Conca i la seva província, variada i sorprenent

La província de Conca és un món en si mateixa, un mosaic de paisatges diversos coronat per la desconeguda ciutat de Conca, atractiva i plena de monuments històrics. Aquesta província, a mig camí entre llevant i les planes de Castella té molts atractius per descobrir.

La ciutat de Conca és un dels principals conjunts monumentals d’Espanya, declarada Patrimoni de la Humanitat. Traçada en la roca i assentada en un enclavament impossible, la ciutat de les Cases Penjades desafia a la gravetat en el vertiginós congost forjat pels rius Júcar i Huécar. Descobrirem aquesta urbs històrica a través de l’atmosfera medieval que desprenen els seus monuments, carrers i places plenes de racons encisadors.

A més de la capital, també visitarem la regió de La Sierra o Serrania de Conca, important pels seus paisatges càrstics i rocosos o les seves grans extensions boscoses esgarrapades per les esquerpes valls dels rius Júcar i Cuervo, on destaquen paratges tan hipnòtics com la Laguna de Uña o Ciudad Encantada.

La nostra ruta us proposa endinsar-nos a la desconeguda província de Conca, descobrir alguna de les seves comarques naturals i històriques i deixar-nos encisar per la seva bellesa, el seu atractiu i la seva pau, enmig de natura, trepitjant l’empremta de la història, gaudir d’una bona gastronomia i d’una esplèndida acollida al Parador Nacional de Conca. Un viatge en autocar que gaudirà de tot el confort habitual que us brinda sempre el Club del Viatger en aquestes escapades inoblidables!

Itinerari

Viatgem cap a Conca
Dilluns, 15 de febrer

A l’hora acordada, sortida en l’autocar del Club del Viatger des dels diversos punts habituals de recollida cap a la ciutat de Conca. Cada participant rebrà una bossa amb un esmorzar per menjar durant el viatge i gaudirem de la comoditat del nostre autocar, acompanyats de bon beure. Dinar en un restaurant en ruta.

A la tarda arribarem a la ciutat de Conca on ens instal·larem al Parador de Conca, de 4 estrelles. Val la pena destacar aquest allotjament, ja que és un dels més insignes de la ciutat, té una situació immillorable a tocar del Congost del Huécar amb una de les vistes més boniques de Conca i amb les “cases penjades” com a escenari visual. El Parador ocupa un antic convent completament reformat que ofereix avui dia el millor confort.

Un cop hàgim deixat les maletes a l’hotel, farem un primer passeig per la ciutat que conserva un important patrimoni històric i arquitectònic com ara la catedral, la casa de la vila i el Palau Episcopal. Creuarem el Pont de Sant Pau per arribar a les cases penjades, al barri de Sant Martí, la plaça de Ronda, la plaça Major, la plaça de la Merced i la plaça de Mangana. A la nit tornarem al Parador per sopar. Allotjament

Conca, patrimoni de la humanitat
Dimarts, 16 de febrer

Esmorzar a l’hotel. Disposarem del matí per fer un passeig guiat per la ciutat de Conca i descobrir els seus atractius. De l’antiga Conca es té constància des de fa més de dos mil anys però va ser sobretot durant el període omeia i islàmic quan la ciutat començà a prendre importància. Conca era coneguda en aquell temps pels seus artesans i per la seva producció d’ebenisteria i catifes. D’aquesta època data l’antic Alcàsser, situat a l’actual Plaça Major i l’antiga mesquita situada on ara hi ha l’actual catedral. Posteriorment, el 1177 Alfons VIII de Castella conquerí Conca i es converteix des d’aleshores en una ciutat cristiana. Després de la conquesta la ciutat experimentarà un notable creixement i es convertí en una ciutat multicultural amb presència de cristians, jueus i musulmans. En aquest període, la ciutat reforçà les muralles, s’obriren noves portes, es construïren les actuals esglésies i la noblesa local s’enriquí permetent l’edificació de les primeres cases nobles. Al segle XVII però començà la decadència de la ciutat que seguí durant els segles esdevenidors, un període difícil que acaba amb la indústria llanera i la pèrdua de part de la seva població, i no serà fins a la segona meitat de segle XX quan la ciutat torna a recuperar certa activitat econòmica i la seva demografia.

La nostra visita a peu recorrerà els principals monuments i edificis de la ciutat, tot passejant per la Plaça Major, el carrer Alfons VIII, el Pòrtic de Bezudo, la Casa Consistorial, d’estil barroc, les cases senyorials del centre històric, la Catedral de Santa Maria i Sant Julià originària del s. XII i reformada al s. XX d’estil neogòtic i les icòniques cases penjades. Dinar en un restaurant icònic del nucli històric.

A la tarda seguirem el nostre passeig, descobrint la història i monuments d’aquesta encisadora ciutat. Arribarem fins a l’església de la Mare de Déu de la Llum, patrona de Conca, per conèixer el temple barroc que custodia diverses talles de la Setmana Santa de Conca, declarada d’interès turístic internacional. Aquesta església està situada a tocar del riu Júcar i des d’aquí gaudirem de la vista panoràmica de la cara oest de la ciutat i el Congost del riu Júcar.

De retorn al Parador ens dirigirem cap a ARS Natura, l’actual Museu Paleontològic des d’on gaudirem d’una altra imatge d’aquesta ciutat tan pictòrica, declarada Patrimoni de la Humanitat.

A la nit tornarem al Parador Nacional de Conca per sopar. Allotjament

Ruta per la Sierra
Dimecres, 17 de febrer

Esmorzar a l’hotel. Avui sortim amb l’autocar cap a la regió de La Sierra o Serranía, al nord-est de la península de Conca. Aquest és un dels sistemes muntanyosos més grans de la Península. No és una zona d’alta muntanya sinó més aviat una successió d’abruptes formes de relleu i formacions geològiques cobertes de pi.

La nostra ruta començarà recorrent el Congost del Júcar, sortint pel pont de San Antón i recorrent panoràmicament bells paratges resseguint el curs fluvial del Júcar. Arribarem a Ciudad Encantada, zona coneguda per les seves formacions càrstiques, erosionades per la pluja i que conformen curioses i múltiples formes capritxoses. Després de recórrer aquests paratges, continuarem fins a Laguna de Uña, d’abundant vegetació i bressolada entre muntanyes, uns paisatges que transmeten pau i serenor, on pararem a la finestra del Diable, un mirador en el congost del riu Júcar.

Dinar en un restaurant local de Villalba de la Sierra.

Després continuarem fins a la Canyada del Hoyo un entorn ecològic inigualable i de gran valor científic. Aquest hàbitat format per set llacunes permanents conforma un paisatge que marcarà la retina i el cor de tots nosaltres, un indret on podrem copsar els diferents colors de les seves aigües que van des del blau fins al negre passant pel verd, un fet excepcional en la natura provocada per la singularitat d’algunes espècies de microorganismes que hi viuen. Les llacunes plenes de vegetació aquàtica es troben envoltades de belles pinedes i savines, des d’on sorgeixen alguns aurons i teixos.

Tornem al Parador on gaudirem del sopar. Allotjament

Visita de Conca i Tornada a casa
Dijous, 17 de febrer

Esmorzar a l’hotel i visita del museu d’Art Abstracte, considerat el primer museu d’art abstracte espanyol. Alberga i exhibeix de forma permanent una col·lecció de pintures i escultures d’artistes espanyols de la generació abstracta dels anys 50 i 60, que van configurar algunes de les tendències abstractes més significatives de l’art a Espanya a mitjans del segle XX. El museu s’instal·la en una de les Cases Penjades de la ciutat de Conca, un edifici medieval molt singular de finals de segle XV sobre el Congost del Huécar.

A mig matí iniciarem el camí de tornada cap a Barcelona en un agradable recorregut amb el nostre confortable autocar. Dinar en ruta. Cap a la nit arribarem a Catalunya on l’autocar del Club del Viatger ens acompanyarà als punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Trasllats des dels diversos punts de recollida acordats del Maresme, Vallès Oriental i Occidental i Barcelona ciutat
 • Autocar i conductor privats pel nostre grup durant tot el viatge. Volem ressaltar que per garantir el confort durant tot el viatge, a l’autocar hi haurà molts seients sense ocupar.
 • 3 nits d’allotjament al Parador Nacional de Conca de 4*, un dels millors de la xarxa de Paradores
 • Dos guies acompanyants del Club del Viatger
 • Guies locals de parla castellana per a totes les visites de l’itinerari
 • Totes les entrades necessàries per a totes les visites de l’itinerari
 • Pensió completa, des de l’esmorzar pícnic del primer dia fins al dinar de l'últim dia
 • Excel·lent esmorzar bufet diari al Parador de Conca
 • Vi de la terra, aigua i cafè a tots els dinars i sopars
 • “Rondes” de cava, aigua i snacks a l’autocar, seguint l’estil del Club del Viatger
 • Un petit obsequi del Club del Viatger per a cada habitació
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les propines
 • Les despeses de caire personal
 • Assegurança de cancel·lació. Preu: 35€ per persona

INFORMACIÓ ASSEGURANCES

ASSEGURANÇA DE CANCEL.LACIÓ I D’ASSISTÈNCIA AXA VIP PLUS PREEX “OPCIONAL”
NO INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE.
Trobem les següents millores, dins dels 34 supòsits inclosos en la pòlissa.

ABANS DEL VIATGE:
Podrà recuperar els diners del viatge:
Si ha de cancel·lar per recaiguda d’una malaltia pre-existent.
Si ha de cancel·lar per estar diagnosticat per Covid-19, ja que la consideren malaltia greu.

DURANT EL VIATGE:
Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a 1.500 € (mil cinc-cents euros) com qualsevol malaltia greu.
Tindrà dret a la devolució de les vacances no gaudides.
En cas de prolongació d’estada en un hotel, cobreix fins a 10 dies i 100 € per dia.

Exclusió important per part de l’assegurança:
No cobreix en cas que es tornin a decretar quarantenes obligades o estat d’alarma amb tancaments de fronteres.

ASSISTÈNCIA AXA BASIC PLUS – INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE
No inclou cancel·lació
Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a 1.500 € (mil cinc-cents euros) com qualsevol malaltia greu.
En cas de prolongació d’estada en un hotel, cobreix fins a 10 dies i 90 € per dia

Estarem encantats de fer-vos arribar el document complet de les pòlisses per poder comprovar totes les seves cobertures, inclusions i exclusions.

INCLUSIÓ IMPORTANT PER PART DEL CLUB DEL VIATGER EN TEMPS DE LA COVID-19:
En el cas que ens veiéssim obligats a cancel·lar el viatge per motius d’estat d’alarma amb confinament a la nostra comunitat o a la de destinació,
El Club del Viatger s’ocupa del reemborsament total de l’import del viatge

Documents de la pòlissa