Creuer pel Duero

Ens embarquem en un creuer polifacètic pel riu Duero, que ens portarà a visitar les ciutats i els indrets més emblemàtics a la vora d’aquest riu. En primer lloc, visitarem Porto i veurem també llocs majestuosos com Vila Real i els jardins de la finca del Palau de Mateus. També podrem visitar la ciutat de Salamanca i els seus encants, i ciutats encisadores com Guimaraes o Lamego. La vora del riu Duero oculta una gran quantitat de tresors, com la ruta dels vins de Porto.

A més, admirarem les vinyes que s’estenen al llarg de centenars de quilòmetres al llarg del riu fins a la frontera espanyola. El riu Duero, també conegut com a “riu d’or”, és patrimoni de la Unesco des del passat 2001.

Des del Club del Viatger comuniquem que, en aquest viatge en creuer pel Duero, hem inclòs totes les visites que aquesta ruta ens ofereix. A dalt del vaixell també ho tindrem pràcticament tot inclòs de manera que només ens haurem de preocupar de gaudir de cada minut del viatge.

Itinerari

Barcelona – Porto
Dimarts, 7 de maig

Sortida en autocar cap a l’aeroport de Barcelona per prendre el vol cap a Porto. Un cop arribem, a Porto, embarcarem en el que serà el nostre vaixell, el creuer MS Amalia Rodrigues 5*, durant els pròxims dies. Presentació de la tripulació i còctel de benvinguda. Soparem a bord i després farem una excursió per gaudir de la il.luminació d’una de les ciutats més antigues d’Europa, considerada patrimoni mundial de la UNESCO. Porto està situada a la desembocadura del riu Duero, i ha sabut conservar intactes totes les riqueses del seu passat comercial. Veurem l’estació de San Benito, coneguda pels murals fets amb rajoles que narren moments rellevants del passat de la ciutat.

Tornarem cap al vaixell i farem nit a bord sense navegar.

Porto – Regua
Dimecres, 8 de maig

Esmorzar i sortida en autocar des del moll de Vila Nova de Gaia, situat a l’altra banda del riu Duero, davant de la ciutat de Porto i separat per el famós pont Don Luis, construït entre 1881 i 1886 per l’enginyer Theophile Seyrig, deixeble de Gustave Eiffel. Continuarem la visita per el palau de la borsa, construït l’any 1834. Pujarem per una escala de granit i de marbre esculpit, i visitarem la sala de l’antic tribunal de comerç, la sala daurada i el saló àrab, de forma oval, decorada amb vitralls i altres elements imitant l’estil àrab. Després visitarem l’església de San Francesc, coneguda també com l’església d’or. Aquesta església va ser en el seu origen un modest convent edificat per monjos franciscans en el segle XII. Uns segles més tard, va ser quan diverses famílies apoderades de Porto, van contribuir en el desenvolupament de l’edifici, revestint l’interior amb estils barrocs i amb tocs daurats. Passarem de nou pel pont de Don Luís, per tornar a Vila Nova de Gaia i visitar un dels famosos cellers de la ciutat, on realitzarem un tast de vins.

Tornarem al vaixell i posarem rumb a Regua. En aquest punt del trajecte passarem a través de les recloses de Crestuma i de Carrapatello, aquesta última la més alta d’Europa amb 36 metres de desnivell. Arribarem a Regua al capvespre, sopar a bord i allotjament.

Regua – Vega de Terrón
Dijous, 9 de maig

Esmorzar a bord i sortida en autocar cap a Vila Real, petita ciutat amb nombroses mansions dels segles XVI i XVIII. Farem un tour panoràmic seguit d’una degustació d’uns dolços locals anomenats “Cristas de Galo”. A continuació descobrirem la casa Solar de Mateus, la que diuen és la mansió més bonica del nord de Portugal. Farem un passeig per el seu jardí de fusta de boix i les seves pèrgoles que formen un túnel vegetal.

Tornarem al vaixell i continuarem la navegació travessant el cor de les cèlebres vinyes de la regió  fins a Vega de Terrón. Sopar temàtic a bord i allotjament.

Barca d’Alva – Salamanca
Divendres, 10 de maig

Esmorzar al vaixell i sortida en autocar cap a Salamanca. Es visitarà la ciutat a peu en companyia de guies locals. Visitarem la catedral i la universitat, que va obrir les seves portes el 1218, per la qual cosa es tracta d’una de les universitats més antigues del món, i que posseeix una façana sobre la qual està esculpida el motiu més famós de la ciutat, una calavera que al damunt hi té una granota (símbol del pecat i la luxúria). Des d’un vestíbul amb vitralls, podrem admirar la prodigiosa biblioteca en la qual es troben manuscrits i publicacions anteriors al segle XIX. Dinarem en un restaurant local.

Tornarem cap al vaixell, per sopar a bord i on podrem gaudir d’una nit d’animació. Allotjament.

Barca d’Alva – Ferradosa – Pinhao
Dissabte, 11 de maig

Esmorzar a bord i navegació fins a Ferradosa. Dinarem a bord.

Havent dinat visitarem la petita ciutat de Pinhao la qual té un tresor que no ens podem perdre: una de les estacions de ferrocarril més maques del país. Les seves façanes decorades amb rajoles, representen la feina a les vinyes i els paisatges de la regió. Farem una parada en una “quinta” (celler) per degustar el famós vi de Porto.

Tornarem cap al vaixell per sopar i nit de gala a bord.

Pinhao – Lamego – Porto
Diumenge, 12 de maig

Després d’esmorzar, sortirem en autocar cap a Lamego, per fer una visita guiada pel centre d’aquesta bonica ciutat. Lamego és una ciutat episcopal i comercial, on podrem visitar el santuari de Nostra senyora dels Remeis, la primera pedra de la qual, es va col.locar el 14 de febrer de 1750 i que va donar naixement a un temple que domina la ciutat des del turó de 600 metres d’altura on està situat.

Tornarem cap al vaixell. Navegarem durant la tarda per tornar a arribar a Porto. Aquest vespre podrem gaudir d’una nit de Fado, l’expressió més coneguda internacionalment de la música portuguesa. En el Fado s’expressen les experiències de la vida a través del cant i generalment és cantat per una persona acompanyada per la viola i la guitarra portuguesa.

Tornarem cap al vaixell per allotjar-nos.

Porto – Guimaraes
Dilluns, 13 de maig

Esmorzar a bord i tindrem una estona lliure durant el matí per acabar de fer un tomb per Porto, i per acabar de fer alguna compra.

Després de dinar al vaixell,  sortirem amb autocar en direcció Guimaraes, on farem, caminant, una visita guiada d’aquesta ciutat encantadora, on es barregen barris medievals i moderns. Podrem descobrir l’exterior de l’església de Nostra Senyora de Oliveira, que es tracta de l’edifici religiós més important de la ciutat, i que domina la plaça on es troba situada i es caracteritza per tenir una gran diversitat d’estils arquitectònics. Després visitarem el Palau dels Ducs de Braganza, construït al segle XVI pel primer Duc de Braganza, i que posseeix una de les arquitectures més destacades de la península Ibèrica.

Tornarem cap al vaixell per sopar, i on gaudirem d’un últim sopar de comiat. Allotjament.

Tornada a Barcelona
Dimarts, 14 de maig

Esmorzar a bord ben aviat i desembarcament.  Trasllat cap a l’aeroport de Porto per prendre el nostre vol de retorn a Barcelona.  A l’arribada al Prat, recollida de maletes i trasllat en l’autocar del Club del Viatger cap als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Dinar pre-viatge per conèixer els companys de viatge i rebre l’itinerari definitiu
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge
 • Trasllats a/des de l’aeroport de Barcelona des dels diversos punts de recollida.
 • Vols Barcelona – Porto i Porto - Barcelona
 • Taxes i impostos inclosos
 • Facturació d’una maleta de fins a 23 kg per persona
 • 7 nits d’allotjament en cabina PRINCIPAL, exterior situada al pont intermig del vaixell MS Amalia Rodrigues de 5 àncores.
 • Esmorzar bufet diari
 • Pensió completa, des del sopar del primer dia fins a l'esmorzar de l'últim dia
 • Begudes incloses en tots els àpats (aigua, vi i cafè)
 • Begudes del bar del vaixell incloses (excepte cava i carta de vins)
 • Totes les visites amb guies castellanoparlants i entrades, segons l’itinerari: Porto, Regua, Vega de Terrón, Barca de Alva, Ferradosa, Pinhao, Lamego, Guimaraes.
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les propines
 • Les despeses de caràcter personal
 • Assegurança de cancel•lació. Preui condicions a consultar amb el Club del Viatger.

Documents de la pòlissa