Nord de Sèrbia

Sèrbia es troba enmig de densos boscos i banyada pel riu Danubi a un dels extrems d’Europa. La cultura sèrbia és una rica amalgama de trets orientals i occidentals, mediterranis i balcànics, un poble lluitador, tossut i valent, terra de pas però orgullosa alhora de les seves tradicions.

D’ençà la caiguda del teló d’acer, Sèrbia es veié involucrada en una guerra fratricida que ha marcat profundament les noves fronteres de l’Europa Oriental. Avui, però, Sèrbia es recupera del malson i obre les seves portes al visitant curiós que vol conèixer-la.

És així com el Club del Viatger vol endinsar-se en la riquesa cultural, paisatgística i humana d’aquest país, tot visitant algunes de les seves principals ciutats, com la monumental Belgrad o l’encantadora Novi Sad, meravellar-se amb els seus paisatges verges i descobrir la seva rica gastronomia, els seus vins i la seva història a través dels nombrosos temples i monestirs de Fruska Gora o les esglésies de la ciutat de Topola. Descobrirem també l’artística ciutat de Subotica i ens sorprendrà la fortalesa de Petrovaradin.

Deixeu-vos seduir per una altra Europa, històrica, verge, desconeguda i plena d’atractius!

Itinerari

Barcelona – Belgrad
Diumenge, 15 setembre 2019

Sortida en autocar des dels diversos punts de recollida cap a l’aeroport de Barcelona per volar amb Lufthansa a primera hora del matí, a les 07:55h fins a Belgrad via la ciutat de Munic.  Un cop arribem, a les 12:20h i després de recollir els equipatges, ens trobarem amb la nostra guia sèrbia durant tota l’estada al país i amb el nostre autocar privat.  Ens dirigirem cap a l’hotel Metropol Palace de 5 estrelles on hi dinarem i ens hi allotjarem. Posteriorment realitzarem una visita panoràmica de la ciutat en la qual podrem visitar l’església de Sant Sava, el temple ortodox més gran dels Balcans, amb una alçada total de 82 metres i una bona mostra de l’estil arquitectònic serbo-bizantí, creuarem el Parc Karadorde i podrem conèixer també l’ajuntament, la plaça Slavija, el parlament, l’edifici del Patriarcat, l’església de Santa Maria i el mercat.

Soparem al barri bohemi de Skadarlija, al restaurant Dva Jelena acompanyats amb la música tradicional del grup de dansa Talija. A la nit tornarem al nostre hotel.

 

Belgrad - Topola - Oplenac - Belgrad
Dilluns, 16 setembre 2019

Esmorzar a l’hotel i sortida amb el nostre guia local per continuar coneixent la ciutat de Belgrad. Avui iniciarem la visita pel centre històric, un conjunt de carrers i carrerons peatonals que ens descobriran el patrimoni d’aquesta ciutat, com són els edificis del carrer Knez Milhailova, de la Plaça de la República, el Teatre Nacional i el Museu Nacional. Posteriorment coneixerem el parc més gran de la ciutat que s’estén tot al voltant de la Fortalesa de Kalemegdan i des d’on podrem apreciar les belles vistes de la confluència dels rius Sava i Danubi.   A mig matí emprendrem la ruta cap a la comarca de Sumadija, al cor de Sèrbia on tindrem l’oportunitat de dinar i degustar els vins regionals al conegut restaurant i celler de Vrbica al poble d’Arandelovac.  Posteriorment visitarem Topola i l’església de Sant Jordi amb els seus mosaics interiors i el mausoleu de la dinastia Karadjordjevic, situat al capdamunt del mont Oplenac.

Al vespre arribarem de nou a Belgrad i soparem al restaurant situat a la fortalesa Kalemegdan. Posteriorment ens traslladarem al nostre hotel.

Belgrad - Subotica - Palic - Novi Sad
Dimarts, 17 setembre 2019

Esmorzar a l’hotel i sortida ben d’hora en direcció a Novi Sad, passant abans per la població de Subotica i pel llac Palic. Avui ens espera un dia carregat d’un ric patrimoni, en el qual ens endinsarem en l’esperit multicultural de Sèrbia tot observant belles arquitectures i paisatges sorprenents.

Al matí arribarem a Subotica, una atractiva ciutat, amb vocació i encant europeu que ha desenvolupat al llarg de la història un ric patrimoni molt vinculat a la pràctica artística. És així com, en la visita de la ciutat, podrem conèixer el Teatre Nacional, la Galeria d’Art Modern situada al Palau Raichl, la Biblioteca Municipal, l’església de Santa Teresa d’Àvila, l’Ajuntament, l’església dels franciscans i la Galeria d’Art de la ciutat, un meravellós exemple de l’arquitectura modernista sèrbia!

Un cop acabada la visita, dinarem en ruta a un restaurant pertanyent a una granja local, on podrem degustar els productes típics de la regió. Després de dinar continuarem la ruta tot passant vora el llac Palic, que destaca pels seus luxosos parcs i els excèntrics edificis que l’alta burgesia s’hi construí entre els segles XIX i XX. Després d’una visita panoràmica d’aquest entorn, continuarem en direcció a Novi Sad on hi arribarem al vespre. Un cop arribem ens traslladarem al nostre hotel, l’Hotel Centar, de 4* i situat al bell mig de la ciutat. Soparem a l’agradable restaurant Fontana a base de plats de la cuina regional voivodina i ens allotjarem a l’hotel les dues properes nits.

 

Novi Sad - Monestir Krusedol - Sremsk Karlovci
Dimecres, 18 setembre 2019

Esmorzar a l’hotel i sortida posteriorment per realitzar la visita de Novi Sad, la capital de la província de Voivodina. Durant la visita podrem veure l’Església del Nom de Maria,  l’important carrer Zmaj Jovina, el centre històric i peatonal de la ciutat, el Palau del Patriarca, la Catedral, el carrer Dunavska i el Parc Dunavski.

Un cop acabem la visita ens traslladarem cap al Parc Nacional de Fruska Gora, una zona muntanyosa al nord de Sèrbia que és considerada com l’Athos sèrbia per la quantitat de monestirs ortodoxes que s’hi poden trobar, fins a disset monestirs! Nosaltres visitarem el Monestir de Krusedol, un dels més importants a nivell històric i més estimats per la població sèrbia.  Continuarem posteriorment cap a la vila barroca de Stremski Karlovci, als peus de la muntanya Fruska Gora i dinarem a un bell restaurant als peus del Danubi, el restaurant Pasent.  Després de dinar realitzarem una visita guiada i a peu d’aquesta localitat tan interessant, famosa per la seva producció de vi. Tindrem, doncs, la possibilitat de realitzar una degustació dels millors vins de la zona i, posteriorment, ens traslladarem de nou a Novi Sad per sopar al restaurant Aqua Doria, amb unes boniques vistes sobre el Danubi i allotjar-nos al nostre hotel.

Novi Sad - Petrovaradin - Barcelona
Dijous, 19 setembre 2019

Esmorzar a l’hotel. Avui carregarem de nou les maletes a l’autocar i iniciarem la nostra ruta tot anant cap a la magnífica fortalesa de Petrovaradin, a la vora del riu Danubi. Sovint anomenada la “Gibraltar del Danubi”, aquesta fortalesa resta imponent dominant les terres planes que l’envolten i els dominis del Danubi. La torre del rellotge de Petrovaradin és un dels elements més coneguts del patrimoni i el paisatge serbi.

Acabada la visita, anirem a dinar a un dels millors restaurants de la ciutat, el Sat Restaurant i posteriorment ens traslladarem cap a l’aeroport de Belgrat per volar amb Lufthansa a les 17h cap a Barcelona via la ciutat de Munic. Un cop arribem a Barcelona, a les 21:20h i després de recollir les maletes, l’autocar del Club del Viatger ens acompanyarà als mateixos punts de recollida del primer dia.

Fi del viatge.

En aquest viatge...

 • Berenar previ al viatge per conèixer els companys i el guia acompanyant i rebre l’itinerari definitiu
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge
 • Recollida en autocar des dels diversos punts acordats al Maresme, Barcelona ciutat i Vallès.
 • Vols Barcelona-Belgrad-Barcelona de la companyía Lufthansa amb canvi d’avió a Munic, en classe Turista i amb totes les seves taxes i impostos
 • Facturació d’una maleta de 20 Kg per persona i maleta de mà de fins a 8Kg
 • Totes les visites i entrades especificades segons l’itinerari
 • 2 nits d’allotjament a l’hotel Metropole Palace de 5 estrelles a Belgrad
 • 2 nits d’allotjament a l’hotel Center de 4 estrelles a Novi Sad
 • Autocar privat durant tot el viatge
 • Guia local castellanoparlant durant tota l’estada a Sèrbia.
 • Esmorzar bufet diari
 • Pensió completa durant tot el viatge des del dinar del primer dia fins al dinar del darrer.
 • Una copa de vi o cervesa, aigua i cafè a tots els àpats.
 • Qualsevol servei no especificats a l’itinerari
 • Les despeses de caire personal
 • L’assegurança opcional de cancel·lació que poden adquirir a un preu de 35€

Documents de la pòlissa

Més detalls del viatge

 • 15 setembre 2019    Barcelona à Munic      LH1817    0755   0955
 • 15 setembre 2019    Munic à Belgrad          LH1722    1050   1220
 • 19 setembre 2019    Belgrad à Munic          LH1729    1700   1830
 • 19 setembre 2019    Munic à Barcelona       LH1816    1920   2120
 • Per viatjar a Sèrbia és necessari el passaport vigent.
 • A Sèrbia no hi ha diferència horària.  És la mateixa hora que a Catalunya
 • A Sèrbia es parla l’idioma Serbi i només la joventut sol parlar Anglès.
 • La climatologia de finals d’estiu al nord de Sèrbia és força càlida, tot i que hi pot ploure.  De fet, en un mateix dia podem tenir calor, pluja i després fresca i més tard tornar a tenir calor. És per tant convenient que portem roba preparada per totes les possibilitats.
 • Temperatures “probables” de dia:  de 23ºC a 26ºC
 • Temperatures “probables” de nit:  de 14ºC a 17ºC
 • Recomanem portar un paraigües plegable i una parca per la possible pluja.
 • Recomanem portar sabates còmodes per les visites a peu dels centres de les ciutats on molts carrers són de llambordes.
 • Sèrbia encara no és una destinació turística consolidada i alguns dels serveis turístics podrien no estar a l’alçada dels nivells d’Europa occidental.  Tot i que hem reservat bons hotels i bons restaurants, podria ser que algun d’ells ens semblés “senzill”.
 • La gastronomia de Sèrbia, com a tots els Balcans, és potent i es menja força carn.
 • La moneda utilitzada a Sèrbia és el Dinar Serbi.  El canvi actual (novembre 2018) és de:   Euro = 1,18 Dinars Serbis
 • Tota vegada que pràcticament tot està inclòs en el viatge, no caldrà portar massa diners en metàl.lic a no ser que vulguin comprar artesania o regals.  Podrem canviar Euros en Dinars Serbis a l’arribada a l’aeroport de Belgrad o a una oficina de canvi de la ciutat.  Recomanem no canviar molts diners ja que després serà casi impossible reconvertir els Dinars Serbis que sobrin en Euros.