Tunísia

Tunísia és sinònim de sol, sorra i mar. Però més enllà de la platja hi ha un país emocionant i infravalorat en què conviuen cultures diferents, paisatges extrems, litorals boscosos al nord i el mar de sorra del Sàhara al sud.
Captiva amb el seu patrimoni històric, concentrat al nord, però moltes vegades passa desapercebuda la seva riquesa paisatgística, que tindrem oportunitat de conèixer. És el gran desert el que defineix el sud de Tunísia, les sorres infinites del Sàhara i els seus habitants, els nòmades.
Des dels poblats de l’edat de pedra, fins als escenaris on es va rodar part de la guerra de les galàxies (a Matmata), els seus paisatges exuberants, han vist més acció que tots els països d’Àfrica junts. Després de viatjar uns dies, qualsevol estarà d’acord en què deixar volar la imaginació en les famoses ruïnes romanes de Cartago i El Djem és gairebé com submergir-se en l’Eneida de Virgili.
Ja sigui per la barreja cultural franc-àrab de la capital o per la inabarcable extensió del Sàhara, Tunísia impressiona. Al cap i a la fi, tres mil anys d’història convencen a qualsevol visitant, i és que Tunísia és un país misteriós i encantador.

El Club del Viatger us hi porta, ens hi acompanyes?

Itinerari

Volem a Tunísia
Dimarts, 14 de novembre

Sortida en autocar des dels diferents punts de recollida cap a l’aeroport de Barcelona per volar a Tunísia via una ciutat europea.

Un cop arribem, el nostre guia local ens estarà esperant per acompanyar-nos cap al nostre hotel.

Sopar en un restaurant local. Allotjament.

Tunísia – Sidi Bou Said
Dimecres, 15 de novembre

Esmorzar a l’hotel i sortida per visitar el Jaciment arqueològic de Cartago, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Cartago va ser fundada per la reina fenícia Elisa (més coneguda com a Dido) al voltant de l’any 814 a.C., no obstant això, es va aixecar després de la destrucció de Tiro per Alexandre l’any 332 a.C..

Seguidament, anirem a visitar els Banys Antonin, un espai impressionant per les seves dimensions, encara que únicament es mantenen la base i algunes columnes d’aquest enorme edifici Romà.

Continuarem amb la visita de Sidi Bou Said, famosa pels carrers de llambordes i les cases blaves i blanques. Sidi Bou Said és una ciutat encantadora en un promontori amb vistes sobre el Mediterrani, amb cafeteries amb terrassa, restaurants de cuina tunisiana i petites galeries d’art. Allà mateix, podrem visitar el Palau del Baró d’Erlanger, un palau històric construït entre 1912 i 1922 pel baró Rodolphe d’Erlanger. I aprofitarem també per visitar Dar El Annabi, un museu que mostra la típica arquitectura islàmica a l’exterior i l’atmosfera i l’estil de vida d’una família tradicional tunisiana a l’interior. Podrem entrar i explorar la biblioteca privada, la sala de pregària, els salons, les habitacions, el jardí andalús i les terrasses.

Dinar en un restaurant local a Sidi Bou Said.

Havent dinat, continuarem les visites per la Medina, la qual fou declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’1979. La Medina és el centre de la ciutat de Túnisia: brilla amb els seus carrerons i passadissos coberts, plens d’olors i colors amb bulliciosos i actius centres de comerç que ofereixen una infinitat de productes que van des de la marroquineria fins als utensilis de plàstic, des de la millor filigrana fins a la llauna, del gran basar de souvenirs per al turista fins al minúscul taller d’artesania. Tindrem temps lliure per fer compres i anirem a sopar en un restaurant local.

Trasllat a l’hotel i allotjament.

Tunísia – Dougga – Kairuan
Dijous, 16 de novembre

Després d’esmorzar, sortirem amb les maletes en direcció a la ciutat de Dougga, fent una parada a Testour per degustar el seu formatge local.

Seguirem en direcció a Dougga, indret conegut com l’antiga “ciutat dels temples”, on visitarem el seu jaciment arqueològic situat al llarg d’un promontori de vessants escarpades, que conserva gran quantitat de tresors monumentals i temples, pertanyents a diverses èpoques, com la púnica, la romana o la bizantina. Aquí podrem veure el teatre romà que a dia d’avui continua essent l’escenari principal del Festival del Teatre amb una capacitat per a gairebé 3.500 persones.

A continuació veurem el temple de Saturn, on es van trobar restes d’un santuari preromà dedicat al Déu cartaginès Gal, i els temples de la Pietat Augusta i de Mercuri. Dinar a un restaurant local a Dougga.

Havent dinat, continuarem camí fins a Kairuan, que ens portarà unes 2 hores i mitja. Instal·lació a l’hotel, sopar i allotjament.

Kairuan – Sbeitla – Tozeur
Divendres, 17 de novembre

Després d’esmorzar, sortida amb maletes. Aquest matí visitarem Kairuan, la ciutat àrab més antiga de Tunísia. Kairuan va tenir moltíssima importància durant diversos segles, convertint-se en una de les metròpolis més grans de tota la Mediterrània. Era una ciutat rica que dominava gran part del Magrib, i per això trobarem vestigis d’aquella influència reflectida en monuments i edificis. És una ciutat que respira religiositat. Molts musulmans la consideren la ciutat més santa del Magrib i la quarta de l’Islam després de la Meca, Fes i Jerusalem. Per als creients, set visites a Kairuan equivalen a una visita a la Meca. El seu significat és “la ciutat de les 300 mesquites”, això ens indica la gran importància dels seus edificis religiosos.

Visitarem la Gran Mesquita d’Uqba Bin Nafi, un dels monuments Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i la principal mesquita de Tunísia. Suposadament construïda per Uqba Bin Nafi a partir del 670, ocupa 9.000 m². A continuació, veurem el mausoleu de Sidi Sahbi, un complex religiós format per un mausoleu, una mesquita i una madrassa. Al seu interior hi ha la tomba d’Abu-Zama al-Balawí, company del Profeta, que conservava un pèl de la barba del profeta Muhàmmad.

Seguirem cap a Sbeitla, on arribarem en 1 hora i mitja, dinarem en un restaurant local i seguidament visitarem les seves ruïnes romanes, les quals destaquen perquè va ser una important ciutat romana i més tard bizantina.

L’últim trajecte del dia ens portarà a Tozeur en unes 3 hores. Tozeur és un dels oasis més famosos del món, envoltat de 200 fonts. Està protegit per un palmerar de més de 400.000 palmeres i dàtils de renom mundial, també conegut com deglet nour que significa “dits de llum”.

Instal·lació a l’hotel, sopar i allotjament.

Tozeur – Chebika – Tamerza – Mides – Jmel
Dissabte, 18 de novembre

Després d’esmorzar, sortirem en 4X4 per visitar l’oasi de muntanya de Chebika, un exuberant verger situat enmig del desert on veurem un captivador entorn natural que acull un congost, diverses cascades i, sobretot, un manantial de muntanya. L’oasi de Tamerza, ens sorprendrà amb els seus paisatges verds regats per manantials naturals. Aquest petit edèn contrasta amb els tons ocres i marrons del desert que el rodeja. Finalment, pararem a l’oasi de Mides, situat a tocar de la frontera amb Algèria, un paradís natural on creixen dolços dàtils i taronges, i on veurem els canons i meandres que servien per protegir aquesta zona en època romana.

Retorn a Tozeur per dinar a l’hotel.

Després de dinar, anirem fins a Ong Jmel també amb 4X4. Ong Jmel és un lloc magnífic que deu el seu nom Camel Head “coll del camell“ per la forma de la roca que trobarem en aquest indret.

De fet, va ser a Ong Jmel on es va rodar la primera pel·lícula de Star Wars, L’amenaça fantasma, així com també la pel·lícula El Paciente Inglés.

Acabarem les visites a Eden Palm, un centre d´interpretació consagrat a aquesta espècie tan característica del paisatge desèrtic, la palmera datilera. És un museu on podrem descobrir que la palmera no és un arbre, sinó una planta; que pot assolir una alçada de 20 metres i que a més d’arribar al segle de vida, pot produir fins a 100 quilos de dàtils cada any.

Acabarem el dia amb un sopar en un restaurant local amb animació folklòrica.

Retorn a l’hotel i allotjament.

Tozeur – Douz – Matmata – El Jem – Susa
Diumenge, 19 de novembre

Després d’esmorzar, sortirem amb les maletes cap a Douz en un trajecte de 2 hores. Douz és una petita ciutat que sembla estar enclavada enmig de les dunes, per aquest motiu es coneix com la “porta d’entrada al Sàhara”. Antigament, era una parada important en les rutes de caravanes transsaharianas. Pararem per admirar el Chott El Djerid, un dels llacs salats més grans, amb una extensió de 250 km d’oest a est i 5.000 metres quadrats de superfície. Fa milions d’anys estava connectat amb el Mar Mediterrani, però els moviments sísmics de les plaques tectòniques van fer que Chott El Djerid quedés aïllat com un gran llac salat.

Gaudirem d’una hora de passeig en camell per les dunes.

Continuarem camí fent parada al museu berber de Tamezret, que té com a objectiu protegir i promocionar l’autèntica artesania i el patrimoni amazic de la regió. Seguirem fins arribar a Matmata, famosa per les seves cases excavades a la muntanya.

Dinar en un restaurant troglodita i visita al poble troglodita de Matmata.

Unes 3 hores de cotxe ens portaran fins a El Djem, on ens deixarem captivar per un dels amfiteatres romans més grans i espectaculars del món. Construït l’any 238 d.C., l’Amfiteatre pot acollir fins a 35.000 espectadors. Aquest monument il·lustra la grandesa i l’extensió de l’Imperi Romà. A prop hi ha el museu d’El Jem, que acull uns bonics mosaics i les restes d’algunes excavacions recents.

Seguirem fins a Susa, on tenim el nostre hotel. Sopar i allotjament.

Susa – Port Kantaoui – Hammamet
Dilluns, 20 de novembre

Després d’esmorzar, sortirem amb les maletes per visitar la Medina de Susa, un dels llocs més bonics, encantats i relaxats de Tunísia. Visitarem el Ribat de Sousse i arribarem fins a Port El Kantaoui, una vila turística de Tunísia, construïda el 1979 en un petit port a la costa, i en ple funcionament des del 1981, en la qual s’han establert tota mena de serveis turístics, un port esportiu, un passeig marítim i un gran nombre d’hotels i restaurants.

A continuació, anirem fins a Grombalia on dinarem al celler Ceptunes. Farem una visita al celler amb tast de vins Ceptunes. Les vinyes es troben al cor de la vinya tunisiana anomenada Mornag. Les principals varietats de raïm reben el nom dels diferents vins blancs: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Vermentino, Viognier, Muscat, Rezeghi (raïm local), Pedro i Ugni Blanc. Per a negres i rosats: Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon, Sangiovese, Cinsault, Mourvèdre, Garnatxa Alacant, Garnatxa negra, Marselan, Touriga Nacional i Carinyena.

Després de la visita, una hora de trajecte ens portarà fins a Hammamet, instal·lació a l’hotel, sopar i allotjament.

Nabuel – Hammamet – Tunísia
Dimarts, 21 de novembre

Després d’esmorzar a l’hotel, anirem a Nabeul, un important centre d’artesania famós per l’elaboració de ceràmica i l’aigua destil·lada de flors de taronja, roses i plantes de gessamí. És un gran poble de comerç amb moltes especialitats: ceràmica, estores de jonc, brodats, ferro forjat…

La pròxima parada serà a Hammamet, una gran estació costanera coneguda pels seus tarongers i platges de sorra fina. Visitarem l’Antiga Medina, amb les onades escombrant les muralles i l’imponent fort del segle XV. La Medina de Hammamet presenta al visitant l’encant dels seus carrers serpentejants on el temps sembla haver-se aturat. Portes blaves en contrast amb les parets d’un blanc enlluernador, guarden les entrades a les botigues i galeries d’art.

Seguidament anirem a Zaghouan per visitar l’antic Ziqua, les fonts de muntanya del qual eren una important font d’aigua per la Cartago Romana. La monumental, font del segle II (nimfeu) es troba al turó sobre la gran piscina que filtrava l’aigua abans d’entrar a l’aqüeducte, que portava aigua al llarg de 70 quilòmetres des de Ziqua fins a Cartago.

Dinar a una granja ecològica de Tunísia, on podrem admirar bells paisatges, refrescar-nos, i caminar entre les muntanyes i les planes verdes. La granja ens ofereix l’oportunitat de viure les tradicions del camp tunisià i ens descobreix els sabors de la seva cuina ancestral en un entorn rústic i autèntic.

Després de dinar, tindrem temps lliure fins a l’hora acordada pel trasllat a l’aeroport per volar de tornada a Barcelona. A l’arribada, recollirem els equipatges i l’autocar del Club del Viatger ens recollirà i ens portarà als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Trobada previatge per conèixer els companys de viatge i rebre l’itinerari definitiu.
 • Trasllats a/des de l’aeroport de Barcelona des dels diversos punts de recollida acordats.
 • Confortable autocar durant tot el viatge.
 • Vols Barcelona – Tunísia – Barcelona via una ciutat europea.
 • Taxes i impostos inclosos.
 • Facturació d’una maleta de màxim 23 kg per persona.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge.
 • Guies locals castellanoparlants durant tot el recorregut.
 • 2 nits a l’hotel Laico 5* o similar al centre de Tunísia.
 • 1 nit a La Kasbah 5* o similar a Kairouan.
 • 2 nits a l’hotel Anantara Sahara Tozeur Resort & Villas 5* o similar a Tozeur.
 • 1 nit a l’hotel Iberostar Kantaoui Bay 5* o similar a Sousse.
 • 1 nit a l’hotel Radisson Blu 5* o similar a Hammamet.
 • Pensió completa durant tot el viatge, des del sopar picnic del primer dia fins al dinar del darrer.
 • Begudes incloses. (Aigua i refresc)
 • Totes les visites especificades en el programa.
 • Assegurança d’assistència bàsica.
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari.
 • Les despeses de caire personal.
 • Les propines.
 • Assegurança de cancel•lació. Preu: 120 € per persona.

Documents de la pòlissa