El Minervois,Narbona & l’Abadia de Fontfroide

El sud de França té petits tresors amagats entre formacions rocoses i extensos camps de vinya i un d’ells és el Minervois. Zona històrica de domini càtar, és avui dia reconeguda com a una de Les plus beaux villages de France, gràcies a la seva bellesa paisatgística i arquitectònica.

La gastronòmica serà nota destacada, podent gaudir de Les Grands Buffets de Narbona amb els productes de la terra de la gran qualitat.

Coneixerem L’abadia de Fointfroide, fundada a finals del segle XI per monjos benedictins tot i que passà ràpidament a ser controlat del l’Ordre cistercenca. La serenitat impregna tots els seus racons com l’església del segle XII, la majestuosa sala capitular amb columnes de marbre, o el fabulós rosetó format per més de 2.500 rosers.

Itinerari

Barcelona - l’Abadia de Fontfroide - Narbona
Dimecres, 19 de juny

Molt aviat al matí, sortida en autocar des dels diferents punts de recollida habituals cap a la frontera francesa.  Durant el viatge farem una petita parada a una àrea de servei per fer un esmorzar a base de pícnic i prendre un cafè.  Seguirem viatge cap a l’Abadia Cistercenca de Fontfroide per visitar-la.  Aquesta abadia que va ser fundada al segle XI per monjos benedictins però va passar ràpidament a ser controlada per l’Ordre Cistercenca, ens deixarà bocabadats amb la seva majestuosa sala capitular, l’església i l’espectacular rosetó, tot en mig de turons i boscos de gran bellesa.

Acabada la visita, anirem a dinar a un bon restaurant.  Per la tarda, anirem a la ciutat de Narbona per visitar-la.  La nostra passejada ens permetrà conèixer la magnífica Catedral de Sant Just i Sant Pastor d’estil gòtic radiant, la Torre de l’Arquebisbe Gilles Aycelin, les restes de la Via Domitia, antiga ruta romana que comunicava Itàlia amb Espanya i el Pont dels Mercaders, antic accés a la ciutat antiga de Narbona.

Acabada la visita, disposarem d’una mica de temps lliure per passejar pels carrerons de la ciutat i potser fer alguna compra abans de continuar en autocar cap al nostre hotel on soparem i ens allotjarem.

Minervois - Narbona - Barcelona
Dijous, 20 de juny

Esmorzar bufet i sortida en autocar ben aviat cap a la bonica comarca del Minervois. El nostre recorregut, eminentment panoràmic, ens portarà a conèixer remots pobles de gran bellesa i tipisme.  Visitarem el petit poble medieval de Minerve, considerat com un dels pobles més bonics de França pels propis francesos, creuarem el Canal du Midi, coneixerem Olonzac que avui és el poble considerat el centre comercial i econòmic del Minervois i arribarem fins a Caunes, un dels pobles més interessants del Minervois que ens sorprendrà amb els seus carrers empedrats i edificacions dels segles XV al XVIII.   Per tractar-se d’un poble força turístic, gaudirem també de petites botiguetes típiques plenes d’artesania local i productes gourmet.

Acabada la visita, retornarem a Narbonne per anar a dinar al restaurant “Les Grand Buffets”, molt conegut per tractar-se d’un dels buffets més espectaculars de tot el país i que ens permetrà fer un recorregut gastronòmic per tota França tot gaudint dels seus fruits de mer, foie gras, formatges, etc…

Acabat aquest dinar, emprendrem el camí de retorn cap a casa on arribarem a darrera hora de la tarda.  L’autocar del Club del Viatger ens deixarà als mateixos llocs de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Autocar privat pel nostre grup
 • Guia acompanyant del Club del Viatger
 • Guies locals per les visites de l’Abadia de Fontfroide i de la comarca del Minervois.
 • Una nit a un hotel de 3 o 4 estrelles.
 • Pensió completa des de l’esmorzar pícnic del primer dia fins al dinar del segón.
 • Les begudes pels dos dinars i pel sopar (vins de la terra, aigües minerals i un cafè).
 • Totes les entrades necessàries per les visites de l’itinerari.
 • Assegurança d’assistència en viatge de la companyia AXA
 • Tots els serveis no especificats a l’itinerari
 • Assegurança d’anul.lació del viatge que es pot adquirir de forma opcional al Club del Viatger amb un cost adicional. Preguem consultar-nos.

Més detalls del viatge

 • Per aquest viatge es necessita el D.N.I. vigent.
 • A França no hi ha diferència horària i la moneda utilitzada és l’Euro.
 • El clima de finals de juny al sud de França és calorós.  Només de matinada refrescarà una mica.  Les temperatures a la part central del dia poden arribar als 28-30ºC.
 • Convé portar roba d’estiu i una jaqueta fina per les primeres hores del matí.
 • Convé portar sabates còmodes i amb sola de goma per poder passejar pels carrerons empedrats dels pobles que visitarem.