Creuer de Cap d’Any pel Loira

Un any més El Club del Viatger us proposa un  magnífic viatge de Cap d’any  pel riu Loira  molt especial i diferent, ple de gresca, il·lusió, de cultura i bona gastronomia amb la millor companyia! La vostra!

Aquest any no serà menys! Anirem a la recerca d’indrets excepcionals i per això us suggerim un fantàstic viatge de sis dies pel Loira navegant a bord de l’elegant vaixell de pales Ms Loire Princess. Recorrerem la Vall del Loira declarada Patrimoni de la Humanitat, visitarem alguns Châteaux de la Loire com són el castell d’Azay-le-Rideau i Chinon; i tastarem deliciosos vins a la il·lustre Route du Muscadet. Ens endinsarem als barris històrics d’Angers, quedarem meravellats de Nantes, descobrirem la drassana naval de Saint-Nazaire i no ens oblidarem de visitar el poblet medieval de Clisson.

El Loira naix a l’est del massís Central, als peus del mont Gerbier de Jonc, a la ciutat de Santa Eulàlia, a una altitude de 1.408 msnm. La conca superior es fa d’un munió de petits rierols que convergeixen de forma gradual per formar el riu.

Ràpidament el Loira troba els primers afluents, l’Aigue Nègre.El riu flueix cap a l’oest, i després ràpidament cap al nord a través del massís Central per diverses gorges. Un cop a Saint-Victor-sur-Loire, el riu s’obre a la plana de Forez, on fa el primer descans abans d’afrontar el Seuil de Neulise. Després de travessar les gorges de Villerest, arriba a Roanne, on ja no troba cap obstacle mineral més. A partir d’aquest punt el riu es calma i s’alenteix. La unió amb el riu Alier i Nevers el farà doblar de mida. El Loira s’orienta vers el nord-oest, per girar totalment cap a l’oest prop d’Orleans. A Pouilly-sur-Loire, el riu es troba a mitjan camí entre el naixement i la desembocadura del riu.

Itinerari

Volem a Nantes
Dimecres, 28 de desembre

Sortida en autocar des dels punts de recollida habituals cap a l’aeroport de Barcelona per volar a Nantes. A l’arribada trasllat fins al moll per embarcar al vaixell “MS Loire Princess” de 5 àncores, construït l’any 2015 i amb una capacitat màxima de fins a 48 cabines. Nosaltres ocuparem les cabines situades al pont superior equipades amb gran finestral i terrassa. A continuació ens presentaran la tripulació i ens oferiran un còctel de benvinguda.

Sopar a bord i allotjament al vaixell.

Nantes - Saint-Nazaire - Nantes
Dijous, 29 de desembre

Esmorzar bufet a bord. Avui al matí visitarem l’encisadora Nantes, una ciutat situada en l’estuari del Loira, a 55 km de l’oceà, que s’estén entre la confluència de les aigües del riu i l’oceà. La seva privilegiada posició geogràfica l’ha convertit històricament en una ciutat d’intercanvi i comerç, oberta a totes les cultures.  Descobrirem els carrerons de Bouffay, el barri medieval i la catedral gòtica de Sant Pere i Sant Pau. Visitarem l’illa de Feydeau amb el seu conjunt arquitectònic del segle XVIII, els molls de Nantes i els nous barris comercials, creats al segle XIX al voltant del teatre Graslin i el passatge comercial de Pommeraye. Seguirem amb la visita del castell dels ducs de Bretanya, residència ducal que acull el museu d’història de Nantes. La seva exposició contemporània permet descobrir la rica història de Nantes i la singular arquitectura de l’edifici.

Dinar a bord del creuer i a la tarda sortirem per visitar Saint-Nazaire, la clau d’entrada a l’estuari del Loira. Inicià la seva aventura marítima convertint-se en l’avantsala portuària de Nantes a mitjans del segle XIX. Primerament es construí la primera drassana naval i posteriorment la ciutat fou l’últim port cap a les Antilles i Mèxic. La bella ciutat, els grans vaixells i els molls són sorprenents. Però la història dona moltes voltes i entre 1942 i 1943 fou bombardejada pels aliats pel fet que a la localitat es trobava una base submarina alemanya. La ciutat fou arrasada, però posteriorment es reconstruí per poder continuar amb la seva epopeia industrial.

Iniciarem la visita a l’Escal’Atlantic, el qual retrata de manera enginyosa la història dels transatlàntics “Normandie i France”, mesclant realitat i imaginació. Una representació a escala real en memòria als dos titans de la navegació. Seguirem en direcció a les drassanes de Saint-Nazaire, un dels més grans d’Europa. Aquí encara se segueix una tradició constructora d’embarcacions reconeguda a tot el món. Antigament amb la construcció de transatlàntics i avui en dia amb la construcció de paquebots de creuers gegantins. El nostre recorregut ens permetrà descobrir la immensitat de les instal·lacions que ocupen una superfície de cent vuit hectàrees. La impressionant logística i l’alta  tecnologia, permeten comprendre les etapes necessàries per a la construcció d’aquests autèntics palaus flotants dels temps moderns.

Acabada aquesta visita tan interessant, ja serà hora de retornar al creuer per sopar.

Allotjament al ‘hotel.

Nantes - Ancenis
Divendres, 30 de desembre

Esmorzar bufet a bord. Matí de navegació per aquest salvatge i formós riu que ens seduirà amb els seus reflexos i les seves illes misterioses. Aquest paratge ric en flora animal i vegetal ha vist créixer nombrosos poblets històrics i châteaux que han treballat al llarg de la història aquestes terres indomables per donar lloc als exquisits vins de la Vall del Loira, antigament comercialitzats a través del real riu, el gran eix mercantil.

Després de dinar, sortida per carretera en direcció al poble de Chapelle-Heulin on iniciarem l’aventura de La ruta del Muscadet. De camí, farem una parada al Château Cassemichère o similar. La finca construïda a principis del segle XVII està envoltada per 43 hectàrees de vinyes i boscs. Farem la visita d’aquest indret excepcional per descobrir les seves vinyes històriques, les seves bodegues i encara tindrem temps de realitzar un tast del seu vi blanc que es caracteritza per ser sec, afruitat, lleuger i amb certs tocs aromàtics.

Abans de tornar encara tindrem temps de visitar Clisson, una encisadora població medieval on coexisteixen vestigis del segle XV i un estil italià. L’apassionant història de Clisson permet fer un viatge en el temps i descobrir aquest pròsper període de l’edat mitjana i els seus habitants.

Sopar i allotjament a bord.

Ancenis - Castells del Loira - Bouchemaine
Dissabte, 31 de desembre

Esmorzar bufet. Avui us invitem a conèixer la vall del Loira repleta de castells, elegants palauets renaixentistes, imponents fortaleses medievals, belles façanes clàssiques… Les seves pedres atresoren el passat d’una regió en la qual reis i reines escrigueren importants fites històriques a França.

Aquests extraordinaris Châteaux erigits enmig de sumptuosos paisatges modelats per l’ésser humà, han fet possible que aquesta terra hagi estat declarada Patrimoni Mundial per la UNESCO entre Sully-sur-Loire i Chalonnes-sur-Loire.

Sortida en autobús en direcció al Château d’Azay-le-Rideau, el qual se situa en una illa enmig del riu Indre. Fou construït durant el regnat de Francesc I de França per Gilles Berthelot, un rellevant tresorer que volgué fusionar les tendències de l’art italià amb l’art arquitectònic francès. El castell, declarat monument històric, reflexa tot el refinament d’un castell propi del primer Renaixement francès.

Continuarem cap a Chinon, on descobrirem una antiga pedrera subterrània actualment convertida en bodega. Passejarem per aquestes impressionants galeries a la recerca dels secrets dels millors vins de Chinon. La visita acabarà amb un tast de vins.

Després de dinar es visitarà la fortalesa reial de Chinon. Aquest castell, que s’alça imponent sobre la ciutat, fou construït pel comte Teobaldo I de Blois i evoca l’època en la qual la història de França i Anglaterra estaven íntimament lligades.

Tornada a bord per preparar-nos i gaudir d’una nit especial amb un elegant sopar de Cap d’Any!

Bouchemaine - Angers - Nantes
Diumenge, 1 de gener

Esmorzar bufet. Matí dedicat a la visita d’Angers, una ciutat d’art i història, la capital d’Anjou, que es desmarca tant per la riquesa del seu patrimoni com pel seu caràcter avantguardista i que visqué el seu període de màxima esplendor durant el renaixement. En l’àmbit històric, aquí sorgí la coneguda la família Pantagenet, la dinastia que governà Anglaterra entre el 1154 i el 1399 i que s’inicià amb la coronació d’Enric II d’Anjou i Elionor d’Aquitània.
En acabar tornarem al nostre hotel flotant. Dinar a bord i tarda de navegació de camí a Nantes.

Sopar i nit de gala.

Nantes - Tornada a casa
Dilluns, 2 de gener

Esmorzar bufet i trasllat cap a l’aeroport de Nantes per volar directament cap a Barcelona. En arribar l’autocar del Club del Viatger ens portarà cap als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Trobada pre viatge per conèixer els companys de viatge i rebre l’itinerari definitiu
 • Trasllats a/des de l’aeroport de Barcelona des dels diversos punts de recollida acordats
 • Vols Barcelona – Nantes – Barcelona
 • Taxes i impostos aeris inclosos
 • Facturació d’una maleta de fins a 23 kg per persona
 • Guia acompanyant del Club del Viatger
 • 5 nits d’allotjament en cabina Superior, exterior situada al pont superior del vaixell MS Loire Princesse de 5 àncores
 • Esmorzar bufet diari
 • Pensió completa, des del sopar del primer dia fins a l'esmorzar de l'últim dia
 • Sopar especial de Cap d’Any amb vins i copa de champagne
 • Begudes incloses en tots els àpats (aigua, vi i cafè)
 • Begudes del bar del vaixell incloses (excepte cava i carta de vins)
 • Totes les visites i entrades, segons l’itinerari: Nantes, Saint-Nazaire i les drassanes, Ruta del Muscadet, Angers i els Castells del Loira: Azay-le-Rideau i Chinon.
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les despeses de caire personal
 • Les propines
 • L’assegurança opcional d’anul·lació. Preu 90 €

ASSEGURANÇA DE CANCEL·LACIÓ I  D’ASSISTÈNCIA  AXA  VIP PLUS PREEX “OPCIONAL”

NO INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE.

Trobem les següents millores, dins dels 32 supòsits inclosos en la pòlissa.

ABANS DEL VIATGE:

Podrà recuperar els diners del viatge:

 • Si ha de cancel·lar per recaiguda d’una malaltia pre-existent, no per agreujament d’un accident ocorregut amb anterioritat a la formalització de la pòlissa.
 • Si ha de cancel·lar per estar diagnosticat per Covid-19, ja que la consideren malaltia greu.
 • A més dels 32 supòsits que trobareu inclosos en la pòlissa.

 

DURANT EL VIATGE:

 • Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit de fins a 50.000€ (cinquanta mil euros) com qualsevol malaltia greu.
 • Tindrà dret a la devolució de les vacances no gaudides.
 • En cas de prolongació d’estada en un hotel, cobreix fins a 10 dies i 125 € per dia.

Exclusió important per part de l’assegurança:

 • No cobreix en cas que es tornin a decretar quarantenes obligades o estat d’alarma amb tancaments de fronteres.

 

ASSISTÈNCIA AXA BASIC PLUS – INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE

No inclou cancel·lació

 • Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a 3.600 € (tes mil sis-cents euros) com qualsevol malaltia greu.

 

Estarem encantats de fer-vos arribar el document complet de les pòlisses per poder comprovar totes les seves cobertures, inclusions i exclusions

Documents de la pòlissa