Montenegro, bellesa salvatge

Benvinguts a Montenegro, meravellós país situat al sud-est d’Europa, ple a vessar de majestuoses muntanyes, impressionants platges, espectaculars paisatges costaners i gent acollidora i amable. Veurem com les imponents muntanyes s’alcen bruscament des de les cristal•lines aigües i visitarem antigues ciutats emmurallades plena d’història i llegendes.

Combinarem aquesta sortida amb una visita a la majestuosa ciutat Dubrovnik, a Croàcia.

Itinerari

Vol cap a Dubrovnik - Ciutat més bella de Croàcia
Dimarts, 18 de maig

Sortida en autocar al matí, des dels diferents punts de recollida, cap a l’aeroport de Barcelona per volar fins a Dubrovnik, situat a Croàcia. Aprofitarem la tarda per visitar els barrocs edificis de Dubrovnik, les seves muralles i el seu ambient medieval que es veuen reflectits i complementats en les cristal•lines aigües de l’Adriàtic. És el lloc perfecte per passejar pels carrers de vianants del nucli antic, mentre el nostre guia ens ensenya els edificis més emblemàtics.
Seguim viatge, entrant a Montenegro i arribarem a Budva, un poble situat al cor de la costa Adriàtic i on ens allotjarem durant tota l’estada. Sopar i allotjament a l’Hotel.

Cetinje - Negusi - Budva - Història de Montenegro
Dimecres, 19 de maig

Esmorzar a l’Hotel i sortida cap a Cetinje, l’antiga capital de Montenegro. Avui dia sembla una ciutat tranquil•la, però en el seu dia l’enrenou polític i diplomàtic era el motor social del país. Farem una passejada per la ciutat, agradable per a la vista, passarem per places animades, gelateries, restaurants i cafeteries amb terrasses que aporten un càlid aire per gaudir del dia. Descobrirem secrets i llegendes de la Reialesa de Montenegro i visitarem el Museu del Rei Nikola i el Monestir de Cetinje, un important centre religiós i històric de Montenegro. El Monestir atresora dues grans relíquies cristianes: la mà de Sant Joan Baptista i una peça de la Santa Creu.

Després de visitar aquesta petita ciutat, continuarem el camí en direcció a Negusi, poble on va néixer el gran poeta i espiritual montenegrí Njegos. Aquí tastarem les especialitats tradicionals de Montenegro: pernil fumat, formatges, brandi i vi.
Tornem a través de la carretera serpentina, fins a arribar a Kotor, ciutat emmurallada, situada a l’abric del fiord. Finalitzant el viatge a Budva, encara ens quedarà temps de recórrer la ciutat. Visitarem la zona antiga de Budva, el Stari Grad és un formiguer de vida, on el seu aspecte amb l’arquitectura clarament Mediterrània, es forma al voltant del seu recinte emmurallat circumdat dels bastions medievals del segle XV, i portes d’accés que ens condueixen a carrerons amb petites botigues on es venen souvenirs o roba de moda, hi ha les diminutes places on tot just i caben unes taules per muntar un bar o restaurant amb encant. Avui fusionada amb la costa, sembla que el Stari Grad va ser una illa davant de la costa que es va unir amb la sedimentació i els esforços humans en una península.
Sopar i allotjament a l’Hotel.

Llac skadar - Virpazar - Paradís natural i tresors
Dijous, 20 de maig

Després d’un bon esmorzar a l’hotel, viatjarem fins al llac Skadar, on veurem la concentració més gran d’aigua dolça dels Balcans, i així mateix un dels més grans llacs d’Europa. Navegarem pel llac i tindrem l’oportunitat d’observar la vida silvestre nativa en un ambient natural i tindrem el punt de vista perfecte per observar els monestirs de l’illa del llac Skadar, platges, pobles de pescadors i moltes espècies d’aus. El vaixell ens deixarà en una platja privada, on ens oferiran en forma de pícnic les especialitats de la zona a força de peix del llac, amanides, formatges i olives. Finalitzem la nostra excursió en vaixell al poble de Virpazar, la població més important al voltant del llac Skadar, on durant la Segona Guerra Mundial es va produir una resistència contra els nazis, com recorda el monument sobre les ruïnes de l’antic castell de Besac.

Visitarem uns dels tresors i secrets de Montenegro: les vinyes i cellers de Plantaze. Aquí els vins donen testimoni de l’exclusiva zona montenegrina on se situa, situada entre el mar Adriàtic, el llac Skadar i les altes muntanyes de l’interior, creant les condicions òptimes per obtenir vins autèntics i deliciosos, de caràcter irrepetible. Tastarem aquests preuats vins al reconstruït hangar d’avions que pertanyia als militars Iugoslaus.
Després de la visita als cellers, tornarem a Budva, sopar i allotjament a l’Hotel.

Monestir Ostrog i Podgorica
Divendres, 21 de maig

Un cop esmorzats, sortim en direcció a l’interior de Montenegro, per visitar Podgorica. Amb la desintegració de Iugoslàvia i la posterior independència de Montenegro separant-se de Sèrbia, Podgorica es va convertir en la capital de Montenegro. Centre polític i administratiu, és al mateix temps la ciutat més gran del país.
Visitarem el barri Otomà de Stara Varos amb la seva mesquita i el castell, veurem la moderna obra d’arquitectura com és el Pont Millenium, i destacarem un dels símbols de la ciutat: la Torre del Rellotge. Petita i dispersa, el passeig pels seus carrers ofereix grans sorpreses com la catedral ortodoxa de la Resurrecció de Crist, amb un interior profundament decorat. Dinarem en un restaurant típic de la zona.
A la tarda seguim el viatge fins al monestir de Ostrog, el qual està literalment adossat a la gran roca de Ostroska Greda. Aquest increïble santuari va ser construït sobre una paret de roca massissa, situat a la vall de Bjelopavlic, es creu que va ser erigit al segle XVII per Sant Basili i consta de dues esglésies, la superior, que és la considerada la més bonica, i la inferior. Per visitar el monestir haurem d’anar cobert de cames i espatlles.
A la tarda tornem a l’hotel, on tindrem temps per descansar i preparar-nos per el sopar al restaurant de l’Hotel. Allotjament.

Descobrint Boka Bay
Dissabte, 22 de maig

Esmorzar a l’hotel. El nostre guia ens porta avui fins a Tivat, una ciutat transformada gràcies a un canvi d’imatge important, ja que van reconstruir l’antiga base naval al port per poder amarrar a més de 450 iots i velers de luxe. Ara Tivat s’ha convertit en un lloc glamurós, amb edificis d’apartaments de luxe, elegants boutiques, exquisits restaurants i bars animats.
Veurem aquesta bellesa natural des del mar, explorant la Badia Boka de Montenegro podrem contemplar penya-segats, abismes escumosos i els seus pintorescs paisatges gràcies al fet que està envoltat de vells pobles venecians disseminats al llarg de la costa.
Farem una parada en un illot, el nom és “La nostra Senyora de les Roques”. Segons la llegenda, un nàufrag va trobar una icona de la Santa Mare i Crist en una roca que el va salvar d’una mort segura. El mariner va construir una església en aquest precís lloc, com a mostra de gratitud. Altres mariners van portar grava al lloc i van construir junts una illa al voltant de la roca. La petita església amb cúpula s’alça sobre l’illa al costat d’una petita torre.
Pararem per visitar Perast, un dels pobles més bonics de Badia Boka. El seu simple però ben conservat centre històric guarda l’essència de les antigues viles marineres venecianes, veurem antics palaus, esglésies, les torres de vigilància i el mur defensiu. Ens endinsem en aquest poble pintoresc per realitzar un passeig al nucli medieval.
En aquesta zona es troben diverses granges de musclos i ostres, passarem per una d’elles per degustar aquesta delícia que ens dóna el mar, amb la marca oficial de “l’ostra montenegrina”
Dinar en ruta i continuem fins a Kotor amb la badia més bella del món, situat a la falda del fiord més extens de la Mediterrània, amb trenta quilòmetres de longitud i grans penya-segats i muntanyes. Visitarem el seu centre històric medieval, caracteritzat pels seus sinuosos carrers i places, esglésies romàniques i catedral.
Tornarem cap a Budva per refrescar-nos. Avui tindrem un deliciós sopar al Restaurant del Castell Medieval, a pocs metres de l’hotel. Allotjament

Montenegro i tornada cap a Barcelona
Diumenge, 23 de maig

Esmorzar a l’hotel i tranquil•lament ens dirigirem de tornada al nostre aeroport a Dubrovnik. Dinarem en ruta i a l’hora prevista, ens traslladarem a l’aeroport per agafar el nostre vol directe cap a Barcelona, on ens espera l’autocar del Club del Viatger i ens retorna als mateixos punts de recollida que el primer dia.

En aquest viatge...

 • Trobada previ al viatge per conèixer els companys de viatge
 • Trasllats en autocar del Club del Viatger a l'aeroport de Barcelona
 • Vols Barcelona – Dubrovnik – Barcelona
 • Autocar privat pel nostre grup durant tot el viatge
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge
 • Guia local castellanoparlant per a totes les visites indicades en el viatge
 • Allotjament a Budva: Hotel Avala 4 * o similar
 • Esmorzar Buffet diari
 • Pensió completa durant el viatge, començant amb dinar i acabant amb dinar
 • Begudes incloses: aigua i refresc
 • Visites i entrades detallades a l'itinerari incloses
 • Assegurança bàsica d'assistència durant el viatge
 • Qualsevol servei no especificat anteriorment
 • Les despeses personals durant el viatge
 • Les propines
 • Assegurança opcional d'Anul•lació, que pot contractar a les nostres oficines per 60,00 €

ASSEGURANÇA DE CANCEL.LACIÓ I  D’ASSISTÈNCIA  AXA  VIP PLUS PREEX “OPCIONAL”

NO INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE.

Trobem les següents millores, dins dels 34 supòsits inclosos en la pòlissa.

ABANS DEL VIATGE:

Podrà recuperar els diners del viatge:

Si ha de cancel·lar per recaiguda d’una malaltia pre-existent.

Si ha de cancel·lar per estar diagnosticat per Covid-19, ja que la consideren malaltia greu.

DURANT EL VIATGE:

Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a  30.000 € ( trenta mil euros) com qualsevol malaltia greu.

Tindrà dret a la devolució de les vacances no gaudides.

En cas de prolongació d’estada en un hotel, cobreix fins a 10 dies i 100 € per dia.

Exclusió important per part de l’assegurança:

No cobreix en cas que es tornin a decretar quarantenes obligades o estat d’alarma amb tancaments de fronteres.

ASSISTÈNCIA AXA BASIC PLUS – INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE

No inclou cancel·lació

Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a  3.600 € (tes mil sis-cents euros) com qualsevol malaltia greu.

En cas de prolongació d’estada en un hotel, cobreix fins a 10 dies i 90 € per dia

Estarem encantats de fer-vos arribar el document complet de les pòlisses per poder comprovar totes les seves cobertures, inclusions i exclusions.

INCLUSIÓ IMPORTANT PER PART DEL CLUB DEL VIATGER EN TEMPS DE LA COVID-19:

En el cas que ens veiéssim obligats a cancel·lar el viatge per motius d’estat d’alarma amb confinament a la nostra comunitat o  a la de destinació,

El Club del Viatger s’ocupa del reemborsament  total de l’import del viatge

Documents de la pòlissa