Xile de nord a sud i l’Illa de Pascua

Quan el 1520 Fernâo de Magallanes va creuar l’estret que ara porta el seu nom, l’oceà Pacífic va aparèixer per primer cop als seus ulls, un nou mar apareixia als mapes d’Europa i una rica terra habitada per inques i maputxes es dibuixava al llarg dels Andes.

Xile era sinònim de continent més enllà de les muntanyes, de terres verges cobertes de gel i neu, de deserts llunàtics i de jardí florit davant les costes. Dins el mar, mirant al cel, l’Illa de Pasqua, el melic del món, un reducte polinesi aïllat i atresorant un dels misteris més ben guardats de la història, les escultures moai.

El Club del Viatger us proposa un viatge inoblidable a l’altra punta del món, un viatge per recórrer Xile de nord a sud, coneixent les seves principals meravelles, des dels paisatges d’altremón del Desert d’Atacama, als gels i glaceres de la Patagònia, passant per la florida Valparaíso i la dinàmica capital, Santiago de Xile. Un viatge que ens permetrà, a més, viatjar fins a l’Illa de Pasqua i descobrir amb calma els seus paratges i els seus misteris i navegar, com expedicionaris i exploradors, pels mars del sud a través del creuer Skorpios III.

Itinerari

Barcelona – Santiago de Xile
Dilluns 11 de març

Sortida a mitja tarda amb l’autocar del Club del Viatger des dels diversos punts de recollida per anar cap a l’Aeroport de Barcelona des d’on volarem, fent escala a Madrid, a Santiago de Xile. Nit a bord.

Santiago de Xile
Dimarts 12 de març

Arribarem a Santiago de Xile a primera hora i ja a l’aeroport ens trobarem amb el nostre guia local i conductor. Un cop arribem anirem a l’hotel Cumbres Lastarria de 4* o similar, on ens allotjarem les dues properes nit. Deixarem els nostres equipatges i, a continuació, iniciarem una visita guiada de la capital del país. Santiago és una ciutat de més de 6 milions d’habitants, la ciutat més poblada del país i principal centre econòmic, cultural i polític. Poblada per pobles nòmades des de fa més de 10.000 anys, Santiago va ser poblada per diverses tribus picunches fins a l’arribada dels inques al segle XV. A partir del segle XVI i amb l’arribada dels colons espanyols, Santiago és conquerida i dissenyada progressivament com una ciutat, un dels nuclis principals de la colonització europea.

El nostre recorregut per la ciutat ens permetrà conèixer els principals indrets de la ciutat, tals com el centre històric i l’Avinguda Alameda del Libertador General, l’església de San Francisco, de 1568, el Palacio de la Moneda, d’estil neoclàssic i la Plaza de la Constitución.

Coneixerem posteriorment el Barrio Lastarria, conegut per la seva àmplia varietat de museus, teatres, cafès i llibreries. Aquest ambient multicultural li dóna al barri un encant vibrant i europeu.

Farem també una parada al Mercat Central, seleccionat per la National Geographic com un dels cinc millors mercats del món per la bellesa de la seva arquitectura de ferro forjat i la qualitat dels seus productes. Serà vora el mercat on dinarem a un restaurant local.

Havent dinat creuarem el Riu Mapocho i ens dirigirem a la veïna ciutat de Bellavista, un indret ple de vida i nucli de la vida artística i nocturna.

Finalment, conclourem el dia pujant al Cerro San Cristóbal, on hi trobem la famosa estàtua de la Verge Maria vigilant des de l’alçada la ciutat. Conclourem així el primer dia amb unes inoblidables vistes panoràmiques de la ciutat amb els Andes com a teló de fons. En acabat soparem i ens allotjarem al nostre hotel.

Vins xilens – Vinyes Santa Rita i Santa Paula
Dimecres 13 de març

Esmorzar a l’hotel i sortida en autocar cap a la Vinya Santa Rita, declarada Momument Nacional i lloc idoni per gaudir de la història de Xile i dels seus reconeguts vins. Creuarem al llarg de la nostra ruta la Vall de Maipo, que ens encantarà per la bellesa dels seus paisatges rurals. Vinya Santa Rita fou fundada el 1880 per Domingu Fernández Concha qui va introduir els fins ceps francesos que caracteritzen la seva producció. La casa principal d’aquesta propietat es troba enmig d’un enorme parc de 40 hectàrees ple d’arbres centenaris. Visitarem la bodega i el parc i dinarem al restaurant de la vinya Doña Paula tot degustant els seus vins.

Havent dinat ens traslladarem al Museo Andino, el qual exhibeix 1800 peces d’art precolombí que ens faran viatjar a les tribus, imperis i pobles que habitaren Xile i Sud Amèrica abans de l’arribada dels espanyols. A mitja tarda ens traslladarem de nou a Santiago i, a l’hora de sopar, anirem al Restaurante Divertimento Chileno. En acabat, tornarem al nostre hotel.

Santiago de Xile – Illa de Pasqua i posta de sol
Dijous 14 de març

Esmorzar a l’hotel probablement a base de picknick i sortida, molt d’hora, cap a l’Aeroport de Santiago de Xile des d’on volarem a l’illa de Pasqua on hi arribarem a mig matí.

Un cop arribem a l’Illa de Pasqua ens trobarem amb el nostre guia local i el conductor. Podem entendre l’illa de Pasqua com una illa aïllada de la Polinèsia, situada a 3500 km a l’oest de Xile. L’illa de Pasqua era considerada per als pobles originals de la regió com el “melic del món” o “Te Pito o te Henua” i també com “els ulls que miren al cel” o Mata ki te Rangi. Efectivament, l’illa de Pasqua és una joia enmig del pacífic, un melic del món i uns ulls enmig del mar que guaiten les estrelles. L’illa de Pasqua, amb poc més de 5000 habitants és un món en si mateixa, amb una rica fauna endèmica i una cultura pròpia i misteriosa i nosaltres tindrem la sort i l’ocasió de descobrir els seus secrets i els seus encants.

Un cop arribem ens traslladarem al nostre hotel Altiplánico Rapa Nui de 4* o similar, on ens allotjarem durant tres nit, situat a la capital de l’illa, Hanga Roa però als peus del Parc Natural de Rapa Nui. Després d’acomodar-nos dinarem i a continuació començarem la visita de l’illa i de la seva localitat principal.

Val la pena destacar una de les experiències més boniques que viurem a l’arribar a l’illa, la posta de sol inoblidable des del parc de Rapa Nui amb la presència dels típics Moais. Sortirem així en direcció a Tahai, un complex arqueològic format per tres temples, anomenats Vai Uri, Tahai i Ko Te Riku. Aquest és, sens dubte, un dels millors llocs per apreciar la posta de sol de l’Illa de Pasqua, amb l’oceà de fons i el record inviolable dels pobles ancestrals que l’han habitada.

Al vespre ens traslladarem al nostre hotel on hi soparem.

Anakena i la cultura perduda de Rapa Nui
Divendres 15 de març

Esmorzar a l’hotel i sortida amb l’autocar cap a l’interior de l’illa i del parc natural de Rapa Nui en direcció a la costa est per visitar Ahu Akahanga, el jaciment amb els temples composats per plataformes o altars de pedra on s’hi troben els conjunts de Pukaos i Moais.

L’illa de Pasqua està completament esquitxada de Moais, les famoses escultures antropomorfes de l’illa. Els primers navegants europeus que van arribar a l’illa al segle XVIII no podien creure’s que, en un indret tan petit, hi hagués la presència d’una cultura tan gran i tan simbòlica. El significat dels moais, de fet, és encara incert però es creu que aquestes escultures van ser esculpides pels habitants polinesis de l’illa fa uns 500 anys per representar els seus avantpassats difunts, de manera que aquests projectessin el seu “raja” o poder sobrenatural sobre els seus descendents. També es creu que aquestes escultures podrien ser representacions de personalitats importants que van viure en aquella època a l’illa.

Aquestes escultures havien de situar-se sobre els “ahus” o altars cerimonialis amb els rostres sempre mirant a l’interior de l’illa.

El nostre següent destí serà la mirada dels Moais, l’interior de l’illa, on s’hi troba Rano Raraku, el cràter volcànic que conté un llac al seu interior. Era a les vessants del cràter on es tallaven i realitzaven les escultures moai. A dia d’avui es conserven encara als entorns del cràter fins a 397 escultures moai.

Dinar en ruta a base de picknick.

Posteriorment visitarem l’altar o “Ahu” més sorprenent de l’illa, Ahu Tongariki, que compta amb 15 moais monumentals de fins a 10 metres d’alçada. Allà és on hi trobarem la pedra Te Pito Kura, considerada el melic del món.

Conclourem la jornada fent un descens a Anakena, la platja més popular de l’illa, la qual, a més de la seva bellesa natural, posseeix una fila de Moais que donen l’esquena al mar i que converteixen aquest indret en un lloc únic i inoblidable.

Al vespre tornarem cap al nostre hotel on soparem i ens hi allotjarem.

Ahu Akivi i els set Moais,Orongo,Tangata Manu
Dissabte 16 de març

Esmorzar a l’hotel i sortida en autocar cap al jaciment conegut amb el nom d’Ahu Akivi i els Set Moais, que representen els avantpassats dels pobles d’Illa de Pasqua. De fet Ahu Akivi és una de les úniques plataformes existents a la illa on els Moais miren cap al mar. La llegenda explica que aquestes escultures representen als set exploradors enviats pel rei Hotu Matuà abans del seu viatge colonitzador cap a noves rutes.

Posteriorment continuarem fins a Puna Pau, el petit cràter de terra roja on es fabricaren els Pukao, una espècia de cilindres de pedra que coronen com barrets a nombrosos moais.

Arribarem finalment Ahu Uri Aurenga, indret on hi trobarem una sola escultura però té la particularitat d’estar orientada cap al solstici d’hivern, marcant l’inici d’aquesta estació però també l’inici de l’època dels diversos tabús (prohibicions) en l’antiga cultura de l’illa.

Dinar a un restaurant local.

A la tarda anirem fins a Orongo, un important centre cerimonial de la cultura de Rapa Nui. En aquest indret s’hi realitzaven rituals d’iniciació i també de tria del mestre espiritual i de l’home ocell.

Visitarem també el jaciment arqueològic de Vinapu on s’hi troben grans lloses de basalt similars a les construccions incaiques de Cuzco. A més a més, podrem apreciar el volcà Rano Kau, amb la seva llacuna i petites illes.

Finalment, arribarem al poblat cerimonial d’Orongo, lloc on es realitzava la cerimònia de l’home ocell, que designava juntament amb el rei qui seria el mestre espiritual i polític durant un any a les antigues tribus. Un cop acabades les visites tornarem al nostre hotel i posteriorment anirem a un bon restaurant de l’illa per degustar la cuina típica, a base de peix i marisc i també gaudir d’un espectacle folklòric amb balls ancestrals i tradicionals.

 

Illa de Pasqua – Santiago de Xile
Diumenge 17 de març

Esmorzar a l’hotel i matí lliure per poder passejar pels entorns de l’hotel. A mig matí ens traslladarem cap a l’aeroport de l’Illa de Pasqua per volar en vol directe a Santiago de Xile on hi arribarem al vespre. Un cop arribem el nostre guia ens recollirà i ens acompanyarà al nostre hotel al mateix aeroport per tal de descansar i estar preparats pel vol de l’endemà cap al sud del país.

Santiago de Xile – Punta Arenas – Creuer Skorpios
Dilluns 18 de març

Esmorzar a l’hotel i trasllat a la terminal per agafar el vol, al matí, en direcció a Punta Arenas, a la Patagònia. Arribarem a Punta Arenas a primera hora de la tarda on serem assistits i acompanyats fins a la localitat de Puerto Natales on ens traslladarem al port per embarcar al magnífic vaixell Skorpios III.

La ruta Kaweskar amb l’Skorpios III ens permetrà realitzar una travessia marítima cap als camps de gel del sud, navegant un total de 380 milles per visitar la major quantitat de glaceres de la regió, les glaceres Amalia, El Brujo, les glaceres dels fiords de Calvo, Bernal i Herman, un total de 15 glaceres irrepetibles on podrem realitzar-hi, a més, activitats exclusives com la visita ocular, la contemplació, les caminades i la navegació entre glaceres amb barques d’expedició, tot observant, coneixent i gaudint de la variada fauna i flora endèmica de la regió, en estat purament verge i salvatge.

Sopar i allotjament al vaixell, al port de Puerto Natales

Cova Milodón – Angostura Kirke
Dimarts 19 de març

Esmorzar a bord del vaixell i excursió organitzada a Torres del Paine i a la Cova Milodón. Torres del Paine acull un enorme Parc Natural de més de 200.000 hectàrees i d’una geografia excepcional formada per imponents muntanyes, boscos verges i llacs de color turquesa. El Parc Torres del Paine ens donarà la benvinguda convidant-nos a descobrir el que es considera com un dels paratges i paisatges més bells del món.

Visitarem els principals atractius del parc i anirem també fins al monument natural de Cova del Milodón, un conjunt format per tres coves, al costat del Llac Santa Sofía, on s’hi trobaren restes de milodons o mamífers herbívors de grans dimensions ja extingits. Aquestes imponents coves destaquen per la raresa de les seves formacions rocoses i l’excepcionalitat del seu entorn.

Dinar en ruta.

A la tarda tornarem cap al vaixell el qual salparà a les 18:00h tot navegant per paisatges tan imponents com els canals naturals i patagònics de Morla Vicuña, Unión, Collingwood i Sarmiento a més de l’Angostura Kirke.

Sopar i allotjament a bord.

 

Navegació patagònica, glaceres i fiord Calvo
Dimecres 20 de març

Esmorzar a bord del vaixell. Preparats per una experiència única? El vaixell Skorpios ens aproparà a algunes de les glaceres més belles de la Patagònia, tot penetrant a l’interior de les entranyes d’aquests confins naturals i verges del continent americà.

A primera hora del matí el vaixell s’aproximarà a la glacera Amalia de la qual en podrem veure una vista panoràmica. Posteriorment desembarcarem a una platja propera per a realitzar una caminada per l’arena fins arribar a un mirador des del qual es pot apreciar aquesta bella glacera.

A mig matí iniciarem la navegació cap a la Glacera El Brujo. Si les condicions meteorològiques ho permeten, podrem baixar del vaixell i observar la glacera des d’una roca propera.

Dinar a bord.

A la tarda ens aproximarem a l’espectacular Fiord Calvo on hi realitzarem una excursió amb l’embarcació Capitán Constantino, tot navegant entre els gels i visitant les glaceres Fernando, Capitán Constantino i Alipio, entre d’altres. Al vespre salparem cap al Fiord de las Montañas.

Sopar i allotjament a bord del vaixell.

Fiord de las Montañas, Excursió a Glacera Alsina
Dijous 21 de març

Esmorzar a bord del vaixell i visita del Fiord de las Montañas, des d’on es poden apreciar quatre glaceres que pengen de la serralada Sarmiento al mar. Visitarem el Glaciar Alsina amb les nostres embarcacions d’exploració tot apreciant la bellesa irrepetible de l’indret.

Tornarem posteriorment al vaixell Skorpios III i seguirem navegant pel Fiord de las Montañas i direcció al Glaciar Bernal, el qual també visitarem. Desembarcant de nou caminarem enmig d’un petit bosc fins arribar a una petita llacuna d’aigua glaciar i continuarem l’excursió per damunt de les morrenes frontals de la glacera tot arribant al davant mateix.

A migdia tornarem al vaixell on podrem gaudir de la recollida d’aigües pures procedents d’una cascada natural. Dinar a bord.

A la tarda el creuer seguirà navegant pel fiord de las Montañas i podrem veure les glaceres Herman i Zamudio. A mitja tarda arribarem a l’Angostura White, on hi desembarcarem per navegar entre illes i roques tot apreciant la fauna i la flora nativa.

Al vespre ens prepararem pel sopar del capità que tindrà lloc al saló de l’embarcació i gaudirem de la festa de comiat a bord amb sopar i ball tot navegant pel Golf de l’Almirante Montt.

Puerto Natales – Santiago de Xile
Divendres 22 de març

Esmorzar a bord del vaixell i desembarcament al port de Puerto Natales on ens esperarà el nostre autocar i guia local que ens acompanyaran al centre de la ciutat que podrem visitar i on hi dinarem. Puerto Natales és una de les ciutats patagòniques més grans de Xile i té una població de poc més de 16.000 habitants. L’emplaçament de l’actual ciutat era utilitzat per diversos pobles indígenes fins a l’arribada dels colons i investigadors europeus, encapçalats pel conegut Fritz Roy a finals del segle XIX en les expedicions científiques. Els colons s’anaren instal·lant a la regió cridats per l’activitat econòmica de la ramadera. L’any 1911 es fundà oficialment Puerto Natales. La Compañía Frigorífica de Puerto Natales, el seu port i les vies fèrries convertiren la localitat en un punt important en l’exportació ramadera. En els darrers anys el port de Puerto Natales ha anat guanyant importància degut també a la pràctica turística.

Havent dinat ens traslladarem a l’aeroport de Puerto Natales per volar cap a Santiago de Xile on hi arribarem a la nit. Un cop arribem, ens traslladarem al nostre hotel Cumbres Lastarria de 4* o similar on ens hi allotajrem dues nits.  Sopar a l’hotel.

Santiago de Xile– Viña del Mar– Valparaíso
Dissabte 23 de març

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a la costa del Pacífic tot creuant les valls de Casablanca i Curacaví. La nostra primera visita començarà a Viña del Mar, coneguda con la “Ciudad Jardín” gracies a la quantitat de parcs i jardins que hi trobarem. Visitarem el centre de la ciutat tot coneixent la Quinta Vergara, el Palau Carrasco i el centre històric. Continuarem cap al passeig marítim i el famós rellotge de flors de la ciutat.

Dinar al Restaurant “Café Turri”, situat a un dels bells carrers tradicionals de Cerro Concepción aquest restaurant ens ofereix unes vistes úniques acompanyades d’exclusives receptes culinàries. Gaudirem així de l’esperit porteño en la seva màxima expressió, en un restaurant situat a una casona tradicional.

Posteriorment continuarem la nostra excursió fins a Valparaíso, declarada Patrimoni Cultural de la Humanitat per la Unesco, aquesta bucòlica ciutat destaca per les seves cases centenàries i de colors situades a les terrasses orientades al mar i envoltades per flors i jardins. Visitarem els principals atractius de la ciutat, com la Plaza Sotomayor, important plaça cívica de la ciutat, ubicada prop del port de Valparaíso, un dels més importants del país. Visitarem el port i embarcarem per salpar tot realitzant una navegació per la badia del port, des d’on podrem apreciar les millors vistes sobre Valparaíso.

A la tarda tornarem cap al nostre hotel a Santiago on soparem i ens allotjarem.

San Pedro de Atacama – Valle de la Luna
Diumenge 24 de març

Esmorzar a l’hotel i sortida a primera hora del matí cap a l’aeroport de Santiago de Xile on agafarem el nostre vol cap a Calama, al nord del país.

Un cop arribem a Calama ens trobarem amb el nostre autocar i guia local i ens dirigirem a San Pedro de Atacama. Enmig de paisatges gairebé marcians, de paratges únics i irrepetibles, hi trobem la comuna de San Pedro de Atacama, el que fou el principal centre de la cultura atacamenya fins la seva conquesta per part dels inques el 1450. Els inques convertiren Atacama en un gran centre administratiu i de govern. Els colons espanyols hi arribaren a partir de 1536 de la mà de Diego de Almagro i Pedro Valdivia. Aviat començaren els enfrontaments amb els nadius i durant els propers segles els espanyols van anar conquerint els territoris del nord de Xile i del Perú. Durant el segle XIX San Pedro de Atacama es convertí en un important nucli de comerç amb les caravanes mercantils entre Salta i el port bolivià de Cobila, a més d’un important centre d’extracció de sal. A dia d’avui i degut als seus paisatges, San Pedro de Atacama acull a turistes d’arreu mantenint viva la seva pau i la seva idiosincràsia natural i cultural.

 

San Pedro de Atacama – Salar de Atacama i Lagunas
Dilluns 25 de març

Esmorzar a l’hotel i dia sencer dedicat als entorns naturals d’Atacama. Atacama és el salar més gran de Xile i compta amb una de les reserves de flamencs més importants del país. La nostra excursió ens permetrà recórrer la Laguna Chaxa i apreciar la seva rica fauna a més dels flamencs. Pujarem fins a l’altiplà a més de 4300 metres d’alçada i visitarem les llacunes Miscanti i Miñique, en un entorn natural inoblidable amb les seves aigües blavenques, nascudes del desgel dels volcans. Posteriorment arribarem al poblat de Socaire i dinarem a un restaurant local.

Havent dinat visitarem el poblat de Toconao, on hi visitarem la plaça principal, l’església de San Lucas i el campanar construïts en estil colonial el 1750 i declarats Monuments Nacionals. Al vespre tornarem cap a San Pedro de Atacama on soparem a un restaurant local abans d’anar cap a l’hotel.

 

San Pedro de Atacama – Geysers del Tatio
Dimarts 26 de març

Esmorzar a l’hotel i dia complet dedicat als Geysers del Tatio, centre geotermal del desert d’Atacama, un espectacle natural únic. Per fer aquesta excursió sortirem a la matinada del nostre hotel i ascendirem a l’altiplà d’Atacama a 4300 metres per visitar el camp dels Geysers del Tatio. Serà allà on hi podrem observar diverses manifestacions geotèrmiques que, gràcies a les temperatures fredes del matí, podrem apreciar les grans columnes de vapor. Realitzarem una caminada de 45 minuts a peu per apreciar la bellesa de la zona i posteriorment ens traslladarem al sector del “pozón rústico” per gaudir d’un excel·lent bany reparador a les aigües termals.

Prenent el mateix camí de retorn, ens aturarem al bofedal de Putana, on podrem apreciar diverses espècies d’aus davant el volcà Colorado.

Finalment, arribarem fins al poblat de Machuca, on hi podrem apreciar l’arquitectura tradicional altiplànica dels seus edificis i la seva església. Al migdia, tornarem cap a San Pedro de Atacama on hi dinarem i disposarem de la tarda lliure per passejar per la ciutat.

Sopar i allotjament a l’hotel.

San Pedro de Atacama – Santiago de Xile - Bcn
Dimecres 27 de març

Esmorzar a l’hotel i matí lliure per preparar les maletes o passejar per la població de San Pedro de Atacama. Al migdia realitzarem el trasllat cap a la població de Calama i dinarem a base de picknick.

Un cop arribem a Calama ens traslladarem a l’aeroport des d’on agafarem, a la tarda, el nostre vol cap a Santiago de Xile. Arribarem a Santiago al vespre i enllaçarem directament amb el vol de Santiago de Xile a Barcelona, que surt a mitja nit.

Arribada a Barcelona
Dijous 28 de març

Passarem la nit a bord del nostre vol directe de Santiago de Xile a Madrid. Fent escala a Madrid arribarem a Barcelona al vespre on l’autocar del Club del Viatger ens estarà esperant per donar-nos la benvinguda a terres catalanes i acompanyar-nos de nou als mateixos punts de recollida del primer dia. Final del viatge.

En aquest viatge...

 • Dinar-trobada de tots els participants al viatge per donar el programa i informacions als participants, fer la primera trobada de companys de viatge i conèixer al guia acompanyant.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge.
 • Guies locals castellanoparlants per les visites del programa, excepte durant el creuer que serà acompanyat només pel guia del Club del Viatger,
 • Tots els vols del programa en classe Turista amb totes les taxes aèries i impostos.
 • Facturació d’una maleta de fins a 23 Kg per persona i possibilitat de portar una bossa de ma de màxim 8 Kg per persona.
 • Totes les visites i entrades segons l’itinerari.
 • Totes les visites i entrades segons l’itinerari.
 • Allotjament a hotels de primera categoria superior durant tot el viatge excepte a l’illa de Pàsqua que serà un hotel de primera categoria local.
 • Creuer Skorpios de 4 nits (3 nits de creuer i 1 nit a port) en cabina exterior de la categories Olympo i Parthenon.
 • Pensió completa durant tot el viatge excepte els àpats que coincideixin amb vols.
 • Begudes durant el creuer Skorpios i durant el dinar de la visita a Viña Santa Rita.
 • Assegurança d’assistència en viatge de la companyia AXA.
 • Tots els serveis no especificats a l’itinerari

Més detalls del viatge

Companyies IBERIA / LATAN

 • 11/03    Barcelona-Madrid                           21:00 – 22:20
 • 11/03     Madrid-Santiago de Xile               23:45 – 09:15 ( +1 )
 • 14/03    Santiago de Xile Illa de Pasqua    06:30 -10:25
 • 17/03    Illa de Pasqua Santiago de Xile    14:55 -21:25
 • 18/03    Santiago de Xile Punta Arenas    10:00 13:25
 • 22/03    Punta Arenas Santiago de Xile    19:36 23:04
 • 24/03    Santiago de Xile Calama                10:00 12:07
 • 27/03    Calama Santiago de Xile                17:30 19:37
 • 28/03   Santiago de Xile Madrid                00:55  17:45
 • 28/03    Madrid Barcelona                            18:45 20:00
 • Per aquest viatge es necessita el passaport vigent.
 • La diferència horària de Xile vers Catalunya és:
 • a l’Illa de Pàsqua:
 • a la resta del viatge:
 • Mitjans de març correspòn a la tardor de l’hemisferi sud.  El nostre viatge passarà per zones climatològiques molt diferents i així ens podem trobar les següents temperatures orientatives:
 • Desert d’Atacama:
 • Regió de Santiago de Xile:
 • Creuer Skorpios i Torres del Paine:
 • Illa de Pàsqua:
 • Convé portar sabates ben còmodes i amb sola de goma per si plou i per caminar segurs sobre tots els paviments.