Us proposem el que és el nostre primer viatge de senderisme i hem triat les que per moltes persones són les muntanyes més boniques i impressionants d’Europa, els Dolomites.

Aquestes espectaculars formacions rocoses tenen un caràcter únic i són un marc incomparable per caminar al llarg d’una xarxa de milers de rutes perfectament marcades i dissenyades per gaudir de la natura com mai abans. Considerades unànimement com unes de les muntanyes més belles del món, són un lloc ideal per gaudir de l’ aire pur, de una gran gastronomia i unes vistes i panorames excepcionals.Tot aquests valors afegits converteixen  les Dolomites en un destí sense rival. A més estan molt ben comunicades, cosa que les converteix en un destí excel·lent per visitar i conèixer ciutats veïnes.
Ens allotjarem en el magnífic Hotel Adler Dolomiti de 5 estrelles, un dels millors de tota la regió i situat al centre de St. Ulrich (Ortisei en Italià), el poble més animat i bonic de la Vall Gardena i un extraordinari punt de partida per algunes de les millors rutes a peu dels Dolomites.  Hem triat aquest hotel pel seu gran complexe de piscines, saunes, banys de vapor i un llarg etcètera de serveis que ens ajudaran a relaxar-nos i tonificar-nos després de les nostres caminades. Aquestes estaràn acompanyades pel nostre guia local que a més , és expert en caminades de la regió.  Els horaris de les nostres caminades seràn de les 9 del matí fins les 15’30 h, hora que retornarem a l’hotel per descansar i relaxar-nos a la seva zona d’aigües.

El Südtirol o Alto Adige, situat en territori italià però de cor austríac, és una terra fascinant i de gran bellesa que ens rebrà amb el caliu alpí, l’ordre, neteja i esprit dels tirolesos però també ens seduirà amb el seu toc alegre, clarament italià.

Itinerari

Barcelona - Venècia - St. Ulrich
Diumenge, 27 de maig 2018

Molt aviat al matí, sortida en l’autocar del Club del Viatger cap a la Terminal T-1 de l’aeroport de Barcelona per facturar maletes i sortir a les 7,05 h en vol directe cap a Venècia on aterrarem a les 8,55 h i on ens esperarà el nostre autocar i ens traslladarà en direcció nord fins a la Vall Gardena en plens Dolomites.  Pel camí farem una parada per dinar a un restaurant i a la tarda arribarem a St. Ulrich on ens allotjarem a l’Hotel Adler Dolomiti, un magnífic establiment del centre del poble que ens entusiasmarà.  Després de deixar els equipatges a les nostres habitacions, tindrem la resta de la tarda lliure per passejar per aquesta molt bonica població o per gaudir de les instal.lacions de l’hotel.

Caminada diària per diferents zones dels Dolomites
Del 28 al 31 de maig 2018

Durant aquests quatre dies, farem una caminada diària per diferents zones dels Dolomites, properes al nostre hotel.  Després d’un extraordinari bufet d’esmorzar, sortirem cada matí de l’hotel aproximadament a les 8,30 h – 9 h i el nostre guia local, expert en caminades per la regió, ens acompanyarà fins a les 15 h – 15,30 h, hora en que retornarem a l’hotel per descansar i relaxar-nos a la seva zona d’aigües.

Al migdia, farem sempre una parada a un típic i senzill restaurant de muntanya per fer dinar i recuperar forces, sempre en companyia d’altres caminants i tot plegat en un ambient d’alta muntanya que no oblidarem fàcilment.

Volem ressaltar la caminada que farem a l’altiplà de Seiser Alm o Alpi di Siusi on arribarem amb una gòndola des del mateix poble de St.Ulrich que ens pujarà fins gairebé 1900 m d’alçada i on ens esperarà un panorama senzillament espectacular i on podrem fer alguna de les caminades més boniques dels Dolomites.

Cada dia gaudirem d’un excel.lent sopar, part en forma de bufet i part servit a la taula, al restaurant del nostre hotel, molt conegut per la seva gastronomia d’alt nivell.

Venècia - Barcelona
Divendres, 1 de juny 2018

Després de l’esmorzar, haurem de deixar enrere aquest paradís i el nostre autocar ens portarà de retorn a l’aeroport de Venècia.  Farem una parada en ruta per dinar i volarem a les 16,35 h directes a Barcelona on aterrarem a les 18,30 h. Després de recollir maletes, l’autocar del Club del Viatger ens retornarà als mateixos punts del primer dia.  Fi del viatge.

En aquest viatge...

 • Berenar-trobada de tots els participants al viatge per donar el programa i informacions als participants, fer la primera trobada de companys de viatge i conèixer al guia acompanyant.
 • Trasllats d’anar i tornar a l’aeroport de Barcelona des dels punts habituals del Club del Viatger.
 • Vols Barcelona-Venècia-Barcelona de la companyia Vueling amb totes les taxes i impostos inclosos.
 • Facturació d’una maleta de màxim 20 Kg per persona i possibilitat de portar una única bossa de ma per persona de màxim 8 Kg.
 • Trasllats en autocar privat de l’aeroport de Venècia a l’hotel i tornada.
 • Tarja de 4 dies per la xarxa de transport públic a la Vall Gardena.
 • Els remuntadors de muntanya necessaris per les caminades.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge: Toni Corral
 • Experts guies locals que ens acompanyaran i guiaran a totes les caminades.
 • 5 Nits a l’hotel Adler Dolomiti de 5 estrelles a St. Ulrich, a la Vall Gardena.
 • Desdejuni bufet i excel.lent sopar diari en el nostre hotel.
 • 2 Dinars en restaurants en ruta durant els trasllats de l’aeroport de Venècia a l’hotel i tornada.
 • 4 Dinars senzills però tradicionals a restaurants de muntanya (Hütten) al llarg de les caminades diàries.
 • Les begudes durant tots els àpats (Vi, cervesa, aigües minerals i cafè)
 • Assegurança d’assistència en viatge de la companyia AXA.
 • Tots els serveis no especificats a l’itinerari

Més detalls del viatge

 • Per aquest viatge es necessita el D.N.I. vigent.
 • A Itàlia no hi ha diferència horària i la moneda utilitzada és l’Euro.
 • La climatologia de finals de maig als Dolomites és força agradable de dia però encara fresca de nit.  S’ha de diferenciar entre el clima de les zones baixes i les zones altes per les que ens mourem durant les caminades.  En tot cas, el clima és de muntanya i s’haurà d’anar equipat adequadament.
 • Caldrà portar un molt bon equipament de roba i de calçat per les caminades. N’informarem detalladament el dia del berenar-trobada previ al viatge i ens poden telefonar en qualsevol moment per rebre informació al respecte.
 • Les caminades seran totes guiades i amb absoluta seguretat. El nivell serà lleuger i apropiat per persones de qualsevol edat que tinguin una forma física “normal” i estiguin acostumades a caminar.  Si a mida que passen els dies, alguns participants sentissin que han millorat la forma física i volessin fer una caminada amb una mica més de dificultat, es farien dos grups de manera que sempre hi hagués una caminada lleugera guiada. La caminada amb una mica més de dificultat es faria en aquest cas sense guia però degudament orientats pel guia local.