Calàbria, el paradís recuperat

La punta de la bota, Calàbria, és una de les terres més autèntiques i carismàtiques d’Itàlia! Essencialment rural, Calàbria combina una gastronomia excepcional i uns productes de gran qualitat, amb la seva riquesa artística i històrica. De paisatge típicament mediterrani, els pins, les vinyes, les oliveres i la roca cobreixen la pell d’aquesta regió. Una terra esquitxada d’encantadores ciutats com Catanzaro, Cività i Cosenza, paratges com el Parc Nacional de Sila, esglésies, monestirs, edificis renaixentistes i barrocs i costes abruptes i singulars.

El Club del Viatger us proposa un autèntic viatge al meridià d’Itàlia, una atractiva ruta per conèixer una regió poc coneguda però que ens sorprendrà per la seva bellesa, el seu tipisme i la seva riquesa històrica, cultural i gastronòmica! Deixeu-vos seduir un cop més per Itàlia i acompanyeu-nos a descobrir un dels seus racons més originals!

Itinerari

Barcelona – Lamezia terme
Divendres, 20 de setembre

Trobada amb l’autocar del Club del Viatger des dels diversos punts de recollida per anar cap a l’Aeroport de Barcelona des d’on volarem fins a Lamezia Terme via Roma. Un cop arribem ens trobarem amb el nostre guia i autocar que ens conduiran fins a Catanzaro Lido, al golf de Squillace, per instal·lar-nos al nostre hotel Best Western Plus de 4 estrelles o similar, on hi soparem i ens hi allotjarem durant tota l’estada a Calàbria.

Crotone – Capo Colonna – Capo Rizutto i Le Castell
Dissabte, 21 de setembre

Esmorzar a l’hotel i sortida amb el nostre guia local cap a la capital provincial, Crotone, d’origen grec i fundada al I mil·lenni aC. A dia d’avui segueix sent una de les ciutats més grans de Calàbria amb un important port comercial i històric. Durant la nostra visita passarem pel Castello di Carlo, construït al segle XVI pel virrei espanyol de Nàpols, amb les seves muralles i torres exteriors intactes, arribà a ser la fortificació més important del Regne de Nàpols. Visitarem també el renaixentista Duomo Santa Maria Assunta i la seva façana renovada en estil classicista. Al centre històric hi podem apreciar també el Palazzo Albano, la Chiesa dell’Immacolata, els bells edificis barrocs i neoclàssics.

Posteriorment ens traslladarem a Castella a través de Capo Colonna, tot descobrint la costa jònica i les seves badies rocoses i sorrenques i el seu mar cristal·lí, essent aquesta una de les zones d’estiueig més populars de Calàbria i una reserva natural. Un cop arribem a Le Castella passejarem per Via Duomo, el bulevard més elegant i dinàmic de la localitat, on hi trobarem també l’església Nostra Senyora de Guadalupe. Dinar en un restaurant local.

Havent dinat visitarem el monument més important de Le Castella i Capo Rizutto és la fortalesa de la ciutat, una fortalesa d’origen medieval i aragonesa que destaca per la seva posició elevada i amb vistes a la ciutat i sobre el mar. A mitja tarda tornarem cap al nostre hotel on soparem i ens hi allotjarem.

Civita i Altomonte
Diumenge, 22 de setembre

Esmorzar a l’hotel. Avui ens dirigirem a la ciutat de Cività, a la província de Cosenza. Aquesta ciutat, instal·lada enmig del Parc Nacional de Pollino i davant el mar Jònic fou fundada al segle XV pels refugiats albanesos que fugien de les invasions otomanes. A dia d’avui els anomenats civitesi o habitants locals, formen part d’una minoria ètnica oficialment reconeguda per les lleis italianes. Visitarem la ciutat i les seves particularitats tot recorrent el seu centre històric i la seva història.

Posteriorment ens traslladarem fins a Altomonte, un dels pobles més bonics de Calàbria. El seu nom descriu la llegendària ubicació d’aquesta localitat, al capdamunt de les muntanyes i amb unes bones vistes que dominen la Vall d’Esaro. Dinar a un restaurant local.

Havent dinat durem a terme una passejada a peu per l’antic i ben conservat casc històric, majoritàriament del segle XIV i hi descobrirem l’església de Santa Maria della Consolazione amb el seu portal gòtic ogival, la Piazza Castello i el seu castell datat del segle XII, utilitzat com a residència al llarg del renaixement.

Ja al vespre tornarem cap al nostre hotel on hi soparem i ens hi allotjarem.

Regió de Calabria i Tropea
Dilluns, 23 de setembre

Esmorzar a l’hotel i sortida en autocar en direcció al sud de Calàbria, cap a la ciutat de Reggio Calabria, a l’estret de Mesina. Aquesta ciutat fou fundada pels grecs l’any 743 aC i manté viu encara el seu passat. La seva magnífica ubicació al cor de la Mediterrània i alhora prop de les muntanyes la convertí en un important port ja des de l’Antiguitat. A dia d’avui ens ofereix unes belles vistes a tot el seu entorn i als mars Jònic i Tirrè.

Visitarem els famosos Guerrers de Bronze de Riace al Museu Arqueològic de Reggio Calàbria. Es diu que les estàtues foren creades per diversos mestres grecs del segle V aC. Aquestes magnífiques escultures han descansat durant més de 2000 anys sota el mar i foren descobertes per un bussejador l’estiu de 1972.

Dinar a Reggio Calabria. Passejarem a continuació pel pintoresc nucli antic, visitarem la catedral neoclàssica, construïda sobre les runes d’un antic temple grec dedicat a Apol·lo. Veurem les runes de  l’imponent castell aragonès i descobrirem el seu atractiu passeig marítim, tot al llarg de la platja de Lungomare Falcomata on es poden observar encara les restes de la muralla grega i dels banys romans.

Posteriorment ens traslladarem a la bonica ciutat costanera de Tropea, considerada el St Tropez d’Itàlia. Aquesta ciutat va ser construïda sobre les roques i conserva en perfecte estat el seu casc antic de carrers estrets on hi trobarem nombrosos cafès i petites botigues, així com

tresors com magnífics palaus, la catedral, amb la pintura de Madonna de Romania i, per descomptat, el santuari de Santa Maria dell Isola, l’església alçada sobre la roca directament sobre el mar. Sopar en un restaurant local i trasllat i allotjament a l’hotel.

Rossano i Santa Maria del Partire
Dimarts, 24 de setembre

Esmorzar a l’hotel. Avui visitarem una de les ciutats més boniques de Calàbria, la ciutat de Rossano. Rossano és una ciutat carregada d’història i coneguda sobretot per la seva herència i llegat bizantins.  Un cop arribem, visitarem el dolç Museo della Licenzizia o museu de la regalèssia i coneixerem la producció i història d’aquest ingredient tan gustós! A l’empresa museu de la família Amarelli podrem conèixer els antics i nous mètodes de producció en el que és el segon museu més visitat d’Itàlia després del Museu Ferrari!

Després de la visita, farem un passeig per la ciutat de Rossano, amb 36.000 habitants, visitarem la seva magnífica abadia bizantina de Santa Maria del Partire que, des de 1095 és un dels centres religiosos més importants del país, conservant encara el seu antic scriptorium. Visitarem el Museu Diocesà i del Codi on hi podrem observar els preuats Purpures Codex i, en particular, el Purupreus Rossanensis, un dels evangelis més antics del món i més preciós per les seves riques il·luminacions pintades. Dinar a un restaurant local.

A la tarda seguirem passejant per la ciutat, on tindrem ocasió de veure les seves simpàtiques botigues i cafès i aprofitar per poder comprar alguns productes locals i regionals. Al vespre, ens acomiadarem d’aquesta agradable ciutat i tornarem de nou al nostre hotel per sopar i allotjar-nos-hi.

Gerace – Stilo i la seva famosa “Cattolica di Stil
Dimecres, 25 de setembre

Esmorzar a l’hotel i sortida en autocar cap a Gerace, un dels pobles més bells d’Itàlia i anomenada popularment “La Ciutat de les Cent Esglésies”. Aquesta localitat alberga la magnífica catedral de Gerace, dedicada a l’Assumpció i és, de fet, l’església més gran i bella de Calàbria. La catedral, d’origen normand, fou construïda al segle XI en un altiplà damunt del mar. El seu centre original és una cova sobre la qual s’alça l’absis i el creuer de l’església. Un cop haguem visitat la catedral passejarem pels carrers de Gerace i dinarem a un restaurant local.

Havent dinat ens traslladarem fins al poble de Stilo, una petita vila situada als peus del Mont Consolino. Stilo va viure el seu moment d’esplendor al s. XI essent una de les viles bizantines més importants del sud d’Itàlia. La famosa església Cattolica di Stilo és una joia de l’arquitectura bizantina, construïda al segle X i XI i era l’església mare de les cinc parròquies del país, governada per un vicari perpetu i indicativa del període d’ocupació bizantina al sud d’Itàlia. A Stilo visitarem també les restes del castell construït per Roger el Normand l’any 1071 i conclourem la nostra visita deixant-nos embadalir pels carrerons estrets del nucli antic on hi trobarem magnífics palaus, la bella Fontana Gebbia i el Duomo de Santa Maria d’Ognissanti, datada del segle XIV i amb un imponent portal gòtic. Al vespre tornarem a l’hotel on soparem i ens hi allotjarem.

Cosenza - Barcelona
Dijous, 26 de setembre

Esmorzar a l’hotel, check out i sortida amb les maletes. Després d’un breu viatge amb autocar arribarem a la capital de la província, Cosenza, considerada el cor cultural de Calàbria, disposats a descobrir alguns dels seus tresors artístics. Tot passejant a peu pel seu centre històric podrem veure l’església de San Domenico, del s. XV, amb la seva cúpula verda i una rosa tallada, el barroc decorat de l’Oratorio del Rosario i els seus edificis del renaixement. Es diu que el rei visigot Alarich fou enterrat a la llera del riu Busento el 410 dC, prop de la confluència amb el riu Crati, just on a dia d’avi s’hi alça la ciutat.

Després de la visita, el nostre autocar ens conduirà cap a l’aeroport de Lamezia Terme, on ens acomiadarem del nostre guia local i prendrem el nostre vol a Barcelona via Roma. Un cop arribem a Barcelona l’autocar del Club del Viatger ens recollirà i ens acompanyarà als diversos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Trobada prèvia al viatge per conèixer els companys i rebre l’itinerari definitiu
 • Recollida en autocar des dels diversos punts acordats
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge.
 • Vols d’anada i tornada via Roma
 • Guia local castellanoparlant durant tot el viatge
 • Autocar privat per al nostre grup durant tot el viatge
 • 6 nits a Catanzaro Lido, a l’hotel Best Western Plus, de 4 estrelles o similar
 • Esmorzar bufet cada dia
 • Tots els àpats des del sopar del primer dia fins l’esmorzar del darrer dia
 • Les begudes als àpats (vi i aigua)
 • Totes les visites i excursions descrites a l’itinerari
 • Petit obsequi del Club del Viatger per habitació
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les despeses de caire personal
 • Les propines
 • Assegurança de cancel·lació

Documents de la pòlissa

Més detalls del viatge