Tosca, al San Carlo de Nàpols

Tosca, ens porta a Nàpols. En ella hi trobem el reconegut Teatro San Carlo, on s’hi desenvoluparà la funció i considerat un dels millors i més antics teatres d’òpera d’Europa amb un funcionament ininterromput des de la seva fundació.

Una escapada per conèixer els voltants, començarem amb la visita del Palau Reial  de Caserta, lloc Unesco, mansió dels poderosos Borbó que van dominar la Itàlia Meridional durant els segles XV – XVII, és un dels projectes més perfectes del seu temps, creat segons un disseny lògic i harmoniós digne de la casa reial més potent del moment, i concebut per a ser l’enveja europea, rivalitzant amb la grandiosa Cort de Versalles

Visitarem també, la ciutat romana de Pompeia que restant durant segles sota les cendres del volcà, s’han mantingut intactes fins als nostres dies. Realitzarem també una ruta en autobús pels paisatges agrestes i inconfusibles de la Costa Amalfitana i respirarem la mediterraneïtat i la bellesa del que en el seu moment fou la terra més pròspera de la Corona d’Aragó i avui un territori que reivindica les seves arrels i la seva essència.

Nota Covid-19:
Des del Club del Viatger estem pendents de tots els protocols de seguretat específics per prevenir la transmissió de la COVID-19 i dels requisits d'entrada a les destinacions que visitem.
Us informarem i ajudarem de qualsevol gestió necessària tant de proves com de documents requerits.

Itinerari

Barcelona - Nàpols
dilluns, 27 de gener

Sortida a mitja tarda en autocar des dels diferents punts de recollida cap a l’aeroport de Barcelona per volar directes a Nàpols. En arribar, ens trobarem amb el nostre guia local, sopar napolità en una típica pizzeria. Allotjament al Grand Hotel Oriente de 4* o similar on ens hi estarem les properes tres nits.

Palau Reial de Caserta
dimarts, 28 de gener

Esmorzar a l’hotel. Dedicarem el dia a visitar el distingit Palau Reial de Caserta, construït en tardobarroc italià durant els segles 1752 – 1845 per ordre del rei Carles de Borbó, amb el desig de demostrar a tota Europa la grandesa i el poder del seu regnat. Pretenia competir en bellesa i grandesa ni més ni menys que amb el Palau de Versalles. L’ambiciós projecte del monarca incloïa, a més de la residència reial, uns immensos jardins amb dos estils diferents: el típic italià i un jardí anglès, sense oblidar la ciutat, que havia de ser totalment modernitzada, dotant-la de tots els avenços urbanístics disponibles en la seva època per harmonitzar i enaltir encara més la cort. A l’interior del Palau, veurem l’ostentació i luxe que caracteritza aquest lloc, sala rere sala, des del vestíbul fins a la Sala del Tro, passant per l’escalinata. Bellíssims i brillants marbres en sòls i escultures, tapissos, pintures, frescos .. Veritablement enlluernador. Els seus jardins, de gran bellesa creats amb la combinació de diferents estils, l’italià, amb espècies típiques de la flora mediterrània i una gran cascada amb fonts recreant al·legories mitològiques de marbre blanc. I els jardins anglesos, exòtics i plens de racons meravellosos i íntims. Dinar a Caserta.

En acabar, anirem cap a l’hotel, on tindrem temps de canviar-nos i sopar abans d’anar al Teatro San Carlo per assistir a la representació de Tosca, una òpera en tres actes de Giacomo Puccini sobre un llibret italià de Luigi Illica i Giuseppe Giacosa, basat en el drama La Tosca, de Victorien Sardou.

En acabada l’òpera, ens traslladarem a l’hotel.

Costa Amalfitana
dimecres, 29 de gener

Esmorzar a l’hotel. Dedicarem el dia a visitar els bells paratges de l’Antiga República Amalfitana que va omplir les costes italianes amb les seves naus i els seus velers,  la trobarem plena de pobles pintorescs, considerats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, una terra que posseeix una excepcional bellesa natural i que han estat poblades des dels principis de l’Edat Mitjana aixecant obres arquitectòniques de gran interès a les seves petites viles i ciutats, com Amalfi, Ravello i Villa Cimbrone. Destaquen d’aquestes terres també les vinyes així com els productes alimentaris manufacturats que s’exporten arreu. La tradició agrícola d’aquesta terra es percep en el paisatge de terrasses i pastures que s’estenen pels seus alts turons. Dinarem en un bon restaurant de la Costa Amalfitana i a mitja tarda tornarem cap a Nàpols per sopar en un bon restaurant a la costa. Posteriorment ens traslladarem a l’hotel.

Pompeia - Nàpols - Barcelona
dijous, 30 de gener

Esmorzar a l’hotel. El matí el dedicarem a la història antiga, tot coneixent la ciutat romana de Pompeia. El temps s’atura quan el travessem les portes d’entrada de Pompeia, que l’any 79dC quedà colgada per les cendres del Vesuvi. Dos mil anys després caminarem per les vies romanes, contemplarem les pintures murals patrícies i l’interior de les termes i els temples que esdevenen incalculables mostres de l’art, la societat i l’arquitectura romanes, considerat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, ja que “constitueix un testimoni complet i vivent de la societat i de la vida quotidiana en un moment precís del passat i no tenen equivalent enlloc del món”.  Tornem a Nàpols per dinar en  bon restaurant i realitzarem un tour panoràmic per la ciutat de Nàpols tot coneixent els seus principals atractius. Nàpols és una ciutat antiga, probablement d’origen grec i, posteriorment sota domini romà. La ciutat de la Campània ha rebut diverses influències al llarg dels segles, ocupada pels ostrogots i pels bizantins de Ravenna abans de l’any mil, fou posteriorment un enclavament normand. Sota domini germànic la ciutat cresqué i s’enriquí amb la construcció de la seva Universitat i l’engrandiment dels seus castells. Mig catalana, la ciutat de Nàpols i el seu regne estigueren sota la dominació de la Corona Catalano-Aragonesa des de 1442 i fins al 1715 i fou residència dels Comtes de Barcelona durant vàries dècades. Podrem observar el Castel Nuovo amb l’Arc del Triomf d’Alfons el Magnànim com a mostres d’aquests temps. Poc temps independent, el Regne de Nàpols i les Dues Sicílies han estat un territori fructífer en les arts, la música i la poesia i la seva capital sempre s’ha alçat com la gran perla del Sud d’Itàlia.  En la visita panoràmica podrem conèixer la Catedral de San Gennaro, el Castel dell’Ovo, el Palau Reial. Cap a les 7 de la tarda, ens traslladarem a l’aeroport de Nàpols per embarcar cap a Barcelona en vol directe, on el bus del Club del Viatger ens portarà als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Trobada prèvia al viatge per conèixer els companys i rebre l’itinerari definitiu.
 • Trasllats amb l'autocar del Club del Viatger a l'aeroport de Barcelona.
 • Vols directes Barcelona – Nàpols – Barcelona amb totes les seves taxes i impostos.
 • Totes les visites i entrades especificades segons l’itinerari.
 • 3 nits d’allotjament al Grand Hotel Oriente de 4 estrelles o similar.
 • Autocar privat durant tot el viatge.
 • Guia local castellanoparlant que ens acompanyarà durant tot el viatge.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger.
 • Esmorzar bufet diari.
 • Pensió completa durant tot el viatge des del sopar del primer dia fins al dinar del darrer.
 • Begues incloses (vi + aigua).
 • Visita del Palau Reial de Caserta.
 • Visita als jaciments de Pompeia.
 • Entrades en bona categoria al Teatro San Carlo de Nàpols.
 • Obsequi del Club del Viatger per a cada habitació.
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge.
 • Qualsevol servei no especificats a l’itinerari.
 • Les despeses de caire personal.
 • Les propines.
 • L’assegurança opcional de cancel·lació, que es pot contractar per 60 €

Documents de la pòlissa