Pais Basc, un petit gran país

Amb dinar gastronòmic al Ola de Martín Berasategui

Terra orgullosa del seu passat i dels seus valors que han inspirat la seva cultura i la seva llengua mil·lenàries, un país petit i acollidor, solidari i amb vocació d’amfitrions.
Els seus espais naturals únics estan decorats per penya-segats que s’han format durant milers d’anys creant unes costes de vertigen, els seus petits pobles decoren el verd de la seva naturalesa, tot això contrasta amb les seves tres ciutats, la qual més interessant.
I com no pot ser d’una altre manera, gaudirem de la seva gastronomia durant tot el viatge, però la cirereta del pastís, serà el dinar gastronòmic en el Ola de Martín Berasategui d’una estrella Michelin, on amb les seves paraules: “Mis creaciones son distintas según el antojo del mar, el campo y las estaciones. Os propongo dejaros seducir por los pequeños bocados, seductores, livianos y, sobre todo, sabrosos”

Nota Covid-19:
Des del Club del Viatger estem pendents de tots els protocols de seguretat específics per prevenir la transmissió de la COVID-19 i dels requisits d'entrada a les destinacions que visitem.
Us informarem i ajudarem de qualsevol gestió necessària tant de proves com de documents requerits.

Itinerari

Camí cap a Sant Sebastià
Dilluns, 12 d'octubre

Sortida en autocar des dels diferents punts de recollida direcció cap al País Basc. El viatge en autocar ens permetrà fer un trajecte de la forma més confortable. Esmorzarem a bord i per fer el viatge més curt, tindrem l’autocar ben equipat amb begudes i snaks. Dinarem en un restaurant en ruta. Arribada a Sant Sebastià, on ens allotjarem les tres primeres nits del nostre viatge. Un passeig per la ciutat ens ajudarà a estirar les cames i gaudir de l’ambient. Sopar i allotjament

Museu Chillida i Sant Sebastià
Dimarts, 13 d'octubre

Esmorzar a l’hotel. Començarem amb la visita d’un museu únic, a només 20 minuts de la ciutat, el Museu Chillilda Leku. La fusió entre art i natura es produeix d’una manera natural i les seves escultures s’integren en el paisatge com si sempre hi haguessin format part. Al jardí, els faigs, els roures i els magnoliers conviuen amb les monumentals escultures d’acer i granit ubicades en perfecte diàleg amb l’entorn.

Tornem per descobrir Sant Sebastià, poques ciutats tenen tant encant, motiu pel qual ha rebut nombrosos apel·latius com la Bella Easo o la Perla del Cantàbric. Començarem pujant a la Muntanya Igueldo per carretera, des d’on es contempla una vista panoràmica espectacular sobre la ciutat, reconeixent l’illa Santa Clara, la Muntanya Ulía i la badia de la Concha.

Seguirem fins al cor de la ciutat: la part antiga, que es correspon amb la ciutat original i que se situa entre el port, el riu Urumea i la muntanya Urgull. Aquí trobarem, entre d’altres, tres edificis que mereixen ser destacats: l’església Sant Vicent, el museu San Telmo i l’antic convent dominic. Visitarem també el mercat de la Bretxa, amb el seu mercat de peix i la seva recentment remodelada Plaça de la Constitució.

Dinar en un restaurant local. Descobrirem els seus carrers més emblemàtics i visitarem l’interior de la Basílica Santa Maria del Cor, patrona de la ciutat, situada al costat del vessant sud de la muntanya Urgull, al cor de la Part Vella, el temple que coneixem actualment data de 1750. Es va construir sobre una antiga església romànica i per això, és considerada com l’església més antiga de la ciutat.
Retorn a l’hotel i sopar en un restaurant local proper.

Costa de Guipúscoa: Zumaia i Getaria
Dimecres, 14 d'octubre

Esmorzar a l’hotel, i començarem un recorregut per la meravellosa costa de Guipúscoa, visitarem dos pobles emblemàtics de la costa, Zumaia i Getaria.
Zumaia està situada en un dels trams més bonics del litoral guipuscoà, en una bonica badia on conflueixen els rius Urola i Narrondo. Envoltada de verds muntanyes que descendeixen fins al mar en forma d’abruptes penya-segats. La vila costanera compta amb dues belles platges, un interessant nucli històric i un modern port esportiu.
Comencem la nostra visita pel nucli històric, que encara conserva el seu traçat medieval. Es troba presidit per la parròquia de Sant Pere, església gòtica del segle XIII, un dels espais gòtics més bells d’Euskadi, on destaca un retaule de Juan de Antxieta, declarat monument nacional. Passejant pels estrets carrers trobarem altres edificis d’interès, com els palaus Zumaia i Ubillos i les cases Olazábal i Goikotorre, que veurem des de l’exterior.
Dinar en un restaurant local.

La platja d’Itzurun és la més propera al nucli històric de la vila. Oberta a la mar i sota la protecció de l’ermita de Sant Elm, les seves sorres i aigües tenen propietats beneficioses per a la salut per la seva alta concentració en iode. Un altre dels llocs d’obligada visita són els seus espectaculars penya-segats, molt interessants des del punt de vista geològic per les seves peculiars formacions rocoses que s’alcen sobre el mar, on podrem veure un peculiar fenomen anomenat Flysch. Es tracta d’una superfície d’abrasió originada a conseqüència de l’erosió de la mar, formada per diferents làmines de roques calcàries i arenoses, en forma de milfulls.
Continuem el viatge cap a Getaria, una vila medieval emmurallada que destaca per la seva silueta de la muntanya de Sant Antón. Bressol del navegant Juan Sebastián Elkano i del modista Cristóbal Balenciaga, a través dels seus carrers i edificis es descobreix el seu ric patrimoni arquitectònic.
Retorn a l’hotel i sopar en un restaurant local.

Vitòria - Pont de Biscaia - Bilbao
Dijous, 15 d'octubre

Esmorzar a l’hotel. Avui el nostre destí final d’avui serà Bilbao, però abans visitarem la ciutat de Vitória. Passejarem pel seu nucli antic medieval, declarat Conjunt Monumental, per descobrir el seu encara intacte traçat medieval i la seva antiga muralla. Ens sorprendrà la seva “IMVG” itinerari muralista de Victòria-Gasteiz, la ciutat pintada, una galeria de murals al cor de la ciutat, expressió contemporània, manifestada en art monumental, realitzats per artistes i veïns de la ciutat de forma col·lectiva.
Visitarem la Catedral de Santa Maria totalment lligada a la història de la ciutat, com una de les seves primeres edificacions.
Dinar en un restaurant local i agafarem camí a Bilbao, no sense abans visitar el Pont de Biscaia, els seus orígens es remunten a la recta final del segle XIX. L’objectiu que es perseguia al construir el Pont era unir els dos marges de la desembocadura del Nervión sense entorpir la navegació. El disseny va ser obra de Don Alberto Palau Elissague, conegut també per la seva participació en la construcció del Palau de Vidre del Parc de Retiro, a Madrid, per veure-ho millor farem un trajecte en barqueta.
Arribada a Bilbao i trasllat al nostre hotel on ens allotjarem tres nits. Sopar a l’hotel o en un restaurant local

Bilbao
Divendres, 16 d'octubre

Esmorzar a l’hotel. La visita de la ciutat, ens portarà fins al Museu Guggenheim, dissenyat pel nord-americà Frank O. Gehry. L’arquitectura d’avantguarda de l’edifici és un magnífic escenari per presentar obres mestres de l’art modern i contemporani. Des de la seva inauguració l’any 1997, el Guggenheim i el gos Puppy, l’escultura floral de Jeff Koons situada a l’exterior de l’edifici, s’han convertit en el símbol més internacional de Bilbao. Visita exterior de l’edifici, comentant la seva arquitectura i anècdotes de construcció. Esperem que puguem visitar l’interior seguint amb les noves condicions post Covid, amb un repàs artístic de les exposicions de moment. Continuarem amb la visita de la ciutat a peu, seguint la silueta de la ria. És un passeig agradable i molt entretingut, ja que podrem observar l’enorme transformació que ha viscut la ciutat. En primer lloc, passarem per la zona d’ Abandoibarra, que va ser la zona industrial de Bilbao que va albergar les drassanes i altres empreses industrials. Actualment la zona es troba rehabilitada i alberga edificis de gran importància, com les portes d’Isozaki d’Arata Isozaki, la nova biblioteca de la Universitat de Deusto d’Rafael Moneo, el Paranimf de la UPV / EHU d’Álvaro Siza, la Torre Iberdrola (de Cesar Pelli, el Palau Euskalduna de Federico Soriano i Dolores Palacios. A més de nombrosos ponts, com el Zubizuri de Santiago Calatrava o el Pont de La Salve. Són destacables també les escultures a l’aire lliure que se situen en la ribera. Aquest passeig ens portarà fins al Nucli antic, conegut popularment com “Las siete calles”, és lloc de reunió habitual per quadrilles de txikiteros. Dinar en un restaurant local.
Seguirem per l’Arenal i tots els seus atractius com l’església de Sant Nicolau, Plaça Nova, Plaça Unamuno, Església de Sants Joans, Església de Sant Antoni, Mercat de la Rivera, Catedral de Santiago, Edifici de la Borsa, Biblioteca de Bidebarrieta i Teatre Arriaga.
Retorn a l’hotel per sopar a l’hotel o en un restaurant local

Sant Juan de Gaztelugatxe - Bermeo - Gernika
Dissabte, 17 d'octubre

Esmorzar a l’hotel i començarem la nostra aventura en Biscaia fent una parada per fotografiar a San Juan de Gaztelugatxe, perquè Sant Joan de Gaztelugatxe impressiona. Es tracta d’una ermita situada enmig de la mar i a la qual només es pot pujar mitjançant l’ascens de 231 graons, i que probablement constitueix l’estampa més famosa de la costa basca, sobretot des del rodatge de la superproducció televisiva Joc de Trons. Des d’allà ens dirigirem a Bermeo, poble pesquer que compta amb una singular personalitat i encant. Allà farem un passeig per conèixer el seu patrimoni cultural, com el monument de Nestor Basterretxea en homenatge a Benito Barrueta, veurem que l’illa d’Izaro encaixa a la ranura del monument, o l’exterior del Museu del Pescador, ubicat a la Torre Ercilla, a més veurem el casino amb aspecte de palau francès.
A continuació, ens dirigirem a Gernika on visitarem la Casa de Juntes de Biscaia, amb el seu simbòlic arbre, sota el qual es congregaven els bascos per decidir sobre els interessos de la comunitat. També tindrem l’oportunitat de veure el mural del famós quadre de Picasso “El Guernica

Tornada a Barcelona
Diumenge, 18 d'octubre

Esmorzar a l’hotel i iniciarem la tornada a Barcelona.
Dinar en un restaurant en ruta. A l’arribada a Barcelona, l’autocar del Club del Viatger

En aquest viatge...

 • Trobada prèvia al viatge per conèixer els companys i rebre l’itinerari definitiu
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge.
 • Recollida en autocar des dels diversos punts acordats al Maresme, Barcelona i Vallès
 • Autocar privat per el nostre grup durant tot el viatge
 • Guies local per les diferent visites
 • 3 nits d’allotjament al hotel Amara Plaza 4* de Donosti o similar
 • 3 nits d’allotjament al hotel Indautxo 4* de Bilbao o similar
 • Pensió completa des de l’esmorzar del primer dia fins el dinar del darrer dia, excepte un sopar a Bilbao
 • Dinar amb menú degustació i maridatge de vins al restaurant Ola de Martín Berasategui
 • Begudes, vi ¼ l i aigua inclosos en els àpats
 • Totes les visites i excursions descrites a l’itinerari
 • Totes les entrades
 • Petit obsequi del Club del Viatger per habitació
 • Assegurança bàsica d’assistència durant el viatge
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les despeses de caire personal
 • Les propines
 • Assegurança opcional de cancel·lació, que és pot adquirir per 60 €

Documents de la pòlissa