Cap d’Any a Xipre

El nou any sempre comença de forma diferent a Xipre. La nit de Cap d’Any és la més esperada en aquesta illa!

Un cop més, enamorats de la Mediterrània, el Club del Viatger us proposa travessar el nostre mar per tal de descobrir una de les seves illes. Als confins orientals del Mediterrani s’alça enmig del mar l’illa de Xipre. Mig veneciana i mig bizantina, Xipre ha estat des de l’Antiguitat un assentament estratègic per diverses cultures i alhora un pont entre Europa, Àsia i l’Àfrica.

Un viatge que recorrerà les ciutats de Limassol i  la ciutat dividida de Nicòsia, així com els jaciments de Pafos i de Curium i les esglésies bizantines de les muntanyes de Troodos. Un viatge de contrasts que encantarà tant als amants de la història i l’arqueologia com als viatgers que cerquen els paisatges més tradicionals de la mediterrània!

Durant segles l’illa ha estat un encreuament de pobles, civilitzacions i cultures d’Àsia, Àfrica i Europa. En 1571 Xipre passa a formar part de l’imperi Otomà i, 300 anys després , en 1878, els otomans, per a agrair l’ajuda britànica contra l’enemic comú, Rússia, cedeixen l’administració de l’illa a Gran Bretanya.

No deixis escapar l’oportunitat d’acomiadar el 2023 a Xipre!

Itinerari

Camí cap a Xipre
Divendres, 29 de desembre

Sortida en autocar des dels diversos punts de recollida cap a l’aeroport de Barcelona per volar fins a Xipre via una ciutat europea. La mil·lenària illa de Xipre està situada al sud de Turquia i, per això, està dividit entre els turcs i els grecs. La part grega és un estat membre de la Unió Europea des del 2004 mentre que la part turca està formada per la República Turca del Nord de Xipre i és només reconeguda internacionalment per Turquia.

Un cop arribem a l’aeroport internacional de Larnaca, el nostre guia local ens vindrà a recollir i ens acompanyarà fins al nostre hotel de 4 estrelles situat a la ciutat de Limassol. Segons l’hora d’arribada tindrem temps de fer encara una passejada abans de retornar al nostre hotel per sopar.

Limassol – Curium – Omodos
Dissabte, 30 de desembre

Esmorzar a l’hotel i sortida cap al centre històric de la ciutat de Limassol. Allà podrem observar i visitar el castell medieval, molt proper al port i que va ser construït pels sobirans de la dinastia franca de Lusignan sobre els ciments de l’anterior fortalesa bizantina. Actualment, el castell alberga un interessant museu medieval, però l’element més notable és la seva capella de 1191 construïda durant la III Creuada.

Continuarem cap a l’oest de l’illa tot observant les plantacions de cítrics a Phassouri fins arribar a la ciutat de Curium. Aquesta ciutat va ser un dels enclavaments polítics i religiosos més importants de l’illa. Fundada pels micènics cap al s. XII aC, Curium ofereix al visitant interessants espais com la Casa d’Eustoli i les seves magnífiques col·leccions de mosaics, el seu teatre grec del s. II aC, l’àgora, les riques termes, el nimfeum i el seu bell complex de fonts, així com la grandiosa Basílica Paleocristiana. Dinar en ruta.

Posteriorment, continuarem viatge fins al poble d’Omodos, un dels més tradicionals i bells de l’illa, on podrem visitar el Monestir de la Santa Creu i la Premsa Medieval del Vi, on hi realitzarem una cata de vi a una bodega familiar.

Tornada a l’hotel per sopar i allotjament.

Pafos, ciutat d’Afrodita
Diumenge, 31 de desembre

Esmorzar a l’hotel i sortida en direcció a l’oest fins a Petra tou Romiou, a la costa, el lloc mitològic que s’associa al naixement d’Afrodita entre les espumes blanques del mar. Continuarem posteriorment fins a Kato-Pafos, on visitarem les anomenades Tombes dels Reis. Aquest jaciment arqueològic data dels segles III aC i III dC i consta d’un conjunt únic de tombes tallades a la roca. Passejarem tranquil·lament pel port pesquer de Pafos. Dinar a un restaurant local.

Continuarem fins al Parc Arqueològic de Pafos per visitar les excavacions de 1962 que han estat declarades Patrimoni de la Humanitat. Al Parc Arqueològic podrem trobar-hi un dels conjunts de mosaics més importants del món.

En acabar aquesta visita, ens traslladarem de nou cap al nostre hotel de Limassol per preparar-nos pel sopar de gala, que gaudirem en el mateix hotel, on donarem la benvinguda a l’any 2024 de la millor manera!

 

Nicòsia, la capital dividida
Dilluns, 1 de gener

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a Nicòsia, la capital de Xipre. Nicòsia és la seu política i la capital financera de l’illa. Els seus monuments més importants es concentren al centre històric, encara tancat per les poderoses muralles venecianes. Malgrat tot, la ciutat resta dividida a cauda de l’ocupació turca de 1974. Podrem visitar ambdues ciutats, tot creuant per les portes que les separen, al cor comercial de la ciutat, essent aquesta la darrera i única ciutat dividida d’Europa. Posteriorment, visitarem a la part sud de la ciutat, el Museu Arqueològic i la seva meravellosa col·lecció de peces històriques. Visitarem també la Catedral Metropolitana de Sant Joan Teòleg del s. XVIII i el Palau Arquebisbal, just al costat de la Catedral. Dinar a un restaurant local.

A la tarda, podrem seguir passejant per la ciutat i els seus carrers principals, i arribarem fins al Buyuk Han, antic hostal del s. XVI i la Gran Catedral de Santa Sofia, convertida en mesquita des de 1570, amb la seva sorprenent façana gòtica de clara inspiració francesa del s. XIII, on van ser coronats els reis de Xipre durant l’Edat Mitjana.

Al vespre, tornarem a l’hotel per sopar i allotjar-nos-hi.

Muntanya de Troodos
Dimarts, 2 de gener

Esmorzar a l’hotel i sortida en autocar a través de les muntanyes de Troodos. De camí, podrem admirar petits pobles i paisatges naturals fins a arribar a Nikitari, on podrem visitar l’església bizantina de Panayia tis Asinou, del segle XI, amb pintures dels segles XI a XIV. Dinar en ruta.

Posteriorment, continuarem la ruta fins al poble de Laghoudera, per visitar la famosa església de Panayia tou Araka, del segle XII, i els seus interiors amb frescs. Ambdues esglésies estan considerades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Conclourem la jornada al poble de Kakopetria, on hi trobem l’església d’Ayios Nikolaos tis Stegis, una església bizantina datada del segle XII i situada al bell mig de les muntanyes de Troodos, també considerada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Després, encara tindrem una mica de temps per passejar pel centre històric de Kakopetria abans de retornar al nostre hotel per sopar.

Retorn a Barcelona
Dimecres, 3 de gener

Esmorzar a l’hotel i trasllat cap a l’aeroport internacional de Larnaca per agafar el nostre vol cap a Barcelona via una ciutat europea.

Un cop arribem a Barcelona, l’autocar del Club del Viatger ens estarà esperant per retornar-nos als punts de recollida del primer dia.

 

En aquest viatge...

 • Trobada previatge per conèixer els companys de viatge i rebre l’itinerari definitiu.
 • Trasllats a/des de l’aeroport de Barcelona des dels diversos punts de recollida acordats.
 • Confortable autocar durant tot el viatge.
 • Vols Barcelona- Larnaca –Barcelona, ambdós via una ciutat europea.
 • Facturació d’una maleta de màxim 23 kg per persona.
 • Totes les taxes i impostos inclosos.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge.
 • Guies locals castellanoparlants durant tot el recorregut.
 • 5 nits a un bon hotel de 4 estrelles o similar a Limassol.
 • Totes les visites i entrades especificades en el programa.
 • Esmorzar bufet diari.
 • Pensió completa durant tot el viatge, des del sopar del primer dia fins a l’esmorzar del darrer.
 • Sopar de gala a l’hotel per celebrar l’entrada de l’any 2024.
 • Begudes incloses (aigua, vi i cafè).
 • Assegurança d’assistència bàsica.
 • Tots els serveis no especificats a l’itinerari
 • Les despeses de caràcter personal
 • Les propines
 • Assegurança de cancel•lació: 90 €

 

 • ASSEGURANCES BÀSIQUES I DE CANCEL·LACIÓ

ASSEGURANÇA DE CANCEL.LACIÓ I D’ASSISTÈNCIA AXA VIP PLUS PREEX “OPCIONAL”

NO INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE.

Trobem les següents millores, dins dels 32 supòsits inclosos en la pòlissa.

ABANS DEL VIATGE:

Podrà recuperar els diners del viatge:

 • Si ha de cancel·lar per recaiguda d’una malaltia pre-existent, no per agreujament d’un accident ocorregut amb anterioritat a la formalització de la pòlissa.
 • Si ha de cancel·lar per estar diagnosticat per Covid-19, ja que la consideren malaltia greu.
 • A més dels 32 supòsits que trobareu inclosos en la pòlissa.

DURANT EL VIATGE:

 • Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit de fins a 50.000 € (cinquanta mil euros) com qualsevol malaltia greu.
 • Tindrà dret a la devolució de les vacances no gaudides.
 • En cas de prolongació d’estada en un hotel, cobreix fins a 16 dies i 125 € per dia.

Exclusió important per part de l’assegurança:

 • No cobreix en cas que es tornin a decretar quarantenes obligades o estat d’alarma amb tancaments de fronteres.

 

ASSISTÈNCIA AXA BASIC PLUS – INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE

No inclou cancel·lació

 • Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a 3.600 € (tes mil sis-cents euros) com qualsevol malaltia greu.

Estarem encantats de fer-vos arribar el document complet de les pòlisses per poder comprovar totes les seves cobertures, inclusions i exclusions.

Documents de la pòlissa