Primavera a Úmbria, el cor verd d’Itàlia

La regió de l’Úmbria està situada al bell cor d’Itàlia i els mateixos italians l’anomenen també “el cor verd d’Itàlia” per la seva natura privilegiada. L’època de l’any escollida serà la garantia per trobar uns paisatges d’avançada primavera, plens de colors, prats verds, camps de flors i una llum molt especial.

Úmbria és una regió que, tot i ser veïna de la famosa Toscana, ha quedat una mica al marge del turisme de masses i ha sabut mantenir tota la seva autenticitat, atractiu i tradicions en un ambient molt més relaxat i amable pel visitant.

Aquesta regió ens rebrà amb tot el millor que Itàlia ens pot oferir: una intensa història, art, cultura, gastronomia, ciutats i pobles impecablement cuidats, paisatges meravellosos i la simpatia dels italians que ha convertit aquest país en un dels nostres preferits.

Perugia, la seva capital, és una de les joies més desconegudes del país i ens deixarà bocabadats amb el seu magnífic patrimoni, la Basílica de Sant Francesc d’Assís ens permetrà conèixer un dels llocs de peregrinació més importants dels Cristians i pobles i ciutats com Todi, Narni, Gubbio, Spello, Orvieto i Spoleto ens arrodoniran un fantàstic recorregut per una de les regions més belles i desconegudes d’Itàlia.

Descubreix aquesta regió de la mà del Club del Viatger.

T’hi animes?

 

Itinerari

Volem a Roma. Visitem Narni i Narni subterrània
Dimecres, 3 de maig

Sortida amb l’autocar del Club del Viatger des dels punts de recollida habituals per volar directes a Roma. Un cop aterrem i després de recollir els equipatges, ens trobarem amb el nostre autocar i conductor. El primer que farem és anar a dinar a un restaurant situat a prop de l’aeroport per després sortir en direcció nord i endinsar-nos en el veritable cor d’Itàlia fins arribar a la ciutat de Narni.

Narni és una preciosa ciutat de la província de Terni amb gairebé 3000 anys d’història i que conserva un ric patrimoni. De l’època Romana es conserva el grandiós Pont d’August, el Pont Cardona i l’Aqüeducte de la Formina. També ens ofereix diversos monuments de la seva època medieval com la Catedral de Sant Giovenale i les esglésies de San Domenico i Santa Maria Inpensole. La seva Piazza dei Priori i el seu Palazzo del Podestà amb la seva loggia ens encantarà. Visitarem també la Narni subterrània i coneixerem la història que va començar aquí fa segles amb la fundació del Sant Ofici i que ens proposa un recorregut per les diverses cambres subterrànies amb cisternes, aqüeducte, criptes i diverses i interessants sales. Aquest serà un passeig misteriós i fascinant que ens farà retrocedir en el temps. Acabada la visita de Narni, seguirem viatge fins al nostre hotel on ens allotjarem les properes 5 nits.

Sopar a l’hotel i allotjament.

Perugia – Spello
Dijous, 4 de maig

Després d’esmorzar, sortirem en autocar cap a Perugia, la capital de la regió situada a 493 m sobre el nivell del mar. Visitarem aquesta agradable i desconeguda ciutat que també és viva i jove gràcies a la Universitat que s’hi va fundar l’any 1308.  El centre de Perugia ens mostrarà el seu passat Etrusc i Romà i el seu gran patrimoni històric i artístic. Estem convençuts que  aquesta elegantíssima ciutat serà sense cap dubte, una de les grans sorpreses del viatge.

Després de dinar a un restaurant local, anirem cap a Spello per gaudir de la muralla millor conservada dels temps romans a Itàlia. Dins la muralla es troben varies torres, algunes de molt interessants. Visitarem la Porta Consolar amb les seves tres entrades, tres estàtues fúnebres i una torre coronada per una olivera, símbol del producte local més conegut.

Acabada la visita retornarem a l’hotel per sopar. Allotjament.

Sant Francesc d’Assís – Santa Maria dels Àngels
Divendres, 5 de maig

Esmorzar a l’hotel i sortida en autocar cap a Assís. Aquesta població està situada sobre les vessants del Monte Subiaso i és considerada un símbol de pau ja que s’identifica amb un dels Sants més estimats i adorats del món, Sant Francesc d’Assís. Visitarem la Basílica de Sant Francesc amb els seus frescos de Giotto, la capella i la tomba del Sant.

Farem també una passejada pel centre de la població on veurem les seves tres places principals i moltes edificacions interessants com el Temple de Minerva, l’església nova o l’església de Santa Clara. Després de dinar a un restaurant anirem en autocar cap als afores d’Assís per visitar la gegantina Basílica dedicada a Santa Maria dels Àngels, construïda al segle XVI  i que més endavant va passar a ser propietat dels monjos Benedictins. Dins de la Basílica trobem la capella de la Porziuncola, molt important en la vida de Sant Francesc.

Acabada la visita tornarem a l’hotel per descansar. Sopar al mateix hotel.

Gubbio – Sant Ubaldo
Dissabte, 6 de maig

Esmorzar bufet a l’hotel i sortida en autocar cap a Gubbio, situada al nord de l’Úmbria i una de les poblacions medievals millor conservades de tot Itàlia. El plaer de Gubbio equival a passejar pels seus carrerons i places plenes d’història, d’entre les quals ressalta la Piazza della Signoria, una de les més boniques del país i situada sobre un balcó amb magnífiques vistes sobre la vall.  En aquesta plaça està situat el famós Palau dels Cònsols, una joia arquitectònica i emblema de la ciutat. Els principals carrers de Gubbio estan plens de palaus de riques famílies, magnífiques fonts públiques i molts racons màgics que faran que Gubbio ens deixi un molt bon record.

Dinarem a un restaurant i per la tarda visitarem la Basílica de San Ubaldo, patró de Gubbio i situada sobre el cim del Monte Igino. L’estructura original és del segle XIII però va ser construïda realment al segle XVI. Imponent de fora però sòbria en la seva decoració, a la Basílica destaca l’altar central d’estil neogòtic amb les despulles de Sant Ubaldo.

Acabada la visita tornarem a l’hotel. Sopar i allotjament.

Orvieto - Todi
Diumenge, 7 de maig

Després d’esmorzar sortirem en autocar cap a la ciutat d’Orvieto, situada a la província de Terni, al sud de l’Úmbria. Orvieto és una petita ciutat medieval de conte de fades i també una de les millor conservades de tot Itàlia. Es troba situada sobre una gran roca d’origen volcànic que s’erigeix dominant sobre la vall. Sense dubte, el seu principal atractiu és la seva Catedral gòtica construïda a finals del segle XIII i que té una de les façanes més espectaculars de tot Itàlia amb filigranes en marbre i una perfecció absoluta, realment una joia que no ens deixarà indiferents.

A Orvieto visitarem també el pou de Sant Patrici, la fortalesa anomenada Rocca Albornoziana i la Necròpolis Etrusca. Una vegada més, Úmbria ens sorprendrà.  Després de dinar a un restaurant, continuarem viatge cap a la ciutat de Todi, també d’estructura medieval i situada sobre un turó amb bones vistes. Visitarem la Piazza del Popolo, una de les places medievals més boniques i millor conservades del país, veurem el Palazzo dei Priori, antiga residència dels governadors papals i el Palazzo del Capitano d’estil gòtic-italià i que allotja el Museu Etrusc-Romà.

La seva Catedral, esglésies, carrerons, places i fonts arrodoniran la visita a aquesta preciosa població. Acabada la visita, retorn a l’hotel, sopar i allotjament.

Spoleto i tornada a casa
Dilluns, 8 de maig

Després d’esmorzar, carregarem els equipatges al nostre autocar i sortirem cap a la ciutat de Spoleto, una de les poblacions d’obligada visita a Úmbria i amb una història que comença amb la petjada que va deixar-hi l’Imperi Romà i sobretot, durant l’època medieval. Visitarem la Plaça del Mercat, la Catedral dels segles XII-XIII d’estil romànic-italià i la seva plaça, el Ponte delli Torri, símbol de la ciutat i el teatre romà.

Serà un plaer acabar el nostre viatge per aquesta regió passejant pels carrerons de Spoleto, una de les ciutats més visitades de la regió. Després de dinar a un restaurant, anirem cap a l’aeroport de Roma-Fiumicino on facturarem els equipatges i volarem directes a Barcelona. Un cop aterrem, recollirem els equipatges i l’autocar del Club del Viatger ens retornarà als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Trobada prèvia al viatge per donar els detalls definitius i la documentació, però sobretot, per conèixer els companys de viatge.
 • Trasllats a l’aeroport de Barcelona en autocar privat (anada i tornada) des dels diversos punts de recollida habituals del Club del Viatger.
 • Vols directes Barcelona – Roma - Barcelona amb totes les taxes i impostos aeris.
 • Facturació d’una maleta de màxim 23 Kg per persona.
 • Autocar privat pel nostre grup durant tota l’estada a Itàlia.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge
 • Guia local castellanoparlant per totes les visites segons l’itinerari.
 • 5 nits d’allotjament a un bon hotel de 4*.
 • Esmorzar bufet diari.
 • Pensió completa durant tot el viatge, des del dinar del primer dia fins el dinar del darrer dia. Tots els àpats tindran lloc a restaurants o a l’hotel amb menús especials pel nostre grup
 • Una copa de vi o cervesa, aigua i cafè a tots els àpats.
 • Auriculars per cada participant per garantir la qualitat de les explicacions de la nostra guia.
 • Assegurança d’assistència bàsica en viatge.
 • Totes les visites especificades en el programa
 • Tots els serveis no especificats a l’itinerari.
 • Les despeses de caire personal.
 • Les propines.
 • L’assegurança de cancel·lació opcional. Preu: 95€ per persona.

Documents de la pòlissa