Xipre, la gran desconeguda del Mediterrani

Un cop més, enamorats de la Mediterrània, el Club del Viatger us proposa travessar el nostre mar per tal de descobrir una de les seves illes. Als confins orientals del Mediterrani s’alça enmig del mar l’illa de Xipre. Mig veneciana i mig bizantina, Xipre ha estat des de l’Antiguitat un assentament estratègic per diverses cultures i alhora un pont entre Europa, Àsia i l’Àfrica.

Un viatge que recorrerà les ciutats de Limassol i  la ciutat dividida de Nicòsia, així com els jaciments de Pafos i de Curium i les esglésies bizantines de les muntanyes de Troodos.

Un viatge de contrasts que encantarà tant als amants de la història i l’arqueologia com als viatgers que cerquen els paisatges més tradicionals de la mediterrània!

Nota Covid-19:
Des del Club del Viatger estem pendents de tots els protocols de seguretat específics per prevenir la transmissió de la COVID-19 i dels requisits d'entrada a les destinacions que visitem.
Us informarem i ajudarem de qualsevol gestió necessària tant de proves com de documents requerits.

Itinerari

Volem a Larnaca
Divendres, 12 de novembre

Sortida en autocar des dels diversos punts de recollida i cap a l’Aeropor de Barcelona per volar fins a Xipre via una ciutat europea. La mil·lenària illa de Xipre està situada al sud de Turquia i té, a dia d’avui uns 700.000 habitants distribuïts en 9.000km2. Aquest estat insular està dividit entre els turcs i els grecs. La part grega és un estat membre de la Unió Europea des del 2004 mentre que la part turca està formada per la República Turca del Nord de Xipre i és només reconeguda internacionalment per Turquia. Un cop arribem a l’aeroport internacional de Larnaca, el nostre guia local ens vindrà a recollir i ens acompanyarà fins al nostre hotel de 4 estrelles situat a la ciutat de Limassol. Segons l’hora d’arribada tindrem temps de fer encara una passejada abans de retornar al nostre hotel per sopar.

Limassol, Curium i Omodos
Dissabte, 13 de novembre

Esmorzar a l’hotel i sortida cap al centre històric de la ciutat de Limassol. Allà podrem observar i visitar el castell medieval, molt proper al port i que fou construït pels sobirans de la dinastia franca de Lusignan sobre els ciments de l’anterior fortalesa bizantina. Actualment el castell alberga un interessant museu medieval però l’element més notable és la seva capella de 1191 i construïda durant la III Creuada.

Continuarem posteriorment cap a l’oest de l’illa tot observant les plantacions de cítrics a Phassouri fins arribar a la ciutat de Curium. Aquesta ciutat fou un dels més importants enclavaments polítics i religiosos de l’antiguitat a l’illa. Fundada pels micènics cap al s. XII aC, ofereix al visitant interessants espais, com la Casa d’Eustoli i les seves magnífiques col·leccions de mosaics, el seu teatre grec del s. II aC, l’àgora, les riques termes, el nimfeum i el seu bell complex de fonts, així com la grandiosa Basílica Paleocristiana. Dinar en ruta.

Posteriorment continuarem el viatge fins al poble d’Omodos, un dels més tradicionals i bells de l’illa, on podrem visitar el Monestir de la Santa Creu i la Premsa Medieval del Vi, on hi realitzarem una cata de vi a una bodega familiar. Tornada a l’hotel per sopar i allotjament

Pafos, la ciutat de la deesa i l'Apòstol
Diumenge, 14 de novembre

Esmorzar a l’hotel i sortida en direcció a l’oest fins a Petra tou Romiou, a la costa, el lloc mitològic que s’associa al naixement d’Afrodita entre les espumes blanques del mar. Continuarem posteriorment fins a Kato-Pafos, on visitarem les anomenades Tombes dels Reis. Aquest jaciment arqueològic data dels segles III aC i III dC i consta d’un conjunt únic de tombes tallades a la roca. Passejarem tranquil·lament pel port pesquer de Pafos. Dinar a un restaurant local.

Continuarem posteriorment fins al Parc Arqueològic de Pafos per tal de visitar les excavacions de 1962 i que han estat declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Al Parc Arqueològic podrem trobar-hi un dels conjunts de mosaics més importants del món. A la tarda, i abans de tornar a l’hotel, anirem a visitar la columna de l’Apòstol Pau, el qual visità l’illa juntament amb Sant Bernabé. Sopar i allotjament a l’hotel.

Les muntanyes de Troodos i visita les esglésies
Dilluns, 15 de novembre

Esmorzar a l’hotel i sortida en autocar a través de les muntanyes de Troodos, tot admirant petits pobles i paisatges naturals fins arribar a Nikitari, on podrem visitar l’església bizantina de Panayia tis Asinou, del segle XI, amb pintures dels segles XI a XIV. Dinar en ruta.

Posteriorment continuarem la ruta fins al poble de Laghoudera, per visitar la famosa església de Panayia tou Araka, del segle XII i els seus interiors amb frescs. Ambdues esglésies estan considerades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Conclourem la jornada al poble de Kakopetria, on hi trobem l’església d’Ayios Nikolaos tis Stegis, una església bizantina datada del segle XII i situada al bell mig de les muntanyes de Troodos i també considerada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Tindrem temps encara de passejar pel centre històric de Kakopetria abans de retornar al nostre hotel per sopar

Nicòsia, la capital dividida
Dimarts, 16 de novembre

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a Nicòsia, la capital de Xipre. Nicòsia és la seu política i la capital financera de l’illa. Els seus monuments més importants es concentren al centre històric, encara tancat per les poderoses muralles venecianes. Malgrat tot, la ciutat resta dividida, després de l’ocupació turca de 1974. Podrem visitar ambdues ciutats, tot creuant per les portes que les separen, al cor comercial de la ciutat, essent aquesta la darrera i única ciutat dividida d’Europa. Posteriorment visitarem, a la part sud de la ciutat, el Museu Arqueològic i la seva meravellosa col·lecció de peces històriques. Visitarem també la Catedral Metropolitana de Sant Joan Teòleg, del s. XVIII i al costat del Palau Arquebisbal. Dinar a un restaurant local.

A la tarda podrem seguir passejant per la ciutat i els seus carrers principals, tot creuant fins a la ciutat ocupada i visitar el Buyuk Han, antic hostal del s. XVI i la Gran Catedral de Santa Sofia, convertida en mesquita des de 1570, amb la seva sorprenent façana gòtica de clara inspiració francesa del s. XIII i on foren coronats els reis de Xipre durant l’Edat Mitjana. Al vespre tornarem a l’hotel per sopar i allotjar-nos-hi.

Retorn a Barcelona
Dimecres, 14 de novembre

Esmorzar a l’hotel i trasllat a l’aeroport internacional de Larnaca per agafar el nostre vol cap a Barcelona via una ciutat europea. Un cop arribem a Barcelona, l’autocar del Club del Viatger ens estarà esperant per retornar-nos als punts de recollida del primer dia

En aquest viatge...

 • Trobada prèvia per conèixer els companys de viatge i rebre l’itinerari definitiu.
 • Trasllats de sortida i arribada a l’aeroport de Barcelona des dels punts de recollida habituals del Maresme, Vallès Oriental, Vallès Occidental i Barcelona ciutat
 • Vols Barcelona – Larnaca – Barcelona via una ciutat europea amb totes les taxes incloses
 • La facturació d’una maleta de màxim 20 Kg per persona
 • Allotjament a l’hotel Crown Plaza 4* o similar a Limassol
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tota l’estada
 • Guia local castellanoparlant per a totes les visites de l’itineari
 • Totes les entrades necessàries per les visites especificades a l’itinerari
 • Trasllats i excursions en autocar privat pel nostre grup durant tot el viatge
 • Pensió completa, des del sopar del primer dia fins a l’esmorzar del darrer
 • Les begudes als àpats incloent aigua, refresc o copa de vi
 • Assegurança bàsica de viatge obligatòria
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari.
 • Les despeses de caire personal
 • Les propines
 • L’assegurança opcional de cancel·lació que es pot contractar a través del Club del Viatger amb un cost de 80 €

INFORMACIÓ ASSEGURANCES

ASSEGURANÇA DE CANCEL·LACIÓ I  D’ASSISTÈNCIA  AXA  VIP PLUS PREEX  “OPCIONAL”

NO INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE.

Trobem les següents millores, dins dels 34 supòsits inclosos en la pòlissa.

ABANS DEL VIATGE:

Podrà recuperar els diners del viatge:

Si ha de cancel·lar per recaiguda d’una malaltia preexistent.

Si ha de cancel·lar per estar diagnosticat per Covid-19, ja que la consideren malaltia greu.

DURANT EL VIATGE:

Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit de fins a 1.500 € (mil cinc-cents euros) com qualsevol malaltia greu.

Tindrà dret a la devolució de les vacances no gaudides.

En cas de prolongació d’estada en un hotel, cobreix fins a 10 dies i 100 € per dia.

Exclusió important per part de l’assegurança:

No cobreix en cas que es tornin a decretar quarantenes obligades o estat d’alarma amb tancaments de fronteres.

ASSISTÈNCIA AXA BASIC PLUS -INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE

No inclou cancel·lació

Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a 1.500 € (mil cinc-cents euros) com qualsevol malaltia greu.

En cas de prolongació d’estada en un hotel, cobreix fins a 10 dies i 90 € per dia

Estarem encantats de fer-vos arribar el document complet de les pòlisses per poder comprovar totes les seves cobertures, inclusions i exclusions.

INCLUSIÓ IMPORTANT PER PART DEL CLUB DEL VIATGER EN TEMPS DE LA COVID-19:

En el cas que ens veiéssim obligats a cancel·lar el viatge per motius d’estat d’alarma amb confinament a la nostra comunitat o  a la de destinació,

El Club del Viatger s’ocupa del reemborsament  total de l’import del viatge

Documents de la pòlissa