Tosca al Festival Puccini és un viatge pels sentits, un viatge seductor a la Toscana, un viatge a un dels escenaris més evocadors d’Itàlia, un viatge a través del Renaixement, la gastronomia i la música de Puccini! Si el Renaixement te un bressol aquest és Florència, la mare de l’escultura i l’arquitectura, seu i casal de grans artistes i compositors, la immortal ciutat del David de Miquelangel, de l’arquitectura de Brunelleschi i de les pintures de Da Vinci i Botticelli. Mentre Europa descobria Amèrica, Itàlia observava les glòries de l’Antiguitat i en feia la seva personal i creativa lectura. Fruit del mecenatge dels Mèdici, Florència és a dia d’avui una de les ciutats més belles del món i les seves veïnes Lucca, Siena i Prato  en són el seu ornament més perfecte.
Puccini fou conscient tota la vida del caràcter italià i del dramatisme de l’art que sapigué copsar en les seves obres. El gran compositor Puccini deixà un legat intangible de gran qualitat, les grans obres de Tosca i Turandot que són avui els grans pilars de la música operística italiana.
Quatre dies per endinsar-nos a una de les terres més seductores d’Itàlia, la Toscana, a través de les ciutats de Florència, Siena, Gimigniani, Prato i Lucca tot gaudint del festival Puccini!

Itinerari

Barcelona – Prato – Florènci
Dissabte, 14 de juliol

Al matí sortida en autocar des dels diversos punts de recollida del Club del Viatger cap a l’aeroport de Barcelona per volar directament cap a la ciutat de Florència. Un cop arribem ens trobarem amb el nostre guia de confiança, en Lucas, i l’autocar privat per anar cap a la ciutat de Prato. A l’arribar dinarem a un restaurant local i posteriorment visitarem la ciutat. Prato és una de les ciutats més belles d’Itàlia i posseeix un patrimoni cultural i històric de primer ordre. Habitada des de l’antiguitat, Prato cresqué notablement durant l’Edat Mitjana i el Renaixement formant part de la República de Florència i posteriorment del Ducat de la Toscana. La riquesa de Prato es perceb a través de la seva arquitectura de la qual podrem conèixer-ne el seu Duomo dedicat a Sant Esteve dels segles XII a XV i les seves obres d’art interiors de pintors com Donatello, Uccello i Filippo Lippi. Destaca també l’imponent Palazzo Pretorio. Després de la visita guiada ens traslladarem a Florència on ens instal·larem a un cèntric hotel de 4 estrelles durant les properes tres nits.

Sopar a l’hotel. Havent sopat i aquells qui ho vulguin, sortirem a passejar per Florència tot gaudint de les seves joies arquitectòniques i la il·luminació de la ciutat.

Florència i el Festival de Torre del Lago
Diumenge, 15 de juliol

Esmorzar a l’hotel i sortida a peu amb el nostre guia local per passejar i conèixer la ciutat de Florència. Poques ciutats hi ha al món que posseeixin la riquesa i interès de la ciutat de Florència, el bressol del Renaixement. Ja a l’Edat Mitjana la ciutat fou un important centre cultural i econòmic i conegué la seva esplendor durant la instauració del Gran Ducat de Toscana sota el domini de la dinastia Mèdici. Els Mèdici foren grans mecenes de l’art i contribuïren notablement a fer d’aquesta ciutat un dels punts centrals del desenvolupament cultural i artístic d’Occident. Florència és un dels bressols mundials de l’art i de l’arquitectura, el seu centre històric està declarat Patrimoni de la Humanitat per la Unesco i destaquen obres i monuments tan simbòlics com el Duomo de Santa Maria del Fiore, el Ponte Vecchio, el Palazzo Vecchio i els seus rics museus, com la Galeria dels Uffizi i la Galeria de l’Acadèmia que acull el David de Michelangelo!
Dedicarem tot el matí a conèixer la ciutat de Florència i a endinsar-nos en els seus edificis més emblemàtics així com la visita a la Galeria dels Uffizi i el David de Miquelangelo amb entrades especials pel nostre grup! Dinar a un restaurant local. Havent dinat seguirem descobrint la ciutat i a mitja tarda ens traslladarem al nostre hotel per preparar-nos per al Festival d’òpera i sopar a base d’un lleuger sopar italià.
Al vespre ens traslladarem en autocar a Torre del Lago per gaudir del festival d’òpera dedicat a Puccini. El Festival Puccini de Torre del Lago es celebra cada estiu des de l’any 1930 a la casa construïda per Giaccomo Puccini com a temple d’inspiració i creació. Aquest és un dels festivals més atractius d’Europa i està caracteritzat pel seu bell escenari situat a les ribes del Llac de Massaciuccoli on, anualment, s’hi presenten òperes servint-se d’una posada en escena espectacular! Nosaltres tindrem la sort de gaudir de l’òpera Tosca de Puccini, probablement la seva creació més important, una obra verista caracteritzada per la música descriptiva de les passions humanes i per una orquestració grandiloqüent i àries tan conegudes com Vissi d’arte i E lucevan le stelle que tantes vegades interpretaren Pavarotti, Placido Domingo i Maria Callas. Un cop acabada la representació ens trobarem per traslladar-nos de nou al nostre hotel de Florència.  

Florència - Lucca – Vila Puccini
Dilluns, 16 de juliol

Esmorzar a l’hotel i sortida a peu per seguir descobrint i coneixent la ciutat de Florència. Amb el nostre guia local seguirem resseguint els carrerons i places de la ciutat i gaudint de les seves joies arquitectòniques, fent esment, també, a les nombroses obres d’art del Renaixement i el Barroc que es troben als interiors dels seus edificis.
Al migdia sortirem en autocar cap a la ciutat de Lucca per dinar-hi a un restaurant local. Lucca ja existía en temps de l’Imperi Romà però fou durant l’Edat Mitjana que començà a prendre importancia amb la construcción de la seva catedral al segle XI. Gràcies al comerç de la seda la ciutat va prosperar i va rivalitzar amb la mateixa Bizanci. La seva sort continuà durant el domini de la ciutat per part dels Mèdici qui contribuiren en el seu desenvolupament artístic i arquitectònic. La noblesa i burgesia de Lucca contribuí també a la riquesa artística i patrimonial de la ciutat que es deixa veure encara amb els seus edificis més notables com és  la Catedral de Sant Martí, que visitarem i les seves amples places quadrades com la Piazza dell’Anfiteatro i l’església de San Giovanni. Lucca és, a més, la ciutat natal de nombrosos compositors com Francesco Geminiani, Luigi Boccherini, Alfredo Catalani i, sobretot, el gran Giaccomo Puccini del qual en coneixerem la seva casa de naixement. Dinar a un restaurant local.
A mitja tarda ens traslladarem a la casa de Puccini a Torre del Lago, l’anomenada Villa Puccini. Visitar aquesta casa és clau per conèixer en profunditat a un dels més grans compositors europeus, Puccini. La casa fou comprada pel compositor per convertir-la en el seu lloc de repòs i d’inspiració. Reformà completament l’arquitectura de la casa i feu pintar els seus interiors amb frescs de grans pintors de l’època. Fou allà on Puccini composà algunes de les seves òperes més importants com Turandot, Madama Butterfly i Tosca.
Ja al vespre tornarem cap a Florència per fer el sopar de comiat i allotjar-nos al nostre cèntric hotel.

Siena i San Gimignano
Dimecres, 18 de juliol

Esmorzar a l’hotel i sortida ja amb les maletes, el nostre guia local i autocar privat cap a la ciutat de Siena, declarada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Siena és una de les ciutats culturalment i artísticament més dinàmiques d’Itàlia. La seva universitat data del 1240 i la seva producció arquitectònica i artística s’intensificà durant el Renaixement i el govern dels Petrucci i la influència dels Borgia en el si de la República de Siena. Actualment la ciutat segueix tenint un aspecte molt similar al que tenia durant els segles XIII a XV i la pintoresca ciutat segueix essent un important centre de cultura i de disciplines humanístiques. La nostra visita guiada ens portarà a conèixer la seva suptuosa catedral així com l’extensa Piazza del Campo i la basílica de San Domenico, entre d’altres. Dinar a una típica Fattoria de Siena. Havent dinat visitarem encara la ciutat de San Gimignano, la ciutat de les torres. San Gimignano és considerada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO degut al magnífic estat de conservació del seu centre històric i de la seva arquitectura medieval i renaixentista que destaca pels nombrosos palaus i torres que es troben a l’interior de la localitat. El seu aspecte ens recorda els segles XIII i XIV moment en què la ciutat cresqué en importància i desenvolupà la majoria de les seves obres artístiques. A mitja tarda ens traslladarem cap a l’aeroport de Florència per agafar el nostre avió directe a Barcleona. Un cop arribem l’autocar del Club del Viatger ens recollirà i ens tornarà als punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Dinar - berenar prèvi al viatge
 • Un obsequi per habitació
 • Vols Barcelona – Florència – Barcelona amb totes les taxes incloses
 • Autocar privat pel nostre grup durant tot el viatge
 • Guia local castellanoparlant durant tota l’estada
 • Allotjament a un hotels de 4* al centre de Florència
 • Esmorzar diari
 • Pensió completa durant tot el viatge des del sopar del primer dia fins al dinar del darrer.
 • Begudes incloses durant el viatge (aigua i refresc o copa de vi)
 • Totes les visites especificades al programa
 • Entrada a la Galeria degli Uffizi a Florència
 • Entrada a la Galeria della Acadèmia a Florència per veure el David de Miquel Àngel
 • Entrada al Duomo de Florència
 • Entrada a la Villa Puccini de Torre del Lago
 • Les millors entrades al Festival d’òpera de Torre del Lago
 • Assegurança bàsica de viatge obligatòria
 • Un arbre per passatger plantat al Bosc del Club del Viatger, a Colòmbia, a la Selva de l’Orinoco
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Propines
 • Assegurança opcional de cancel·lació