Uzbequistan, la ruta de la Seda que va seguir el famós Marco Polo en el seus intrèpits viatges

Quan sentim parlar de la Ruta de la Seda i d’Uzbequistan , a la nostra ment venen imatges de caravanes carregades de valuosos productes de l’Orient Llunyà, de viatgers com Marco Polo que travessaven els deserts i les muntanyes d’Àsia Central, i de ciutats poblades de mesquites i palaus sumptuosos.

Samarcanda, la mítica ciutat de les caravanes, l’orgullosa capital de Tarmerlan i una de les ciutats més antigues del món, amb 2.700 anys d’història.

Bukahra una de les ciutats més emblemàtiques de la Ruta de la Seda, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i antiga capital de la dinastia dels samànides que va assolir la màxima esplendor entre els segles IX i X.

I Khiva, bressol d’algunes de les madrasses més boniques i sorprenents del país, començant per la Madrassa Abdulla-Khan o la de Mukhamad Amin-Khan, ambdues construïdes a mitjans dels segle XIX. Amin-Khan fou posterior convertida en hotel durant la invasió de la URSS a principis de S.XX, però va seguir mantenint la seva estructura original.

Samarcanda, Bukahra i Khiva formen part d’aquesta llegenda i també d’un viatge pels enclavaments mítics de l’actual república d’Uzbequistan, on es conserva el llegat monumental més important d’Àsia Central, reconegut per la Unesco com a Patrimoni de la Humanitat.

Itinerari

Camí Cap a Tashkent
Dissabte, 14 d’abril

Sortida en autocar des dels diferents punts de recollida cap a l’aeroport de Barcelona per volar a Estambul (dinar a bord) on connectarem amb el vol cap a Tashkent (sopar a bord).

Tashkent
Diumenge, 15 d’abril

Arribada a la capital de la República de l’Uzbekistan ben entrada la nit. Una vegada haguem passat els tràmits d’immigració i recollit l’equipatge, trobarem al nostre guia local que ens acompanyarà durant els propers dies, trasllat al nostre hotel i allotjament. Esmorzar no massa d’hora i començarem amb la visita del centre històric per veure el conjunt monumental de Khazrat-Imam, que alberga el Corà més antic del món islàmic,  la Madrassa Barak Khan,  la mesquita Jami i el Mausoleu de Kaffal Shoshi. Dinarem a un restaurant típic de la zona i abans de tornar a l’hotel encara tindrem temps per visitar el mercat, on les dones vestides amb colorits vestits tradicionals s’abasteixen de productes locals i  teixits, el metro de Tashkent amb la seva arquitectura típica rusa o la Plaça de la Independència.

Sopar a un restaurant i allotjament a Tashkent.

 

Tashkent – Urgench – Khiva
Dilluns, 16 d’abril

Ben d’hora del mati, sortida cap a l’aeroport per volar fins a Urgench, la capital de la regió de Khoresm.

Horari del vol: Tashkent 07:15 – 08:55 Urgench

Després d’un breu trajecte arribarem a Khiva,  un oasi en mig del desert amb més de 25 segles d’història per on passaren personatges com Alexandre Magne o Marco Polo, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCOi que apareixerà com un bell miratge enmig del desert. Situada en el delta del riu Amu Daria, la ciutat va ser un lloc de parada obligatòria per les caravanes que es dirigien al mar Caspi. Visitarem les muralles i caminarem pels seus carrerons i passatges per descobrir la fortalesa reial Khuna Ark, les madrasses de Mohammed Amin i Abdulah, el mausoleu de Said Alautdin, majestuoses mesquites com la de Jumma, del s. XVII, amb les seves columnes de fusta pintada i els minarets ricament ornamentats amb mosaics multicolors, com el minaret de Kalta, icona principal de la ciutat, que estava destinat a convertir-se en el més alt del món quan va començar a construir-se l’any 1851.
Durant la visita dinarem a un restaurant típic uzbek i a seguirem endinsant-nos pel carrerons de la ciutat emmurallada, i si la climatologia ens ho permet podrem gaudir d’una fascinant posta de sol des de la muralla de la ciutat. Soparem a una casa local on ens explicaran com s’elabora el pa tradicional uzbek, anomenat lepechka. Arribada  a l’hotel i allotjament.

Khiva – Urgench - Bukhara
Dimarts, 17 d’abril

Esmorzar a l’hotel. Avui continuarem descobrint la fascinant ciutat de Khiva, bressol d’algunes de les madrasses més boniques i sorprenents del país, començant per la Madrassa Abdulla-Khan o la de Mukhamad Amin-Khan, ambdues construïdes a mitjans dels segle XIX. Amin-Khan fou posterior convertida en hotel durant la invasió de la URSS a principis de S.XX, però va seguir mantenint la seva estructura original.

Dinar a un restaurant local. Seguirem la nostra excursió visitant lchan-Kala, o ciutat interior, construïda dins de les seves parets de més de 10 metres d’alçada, construeix un exemple coherent i en òptim estat de conservació de la tradicional arquitectura musulmana de l’Àsia central.

Avui soparem ben d’hora ja que prendrem un vol per arribar fins a la ciutat de Bukhara, següent aturada de la nostra ruta.

 Horari del vol:

Khiva 21:00 – 22:00 Urgench

Arribada i trasllats fins a l’hotel on ens allotjarem les properes 3 nits.

Bukhara
Dimecres, 18 d’abril

Bukahra una de les ciutats més emblemàtiques de la Ruta de la Seda, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i antiga capital de la dinastia dels samànides que va assolir la màxima esplendor entre els segles IX i X.  Avui coneixerem la ciutat tot endinsant-nos per els seus carrerons plens de petits comerços artesans. Visitarem el mausoleu de Ismail Samani, l’emir samànida qui convertí la ciutat en un dels pòls més importants de la Ruta de la Seda durant el seu regnat. Seguirem la visita admirant el Palau Sitorari Mokhi Hosa i la necròpolis de Chor Bakr. Dinarem a un restaurant local durant el nostre recorregut.

Al vespre aprendrem una mica més de la riquesa cultutal del país i gaudirem d’una espectacle de dansa folklòrica uzbeka acompanyada de música tradicional sota els fastuosos arcs de la madrassa Nodir Devan Begi. En acabar, anirem cap al nostre hotel.

Bukhara
Dijous, 19 d’abril

Esmorzarem a l’hotel i seguirem descobrint aquesta fascinant ciutat. Visitarem el nucli antic on encara es conserven nombrosos vestigis de la seva època daurada, com el minaret de Kalyan, que amb els seus 47 metres d’altura és considerat el símbol de la ciutat, les madrasses de Ulugbek, i de Mir Arab, la mesquita de Kalyan, el mercat de Taki Zargaron, on hi havia l’antic mercat de les espècies, les mesquites de Lyabi Khauz, el palau d’Ark, fundat al s. V, i el mausoleu d’Ismael Samani, el monument islàmic més antic de la ciutat. Dinarem durant tot aquest recorregut a un típic restaurant local.

Durant la tarda visitarem també el centre d’artesanies local i tindrem temps per, qui ho vulgui, gaudeixi dels banys termals de Bukhara. Sopar a un restaurant local i allotjament al nostre hotel.

Bukhara – Gijduvan – Samarcanda
Divendres, 20 d’abril

Esmorzar bufet i sortida amb les maletes cap Gijduvan, ciutat reconeguda per la fabricació de ceràmiques d’alta qualitat i gran bellesa. Visitarem la Casa Museu de la Ceràmica i els artesans locals ens obsequiaran amb una demostració de com s’elaboren plats, estatuetes i ornaments de decoració típics del país. Dinarem i seguirem el nostre trajecte amb autocar fins arribar a la bella Samarcanda, la mítica ciutat de les caravanes, l’orgullosa capital de Tarmerlan i una de les ciutats més antigues del món, amb 2.700 anys d’història.  A l’arribada a Samarcanda, soparem a un restaurant local i en acabar anirem cap a l’hotel on ens allotjarem durant 3 nits.

Samarcanda – Shakhrisabz – Samarcanda
Dissabte, 21 d’abril

Esmorzar bufet i seguidament emprendrem camí cap a Shakhrisabz ciutat natal de l’Emir Temur. La ciutat és tan majestuosa com Samarcanda, i és coneguda pels seus monuments arquitectònics únics, visitarem el majestuós palau blanc Ak-Saray, l’enorme cúpula de la mesquita Kok- Gumbaz, d’estil persa, i els conjunts monumentals Dorus Saodat i Dorut- Tillyavat. Dinarem a un restaurant local i en acabar tornarem a Samarcanda, on soparem a un restaurant local i ens allotjarem a l’hotel.

Samarcanda
Diumenge, 22 d’abril

Esmorzar bufet.  Avui farem la visita de la ciutat i dels seus monuments més carismàtics. Visitarem l’increïble mausoleu Gur Amir, un dels mausoleus més espectaculars i increïbles del món, on reposen les restes del gran conqueridor Tamerlan i la seva família, l’imperi del qual s’estenia des de l’Índia al mar Mediterrani. Continuarem amb la visita d’aquesta apassionant ciutat, considerada la joia blava de la ruta de la Seda.Dinarem a un restaurant local i posteriorment ens aturarem a la mesquita de Bibi Khanym, una de les grans icones d’aquesta ciutat, seguim amb la necròpolis de Shazi Zinda, que alberga una extraordinària col·lecció de 20 mausoleus, exquisidament decorats amb colorits mosaics a les façanes i  la plaça Registan, que destaca per les tres madrasses que la flanquegen, meravelles de l’arquitectura tradicional uzbeka, amb cúpules turqueses i mosaics que ens deixaran bocabadats. Veurem la madrassa de Sher Dor, la impressionant madrassa de Tilla Kari, que amb la seva decoració daurada embriagarà els nostres sentits i la madrassa de Ulugbek, la més antiga de la ciutat.

Al vespre, anirem a una casa local i participarem en l’elaboració del plat tradicional dimlama, un exquisit guisat uzbeka, tota una delícia per al nostre paladar.  Allotjament a l’hotel.

Samarcanda A Tashkent amb tren d’alta velocitat
Dilluns, 23 d’abril

Esmorzar bufet. Avui anirem fins a l’antic observatori d’Ulugbek, del segle XV, visitarem les restes arqueològiques d’Afrosiab i entrarem al museu on es troben exposades les troballes recuperades en els onze nivells que ocupa el jaciment.

Dinar a un restaurant local i sortida amb les maletes cap a  l’estació per agafar el tren d’alta velocitat que ens portarà de nou a Tashkent. Arribada a la capital del país i trasllat a l’hotel on ens allotjarem aquesta nit.

Sopar a un restaurant local i allotjament.

Tashkent - Barcelona
Dimarts, 24 d’abril

Sortida ben d’hora del matí amb les maletes cap a l’aeroport per volar fins a Estambul, on connectarem amb el vol de Barcelona.  A l’arribada l’autocar del Club del Viatger ens portarà als mateixos punts de recollida del primer dia.

Fi del viatge.

En aquest viatge...

 • Trobada prèvia al viatge per conèixer els companys de viatge i rebre l’itinerari definitiu.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger.
 • Recollida en els diversos punts acordats el dia de la sortida.
 • Vols anada i tornada a Tashkent (via Estambul).
 • 2 vols interns a Uzbekistan.
 • Taxes i impostos aeris.
 • Facturació d’equipatge amb un màxim de 20 kg per persona.
 • Autocar privat durant tot el viatge.
 • Guia local castellanoparlant durant tot el recorregut.
 • Totes les visites i entrades especificades segons l’itinerari.
 • Tren d’alta velocitat de Samarcanda a Taskent
 • 10 nits d’allotjament, inclòs esmorzar bufet:
 • 3 nits a l'hotel Hyatt Regency de 4* a Tashkent.
 • 1 nit a l'hotel Shaherezada de 3* a Khiva.
 • 3 nit a l'hotel Sasha & Son de 3* Boutique a Bukhara
 • 3 nits a l'hotel Karvon de 4* o similar a Samarcanda.
 • Pensió completa, primer àpat esmorzar del primer dia i últim l’esmorzar del darrer dia
 • Begudes incloses en tots els àpats (aigua, cervesa, refresc o copa de vi).
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge.
 • Obsequi del Club del Viatger per a cada habitació.
 • Les propines.
 • Les despeses de caire personal.
 • Les begudes als àpats no descrites als àpats.
 • Els serveis no especificats a l’itinerari.
 • Assegurança opcional d’anul·lació d'import 90 €

Més detalls del viatge

 • Moneda local: SOM / Canvi a dia d’avui 1€ –> 10.000 SOM
 • Telefonia mòbil: no disposem de Roaming europeu. Tarifes internacionals.
 • Vacunes: no són necessàries.
 • Equipatge: maleta de mà (màx. 10 Kg.) i maleta a facturar (20 kg.)
 • Clima: sec i poc plujós (6 dies de pluja per a tot el mes)
 • Mitjanes històriques del més d’abril:
  • Màxima: 21.2 º
  • Mínima: 6.4 º
 • Visat: obligatori. Tramitat i rebut.
 • Recomanació: beure aigua embotellada.
 • Tipus de corrent i endolls: Voltatge comú de 220 V. La freqüència es 50 Hz.