Japó, tradició i modernitat sota els cirerers en flor.

Però si viatjar al Japó  ja és una experiència en si, anar-hi a la primavera es converteix en una experiència màgica gràcies al Sakura, l’espectacle dels cirerers en flor, que pinten de blanc i rosa tots els camps, parcs i carrers del país, un símbol nacional molt arrelat a tot el país Nipó.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dia 21 de març  –  Camí cap a Osaka

Sortida en autocar des dels diferents punts de recollida cap a l’aeroport de Barcelona per volar  a l’aeroport de Kabsai a  Osaka via Helsinki. Àpats i nit a bord.

Dia 22  –  Arribada a Osaka

Arribada a Osaka pel matí i començarem la nostre experiència pel “País del sol naixent”. Farem la nostra primera visita al Castell d’Osaka, conegut per la seva terrassa i les seves enormes muralles.
Per veure Japó des de les alçades, anirem a l’edifici on es troba el denominat Jardí Flotant” que ocupa les plantes 39 i 40 més el sostre de l’edifici “Sky Building”.

Seguirem la nostra visita de la ciutat coneixent el Barri Dotombori, una zona on abunden els cinemes, teatres, restaurants i bars i el Barri Shinsaibashi conegut per ser una icona de cultura popular i l’emplaçament de grans botigues i boutiques.

Dia 23  –  Osaka, Hiroshima, Miyajima, Hiroshima, Kyoto (Tren bala).

Sortirem cap a l’estació de Shin-Osaka  per  anar amb el tren bala fins a Hiroshima, amb el anomenat JR “Nozomi”. Hiroshima, es va fer tristament famosa quan el 6 d’Agost de 1945 el Exèrcit Americà va llançar la primera bomba atòmica sobre la ciutat i després de la qual van morir 200.000 civils. El parc Memorial de la pau que va ser construït per commemorar el llançament, es va fer en el mateix punt de l’explosió.

Quatre anys després es va decidir que l’àrea no seria reconstruïda, sinó dedicada a les instal·lacions commemoratives del museu de la pau, que repassa la història d’Hiroshima i el llançament de la bomba nuclear. La cúpula de bomba, també coneguda com el Monument a la Pau d’Hiroshima, és el que queda de l’antiga Sala de la Prefectura de Promoció Industrial d’Hiroshima. Per la tarda agafarem el Ferry que ens portarà a l’Illa de Miyajima, una petita illa que es troba en el mar interior de Tanca a la costa d’Hiroshima. Si bé hi ha diversos temples notables, és el santuari d’Itsukushima, que visitarem el més famós, i ha estat nomenat Patrimoni de la Humanitat.

Dia 24  –  Kyoto, Fushimi, Nara, Kyoto

Avui ens traslladarem a la veïna Nara, la que fou primera capital del Japó l’any 710 amb l’antic nom de Heijo.  Els temples i ruïnes de Nara formen part del Patrimoni de la Humanitat de la Unesco. Visitarem el Temple Tojai-jo, una meravella de fusta que acull l’estàtua de Buda més gran del món. Seguirem amb la visita del carrer Naramichi i el Parc Nara on veurem els cérvols sika, que campen lliurement per tota l’àrea verda de Nara, fins arribar a la capella sintoista Kasuga.

De tornada a Kyoto visitarem el conegut Santuari Shintoísta de Fushinmi Inari, especialment conegut pels milers de toriis vermells que delimiten el camí pel turó en la qual es troba situat al santuari. Els torii són donacions de particulars, famílies o companyies ja que l’esperit d’Inari se’l considera com a protector de les collites, especialment d’arròs, i en conseqüència històricament ha estat associat amb la riquesa. Monument també conegut per haver aparegut a la pel·lícula Memòries d’una Geisha.

Dia 25  –  Kyoto, Bosc de Bambú a Arashiyama, Kyoto

Kyoto, l’antiga capital de Japó és sense cap dubte una de les ciutats més boniques no solament del país sinó del món. Creurem el Pont de Togetsu, de 155 metres sobre el riu Katsura, la seva forma artística i el seu sentit estètic coincideix amb la naturalesa del poble japonès. Arribarem al Bosc de Bambú de Arashiyama, un entorn on tot el que t’envolta són tiges de bambú perfectament col·locats per al delit personal. Anirem al temple de Tenryu, el temple principal de l’escola Rinzai.

Tornem al centre per anar cap al  Pavelló d’Or o Kinkakuji . La simplicitat de les seves proporcions, els màgics reflexos del seu daurat recobriment reflectits en un impressionant estany i la bellesa del seu escenari natural han estat elements que li han donat el reconeixement per la Unesco com a  Patrimoni de la Humanitat. I encara ens queda passejar-nos pel barri de Gion, un dels barris de geishas més coneguts de tot Japó.

Dia 26  –  Kyoto

 

Avui dedicarem el dia a Kyoto.  El temple Kiyomizu-dera, és potser el més estimat dels temples de Kyoto pel poble japonès.  Anirem fins el Santuari Shintoísta de Heian, aquesta santuari és una de les imatges més icòniques de Kyoto amb el seu gran tori de color vermell. Visitarem el interior on s’hi troba el seu bell jardí on esperem coincidir amb l’esclat dels innombrables cirerers en flor anomenat  SAKURA, gaudirem dels diferents exemplars de plantes i diversos estanys on hi veurem tortugues.

A la tarda anirem al Castell de Nijo, Patrimoni de la humanitat per la Unesco, residència dels shoguns en el període Edo, la bellesa dels edificis i del jardins fan d’aquesta una visita imprescindible. Acabarem el dia visitant el Mercat de Nishiki, importan per que en l’època en la qual no existien els frigorífics, les abundants aigües subterrànies al voltant del mercat eren utilitzades com a pous per conservar el peix.

 

Dia 27  –  Kyoto, Kanazawa

Sortida amb el nostre bus cap a Kanazawa, una encantadora ciutat a prop del Mar de Japó amb un passat gloriós degut al poderós clan Maeda, que es va instaurar en el segle XV.  Visitarem el seu mercat, establert aproximadament a mitjans del segle 18. Des de llavors, ha recolzant la cultura gastronòmica de Kanazawa per més de 280 anys.

 

Residència samurai al barri de les Geishas “Nagamahi” i el barri de Higashichaya-gai, considerats dels més encantadors del Japó, es tracta d’un conjunt de carrers de vianants que conserven l’aspecte tradicional del període Edo. Dinar a un restaurant local.

Dia 28  –  Kanazawa, Shirakawago, Takayama

Seguim descobrint una mica més de Kanazawa, visitarem els jardins Kenroku-en, que segons expliquen els mateixos japonesos, es tracta d’un dels tres  jardins més bonics de tot el país.  Sortida cap a Takayama, però de camí visitarem Shirakawago, població declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco el 1995, visitarem el museu Wada, cases tradicionals amb teulada de palla, anomenades “Gassho-Zukuri”. Ens allotjarem a Takayama les dues properes nits. Potser abans de sopar ens ve de gust un bany “Onzen” aigües termal.

 

 

 

 

Dia 29  –  Takayama

Avui farem la visita d’una de les ciutats més ben conservades del Japó, coneguda com els  Alps  Japonesos, començarem el dia visitant el mercat matinal de Takayama el “Asaichi”. Després ens sorprendrem amb el Yatai Kaika Hall, el museu de les carrosses o “yatai” que s’utilitzen als festivals de la regió. Visitarem el Takayame Jinya, l’edifici del antic govern de l’època samurai i ens passejarem pel carrer Kami-sannomachi, un antic carrer comercial a l’estil japonès.  Segur que encara ens vindrà de gust tornar a gaudir de les aigües termals.

Dia 30  –  Takayama, Tsumago, Magone, Nagora, Hakone ( Tren Bala)

El nostre primer tram d’avui al farem en bus fins al poble de  posta Tsumago,  en l’antiga carretera Nakasendo, on coneixerem l’antiga hospedería dels Samurais “Waki Honjin”.  Més tard,  anirem fins a Magome per passejar pels carrers més emblemàtics. Trasllat fins a l’estació Nagoya, on agafarem el tren bala el JR “Hikari”  fins a l’estació d’Odawara, des d’on anirem al nostre hotel de Hakone en bus, un Ryokan, hotel tradicional, on podrem gaudir de les aigües termals en els “onsen” paraula japonesa per anomenar aquest tipus de banys .

Dia 31  –  Hakone, Mt. Fuji, Tòquio

Ens dirigirem en bus a la base del Mont Fuji, muntanya sagrada de 3.775 m, que forma part del Parc Nacional Fuji-Hanone-Izu, una destinació apreciada,  pels seus magnífics paisatges que guarneixen el Mont Fuji, el llac Ashi i les muntanyes de Hakone. Pujarem fins la cinquena estació coneguda com Fuji-San, a 2.305 mts, on visitarem la Vall de Owakudani. Dinarem a un restaurant local i farem un creuer pel llac Ashi amb continues vistes al  Mont Fuji i al qual d’aigües termals de Hakone. Pujarem amb telefèric fins el Mont Komagatake.  En acabar les visites, seguirem en bus fins a  Tòquio on ens allotjarem.

Dia 1 d’abril  –  Tòquio

Esmorzar a l’hotel i visita de d’aquesta interessant ciutat. Començarem amb la visita de l’illa de Odaiba a la badia de Tòquio,  un oasi de modernitat en una vasta illa artificia. Seguirem amb la vista per l’elegant barri de Ginza, anomenat “lloc de la plata” perquè el 1612 s’hi va construir la casa de la moneda. Després d’unes hores admirant la modernitat de la ciutat anirem cap el Palau Imperial, ubicat al mateix lloc del Castell de Edo dels shogun Tokugawa que dominaren Japó del 1600 al 1867,  signe de la tradició del país i avui residencia de la família imperial Japonesa.

 

 

 

 

Dia 2 d’abril  –  Tòquio, Nikko, Tòquio

Avui farem una excursió a Nikko on la grandesa de la natura harmonitza amb les més belles obres de l’home. L’exemple més magnífic es el Santuari Tsohogu, construït al 1636 com mausoleu de Ieyasu, el fundador del Shogunato dels Tokugawa.
Continuarem la nostra visita per descobrir la zona, passarem per la serpentejant carretera de I-ro-ha per arribar al llac de Chuzenji, situat al mig dels turons on veurem la famosa cascada de Kegon, amb una alçada de 97 metres i situada al mig d’un paisatge boscós  que ens deixarà bocabadats.

Dia 3 d’abrilTòquio

Avui seguirem descobrint Tòquio. Avui començarem amb la visita del Parc Ueno,   sol ser el lloc més visitat de tot el país per gaudir els “SAKURA” més bonics,  es a dir la floració dels cirerers, que pels japonesos suposa quasi una religió i ho celebren fent un “hanami” una espècie de pícnic sota els cirerers.

Seguirem amb la visita al Temple de Asakusa, un del més venerats, fundat el 628 aC i l’únic que va quedar en peu després de la destrucció de Tòquio durant la Segona Guerra Mundial. Seguirem la visita pel famós barri de Harajuku  i seguirem pel barri  Akihabara, el famós i eclèctic barri de l’electrònica, llocs d’oci, “meido cafés” o botigues de manga.

Dinarem a un restaurant local i seguirem per l’elegant zona de Omotesanto i el barri de Harajuku on visitarem el bonic parc Yoyogi per veure el Santuari Meiji dedicat als esperits deïficats del Emperador Meiji i la seva esposa. Acabarem amb la visita de la famosa Torre de Tòquio, bessona de la Torre Eiffel però amb 8.6 metres més d’alçada.

 

Dia 4 d’abrilTornada a casa

Trasllat al aeroport internacional de Narita, per embarcar a mig matí amb destinació a Barcelona via Helsinki. Arribada a Barcelona al vespre.