Escòcia i el Royal Military Tattoo

Escòcia és una terra de conte i de llegendes, un país hipnòtic que ha atret a navegants, pintors, músics, exploradors, viatgers i comerciants a recórrer les seves terres verdes i agrestes. Qui no ha estat mai a Escòcia desconeix la força en què el paisatge s’adreça a tots nosaltres en aquestes terres. Una terra orgullosa i hospitalària, dura i de gran bellesa, espectacular i alhora íntima. Una geografia esquitxada de castells, de petits pobles de pedra i oberta al món a través de les seves grans ciutats de Glasgow i d’Edimburg.

El Club del Viatger  us proposa un recorregut espectacular per la meravellosa Escòcia, per tal de descobrir-ne els seus principals encants, com els Highlands i i els llacs de Loch Lomond i Ness i els seus icònics castells, els seus pobles i ciutats, com Glasgow, Aberdeen, Inverness i Edimburg i els seus paisatges. Viatjarem en un tren de vapor a través d’una ruta de somni, navegarem per alguns dels seus llacs, ens allotjarem en excel·lents hotels seleccionats amb molta cura i gaudirem de la cuina escocesa.

Finalment, us proposem assistir al gran espectacle de la Royal Military Tattoo, un monumental espectacle escènic i musical interpretat per les forces armades, un dels principals símbols d’Escòcia! Aquest serà un viatge completíssim, carregat de moments meravellosos i molt intens.

Deixeu-vos seduir per Escòcia, la Gran Bretanya més remota però potser la més autèntica.

Itinerari

Barcelona - Glasgow
Dimecres, 16 d’agost

Sortida en autocar des dels diferents punts de recollida en direcció cap a l’aeroport de Barcelona per volar a Glasgow. A l’arribada, ens trobarem amb el nostre guia local que ens acompanyarà al centre de la ciutat. Començarem amb una visita pel centre de Glasgow que ens permetrà conèixer la ciutat més gran d’Escòcia. Glasgow, a les vores del Riu Clyde és una ciutat de caràcter industrial i dinàmic. Al segle XIX arribà a ser la segona ciutat més important de l’Imperi Britànic, fet que s’observa encara amb la seva important arquitectura victoriana. A dia d’avui la ciutat ha renascut i s’ha rejovenit. Aquest nou caràcter el podrem observar a través de les seves múltiples botigues de moda, els seus pubs i vida nocturna, la seva arquitectura moderna i heterogènia, mescla d’estils com el victorià, el georgià, el venecià i l’Art Deco, les seves galeries i museus i els seus parcs, com el Pollok Estate Country Park.

També, visitarem el Kelvingrove Art Gallery and Museum de Glasgow. Aquest museu acull una gran diversitat d’obres d’art i peces de ciències naturals que van des de l’Antiguitat fins als nostres dies, amb peces de gran qualitat, tant d’època romana com d’artistes com Rembrandt, Israëls, Monet, Van Gogh o Dalí.

Traslladarem al nostre cèntric de  4 estrelles.

Sopar en un restarant local.

Glasgow – Highlands: Stirling Castle – Llac Lomo
Dijous, 17 d’agost

Esmorzar a l’hotel i sortida per iniciar la nostra ruta per visitar el Stirling Castle, un dels castells més importants d’Escòcia tant per la seva història com arquitectura i envoltat de penya-segats. La majoria de parts del castell daten encara dels segles XV i XVI quan aquest castell era una de les residències reials de la monarquia escocesa. Un cop acabada la visita dinarem en un restaurant en ruta i posteriorment continuarem cap a les Terres Altes d’Escòcia o Highlands, una de les regions més belles del continent. Dinar en ruta i pararem en el Loch Lomong, per fer un recorregut per les seves aigües i visitar la illa Inchcailloch plena de bellesa i antigues històries.

Quan parlem sobre llacs d’Escòcia, segur que és el Llac Ness el primer que se’t ve sempre al capdavant. I no és d’estranyar, no obstant això, n’hi ha un que molts desconeixen i que en canvi li supera en extensió i fins i tot en bellesa. Es tracta del Loch Lomond, un ampli cos d’aigua dolça amb 70km² de superfície que se situa sobre la falla que separa les Lowlands i les Highlands.

En acabar, continuarem la nostra ruta pel sud de les Terres Altes d’Escòcia o Highlands fins arribar al nostre hotel. Sopar i allotjament a l’hotel de 4 estrelles on ens hi estarem les dues properes nits.

Jardins Arduaine – Loch Fyne – Castell Inveraray
Divendres, 18 d’agost

Esmorzar a l’hotel i sortida per visitar la península d’Arduaine i l’imprescindible Arduaine Garden, un meravellós jardí botànic d’estil britànic, molt ben cuidat i amb una variada i encisadora flora que ens encantarà. A mig matí continuarem el nostre itinerari cap a la costa oriental d’Escòcia. A part de les visites programades, el dia d’avui ens permetrà gaudir de paisatges molt escocesos, immensament verds i de gran bellesa. Arribarem així fins a la costa oriental d’Escòcia, a la riba del Loch Fyne i a la població d’Inveraray.

Visitarem el poble d’Inveraray i dinarem a un restaurant, a prop del famós llac Loch Fyne. Havent dinat visitarem el Castell d’Inveraray, construït al segle XV i antiga residència del Duc d’Argyll, el cap del clan Campbell i que avui és una de les parades obligatòries de la zona. A mitja tarda tornarem cap al nostre hotel per sopar i allotjar-nos-hi.

Fort Williams – Tren Jacobite Steam – Llac Ness
Dissabte, 19 d’agost

Després d’esmorzar, deixarem l’hotel per continuar el viatge. Una ruta molt escènica ens portarà fins a la ciutat de Fort Williams, als Highlands i que visitarem breument abans de prendre el tren de vapor Jacobite Steam Train que en un còmode vagó i en un inoblidable recorregut de poc més de dues hores ens portarà a través de paisatges de somni fins a Mallaig, població pesquera de gran bellesa. Aquest recorregut ferroviari és considerat un dels més espectaculars del món per la seva gran bellesa i varietat de paisatges. Aquest serà un dels punts culminants del viatge.

A l’arribada a Mallaig anirem a dinar en un restaurant local. Havent dinat continuarem la nostra ruta fins al mític Llac Ness on hi prendrem el ferry The Clansman Cruise Inspiration, d’una mitja hora que, sortint del port de Clansman Harbour, ens permetrà conèixer millor aquest llac i intentar veure el seu monstre! El ferri ens portarà fins al Urquhal Castle, considerat un dels llocs més pintorescs de les Terres Altes d’Escòcia. El castell havia jugat durant segles un important rol en el control de la ruta a través dels Highlands.

Construït al s. XIV ha patit la destrucció i la violència dels seus clans rivals i enemics i a dia d’avui es presenta solitari i en runes a les vores del llac Ness. A mitja tarda continuarem la ruta fins arribar a la ciutat d’Inverness on soparem i ens allotjarem a un hotel de 4* als seus voltants la propera nit.

Inverness – Cawdor Castle – Destil•leria Whisky
Diumenge, 20 d’agost

Esmorzar a l’hotel i visita de la ciutat d’Inverness, centre administratiu de la regió dels Highlands, i havia estat la capital del comtat d’Inverness-shireque, deu el seu nom a la seva posició geogràfica, “Inbhir Nis” significa “desembocadura del Ness”.

Posteriorment sortirem en autocar per visitar el castell Cawdor, situat a prop de la ciutat. Construït a finals del segle XIV com a fortalesa privada dels Barons de Cawdor, el castell segueix sent encara a dia d’avui la residència oficial de la mateixa família. El castell, la seva torre medieval i els seus jardins conformen un conjunt de gran importància històrica i gran bellesa.

Dinar en ruta. Havent dinat, farem una part de la que es coneix com la “Ruta del Whisky de Malta” i anirem fins al poble de Dufftown fins a la destil·leria de whisky Glen Garioch per visitar les interioritats d’aquest conegudíssim productor de whisky escocès, conegut a tot el món i fer-hi un tast de diversos whiskies de la casa.

Trasllat al nostre hotel a Aberdeen, per sopar i allotjament.

Aberdeen – Glamis Castle – Scone palace – Edimburg
Dilluns, 21 d’agost

Esmorzar a l’hotel. Avui dedicarem el dia a la Ciutat d’Aberdeen i als seus entorns i pràctiques tradicionals. Aberdeen és coneguda com la “ciutat del granit”, és la tercera ciutat més gran d’Escòcia i un important port del Mar del Nord. Dedicarem el matí a visitar una interessant granja de bous on podrem conèixer i fotografiar els únics bous escocesos, una raça particular i endèmica de la regió. Coneixerem la seva història, el procés de manutenció d’aquest animal tan preuat i farem també una degustació d’aquestes carns tan preuades durant el dinar.

Havent dinat anirem al castell Glamis Castle on ens oferiran una visita privada de les seves dependències. Aquest castell és probablement el més refinat i elegant de tot Escòcia. Construït l’any 1372 és des de llavors la residencia oficial de la família dels Comtes de Strathmore i el propietari actual és Simon Patrick Bowes, el 19è Comte de Strathmore. El Castell és molt famós per haver sigut la residencia de la reina Isabel mare durant la seva infantesa.

Acabada la visita continuarem viatge i fins al Scone Palace, al cor d’Escòcia. Visitarem aquest monumental i escènic palau escocès, tot visitant també la seva capella, les seves col·leccions d’antiguitats i els seus estranys artefactes de col·lecció.

Arribarem a Edimburg i ens traslladarem al nostre confortable de 4 estrelles, on ens hi allotjarem les dues últimes nits. Sopar a l’hotel

Edimburg i Military Tattoo
Dimarts, 22 d’agost

Esmorzar a l’hotel i inici de la visita guiada d’Edimburg, un tresor arquitectònic que acull cases i monuments de diverses èpoques, magníficament conservats. Essent una de les ciutats més antigues d’Escòcia i alhora la més vibrant, màgica i coneguda d’elles, la ciutat s’asseu sobre diversos turons d’origen volcànic i és coronada pel seu icònic castell.

Començarem la visita tot coneixent, precisament, el Castell d’Edimburg, antiga i imponent fortalesa situada dalt d’un turó sobre la Ciutat, visitant els seus interiors. Continuarem posteriorment per la Royal Mile o Milla d’Or i anirem a peu fins al Parlament Escocès, visita del seu exterior, dissenyat per l’arquitecte català Enric Miralles i que ens permetrà conèixer la política, l’autogovern, les aspiracions i la singularitat d’aquest territori que tan sovint s’ha relacionat amb Catalunya. Posteriorment anirem fins a la Scottish Whisky Experience que ens permetrà fer un interessant i divertit recorregut a través del procés de producció del whisky, la beguda nacional escocesa. Dinar en el restaurant Amber, ubicat en el mateix lloc. A la tarda, visitarem la Catedral de Sant Giles (Sant Egidi en català), al mateix centre de la ciutat, construïda a partir del segle XII i un dels símbols d’Edimburg.

Avui farem un sopar una mica aviat en un restaurant local, per havent sopat anar a peu de nou al Castell d’Edimburg per gaudir del meravellós i únic espectacle The Royal Edinburgh Military Tattoo que té lloc a la plaça central del Castell i que consta de desfilades militars, gaiters, danses celtes, etc… tot amb gran marcialitat en un entorn inoblidable. Aquest espectacle té lloc cada any durant el mes d’agost i atrau gent de tot el món que venen a la ciutat expressament pel Military Tattoo. Aquest serà el colofó del nostre intens viatge per Escòcia i un vespre inoblidable! Un cop acabi l’espectacle, tornarem al nostre hotel.

Tornada a casa
Dimecres, 23 d’agost

Esmorzar a l’hotel i sortida en autocar i amb les maletes cap a l’aeroport per volar cap a Barcelona. Un cop arribem, l’autocar del Club del Viatger ens vindrà a recollir per acompanyar-nos als punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Trobada prèvia al viatge per conèixer els companys i rebre l’itinerari definitiu.
 • Trasllats amb l'autocar del Club del Viatger a l'aeroport de Barcelona.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger.
 • Vol d’anada a Glasgow i de tornada des d’Edimburg via ciutat Europea.
 • Autocar privat durant tot el viatge.
 • Pensió completa, primer àpat sopar del primer dia i últim esmorzar darrer dia.
 • 1 nit a Glasgow a l’hotel Voco Gran Central de 4* o similar.
 • 2 nits a la zona a l’hotel Bridge of Orchy de 4* o similar.
 • 1 nit a la zona d’Inverness a l’hotel Coul House de 4* o similar.
 • 1 nit a Aberdeen a l’hotel Sandman 4* o similar.
 • 2 nits a Edimburg a l’hotel Yotel Edinburg de 4* o similar .
 • Totes les visites i entrades especificades segons l’itinerari:
 • Kelvingrove Art Gallery and Museum.
 • Lomond – mini creuer fins l’illa d’Inchcailloch .
 • Jardins d’Arduaine .
 • Castell d’Inveraray i jardins .
 • Tren de vapor Jacobite .
 • Visita a la granja Aberdeenshire Highland Beef farm.
 • Glen Garioch Distillery.
 • Glamis Castle Scone Palace.
 • The Scotch Whisky Experience.
 • Edinburgh Castle.
 • St Giles Cathedral.
 • Millitary Tattoo tickets, “East Stand Section 11” .
 • Obsequi del Club del Viatger per a cada habitació.
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge.
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les begudes
 • Les despeses de caire personal
 • Les propines
 • Assegurança d’anul•lació del viatge, amb cobertura fins a 6.000€ , es pot adquirir de forma opcional per 150 €

Documents de la pòlissa