Escapada gastronòmica amb estrella a les Terres de l’Ebre

Qui no ha somiat en descobrir Catalunya  i les seves Terres de l’Ebre amb bona companyia gaudint de les millors experiències gastronòmiques amb Estrella Michelin?

El Club del Viatger ho fa possible amb aquesta nova escapada a les Terres de l’Ebre. Visitarem racons meravellosos i pintorescs a Miravet, Tortosa i el Delta de l’Ebre alhora que delectarem la millor cuina d’autor en dos restaurants guardonats amb una Estrella Michelin; el Villa Retiro a Xerta i Les Moles a Ulldecona, els quals ens oferiran dos menús exquisits, originals i innovadors amb maridatge inclòs.

I no només això, ens allotjarem a l’hotel Villa Retiro, un dels més emblemàtics de la regió situat en un entorn únic, tranquil i rural que es caracteritzat pel seu estil colonial.

T’esperem!

Itinerari

Miravet, Tortosa i sopar gastronòmic amb Estrella
Dijous, 29 de setembre

Sortida en autocar, des dels diferents punts de recollida acordats, per començar el nostre camí cap a les Terres de l’Ebre.

La primera parada d’avui serà a Miravet, un municipi de la comarca de la Ribera d’Ebre. La seva importància en l’època antiga fou cabdal pel creixement de la població, ja que la seva situació fou estratègica, per la presència del riu i ideal per a la defensa del territori i la seva economia.

El seu passat històric ens porta a l’època de la invasió musulmana, quan Miravet va ser ocupada pels àrabs i d’on en va sorgir el seu nom “Morabit” d’on n’és originari Miravet. També hi va tenir presència l’anomenat orde dels Templers, que van edificar un temple, que anys més tard seria convertit en castell – monestir per ells mateixos i sense esborrar-ne l’estil romànic-cistercenc que imperava en aquella època en aquest territori. En aquesta època Miravet era un lloc important, ja que va passar a formar part de la Corona d’Aragó i des d’allà es van planejar les conquestes de València i de Mallorca per part de Jaume I. Així i tot, Miravet no ha estat sempre una fortificació intocable, ja que ha estat escenari de diferent batalles, fins i tot durant la Guerra Civil, en el període de la Batalla de l’Ebre.

Farem una visita guiada d’aquesta vila tan excepcional i en acabar ens dirigirem cap a Tortosa per dinar al mateix Parador de la ciutat.

A la tarda, visitarem Tortosa,  la capital de la comarca del Baix Ebre, una ciutat amb dos mil anys d’història. Farem un passeig pel seu nucli històric el qual gaudí d’un esplendorós passat i que ha acollit a nombroses civilitzacions com romans, musulmans, jueus i cristians. Testimonis del seu ric passat els trobem en l’impressionant castell de la Zuda, la catedral de Santa Maria, els reials col·legis, els elegants edificis modernistes o el barri jueu.

Finalment, ens traslladarem cap a Xerta per allotjar-nos aquest vespre a l’Hotel Villa Retiro, on ens prepararem per viure la primera experiència gastronòmica amb Estrella Michelin del viatge!

L’Hotel Gastronòmic Villa Retiro és un edifici modernista inspirat en l’herència de la cultura colonial construït el 1882 per Josep Fontserè i Mestre, qui fou mestre de Gaudí. La seva bellesa i valor arquitectònic, mescla l’estil colonial i modernista, i el seu ampli i frondós jardí on abunden les plantes tropicals amb llacs, cascades i arbres centenaris, han fet que aquest s’hagi convertit en un dels establiments més icònics de la regió.

Al vespre soparem al restaurant de l’hotel, guardonat amb una Estrella Michelin i farem un màgic viatge als sabors del Baix Ebre. La cuina està liderada pel xef Fran Lopez qui juntament amb el seu equip, elaboren una cuina basada en el producte i el mercat, amb tocs personals, tècniques modernes i detalls contemporanis que li han permès atresorar diversos premis i reconeixements internacionals. Allotjament a l’hotel.

Delta de l'Ebre i dinar amb Estrella a Ulldecona
Divendres, 30 de setembre

Esmorzar a l’hotel i seguim viatge cap al Delta de l’Ebre, l’àrea humida més gran de Catalunya que amb una superfície de 320 km2 constitueix un dels hàbitats més importants del Mediterrani occidental. L’equilibri entre la seva riquesa natural i l’explotació per part de l’home no ha estat mai fàcil, per això, l’any 1983, la Generalitat va aprovar la creació del parc natural del Delta de l’Ebre. Aquí trobarem un espai d’extraordinària riquesa biològica, tant terrestre com marítima, amb paisatges plens de contrastos.

Ens dirigirem cap a la desembocadura del riu Ebre on farem una excursió en vaixell, acompanyats per un guia especialitzat, pels darrers quilòmetres del riu. Mentre naveguem, descobrirem diferents espais naturals i protegits com el parc natural de l’illa de Buda, l’illa de Sant Antoni i una antiga desembocadura i observarem gran varietat d’ocells a la llacuna del Garxal.

Acabada aquesta interessant visita ja serà hora de traslladar-nos cap a Ulldecona per acomiadar-nos d’aquest indret gaudint de la millor manera possible amb un dinar amb maridatge al restaurant Les Moles a Ulldecona. Amb una Estrella Michelin i dos Sols Repsol, aquest emblemàtic establiment ens oferirà una experiència gastronòmica única. Pel xef Jeroni Castell i la sommelier i maître Carme Sauch la cuina és una manera de viure, una manera de veure i entendre tot el que els envolta i és per això que la proximitat, la tècnica i la diversió són l’epicentre de totes les transformacions que succeeixen a la cuina!

Finalitzat el dinar ja serà hora de retornar als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Autocar privat per al nostre grup
 • Guia acompanyant del Club del Viatger
 • Visita guiada a Miravet i Tortosa
 • Visita amb vaixell pel Delta de l’Ebre amb guia local
 • 1 nit d’allotjament a l’hotel Villa Retiro de 5* o similar a Xerta
 • Pensió completa des de l’esmorzar pícnic del primer dia fins al dinar del darrer dia amb les begudes incloses
 • Menú degustació amb maridatge al Restaurat Villa Retiro guardonat amb una Estrella Michelin
 • Menú degustació amb maridatge al Restaurant Les Moles guardonat amb una Estrella Michelin i dos Sols Repsol
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge
 • Qualsevol servei no especificat en l’itinerari
 • Les propines
 • Les despeses de caire personal
 • Assegurança de cancel•lació. Preu: 35€ per persona

ASSEGURANÇA DE CANCEL.LACIÓ I D’ASSISTÈNCIA AXA VIP PLUS PREEX “OPCIONAL”

NO INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE.

Trobem les següents millores, dins dels 32 supòsits inclosos en la pòlissa.

ABANS DEL VIATGE:

Podrà recuperar els diners del viatge:

 • Si ha de cancel·lar per recaiguda d’una malaltia pre-existent, no per agreujament d’un accident ocorregut amb anterioritat a la formalització de la pòlissa.
 • Si ha de cancel·lar per estar diagnosticat per Covid-19, ja que la consideren malaltia greu.
 • A més dels 32 supòsits que trobareu inclosos en la pòlissa.

DURANT EL VIATGE:

 • Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit de fins a 50.000 € ( cinquanta mil euros) com qualsevol malaltia greu.
 • Tindrà dret a la devolució de les vacances no gaudides.
 • En cas de prolongació d’estada en un hotel, cobreix fins a 10 dies i 125 € per dia.

Exclusió important per part de l’assegurança:

 • No cobreix en cas que es tornin a decretar quarantenes obligades o estat d’alarma amb tancaments de fronteres.

ASSISTÈNCIA AXA BASIC PLUS – INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE

No inclou cancel·lació

 • Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a 3.600 € (tes mil sis-cents euros) com qualsevol malaltia greu.

Estarem encantats de fer-vos arribar el document complet de les pòlisses per poder comprovar totes les seves cobertures, inclusions i exclusions.

Documents de la pòlissa