Xina, civilització mil·lenària

Xina és probablement la civilització viva més antiga del món. Fou un puntal de saviesa en l’antiguitat i de la seva ciència n’han sorgit l’escriptura, el paper, la impremta, la pólvora, la brúixola o la seda. El món no podria entendre’s sense la Xina i les seves múltiples aportacions.

Somniada, evocada, escrita, pintada, explorada pels més diversos i històrics exploradors europeus, la Xina no ha deixat mai de sorprendre. La Xina és un gran gegant carregat de cultura i tradicions, de filosofia i mitologia. Un país de contrasts que ha fet del dualisme, el foc i l’aigua, el sol i la lluna, el ying i el yan la seva vertebradora essència. Un país de dinasties que té, com a un dels seus principals déus, un emperador, l’Emperador de Jade i una rica, misteriosa i vibrant història al llarg dels mil·lennis tenyits de guerres, ciència, art i religió.

Proposem un viatge intens pel cor de la Xina, un viatge que s’inicia a la mil·lenària Pequín i conclou a la moderna Shangai, tot recorrent el centre del país, per tal de conèixer les seves meravelles. Un viatge únic per conèixer la Xina més cultural, natural i autèntica. Veurem els atractius indiscutibles d’aquest enorme país com són la Gran Muralla, la Ciutat Prohibida i les ciutats de Xi’an i de Shangai. A més a més, però, ens endinsarem a la rural regió de Yunnan per descobrir la Xina més autèntica i conèixer els seus paisatges i les antigues ciutats de Yangshuo, Dali, Lijiang i Shangri-La, antics temples i monestirs i dur a terme un creuer pel riu Li a la regió de Guilin. Us animem a acompanyar-nos en un dels països més bells i antics del món!

Itinerari

Barcelona - Pequín
Dissabte, 12 de setembre

Sortida en autocar del Club del Viatger des dels diferents punts de recollida en direcció a l’aeroport de Barcelona per volar, via un aeroport  europeu fins a Pequín. Nit a bord.

Pequín i el barri dels Hutons
Diumenge, 13 de setembre

Un cop arribem a l’aeroport, ens trobarem amb el nostre guia local i autocar. Dinar i a la tarda, visita de la zona dels Hutons, al centre de Pequín, amb els seus carrerons laberíntics dins la ciutat vella. Començarem el nostre recorregut pel carrer Nanluoguxiang que compta amb una història de més de 700 anys i conserva uns 16 hutons o edificis històrics. El carrer manté encara la seva estructura original, que data de la Dinastia Yuan. A continuació, enriquirem la visita del centre històric pujant als clàssics tricicles que ens portaran per la resta de carrerons. A mig trajecte farem una parada per veure com viu una família local, posteriorment visitarem la Plaça de les Torres de la Campana i el Tambor i finalment arribarem a un restaurant tradicional on hi soparem un dels plats típics de la ciutat, l’ànec lacat.

Trasllat al  nostre hotel, on ens hi allotjarem les properes 3 nits.

Pequín – Tian’anmen i la ciutat prohibida
Dilluns, 14 de setembre

Esmorzar a l’hotel i sortida per començar la visita de la ciutat. Primerament visitarem la Plaça Tian’anmen, la més gran del món i centre neuràlgic de la política xinesa, on s’hi troba la Porta de Tian’anmen, que dóna accés a la Ciutat Prohibida. A continuació, ens endinsarem a la Ciutat Prohibida, majestuós conjunt arquitectònic des del qual hi van governar els 24 emperadors xinesos que durant més de 500 anys van governar l’Imperi. Passejarem pels antics palaus imperials de les dinasties Ming i Qina, que daten des de l’any 1420 i que foren reservats exclusivament a la reialesa, d’aquí el nom de “Ciutat Prohibida”.

Dinar a un restaurant local i visita del Temple del Cel, des del qual els emperadors xinesos veneraven el cel i oraven per les bones collites. Als parcs del temple hi podrem veure a la població local duent a terme les seves activitats quotidianes i esportives. A l’interior del temple us proposem gaudir d’una tranquil·la i atractiva classe de tai chi,  activitat coneguda per la seva capacitat de millorar la salut corporal i mental. Trasllat al nostre hotel per sopar.

Pequín i la Gran Muralla
Dimarts, 15 de setembre

Esmorzar a l’hotel i sortida en autocar cap al Temple dels Lames, un gran temple d’estil tibetà on hi trobarem la figura gegant de Maitreye, el buda del futur, la figura de fusta més gran del món tal i com ho testimonia el Llibre dels records Guiness. Continuarem la nostra visita a la Zona Olímpica, sense entrar dins els estadis, podrem veure les arquitectures d’aquest conjunt modern i esportiu, de l’Estadi del Niu de l’Ocell i del Cubell d’Aigua. Dinar a un restaurant local.

A la tarda visitarem un dels grans símbols del país, la Gran Muralla, una antiga fortificació construïda i reconstruïda entre els segles V aC i el segle XVI per tal de protegir la frontera nord de l’Imperi de les múltiples invasions nòmades i dels imperis de Mongòlia i de Manxúria. Visitarem la secció Mutianyu, una de les més espectaculars i boniques. Per a pujar-hi utilitzarem un telefèric i per baixar podrem escollir el telefèric o… llançar-nos en tobogan! Un cop acabada la visita, tornarem a Pequín per sopar i allotjar-nos al nostre hotel.

Pequín Imperial -Xi’an
Dimecres, 16 de setembre

Esmorzar a l’hotel i continuació de la visita de Pequín i els seus entorns. Començarem el dia visitant el Palau d’Estiu dels Emperadors de la Xina. Aquest palau consta d’un extens parc de gairebé 300 hectàrees a les vores del llac Kunming on s’hi troben una sèrie d’edificacions tradicionals. Fou construït l’any 1750 per l’Emperador Qianlong i concebut pel seu gaudi exclusiu i de la seva família. A dia d’avui s’ha convertit en un espai de lleure per als pequinesos i els visitants. Podrem gaudir dins el seu parc d’un agradable passeig amb les tradicionals Barques de Dragó, si les condicions meteorològiques ho permeten.

Havent dinat en un restaurant local, ens n’anirem cap al famós Mercat de la Seda on hi podrem posar a prova les nostres dots de regateig i trobar-hi els productes fruit d’aquesta manufactura tan apreciada i mil·lenària. A mitja tarda, ens traslladarem a l’aeroport de Pequín per volar directes cap a la ciutat de Xi’an. Trasllat al nostre hotel, on ens hi allotjarem la propera nit.

Xi’an – Muralla de Xi’an i els guerrers de Terra
Dijous, 17 de setembre

Esmorzar a l’hotel i sortida per visitar la muralla de Xi’an, la millor conservada de tota la Xina. Construïda durant la dinastia Ming, entre el 1374 i el 1378, sobre l’antiga ciutat Prohibida dels Tang, actualment la totalitat de la muralla segueix en peus i segueix sen objecte d’estudi per ser un clar exemple de les antigues tècniques militars. Té forma rectangular i una longitud aproximada de 14 km, amb una altura de 12 m, i entre 15 i 18 m d’amplada. Al voltant de tota la muralla es troben torres de vigia i diverses edificacions defensives. De camí a la següent visita passarem per davant de la Pagoda de l’Oca Major. Posteriorment ens endinsarem al barri musulmà de Xi’an i visitarem la Gran Mesquita, de l’any 742 i una mostra magnífica de fusió arquitectònica musulmana i xinesa. Dinar a un restaurant local i seguirem amb la principal atracció de la ciutat, el Museu dels Guerrers de Terracota de Xi’an. Aquesta col·lecció consta de més de 8000 figures de guerrers i cavalls de terra cuita a escala real que foren enterrats prop de l’autoproclamat primer emperador de la Xina de la dinastia Qin, l’emperador Qin Shi Huang, l’any 210-209 aC. Descobertes el març de 1974 durant unes obres en l’abastiment d’aigües de regadiu prop de Xi’an, el conjunt cridà enormement l’atenció i fou declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO el 1987. Al vespre ens traslladarem a l’aeroport on hi soparem en un dels seus restaurants  i agafarem el vol a Kunming on hi arribarem a la nit. Trasllat al nostre hotel on ens hi allotjarem les dues properes nits.

Bosc de pedra de Shilin – Temple de Yuantong
Divendres, 18 de setembre

Esmorzar a l’hotel. Avui dedicarem la primera part del dia als entorns naturals de Kunming per conèixer el Bosc de Pedra de Shilin, situat a 125 Km a l’est de Kunming. Aquesta visita és imprescindible per tal de conèixer una de les formacions càrstiques més impressionants del món. La pedra calcària s’ha anat desgastant en aquesta regió durant mil·lennis amb el pas de l’aigua i del vent i ha creat un paisatge gairebé extraterrestre i molt curiós. Dinarem al restaurant Shiyuan a base de cuina local i a la tarda ens traslladarem de nou a Kunming per visitar el famós Temple de Yuantong, un dels monuments més icònics de la ciutat, és un antic temple budista que es troba en una depressió natural protegida i als darrers anys s’ha ampliat amb finançament de Tailàndia. Avui soparem en el reconegut restaurant Shiping Club de Kunming i posteriorment ens traslladarem al nostre hotel.

Kunming – Dali
Dissabte, 19 de setembre

Esmorzar a l’hotel i sortida en autocar fins la població de Dali, una població de la província de Yunnan, un important assentament de les minories Bai i Yi i de grups tibetans Hui, Han i Naxi. Farem una panoràmica de la ciutat i visita del temple de les Tres Pagodes. La pagoda més gran i més important data de l’any 824 i està decorada amb budes fets en marbre local. Dinar en un restaurant local i trasllat al centre de la ciutat per visitar el casc històric.

Dali és famosa per la gran varietat de marbres que produeix, utilitzats principalment en la construcció i la realització d’objectes decoratius. De fet, la fama dels seus marbres és tal que la paraula “marbre” en xinès significa literalment “pedra de Dali”. Un cop haguem acabat les visites de la ciutat antiga ens traslladarem al pintoresc poble de Xizhou on hi soparem i ens allotjarem una nit.

Shangri – La i la Xina rural
Diumenge, 20 de setembre

Esmorzar a l’hotel i sortida en autocar i amb les maletes per endinsar-nos a la regió de Yunnan, una de les més muntanyoses i rurals de la Xina, que tindrem l’oportunitat de recórrer durant els propers tres dies tot assaborint l’essència de la tradició, enmig de paisatges muntanyencs i reconeixent així la Xina més autèntica. La ciutat de Shangri-La, antigament coneguda com a Zhongdian és una ciutat situada al nord-oest de la província de Yunnan, enmig d’una regió molt muntanyosa i fronterera amb el Tibet. Aquest aspecte configura a Shangri-La com una ciutat molt especial, on la major part de la seva població és tibetana i d’altres ètnies, com la Naxi, Lisu i la Yi. Ens espera un dia de ruta on efectuarem diverses parades durant el recorregut. Pararem al poble de Zhoucheng, veí de Xizhou, situats tots dos a les vores del llac i on podrem gaudir de l’arquitectura de la minoria Bai i dels seus mercats. La visita d’aquests pobles i el recorregut rural que farem ens permetrà descobrir la Xina més rural i la manera de viure dels seus habitants. Dinar en ruta.

Seguirem el nostre recorregut fins arribar a la ciutat de Shangri-La. Trasllat al nostre hotel on hi soparem i ens hi allotjarem les dues properes nits.

Monestir Ganden Sumtseling Gompa – Shangri-La
Dilluns, 21 de setembre

Esmorzar a l’hotel i sortida en autocar cap al Monestir de Ganden Sumtseling Gompa, el qual visitarem. Aquest monestir fou construït el 1674 pel cinquè Dalai Lama i actualment hi viuen uns 800 monjos budistes. Aquest monestir és el més gran de la província de Yunnan i molts l’anomenen el petit palau de Potala. Dinar a un restaurant local. Havent dinat, visitarem la ciutat Antiga de  Shangri-La, una petita ciutat situada a una altitud de 3.380 metres i envoltada de muntanyes i llacs alpins. A dia d’avui s’ha convertit en un dels punts de partida més populars per als viatgers que volen descobrir el Tibet. A mitja tarda tornarem al nostre hotel per sopar.

Ruta paisatgística cap a Lijiang
Dimarts, 22 de setembre

Esmorzar a l’hotel i sortida amb l’autocar i les maletes en direcció a la ciutat de Lijiang, coneguda pel seu ordenat sistema de ponts i canals. Matí de ruta per la paisatgística i muntanyosa regió de Yunnan. Al migdia pararem a dinar i continuarem el trajecte tot visitant el Parc de Heilongtang, símbol de la minoria Naxi.

Un cop arribem a Lijiang aprofitarem encara el temps per visitar el seu centre històric i passejar pels seus pintorescs carrerons empedrats, tot observant les seves cases centenàries i tradicionals i els múltiples canals que recorren la ciutat. Al vespre ens traslladarem al nostre hotel on ens hi allotjarem les dues properes nits.

La regió de Lijiang i la Muntanya del Drac de Jade
Dimecres, 23 de setembre

Esmorzar a l’hotel i sortida en autocar cap al Mont Yulong per visitar Yak Meadow i descobrir així l’arquitectura tradicional naxi situada enmig de grans muntanyes, a les faldes dels Himalaies. Assistirem a l’espectacle Impression Lijiang, que mostra algunes tradicions de les cultures Yi, Bai i Naxi que viuen en aquesta àrea, es realitza en el Parc de la Muntanya nevada del Drac de Jade, a 3.500 metres sobre el nivell del mar, en un teatre que va ser construït a l’aire lliure específicament dissenyat per mostrar una de les cares de la muntanya, que serveix com a teló de fons per a tot el muntatge, que realment aconsegueix sorprendre.

Havent dinat iniciarem una ruta a través de preciosos paisatges fins a les poblacions de la regió de Baisha, situades a la falda de la muntanya del Drac. Un cop arribem a Baisha visitarem aquesta ciutat, que fou l’antiga capital del Regne Naxi i coneguda a dia d’avui per l’enorme valor artístic dels seus frescs. A mitja tarda tornarem de nou cap al nostre hotel de Lijiang on soparem i ens hi allotjarem.

Lijiang - Guilin
Dijous, 24 de setembre

Esmorzar a l’hotel. Aprofitarem encara el matí a Lijiang per endinsar-nos en la cultura i l’espiritualitat de la Xina tot visitant la casa d’un Xaman de la religió Dongba i gaudir d’una dansa cerimonial. La religió Dongba pertany a la minoria ètnica dels Naxi i es basa en la relació d’equilibri entre l’ésser humà i la natura. Dinar i ens traslladarem cap a l’aeroport de Lijiang on agafarem un vol directe cap a la ciutat de Guilin.  Guilin és la capital de la província de Guangxi, situada al nord d’aquesta regió ha esdevingut un important reclam turístic per la bellesa de les formacions rocoses i muntanyoses que abriguen la ciutat així com pels seus magnífics paisatges subtropicals. Arribarem al vespre i, un cop haguem recollit les maletes, ens traslladarem cap al nostre on ens hi allotjarem la propera nit. Sopar a l’hotel.

Creuer pel Riu Li – Yangshuo – Guilin – Shangai
Divendres, 25 de setembre

Esmorzar a l’hotel i sortida cap al port del riu Li on agafarem el nostre creuer per gaudir d’una navegació d’aproximadament tres hores i mitja. El trajecte que us proposem està carregat de màgia, ja que ens permetrà admirar les característiques i icòniques muntanyes punxegudes i cobertes de vegetació d’aquesta regió. Un agradable passeig envoltats de natura i de paisatges selvàtics que es complementarà amb el dinar a bord. El creuer ens portarà fins a la tradicional ciutat de Yangshuo, on passejarem pel seu centre històric, abrigat pels cims càrstics i per les aigües del riu Li.

Tornarem en autocar cap a la ciutat de Guilin on hi farem la visita de la Gruta de la Flauta de Canya, una cova impressionant amb infinitat d’estalactites i estalagmites de les més variades formes i mesures i il·luminades amb llums de diversos colors. Seguirem fins al turo de la Trompa  de l’Elefant, una famosa formació rocosa en forma d’arc que es troba a les immediacions de Guilin.  Al vespre ens traslladarem cap a l’aeroport per sopar abans de volar directes a Shanghai. En arribar trasllat al nostre hotel on ens hi estarem dues nits.

Shanghai
Dissabte, 26 de setembre

Esmorzar a l’hotel. Ens llevem ja a la ciutat de Shanghai i disposats a conèixer-la anirem primerament a visitar el famós Temple Longhua, el temple més antic de la ciutat, amb una història mil·lenària i un dels millors exemples d’arquitectura budista. Anirem fins el Jardí Yuyuan, un dels jardins més famosos de Xina. Està situat a la zona nord de la ciutat, prop de l’antiga muralla. Va ser dissenyat durant la dinastia Ming, entre els anys 1559 i 1577. Un funcionari, de nom Pa Yunduan, va decidir construir-lo a imatge i semblança dels jardins imperials. El funcionari volia que els seus pares, que no podien traslladar-se a la capital ja que eren massa grans, poguessin veure que aspecte tenia un jardí d’aquest estil. Per això li va donar el nom de Jardí Yuyuan (Yu significa salut i tranquil·litat). El Jardí esta envoltat de simpàtics carrerons i botiguetes. Després de dinar visitarem el barri de Waitan o The Bund, tal i com anomenaren els britànics a la zona del moll de la ciutat. Es tracta d’una zona d’edificis històrics situats a la vora del riu Huangpu i amb vistes a les modernes edificacions de la ciutat. Posteriorment pujarem fins a la famosa Torre de Shanghai, un imponent gratacels de 632 metres d’alçada i considerat el segon edifici més alt del món, que inclou a dalt de tot l’observatori més alt del món i unes vistes excepcionals sobre la ciutat. Conclourem el dia amb un creuer pel riu Huangpu.

Sopar i assistirem a un espectacle acrobàtic amb entrades VIP  “ERA: Intersection of Time és l’espectacle més famós de Shangai i està considerat el màxim exponent del circ acrobàtic a la Xina. Així volem acomiadar un viatge excepcional per aquest fascinant país! Trasllat al nostre hotel per descansar.

Shanghai – Tornada a Barcelona
Diumenge, 27 de setembre

Esmorzar a l’hotel. Encara ens queda un dia sencer per gaudir de la ciutat, visitarem la zona de Tianzifang. Caminant pels estrets i laberíntics carrerons tradicionals de Tianzifang és difícil creure que ens trobem en la mateixa ciutat cosmopolita, plena de colors i grans gratacels que és Shangai.  El barri Tianzifang va ser construït com a zona residencial tradicional a la dècada de 1930 i va romandre intacte fins a l’any 2006, quan es va decidir la seva demolició per a la re urbanització de la zona. Els residents i propietaris dels negocis es van oposar a l’enderroc i finalment van aconseguir convèncer el govern que preservés l’àrea i la seva arquitectura tradicional. Seguirem fins a Xintiandi, literalment cases amb l’entrada de pedra, que conserva el seu ambient residencial.  Entrarem a un petit museu on podrem veure com era l’interior d’aquestes edificacions.

Dinar i sopar a l’hotel. Trasllat cap a l’aeroport internacional de Shanghai des d’on agafarem el nostre vol cap a Barcelona via una ciutat europea.  Nit a bord.

Arribada a Barcelona
Dilluns, 28 de setembre

En arribar  a Barcelona a mig mati, l’autocar del Club del Viatger ens portarà cap als mateixos punts de recollida.

En aquest viatge...

 • Trobada prèvia al viatge per conèixer els companys de viatge
 • Trasllats en autocar del Club del Viatger a l’aeroport de Barcelona
 • Vols Barcelona – Pequín i Shanghai - Barcelona via una ciutat Europea
 • Vos domèstics: Pequín-Xi’an/ Xi’an-Kunming/Lijiang-Guilin/Guilin-Shanghai
 • Autocar privat per al nostre grup durant tot el viatge
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge
 • Guia local castellanoparlant per a totes les visites indicades en el viatge
 • Allotjament 3 nits a Pequín al Novotel Xinqiao o similar
 • Allotjament 1 nit a Xi’an al Bell Tower o similar
 • Allotjament 2 nits a Kunming al Grand Park hotel o similar
 • Allotjament 1 nit a Dali al Linden Center hotel o similar
 • Allotjament 2 nits a Shangri-La al Shangri-la Resort o similar
 • Allotjament 2 nits a Lijiang al Lux Lijiang o similar
 • Allotjament 1 nit a Guilin al Jolie Vue Boutique hotel o similar
 • Allotjament 2 nits a Shanghai Central o similar
 • Esmorzar Bufet diari
 • Pensió completa durant tot el viatge
 • Begudes incloses: aigua o refresc
 • Totes les visites i entrades especificades segons l’itinerari
 • Classe de Tai Chí
 • Espectacle Impression Lijiang
 • Visita de la casa d’un Xaman amb dansa cerimonial
 • Creuer pel riu Li
 • Creuer pel riu Huangpu
 • Espectacle acrobàtic ERA: Intersection of Time
 • Obsequi del Club del Viatger per a cada habitació
 • Assegurança bàsica d’assistència durant el viatge
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les despeses de caire personal
 • Les propines
 • Assegurança opcional d’anul·lació, que pot contractar a les nostres oficines per 125,00 €
 • Visat, preu aproximat 135,00 €

Més detalls del viatge

 • Passaport vàlid fins mínim 6 mesos
 • Visat necessari