Armènia, el secret del caucas

Armènia és considerada un museu a l’aire lliure, plena de llocs històrics que cobreixen diversos períodes, des de la prehistòria fins a temps dels grecs, des de la primera era cristiana fins a l’edat mitjana. Descobrirem els primers vestigis de la Cristiandat en les seves esglésies i monestirs, i gaudirem de bells paisatges muntanyosos i d’unes belles vistes de la muntanya Ararat. Entendrem per què Unesco els ha reconegut tants llocs com a Patrimoni de la Humanitat

Itinerari

Barcelona - Erevan
Dijous, 4 d’agost

Sortida en autocar des dels diferents punts de recollida en direcció a l’aeroport de Barcelona per agafar el vol via una ciutat europea fins a Erevan. Arribada i trasllat a l’hotel on ens allotjarem les properes tres nits. Sopar i allotjament.

Erevan
Divendres, 5 d’agost

Esmorzar a l’hotel. Dia dedicat a Erevan, capital d’Armènia, fundada l’any 782 aC a l’oest del que avui és Armènia, a l’extrem oriental de la plana de la muntanya Ararat i a la vora del riu Hrazdan. Després de la Primera Guerra Mundial es va convertir en la capital de la República Democràtica d’Armènia i va augmentar la seva població amb l’arribada de centenars de supervivents del genocidi armeni, expandint-se encara més en el segle XX al convertir-se en capital d’una de les quinze Repúbliques de l’URSS, la RSS d’Armènia. D’aquesta manera, la petita ciutat es va transformar en una de les més importants de la regió, seu de les més importants associacions culturals, artístiques i industrials del país, a més de les polítiques, i base d’una extensa xarxa de vies fèrries, així com el nus de comerç de productes agrícoles.

Visitarem els principals llocs de la capital, la plaça de la República, el centre d’art contemporani Cafesjian, el carrer Abovyán, el Parc Memorial i el Museu del genocidi, Tsitsernakaberd, doncs seria impossible fer-nos una idea del caràcter i la idiosincràsia del poble armeni sense conèixer un dels esdeveniments més cruels de la seva història recent: el genocidi en mans dels otomans el 1915. Visitarem també el famós mercat de puces Vernisaje i ens aproparem fins a la Fàbrica de Brandy de la ciutat per conèixer com s’elabora aquest licor. Temps lliure per passejar per la capital. Dinar i sopar a restaurants locals. Allotjament

Erevan – Echmiadzin – Zvartnots – Erevan
Dissabte, 6 d’agost

Esmorzar a l’hotel i sortida en direcció a Echmiadzín, declarat Patrimoni de la Humanitat, on coneixerem els primers anys de la història cristiana armènia. Aquest és el centre espiritual de tots els armenis, la seu de la residència del katolikós, el cap de la Santa Església Apostòlica Armènia i la primera església cristiana al món, que data de l’any 303 dC. També visitarem el museu d’Echmiadzín, on es guarden les relíquies més importants pels armenis com la llança de Jesucrist, un tros de l’arca de Noè, etc.
Realitzarem la pròxima parada a l’església de Santa Hripsime que custodia un dels sants més venerats de l’església apostòlica. Dinar en ruta i ja anem de camí cap a les ruïnes de la catedral Zvartnots, Patrimoni de la Humanitat, que data del segle VII, i és considerada una de les obres més extraordinàries de l’arquitectura eclesiàstica.
Tornada a Erevan i visita del Museu Nacional d’Història on coneixerem el llarg camí passat pel poble armeni. Abans de sopar, encara tindrem una mica de temps lliure per fer un passeig per la ciutat. Allotjament

Khor Virap – Noravank – Goris
Diumenge, 7 d’agost

Esmorzar a l’hotel i avui iniciarem la nostra ruta pel país. Primerament pararem al monestir de Khor Virap des d’on gaudirem d’una magnífica vista a la bíblica muntanya Ararat. El monestir és el bressol del cristianisme armeni, perquè és on Sant Gregori l’Il•luminador va ser empresonat durant 13 anys abans de curar el rei Trdat III d’una malaltia. Això va provocar la conversió del rei i d’Armènia, primer país oficialment cristià en el món l’any 30.
Continuem cap al monestir de Noravank, que està situat al voltant d’una naturalesa imponent sobre les roques vermelles del canó de Gnishik. Fou actiu fins al segle XIX i cèlebre especialment pel seu scriptoriuma Aquest important centre religiós i cultural armeni va ser fins llavors una de les residències dels bisbes de Syunik. El monestir i la vall d’Amaghu, van ser declarats Patrimoni de la Humanitat.
Dinar en un restaurant local i seguim amb la visita del famós celler de vins Arení. Continuem camí cap a la ciutat de Goris on ens allotjarem les properes dues nits

Goris – Khndzoresk – Monestir Tatev – Goris
Dilluns, 8 d’agost

Esmorzar a l’hotel i visita de Goris, una petita ciutat, situada a la regió de Syunik, que conserva una arquitectura molt especial. De fet, la ciutat va ser part de la província medieval de Zanguezur i ciutat cabdal de la República de l’Armènia muntanyenca. La vella Goris és famosa per algunes de les seves cases troglodites, aquest antic barri s’estén sobre un pujol anomenat “mini- Capadòcia”, amb les seves xemeneies de fades.
Seguirem fins a Khndzoresk, un poble on la gent vivia en coves. A continuació, agafarem el telefèric més llarg del món des d’on tindrem vistes a la formació natural coneguda com el Pont del Diable i ascendirem fins al magnífic monestir Tatev, enclavat a 1600 m d’altitud entre les muntanyes, a la part superior d’un promontori del profund congost del riu Vorotan. Es tracta d’un dels quatre llocs més prodigiosos d’Armènia juntament amb els monestirs de Sanahin, Hajpat i Noravank, que ens sorprendrà gratament amb la seva arquitectura d’estil medieval.
Dinar en ruta i trasllat de nou a Goris. Sopar i allotjament

Goris – Qarahunj – Pas Selim – Llac Sevan – Dilija
Dimarts, 9 d'agost

Després d’esmorzar sortida cap a Qarahunj, antic observatori del VI mil•lenni aC. Està situat a 1770 m sobre el nivell del mar i ocupa aproximadament 7 hectàrees de territori, un monument únic anomenat pels locals “el megalític armeni”.
Seguim cap al llac Sevan pel Pas Selim, descobrint una part de la famosa Ruta de la Seda, visitarem un caravansaray, peculiars construccions públiques al llarg de les vies de comerç medievals a l’Orient destinades a donar refugi a les caravanes de comerç, de pelegrinatge o militars durant el llarg viatge.

A continuació arribarem al llac Sevan, un dels llacs alpins més grans, i el segon més gran d’aigua dolça del món. Visitarem la península de Sevan i el seu monestir medieval.
Dinar en ruta i tot seguit ens dirigirem cap al nord d’Armènia a través de la regió forestal de Dilijan, un dels centres turístics més famosos d’Armènia fins a Dzoraget on ens allotjarem aquesta nit. Sopar i allotjament

Dzoraget – Haghpat – Sanahin – Erevan
Dimecres, 10 d’agost

Esmorzar a l’hotel i iniciem la tornada cap a la capital, Erevan. De camí, visitarem la bonica regió de Lorí i dues de les obres mestres de l’arquitectura eclesiàstica medieval, totes dues declarades Patrimoni de la Humanitat: els monestirs Haghpat i Sanahin, els quals són autèntics tresors tant a escala arquitectònica com espiritual.
El monestir Haghpat barreja elements d’arquitectura eclesiàstica bizantina i la tradicional arquitectura de la regió del Caucas, i el monestir Sanahin, que literalment es tradueix com “aquest és més vell que aquest”, per ser més antic que el veí Haghpat. Les dues localitats i els seus monestirs són similars en molts sentits, tot i que queden separats per una profunda esquerda, formada per un petit riu que flueix anomenat Debed.
Tornem a Erevan, de camí passant a prop dels pobles de les minories ètniques que viuen a Armènia, els yezidíes i kurds i coneixerem les peculiaritats de la seva vida quotidiana. Dinar en ruta, sopar i allotjament a Erevan, on estarem les dues últimes nits

Erevan – Gueghard – Garní – Erevan
Dijous, 11 d’agost

Esmorzar a l’hotel i trasllat cap al monestir Gueghard, una construcció arquitectònica única, parcialment excavada a la muntanya adjacent. El monestir, juntament amb la vall alta de l’Azat, van ser inclosos a la llista del Patrimoni de la Humanitat. Els espectaculars penya-segats que envolten el monestir són part de la gola del riu Azat. A l’entrada del monestir, veurem “Khatxkars”, creus tallades en enormes pedres, considerats un dels símbols més bells del país. Gueghard significa “llança” per una de les llances que va travessar el cos de Jesús crucificat i que es va trobar allà. En aquest impressionat indret gaudirem d’un concert vocal.
La nostra següent parada serà al temple pagà Garní, l’únic temple pagà conservat en el territori de l’ex-Unió Soviètica, declarat Patrimoni de la Humanitat. Segons sembla, el Temple de Garní va ser construït pel rei Tirtades I, en honor al Déu del Sol, Mitra, al voltant del segle I dC.
Abans de tornar a la capital, ens espera una visita molt especial! Avui visitarem la casa d’una família armènia rural i participarem en el procés d’elaboració del ”lavash”, el pa tradicional armeni. Dinar.
Finalment farem l’última parada d’avui a l’interessant museu de Matenadaran, el qual alberga la col•lecció més gran de manuscrits i miniatures antigues. Tornada a Erevan, sopar sopar i allotjament

Tornada a Barcelona
Divendres, 12 d’agost

Esmorzar i ens dirigim fins a l’aeroport per volar cap a Barcelona via una ciutat europea, on l’autobús del Club del Viatger ens tornarà als mateixos punts de recollida del primer dia

En aquest viatge...

 • Trobada pre-viatge per conèixer els companys de viatge i rebre l’itinerari definitiu.
 • Trasllats a/desde l'aeroport de Barcelona des dels diferents punts de recollida del Maresme, Vallès oriental i occidental, i Barcelona ciutat.
 • Vol Barcelona – Erevan – Barcelona via una ciutat europea.
 • Autocar privat pel nostre grup durant tot el viatge.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger.
 • Guia local castellanoparlant en destinació.
 • Les visites especificades en el programa amb les entrades incloses.
 • Telefèric de Tatev.
 • Concert vocal a Gueghard.
 • 5 nits d’allotjament a l’hotel Tufenkian Historic 4* o similar a Erevan.
 • 2 nits d’allotjament a l’hotel Mina de 3* o similar a Goris.
 • 1 nit d’allotjament a l’hotel Dzoraget de 4* o similar a Dzoraget.
 • Pensió completa durant tot el viatge, des de l’esmorzar del segon dia fins a l’esmorzar de l’últim dia.
 • Begudes incloses als dinars: aigua o copa de vi i cafè.
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge.
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari.
 • Les despeses de caire personal.
 • Les begudes als sopars.
 • Les propines.
 • Assegurança de cancel•lació. 125 €

 ASSEGURANCES BÀSIQUES I DE CANCEL•LACIÓ
ASSEGURANÇA DE CANCEL.LACIÓ I D’ASSISTÈNCIA AXA VIP PLUS PREEX “OPCIONAL” NO INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE.
Trobem les següents millores, dins dels 32 supòsits inclosos en la pòlissa.
ABANS DEL VIATGE: Podrà recuperar els diners del viatge:
• Si ha de cancel•lar per recaiguda d’una malaltia pre-existent, no per agreujament d’un accident ocorregut amb anterioritat a la formalització de la pòlissa.
• Si ha de cancel•lar per estar diagnosticat per Covid-19, ja que la consideren malaltia greu.
• A més dels 32 supòsits que trobareu inclosos en la pòlissa.
DURANT EL VIATGE:
• Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit de fins a 50.000 € ( cinquanta mil euros) com qualsevol malaltia greu.
• Tindrà dret a la devolució de les vacances no gaudides.
• En cas de prolongació d’estada en un hotel, cobreix fins a 10 dies i 125 € per dia.
Exclusió important per part de l’assegurança:
• No cobreix en cas que es tornin a decretar quarantenes obligades o estat d’alarma amb tancaments de fronteres.

ASSISTÈNCIA AXA BASIC PLUS – INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE
No inclou cancel•lació
• Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a 3.600 € (tes mil sis-cents euros) com qualsevol malaltia greu.
Estarem encantats de fer-vos arribar el document complet de les pòlisses per poder comprovar totes les seves cobertures, inclusions i exclusions.

INCLUSIÓ IMPORTANT PER PART DEL CLUB DEL VIATGER EN TEMPS DE LA COVID-19:
• En el cas que ens veiéssim obligats a cancel•lar el viatge per motius d’estat d’alarma amb confinament a la nostra comunitat o a la de destinació,
• El Club del Viatger s’ocupa del reemborsament total del import del viatge

Documents de la pòlissa