10 millors llocs per visitar a Irlanda

Hola viatgers!

En aquest article us parlarem dels 10 millors llocs per  visitar a Irlanda si us esteu plantejant d’anar-hi tant per lliure com en grup.

Des de la seva rica cultura celta fins a la bellesa dels seus diversos paisatges, Irlanda és una destinació de viatges que viu fins a la seva reputació gairebé mítica. L’Illa de l’Emerald és realment verda, les mires són veritablement espectaculars i les persones són veritablement amistoses. Malgrat la seva petita grandària, les ciutats enrotllades i els suburbis en arrossegament, Irlanda encara presumeix de carreteres i camins on els visitants poden sentir-se com si tinguessin l’illa per si mateixos.

Els que busquen una experiència de viatges més sociable només han de caminar en un pub del barri per sentir-se a casa. Ja sigui passant la nit en un antic castell, passant per un cap costaner o veient artefactes celtes en un museu de classe mundial, Irlanda llança un encanteri d’encanteri en cada visitant.

 

Políticament, Irlanda està dividida entre la República d’Irlanda i Irlanda del Nord, una part del Regne Unit. La nostra selecció dels millors llocs de visita a Irlanda cobreix tota l’illa.

 

Galway

 

La ciutat més gran d’Irlanda de l’oest, Galway és més coneguda per les seves galeries d’art i botigues, la majoria de les quals es troben al llarg dels carrils de vent i carrers de pedra de l’encantadora zona medieval de la ciutat. Amb diversos escenaris de música en viu i una escena de pubs pròspera, Galway també és considerat un centre important per a la música tradicional irlandesa.

La ciutat de port també és coneguda com un dels pocs llocs que queden a Irlanda on la llengua irlandesa encara es parla als carrers. Full de diversió, història i cultura, Galway és una destinació ideal per a qualsevol visitant que busqui una veritable experiència de viatge irlandès.

 

 

Aran Islands

Situat a la costa oest d’Irlanda a la desembocadura de la badia de Galway, les Illes Aran d’Inishmore, Inishmaan i Inisheer han atret visitants durant segles. Aïllats del continent, els habitants de les illes han mantingut un estil de vida més tradicional que en altres parts d’Irlanda, oferint als visitants una visió del ric passat del país.

Amb no més de 100 vehicles permesos a Inishmore, les més grans de les tres illes, els buggies de cavalls porten visitants de cases de camp de pedra per gaudir d’espectaculars vistes des de penya-segats de pedra calcària. Inishmore té una fortalesa de pedra de 2.000 anys perforada sobre un penya-segat de 90 metres que també val la pena explorar.

 

Península de Dingle

La península de Dingle abasta la punta més occidental d’Irlanda, oferint als visitants l’atractiu d’una destinació llunyana amb la conveniència d’una ciutat propera. El paisatge està ple de restes d’assentaments de l’Edat de Bronze, marcadors de pedra prehistòrica i més de 500 cabanes de pedra monàstica.

Els monjos que vivien a les anomenades cabanes de rusc, o cloch.ns, van ajudar a mantenir l’aprenentatge viu durant l’Edat Fosca. El surf i el surf de vela són activitats populars a les platges de la península. Amb bons restaurants, bons allotjaments i una escena del pub, Dingle Town ofereix diversió i relaxació al final del dia.

 

Glendalough

A pocs quilòmetres al sud de Dublín es troba Glendalough, un monestir fundat al segle VI per Sant Kevin, un monjo ermità que figura prominentment en les llegendes irlandeses tradicionals. Una vegada que era una destinació de pelegrinatge principal a Irlanda, Glendalough continua atraient visitants de tot el món.

 

Situat a prop de dos llacs en un glen envoltats de boscos, els visitants estan atrets per la bellesa escènica de la zona, així com la seva rica història. L’estructura més gran del monestir és una catedral inacabada del segle IX, però és la torre rodona que molts visitants troben més cridanera. Equipat amb una escala d’arrossegament, la torre de 30 metres va servir com a refugi d’última generació durant les incursions víkinges.

  Dublín

 

La capital de la República d’Irlanda, Dublín, és sorprenentment gran per a un país amb una població total d’al voltant de cinc milions de persones. La majoria dels habitants de la ciutat viuen en suburbis perifèrics, i les principals destinacions de viatge de Dublín es troben al centre de la ciutat.Una ciutat amb un passat de mil anys, Dublín és tant una ciutat històrica com un port modern. La ciutat atresora el seu passat sense oblidar-se mai de viure en el present.Altres ciutats d’Europa poden ser conegudes per l’art o la música; Dublín és coneguda per la seva literatura. Dublín és la llar de gegants literaris com Oscar Wilde, James Joyce i George Bernard Shaw, així que no és cap sorpresa que una de les atraccions més grans de la ciutat sigui un llibre de 1.200 anys. Albergat al Trinity College, l’alma mater d’escriptors com Bram Stoker i Samuel Becket, el Llibre de Kells és una rara i ornamentada còpia dels quatre evangelis del Nou Testament.

 

Les atraccions històriques inclouen el Castell de Dublín, una fortalesa normanda construïda el 1204, i la catedral de Sant Patrici, completada el 1260 i encara la catedral més gran de la nació. Per la seva col·lecció d’or prehistòric, art celta i artefactes víkings, el Museu Nacional d’Irlanda també val la pena visitar-lo.

Els locals fàcils són un lloc sociable conegut pel seu enginy, encant i passió pel bon menjar i beguda. Aquest últim pot explicar per què el Guinness Storehouse, la llar de la famosa cervesa irlandesa, és l’atracció més visitada d’Irlanda. Igualment populars són les barbasses de la ciutat, de les quals les barbasses literàries són favorites perennes. Els actors dirigeixen els visitants de pub a pub passats punts de referència literaris i regalen als participants amb extractes dels autors més famosos de Dublín.

Tant si s’explora el Museu James Joyce com si s’intercanvien històries amb locals sobre un pint de Guinness, una visita a Dublín és una experiència única i memorable. Els visitants venen amb una narrativa agitada que els encantarà compartir amb els altres durant els pròxims anys.

 

Calçada de Gegant

Situada a la base de penya-segats costeruts a la costa nord-est d’Irlanda, la Calçada del Gegant és una formació rocosa natural que sembla com si estigués formada per gegants. La formació de la carcassa de mel de més de 37.000 columnes de basalt en forma d’hexàgon sembla massa perfecta geomètricament per haver estat conformada per la natura.

 Va trigar 60 milions d’anys de moviment de la placa tectònica, fluxos de lava i erosió per formar les columnes de pedra esglaonada en la seva forma actual. Els camins de Cliff-top ofereixen grans vistes de les roques, i un vol de passos condueix cap al nivell del mar. Un centre de visitants proper també ofereix visites i viatges per furgoneta al lloc.

 Parc Nacional de Killarney

Situat al sud-oest d’Irlanda al comtat de Kerry, el Parc Nacional de Killarney es va establir el 1932 quan l‘Estat de Muckross va ser donat al país. La Victorian Muckross House ara serveix com a centre de visitants del parc, i els extensos jardins de la finca són atraccions populars al parc.

 No obstant això, per a molts visitants, els tres llacs del parc són el major sorteig. Poblats per cignes i llúdries i envoltats de boscos habitats per l’únic ramat natiu d’Irlanda de cérvols vermells, viatges en vaixell al llac ofereixen trobades amb vida salvatge, així com vistes escèniques. Una àmplia xarxa de camins superficials convida a l’exploració per peu, bicicleta o carro de cavalls.

Bru na Boinn

 

Les restes del passat antic d’Irlanda es troben a tota Irlanda, però els monticles de Brú na Bóinne a la vall de Boyne no es poden perdre. Tres dels monticles funeraris de 5.000 anys d’edat han estat totalment excavats i estan oberts als visitants: Newgrange, Knowth i Dowth.


Amb les seves roques de granit tallades i la façana de quars blanc, Newgrange és el més impactant. Un pas central porta a cambres voltades on es van trobar restes cremades i béns funeraris d’almenys cinc persones. El monticle de Knowth és més conegut per les seves 250 pedres decorades, algunes de les quals semblen ser mapes locals. No hi ha accés públic dins Dowth, però els visitants poden pujar el monticle per gaudir de la vista.

Anell de Kerry

L’atracció escènica més popular a Irlanda, lAnell de Kerry és una autopista de més de 160 km de llarg que corre al llarg de la costa de la pintoresca península d’Iveragh de l’illa. La majoria dels visitants comencen i acaben la seva gira a la ciutat ocupada de Killarney; viatgers sàvides trien el poble més petit de Kenmare com a base.

Al llarg de l’Anell hi ha la muntanya més alta d’Irlanda Carrantuohill, diversos llacs pristins, un monestir medieval i el fort prehistòric de Staigue, que compta amb parets de pedra gruixudes construïdes sense morter. Diversos pobles i complexos al llarg de la ruta presumeixen de platges de sorra, fent-los destinacions laterals encantadores quan el temps és càlid.

 

Penyasegats de Moher

No es completa cap visita a Irlanda sense passar algun temps gaudint de la vista des d’un alt penya-segat amb vistes a l’Atlàntic, i els penya-segats de Moher prenen aquesta experiència per respirar noves altures. Apujant gairebé 210 metres de la costa, el tram de penya-segats atreu gairebé un milió de visitants cada any, convertint-se en un dels llocs més populars per visitar Irlanda

.

Com és lògic, l’accés als penya-segats està restringit en temps ventós. Les visites de bòat ofertes al moll de Doolin donen als visitants l’oportunitat de gaudir dels penya-segats des d’una perspectiva diferent. 

El Club del Viatger te una sortida programada a les Dues Irlandes del  29 d’agost al 6 de setembre de 2022 on visitarem la famosa Calçada del Gegant, els espectaculars penya-segats de Moher, l’anell de Kerry i el Rock Cashel, entre molt altres llocs.

S’hi vols més informació, només ens ho has de saber fer a marqueting@clubdelviatger.cat o trucant al 937665996.