhabi, el primer museu universal en un país del món àrab, un far de cultura que il·lumina a diversos pobles i obres artístiques de la història de la humanitat.

 

Acabada la visita ens dirigirem cap a Dubai, situada a només 140 km per una carretera pràcticament recta, trasllat a l’hotel de Dubai. Sopar i allotjament

Dubai tradició i modernitat
Dimarts, 18 de gener

ETIHAD MUSEUM – MADINAT JUMEIRAH – PALM JUMEIRAH AMB MONORAIL – DHOW CRUISE

Esmorzar a l’hotel. Dubai, la ciutat amb el creixement més ràpid de tot el món és un impressionant horitzó de gratacels on s’hi ubiquen luxosos hotels, centres comercials i importants seus d’empreses internacionals, però on també descobrirem els seus orígens i les seves tradicions.

Començarem amb la visita del Etihad Museum, dissenyat pels arquitectes canadencs Moriyama i Teshima, amb un original sostre blanc corbat inspirat en la forma de la constitució i està adornat per set columnes que simbolitzen les plomes utilitzades per signar l’acord original. El museu recopila, conserva i mostra el patrimoni dels Emirats Àrabs Units a les àrees social, política, història cultural, científica i militar. Conté des de passaports antics fins a artefactes personals dels seus governants. La signatura històrica de la Constitució, l’aixecament de la primera bandera i la formació dels Emirats Àrabs Units com a país el 2 de desembre de 1971 que va tenir lloc dins de la zona que forma avui el museu. El museu està dissenyat com un document que significa la signatura de la constitució dels Emirats Àrabs Units.

Seguirem fins al La Palm Jumeirah, la més petita d’un conjunt de tres illes artificials amb forma de palmera conegudes com a «Palm Islands». Està localitzada sobre l’àrea costanera de Jumeirah i és, juntament amb les altres palmes, una de les illes artificials més grans creades per l’home. La Palm Jumeirah està construïda amb la forma d’un arbre de palmera datilera i consisteix en tres parts: un tronc, una corona amb 17 frondes i una illa circumdant creixent que formarà un trenca onades. Per gaudir-la millor, agafarem una línia de monorrail de l’illa artificial de Palm Jumeirah que connecta la Palm Jumeirah amb el continent, que ens portarà fins “The Pointe”, es tracta del primer ferrocarril a la història de tota l’Aràbia Oriental i el primer monorrail a l’Orient Mitjà.

Dinarem a un restaurant local a The Pointe i en acabar anirem fins a Madinat Jumeirah per passejar pel seu soc, un modern basar àrab, ple de troballes increïbles, des d’espècies i sabatilles fins a joies de fabricació local.

Hora de sopar, avui pujarem a una barcassa de fusta molt típica “Dhow Cruise” i farem un petit creuer pel port de Dubai mentre sopem un bufet i gaudim de les vistes del Dubai de nit. Retorn cap a l’hote

Dubai tradició i modernitat
Dimecres, 19 de gener

EL TOP BURJ KHALIFA – EL DUBAI FRAME – SHEIKH MOHAMMED CENTRE – DUBAI CREEK – DUBAI FOUNTAINS SHOW

Esmorzar a l’hotel. Avui el nostre recorregut comença amb les millors vistes de la ciutat, pujarem quasi fins a tocar el cel, al 125è pis del  “The Top Burj Khalifa”, la torre, que disposa de 160 pisos, va ser dissenyada per l’arquitecte Adrian Smith i està inspirada en la geometria de la flor del desert i els sistemes de modelatge de l’arquitectura islàmica. Disposa de 57 ascensors, el més ràpid d’ells, que a més és de dos pisos, es desplaça a una velocitat de 10 metres per segon. Això significa que anirem cap amunt i cap avall a gairebé 35 quilòmetres per hora, en només 55 segons,  tindrem Dubai als nostres peus.

 

Però el que acabem de visitar també l’hi ha sortit un competidor, així que continuarem el nostre recorregut fins a l’últim referent cultural dels Emirats Àrabs Units, “Dubai Frame” una estructura icònica que “Emmarca” les vistes impressionants del Vell i del Nou Dubai, alhora que serveix de pont metafòric que connecta el passat ric de l’emirat amb el seu magnífic present, en mirar cap al nord veurem l’antic Dubai, la ria de Dubai esquitxada d’embarcacions dhow i els socs circumdants. Cap al sud, veurem l’esplendor de la nova Dubai, una sorprenent exhibició de lluents gratacels, brillants ports esportius i altres proeses de l’enginyeria moderna. Des del terra, l’estructura daurada de ferro forjat s’emmarca perfectament en les dues escenes, un pont de vidre de 93 metres de llarg, transparent amb panells de vidre  d’última generació connecta les dues torres verticals paral·leles. Avançar sobre el vidre transparent dona l’emocionant sensació d’estar caminant sobre l’aire.

 

Arriba el moment de conèixer els seus orígens, farem un dinar tradicional al Sheikh Mohammed Center, situat al districte històric de la capital, on un amfitrió local ens parlarà sobre cultura, costums i religió i posteriorment visitarem el Museu de Dubai, ubicat en el Fort Al Fahidi, amb més de 180 anys d’història. Creuarem les aigües del canal de Dubai amb l’embarcació tradicional, Abra, fins a arribar a Dubai Creek, i la zona de Bastakia, amb els reductes d’arquitectura històrica i les cases dels vells comerciants on encara s’hi poden trobar espècies diverses, objectes d’or i joieria artesanal.

 

Per acabar el dia, un altre de les boniques atraccions de la ciutat, “Dubai Fountains Show” el sistema de fonts coreogràfiques més gran del món, que ballen al so de conegudes peces musicals, ho veurem des del restaurant Abd El Wahab, on soparem avui. Un dia llarg i emocionant, ja és hora d’anar  a descansar al nostre hotel.

Explorant l’Expo 2021 Dubai
Dijous, 20 de gener

Esmorzar a l’hotel i sortida en el modern metro fins al recinte de l’EXPO, on passarem el dia.

Guiats pel nostre guia local organitzarem la visita dels dos dies per poder gaudir el màxim d’aquesta magnífica exposició.

Dinar dins del recinte. Trasllat en bus de tornada a l’hotel i sopar al mateix hotel.

 

L’Expo de Dubai durarà 173 dies. Aquest mega esdeveniment tindrà lloc de l’1 d’octubre de 2021 al 31 de març de 2022. Aquest ha estat un altre gran esdeveniment que la pandèmia ha obligat a retardar, permetent a tots els participants gestionar de manera segura l’impacte de la COVID-19 donant lloc al fet que aquesta exposició es centri en el desig col·lectiu de generar noves idees i identificar solucions per alguns dels majors desafiaments del nostre temps.

Sabies que és l’esdeveniment més gran realitzat al món àrab que es coneix?

Hi participaran més de 190 països. Totes les exposicions universals tenen una temàtica. Els Emirats Àrabs Units han triat el tema: «Connectant ments, creant futur», sent la sostenibilitat, l’oportunitat i la mobilitat els seus principals pilars.

 

El projecte està inspirat per la lògica del mercat tradicional àrab, el soc, en el qual cada tipus de producte s’ubica en un sector diferenciat. Al centre, la gran plaça d’Al Wasl (antic nom de Dubai), hi ha els pavellons més petits, i seguint el perímetre, els més grans, que s’estenen com pètals grans.

 

Tres pavellons principals, cada un dedicat a una de les principals àrees temàtiques: sostenibilitat, mobilitat i oportunitats. El Pavelló de la Sostenibilitat estarà compost per una sèrie d’estructures planes, cobertes amb panells fotovoltaics,  serà la seu de les últimes troballes en fonts renovables i innovació energètica. El Pavelló de la Mobilitat, té forma de trèvol envoltat per una gran plaça decorada amb animacions i joc de llums. El Pavelló de les Oportunitats sembla una piràmide invertida, amb obertures, passadissos i fins i tot un jardí cobert que serà la “llar” d’esdeveniments i espectacles temàtics.

Entre els pètals es trobaran pavellons importants com el Pavelló de Benvinguda, el Pavelló de la Innovació i el Pavelló UAE (Emirats Àrabs Units)

Aproximadament 4 km de llarg i 1,8 d’ample d’Exposició, dissenyats per ser accessible i explorada totalment a peu.

 

Un altre apunt important, la meitat de l’electricitat utilitzada durant l’esdeveniment serà generada enterament a partir de recursos renovables, mentre que el 90% del material utilitzat en els nous edificis vindrà del material convertit i reutilitzat de vells edificis i infraestructures. L’Expo Dubai 2020 serà també una oportunitat per impulsar l’ocupació i la inversió. Amb el desenvolupament sostenible de les atraccions turístiques, els espais comercials i residencials generaran al voltant de 277.000 nous llocs de treball, 40% dels quals estaran dins el sector de la promoció turística.

Explorant l’Expo 2021 Dubai i Safari al desert
Divendres, 21 de gener

Esmorzar a l’hotel i sortida en el modern metro fins al recinte de l’EXPO, on passarem el dia.

Guiats pel nostre guia seguirem la visita  d’aquesta magnífica exposició.

Dinar dins del recinte.

Trasllat en bus de tornada a l’hotel per preparar-nos per l’última activitat a Dubai.

 

Per acomiadar-nos de Dubai farem un divertit safari, sortirem a mitja tarda per gaudir del desert.

En vehicles 4 x 4 ens endinsarem al desert i el nostre conductor experimentat ens demostrarà les seves habilitats en conducció pujant fins a les crestes de les dunes, pararem un moment per sentir la immensitat del desert, on quedarem  envoltats  de dunes daurades, unes vistes senzillament impressionats.

Des d’aquest punt, seguirem fins a arribar al campament Beduí, on gaudirem d’un sopar BBQ sota les estrelles, mentre una ballarina ens delectarà amb la dansa del ventre i la dansa Tanoura. Mentre esperem que es pongui el sol, un altre moment màgic, els beduïns ens invitaran a donar un vol en camell

Tornada a casa
Dissabte, 22 de gener

Sortida en autocar per traslladar-nos a l’Aeroport Internacional de Dubai on prendrem el nostre vol a Barcelona a primera hora del matí. Un cop arribem a Barcelona l’autocar del Club del Viatger ens recollirà i ens acompanyarà als diversos punts de recollida del primer dia. Fi del viatge

En aquest viatge...

 • Trobada prèvia al viatge per conèixer els companys i rebre l’itinerari definitiu
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge.
 • Recollida en autocar des dels diversos punts acordats al Maresme, Barcelona i Vallès
 • Vols d’anada Barcelona – Abu Dhabi amb la companyia Etihad i tornada Dubai – Barcelona amb la companyia aèria Emirates. Totes les taxes incloses. 16/01/2022 13:50 hrs Barcelona – Abu Dhabi 23:10 hrs 22/01/2022 07:50 hrs Dubai – Barcelona 12:25 hrs
 • Guia local castellanoparlant durant tot el viatge
 • 1 nit al Southern Sun Abu Dhabi de 4* o similar a Abu Dhabi.
 • 5 nits al Courtyard by Marriot Al Barsha de 4* o similar a Dubai
 • Autocar privat per al nostre grup durant tot el viatge.
 • Pensió completa des de l’esmorzar del segon dia fins a sopar del penúltim dia.
 • Expo tiquets per 2 dies.
 • Dinar al Sheikh Mohammed Centre cultural.
 • Sopar en un restaurant amb vistes al Dubai Fountains Show.
 • Dinar bufet al restaurant Emirates Palace, el més luxós d’Abu Dhabi.
 • Sopar a bord d’un vaixell tradicional “Dhow Cruise”.
 • La resta de dinars i sopars en l’hotel o restaurants locals.
 • Totes les visites i excursions descrites a l’itinerari.
 • Totes les entrades en els monuments mencionats en l’itinerari.
 • Etihad Museu.
 • Entrada en el Museu de Dubai.
 • Entrada a la torre Burk Khalifa a Dubai.
 • Entrada al “Dubai Frame”.
 • Passeig amb “Abra” barca tradicional a Dubai.
 • Safari al Desert amb 4x4 amb sopar BBQ sota les estrelles.
 • Monorail de Palm Jumeirah.
 • Entrada a la mesquita Sheikh Zayed.
 • Entrada al Museu Louvre.
 • Petit obsequi del Club del Viatger per habitació.
 • Assegurança bàsica d’assistència durant el viatge.
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les begudes als àpats
 • Les despeses de caire personal
 • Les propines
 • Assegurança opcional de cancel·lació, que es pot adquirir en les nostres oficines: amb cobertura fins a 3.000 € amb un cost de 90,00 € amb cobertura fins a 4.000 € amb un cost de 150,00 €

Documents de la pòlissa