Calçotada tradicional del Club, Montferri i Tàrrega

Com cada any, rendirem homenatge a l’hortalissa més preuada de l’Alt Camp, el calçot i la calçotada!

Un exquisit producte que nasqué un fred hivern de ja fa més de cent anys en algun indret de la comarca de l’Alt Camp, de la mà d’un pagès local de Valls, que s’ha convertit, avui dia en tota una festa gastronòmica, vinculada fortament als valors de la unió i la germanor.

Ens dirigirem terra endins fins a arribar a la comarca de l’Alt Camp, per visitar la vila de Montferri, indret on es troba un dels edificis modernistes més curiosos i sorprenents de la comarca, el santuari de la Mare de Déu de Montserrat. Gaudirem d’una exquisida calçotada al restaurant Esportell del Bou, i ja a la tarda, encara tindrem temps de fer un magnífic passeig a Tàrrega, la capital de l’Alt Urgell.

Us esperem una vegada més per viure plegats una nova aventura gastronòmica on l’amistat, el caliu i la tradició són les protagonistes!

Itinerari

Montferri i Tàrrega
Dijous, 16 de febrer

De bon matí, sortida en autocar des dels diferents punts de recollida habituals en direcció cap a Montferri, una de les poblacions més peculiars de l’Alt Camp. Farem una pinzellada històrica del nucli més antic, tot visitant l’església parroquial de St. Bartomeu. Seguidament, ens traslladarem cap als afores per arribar fins al santuari de la Mare de Déu de Montserrat, on visitarem una de les joies modernistes més emblemàtiques de Catalunya, coneguda popularment com “l’altra Sagrada Família”, obra de l’arquitecte tarragoní Josep M. Jujol, deixeble i col·laborador de Gaudí. Avui descobrirem aquest magnífic monument que va trigar cinquanta anys a acabar-se, coneixerem perquè l’arquitecte va escollir Montferri i quins problemes va superar el poble fins a poder veure el projecte acabat.

Tot seguit us proposem gaudir d’una simpàtica i deliciosa calçotada acompanyada d’una bona graellada de carn al Restaurant Esportell del Bou a Picamoixons. Tal com hem comentat en altres ocasions, sembla que l’origen d’aquesta tradició té data de naixement i autor. La dita ens explica que tot s’inicià a finals del segle XIX, quan un pagès, Xat de Benaiges  trobà dues cebes blanques que havien germinat al seu hort. El protagonista les collí, en tallà les arrels i les cogué amb flama. A continuació, després de treure’ls-hi la pell ennegrida, les va sucar en una espècie de salsa formulada a partir d’oli, vinagre i sal i el resultat que n’obtingué fou tan satisfactori, exquisit i plaent que en perdurà any rere any convertint-se, avui en dia, en tot un fenomen gastronòmic únic al món.

Havent dinat farem una última visita per conèixer Tàrrega, la capital de l’Alt Urgell. La ciutat posseeix una àmplia varietat de patrimoni històric, cultural i arquitectònic; i s’alça al s. XI com a vila medieval i vegueria quan el comte de Barcelona Ramon Berenguer I va conquistar el seu castell. Nascuda al costat del riu Ondara, on els altiplans de la Segarra donen pas a les terres planes de l’Urgell i on s’alça la serra de Sant Eloi, al bell mig de la ciutat, edificis tan singulars com el Palau dels Marquesos de la Floresta, les cases modernistes o l’església parroquial de Santa Maria de l’Alba, demostren la tradició cultural d’una ciutat única a Catalunya.

Visitarem l’antic call jueu, al centre de la vila, un dels punts més interessants de la ciutat que ens portarà pels carrers de l’estudi, de les piques, del call o la plaça de la palla mentre descobrim diversos elements arquitectònics d’aquella època que encara es conserven, com les voltes gòtiques del carrer de la vilanova. A prop del call, veurem una de les edificacions més emblemàtiques de la ciutat, l’església Santa Maria de l’Alba, que té unes fantàstiques vistes a la plaça major.

En acabar i després d’un dia ple d’emocions serà hora d’acomiadar-nos i retornar als mateixos punts de recollida del matí

En aquest viatge...

 • Autocar privat per al nostre grup.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger.
 • Esmorzar pícnic.
 • Visita guiada del Santuari de Montferri.
 • Calçotada amb begudes incloses al Restaurant Esportell del Bou.
 • Visita guiada de Tàrrega.
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge.
 • Les propines.
 • Les despeses de caràcter personal.
 • Assegurança de cancel·lació. Preu: 20€ per persona.

INFORMACIÓ ASSEGURANCES

 

ASSEGURANÇA DE CANCEL.LACIÓ I  D’ASSISTÈNCIA  ESCAPADA PLUS  “OPCIONAL” – No inclosa en el preu del viatge

 

Trobem 2 supòsits inclosos en la pòlissa que permeten la cancel·lació.

 

ABANS DEL VIATGE:

 • Podrà recuperar els diners del viatge:
 • Si ha de cancel·lar per estar diagnosticat per Covid-19, ja que la consideren malaltia greu.

 

DURANT EL VIATGE:

 • Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a 1.500 € (mil cinc-cents euros) com qualsevol malaltia greu.

Exclusió important per part de l’assegurança:

No cobreix en cas que es tornin a decretar quarantenes obligades o estat d’alarma amb tancaments de fronteres.

 

 

ASSISTÈNCIA AXA BASIC PLUS -INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE – No inclou cancel·lació

 • Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a 1.500 € (mil cinc-cents euros) com qualsevol malaltia greu.

 

Estarem encantats de fer-vos arribar el document complet de les pòlisses per poder comprovar totes les seves cobertures, inclusions i exclusions.

Documents de la pòlissa