El castell de Santa Florentina i el Canet Modernista

Canet de Mar és un dels muncipis més privilegiats de la comarca del Maresme. Canet és cultura, patrimoni, i sobretot un dels màxims exponents d’arquitectura modernista, moviment artístic que va irrompre amb força, durant la segona meitat del segle XIX,de la mà de la potent burgesia industrial dedicada al tèxtil.

Us volem convidar a gaudir d’una de les rutes més interessants que es poden recorrer a Catalunya, per conèixer el llegat que ens ha deixat entre altres,  el gran arquitecte Lluís Domènech i Montaner, un dels màxims exponents d’aquest art, el qual estava unit a aquesta tranquil·la vila gràcies als seus llaços familiars.

Iniciarem la visita descobrint l’impresionant Castell de Santa Florentina, considerat una autèntica joia modernista, que s’ha convertit un en un dels principals reclams turístics de la comarca. Seguidament ens aproparem fins al majestuós Santurari de la Misericòrdia, d’estil neogòtic i realitzarem un agradable passeig pel centre de la ciutat per apropar-nos a la història industrial del municipi i conèixer de prop el seu centre històric modernista que finalitzarà amb la visita de la casa museu de Lluís Domènech i Montaner.

En acabar, anirem a dinar al restaurant 6Q situat en un edifici modernista construït per Lluís Domènech i Montaner, que ens oferirà una magnífica i original proposta gastronòmica inspirada en la tradicional cuina catalana

Itinerari

Castell de Santa Florentina i Canet Modernista
Dimecres, 24 d'abril

Sortida en autocar des dels diferents punts de recollida habituals en direcció cap a Canet, on començarem  el Castell de Santa Florentina, abans domus de Canet, un antic edifici medieval del segle XI, declarat bé cultural d’interès nacional. El conjunt va ser modificat i ampliat a inicis del segle XX per l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner, que va incloure elements nous i altres portats de diferents llocs. El projecte final es defineix com una residencia palau amb tocs medievalitzants i romàntics de castell en harmonia amb un estètic i creatiu llenguatge modernista. Les fonts documentals ens aporten notícies des del segle XI, durant la visita ens explicaran tota la seva historia fins el nostres dies.

 

Seguirem fins el Santuari de la Misericòrdia, dedicada a la patrona del Maresme, situat en un ampla esplanada ombrejada de pins que domina la vila de Canet, un dels primers edificis importants en estil medievalitzant neogòtic, recollit en el llistat com bé cultural d’interès local.

Després de la visita de l’interior caminarem  pel passeig que la uneix a la vila, un camí d’uns 15 minuts sempre de baixada, on ja començarem a introduir-nos en la història industrial de Canet, baixant veurem, des de l’exterior, una mostra de les primeres fàbriques de finals del segle XVIII fins als primers tallers industrials en cases particulars i les grans fàbriques  del segle XX.

Arribarem al centre històric modernista de Canet, on el nostre camí ens permetrà gaudir de les façanes de cases modernistes com l’Ateneu Canetenc, les cases Roura i Serra Pujades, l’edifici de l’Ajuntament, la casa Joaquim Floris , Can Puxan, les Cases Carbonell i d’altres.

Acabarem a la Casa museu Lluís Domènech i Montaner, on farem una visita comentada de la Casa Domènech, que Lluis Domènech va dissenyar especialment per a la seva família amb l’ajuda del seu fill gran Pere Domènech i Roura  i la del seu gendre en Francesc Guàrdia i Vial.

En acabar un mati intens d’una rica història del modernisme a Catalunya en tots els seus aspectes, anirem a dinar a un emblemàtic edifici Modernista dissenyat i construït per Lluís Domènech i Montaner, EL  RESTAURANT EL 6Q, on degustarem un excepcional àpat.

Finalment tornarem als mateixos punts de recollida del matí.

En aquest viatge...

  • Autocar privat pel nostre grup
  • Guia acompanyant del Club del viatger
  • Guies especialitzats al Castell de Santa Florentina i per la Ruta Modernista de Canet
  • Degustació de vitralls de Canet
  • Dinar en un restaurant emblemàtic amb les begudes incloses
  • Les propines
  • Les despeses de caire personal
  • Assegurança de cancel•lació. Preu: 20€ per persona

Documents de la pòlissa