7 raons per les quals viatjar a Nova York

És la ciutat més poblada de l’estat de Nova York i dels Estats Units d’Amèrica, i la segona aglomeració urbana del continent, després de la Ciutat de Mèxic. Nova York, allà anem! La ciutat que mai dorm, la ciutat amb la força d’un país sencer.

ARQUITECTURA

Top of the Rock: El Rockefeller Center és un gran complex d’edificis destinats a usos comercials, d’oci i de negocis que es troba a Nova York, Va ser promogut per la família Rockefeller. Està situat al Midtown, una zona on es troben les boutiques més luxoses de Nova York. Consta de 19 edificis i va ser declarat National Historic Landmark el 1987. El projecte del Rockefeller Center constitueix una fita cabdal en l’evolució dels gratacels i de l’urbanisme de Nova York.

Gran Central Terminal  és una estació novaiorquesa, situada al centre de Manhattan, al barri de Midtown. Actualment, és una terminal de trens de rodalia pertanyent a la Metro-North Commuter Railroad Company. És també una important estació de metro.

L’estàtua de la Llibertat és un dels monuments més famosos de Nova York, dels Estats Units i d’arreu del món. Està situada, sobre la petita illa de illa de la Llibertat. Va ser un obsequi de França al segle XIX per la celebració del centenari de la independència dels Estats Units i un signe d’amistat entre ambdues nacions. El monument es va convertir en un símbol de benvinguda als immigrants europeus que cercaven llibertat o oportunitats al nou continent. Va ser realitzada per l’escultor Frédéric-Auguste Bartholdi i l’enginyer francès Gustave Eiffel en dissenyà l’estructura internaL’any 1984 va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO.

Mundialment, es convertí en un símbol dels Estats Units i representa la llibertat i l’emancipació respecte de l’opressió

 

ESPECTACLE

Madison Square Garden: El Madison Square Garden, és un pavelló esportiu a la ciutat de Nova York, Estats Units. L’actual pista és on juguen de local els equips professionals dels New York Knicks (bàsquet) i els New York Rangers (hoquei sobre gel). També acull el “Circ dels Germans Barnum” quan s’instal·la a Nova York, els partits de l’equip “Red Storm” de bàsquet de la Universitat de Saint John i qualsevol altre esdeveniment que requereixi la presència de gran quantitat de persones com va ser la Convenció Republicana de 2004.

MSG també acull esdeveniments de boxa. Moltes de les baralles més importants de la història es van dur a terme en el Madison Square Garden, era la Meca de la boxa.

 

El Dakota Building (The Dakota), és un immoble de New York construït entre el 25 d’octubre de 1880 i el 27 d’octubre 1884. És conegut per haver estat la residència de John Lennon i l’indret on va ser assassinat. També és conegut perquè hi han viscut molts actors, cantants, escriptors, etc.

El teatre de Broadway, és una actuació teatral presentada en un dels 40 teatres professionals amb més 500 seients localitzats al Theatre District, situats a la zona de Broadway. Juntament amb el teatre del West End londinenc, el teatre de Broadway és àmpliament considerat el màxim nivell del teatre comercial al món anglofon.

 

LUXE

Wall Street, considerat com a cor històric del districte financer, és la principal i permanent llar de la borsa de valors de Nova York. El terme ‘Wall Street’ és usat per a fer referència tant al mercat financer nord-americà com a institucions financeres. Curiosament, la majoria de les firmes financeres de la metròpoli no cotitzen a Wall Street, sinó en altres mercats més específics o petits a Manhattan, Fairfield County, Connecticut, o Nova Jersey.

El barri de Chelsea es localitza en el costat oest de Manhattan, Nova York. Es troba al sud de Hell’s Kitchen i el Garment District. El seu límit al sud és el carrer 14 Oest. Chelsea es troba inscrit com un Districte Històric en el Registre Nacional de Llocs Històrics des del 6 de desembre de 1977.

Soho, el barri va ser classificat districte històric el 1973. Molts edificis industrials antics van ser aleshores transformats en estudis o en lofts. Als anys 1990, SoHo comptava aproximadament 300 galeries d’art i era cèlebre per les seves creacions contemporànies ( grafits, happening, fotorealisme, etc.). El nom Soho prové de South of Houston Street, però no té res a veure amb el barri de Soho a Londres.

 

PERIFERIA NOVAIORQUESA:

El Bronx és un comtat de l’estat de Nova York.Originàriament, era una zona residencial amb nombrosos edificis d’apartaments. Desenvolupa una mínima activitat industrial, comparada amb la qual es realitza al conjunt de la ciutat, principalment a la secció meridional, on existeixen establiments de sectors com l’alimentari i el de la confecció de roba, entre altres. Els magatzems, instal·lacions navals i comercials es troben en la riba nord-oriental.

El districte de Queens és el comtat ètnicament més divers als Estats Units. Segons la Revisió de la Comunitat Americana de 2005, de l’Oficina del Cens dels Estats Units, els immigrants són el 47,6% dels seus residents totals. S’estima que per a l’any 2010, la majoria de la seva població serà nascuda en l’estranger. Amb una població de 3,2 milions d’habitants, és el districte més poblat en la ciutat de Nova York i el desè comtat més poblat dels Estats Units. La xifra de 3,2 milions és el màxim històric de població mai aconseguit al districte.

Brooklyn és un dels cinc districtes que conformen la ciutat de Nova York. Va ser una ciutat independent fins a la seva inclusió dins del conglomerat urbà de Nova York el 1898. Actualment, Brooklyn és el barri més poblat de la ciutat amb prop de 2,5 milions d’habitants.

Malgrat la unió amb Nova York, Brooklyn manté una forta identitat. Ha estat anomenada City of Trees (La ciutat dels arbres), City of Homes (La ciutat de les cases) o també City of Churches (La ciutat de les esglésies) i al segle XIX, Brooklyn és de vegades anomenat “Borough of Homes and Churches” (El districte de cases i esglésies).

 

HARLEM

Harlem és un gran barri del nord de Manhattan, a Nova York, conegut des dels anys 20 com a centre residencial, cultural i econòmic afroamericà. La història de Harlem ha estat definida com una sèrie d’alts i baixos econòmics, amb significatius desplaçaments de població durant cada cicle.

Després de la Guerra Civil, els jueus i italians pobres formaven la població predominant de Harlem. Els residents afroamericans van començar a arribar en grans nombres l’any 1905 com una part de la Gran Migració.

Durant anys 20 i 30, el centre i l’est de Harlem van ser el focus del Renaixement de Harlem, un corrent de treballs artístics sense precedent a la comunitat negra d’Amèrica. Harlem va esdevenir un gran centre de l’economia afroamericana

Els anys 20, Harlem va ser el centre del sorgiment d’una cultura negra coneguda com el Renaixement de Harlem, que va ser un temps de produccions artístiques com ara el jazz, la majoria dels espectacles del qual, irònicament, eren només per a gent blanca

 

TIMES SQUARE

Times Square és la plaça per excel·lència de la ciutat de Nova York (EUA), situada en el centre de Manhattan.

Es caracteritza per les seves desenes d’anuncis lluminosos publicitaris. Times Square és, juntament amb el parc central de Nova York, la zona metropolitana dels Estats Units d’Amèrica que més ha aparegut en pel·lícules i programes de televisió.

Times Square és també coneguda per les celebracions d’Any Nou. Des del 1907, la “Times Square Ball”, una bola de 5 tones i 3 metres de diàmetre baixa durant un minut, des de les 23:59 del 31 de desembre fins al canvi d’any, per a celebrar-ho.

 

CENTRAL PARK

Central Park és un espai verd d’una superfície de 341 hectàrees, situat al borough de Manhattan a New York. Constitueix l’espai verd més gran de la ciutat de New York, si no es tenen en compte més que els cinc grans boroughs de la ciutat. Acabat el 1873 després de tretze anys de construcción. Representa un oasi de verdor enmig del bosc de gratacels de Manhattan, fins i tot si és situat al nord de l’illa on els edificis són menys elevats.Central Park és el parc més visitat als Estats Units.

 

“Mientras que otros lugares tienden a quedarse estancados, Nueva York siempre continúa evolucionando”. – Karl Lagerfeld