Catalunya Nord, terres de Comtes i Reis

Descobreix amb nosaltres,  les Terres del Rosselló, el Conflent i el Vallespir, on es gestà la llengua i la cultura catalana, l’origen del romànic català.

Ens allotjarem a un bonic hotel  gastronòmic i Spa de 4*, la Villa Duflot, ubicat al cor d’un parc boscós on competeixen oliveres centenàries, xiprers, eucaliptus i baladres.

Però també és un exercici de pelegrinatge a un espai ric en simbolisme i interès, terra de l’exili, com Pau Casals i d’herois que lluiten i ajuden com Elizabeth Eidenbenz des de la Maternitat d’Elna.

Engresca’t a compartir amb nosaltres un viatge ple d’història, de natura, de cultura i paisatges sorprenents que, de ben segur, no et deixarà indiferent

Itinerari

De camí a Cotlliure - Perpinya
Dilluns, 21 de setembre

Sortida de bon matí des dels diversos punts de recollida en direcció cap a França. En ruta farem un esmorzar a dalt de l’autocar. Arribada a Cotlliure, un lloc cobejat, per la seva obertura al Mar Mediterrani i els dos sorrals que en faciliten la defensa, raó per la qual fou destinació de nombrosos navegants fenicis, romans i grecs, cosa que en fa un lloc arqueològic molt ric.
Els Comtes del Rosselló i els Reis de Mallorca, també escriuen part de la seva història desenvolupant i enfortint Cotlliure i convertint-la en residència d’estiu dels Reis de Mallorca. Creuades religioses la travessen, d’aquí sorgeix la famosa llegenda del tresor dels cavallers templers. Més endavant cau en mans dels francesos durant el regnat de Lluis XI. Més a prop dels nostres dies ha estat motiu d’inspiració per pintors com Matisse, Picasso, Dufy i Dalí, entre d’altres, que han retratat el seu castell, els seus carrerons o el pintoresc campanar de la seva església arran de mar. En el seu cementiri hi ha les tombes d’Antonio Machado i del novel·lista Patrick O’Brian, que hi residí. Tot això ens ho explicarà el guia local que ens acompanyarà durant la visita.
Gaudirem d’un dinar en un restaurant local amb productes de la zona.
Havent dinat anirem fins al nostre hotel on ens allotjarem les quatre nits del nostre viatge. Sopar a l’hotel o un restaurant local.

Conflent - St. Miquel de Cuixà - Martí del Canigó
Dimarts, 22 de setembre

Després d’esmorzar a l’hotel, dedicarem la jornada sencera a conèixer la regió del Conflent i el Rosselló, amb el Canigó com a marc i horitzó inconfusible, la nostra ruta començarà amb dos monestirs. Endinsats als segles de Guifré el Pilós, Miró el Vell, els comtes Sunyer i Borrell i l’abat Oliva, accedirem fins als peus del Canigó per visitar dues de les joies del romànic català: Sant Miquel de Cuixà i Sant Martí del Canigó. Ambdós monestirs, iniciats al segle IX, són considerats Béns d’Interès Nacional i figuren entre les primeres meravelles dels Pirineus. En aquests monestirs la vida cultural de l’Edat Mitjana hi era ben present, l’Abat Oliva, impulsor de les Assembles de Pau i Treva, va ampliar aquestes estructures i convertí ambdós monestirs en grans exemples de l’arquitectura romànica catalana. Posteriorment ens traslladarem a Vilafranca de Conflent per dinar gastronomia tradicional i aprofitarem per passejar pels carrers angostos d’aquest poble. Aquesta vila medieval, banyada pel riu Tet, es troba completament emmurallada i conserva viva tota la bellesa i romanticisme de la història.

Durant el nostre recorregut d’avui a més podrem veure una panoràmica de Vernet-les-Bains, potser molts de nosaltres el reconeixerem perquè la seva imatge sortia en els bitllets de 500 pessetes, en l’anvers hi havia el retrat de Jacint Verdaguer.

Tornada al nostre hotel per sopar i allotjament

Perpinya - Ceret
Dimecres, 23 de setembre

Esmorzar a l’hotel. Començarem amb la visita de Perpinyà, històricament capital del Comtat del Rosselló, del Regne de Mallorca i de la província del Rosselló. Els darrers anys la Vila s’ha promogut amb l’eslògan “Perpinyà la Catalana”. L’any 2008 la ciutat va ser distingida com a Capital de la Cultura Catalana i el juny del 2010 el ple municipal aprovà, per unanimitat, la Carta municipal per a la llengua catalana, establint el català com a llengua oficial de Perpinyà, juntament amb el francès.

Amples avingudes assolellades conviuen amb carrerons populars amb les seves parades d’espècies, fruita o peix, de milers de sabors i aromes d’arreu del món. Visitarem el seu preciós Palau, fomentat per en Jaume II que volia un lloc d’estada a la capital continental de seu reialme.  El palau es va començar  l’any 1274 amb un estil romànic tardiu i es va acabar després de l’any 1300 amb un estil gòtic. Les capelles fastuoses mostren tot l’estil refinat de l’època i l’estatut de Perpinyà com a centre econòmic, polític i cultural de la Mediterrània medieval.

La visita també ens portarà fins a l’estació de tren, per descobrir el seu interior, que està decorat per Salvador Dalí, que va definir l’estació com “el centre còsmic de l’univers”

Dinar en un restaurant local i seguirem fins a Ceret, per gaudir d’una visita guiada al reconegut Museu d’Art Modern de Ceret, amb obres de Picasso, Braques, Cézanne, Giacometti. Després de la visita tindrem encara temps de passejar per Ceret, la capital de la cirera, i poder apreciar l’elegància de les seves arquitectures que un dia acolliren els més importants artistes europeus de principis del segle XX.

Tornada al nostre hotel per sopar.

Montlluis - Eus - Orges d'Ille sur tet
Dijous, 24 de setembre

Esmorzar a l’hotel i anirem fins a Montlluís, considerada una joia de l’arquitectura militar i Patrimoni de la Humanitat. En 1679, Lluís XIV aprova la creació de Mont-Louis, per defensar el pas cap al Rosselló. Inaugurada el 1681, Montlluís és l’últim punt defensiu des del Mediterrani. Creat per Vauban, amb baluards de segle XVII en el qual Vauban va poder expressar tota la seva creativitat.
Dinar i de tornada pararem al poblet d’Eus, penjat al capdamunt d’una muntanya, que ens oferirà unes belles vistes sobre el Conflent, el Rosselló i els Pirineus. Després ens
aproparem a les formacions rocoses d’Ille sur Tet. Les anomenades Orgues d’Ille són unes magnífiques erosions en la roca que el temps i l’aigua han anat modelant al llarg dels segles, una obra d’art creada per la natura i el pas dels anys.
Tornada al nostre hotel per sopar

Guerra i Pau - l'exili: Elna - La Jonquera
Divendres 25 de setembre

Esmorzarem a l’hotel i a continuació pujarem a l’autocar en ruta cap a Barcelona per dedicar el dia encara a la regió. Acabarem el viatge amb unes hores dedicades al seu silenci; a la tristesa de la guerra i de l’exili, amb la visita de la Maternitat d’Elna que ens parlarà d’Elizabeth Eidenbenz i el seu ajut a socórrer tantes dones i infants presos del Camp de Concentració d’Argelers, una d’aquelles vergonyes de la història on centenars i milers de persones van sofrir la duresa de la guerra i l’exili. Dinar en ruta. Seguirem fins a la Jonquera per visitar el Museu de l’Exili, en aquest darrer, amb una visita guiada. A la tarda, ja camí cap a casa i l’autobús del Club del Viatger ens deixarà als mateixos llocs de recollida

En aquest viatge...

 • Trobada prèvia al viatge per conèixer els companys i rebre l’itinerari definitiu
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge.
 • Recollida en autocar des dels diversos punts acordats al Maresme, Barcelona i Vallès
 • Autocar privat per al nostre grup durant tot el viatge
 • Guies local per les diferent visites
 • 4 nits d’allotjament a La Ville Duflot 4* o similar
 • Pensió completa des de l’esmorzar del primer dia fins el dinar del darrer dia.
 • Begudes, vi ¼ l i aigua inclosos en els àpats
 • Totes les visites i excursions descrites a l’itinerari
 • Totes les entrades
 • Petit obsequi del Club del Viatger per habitació
 • Assegurança bàsica d’assistència durant el viatge
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les despeses de caire personal
 • Les propines
 • Assegurança opcional de cancel·lació, que és pot adquirir per 60 €