Terra Santa

Probablement no hi ha cap altre lloc al món on les mirades s’hi hagin detingut tantes vegades i on les oracions s’hi hagin orientat amb tanta insistència. Probablement no hi ha cap altre lloc al món on la pau i la guerra hagin estat durant centúries companyes inseparables de la seva biografia. Terra Santa, el tros de terra promès on al llarg de dos mil anys hi han deixat la seva empremta els profetes i els reis bíblics, els croats i els peregrins. La terra de les dues paus, la pau celestial i la pau terrenal, sempre desitjada per les polítiques i habitants de tots els temps.
Preparats doncs per descobrir la Terra Santa, terra de grans confluències històriques i religioses? Una destinació plena de contrast entre la tradició i la modernitat, entre Orient i Occident, rica en natura, varietat cultural, gastronomia, riquesa social i, sobretot, interessant per la seva història bíblica de màxima importància per a les tres religions monoteistes: la Jueva, la Islàmica i la Cristiana. Un viatge on el plat fort serà sense dubte la fascinant Jerusalem, ciutat santa per les tres religions ja esmentades, una ciutat que tots ens hem imaginat alguna vegada però que quan la visitem, ens sorprendrà i deixarà bocabadats amb el seu mosaic de cultures en delicada i no sempre fàcil convivència. També visitarem les ciutats de Tel Aviv, Natzaret, Betlem i Cafarnaüm i indrets tan especials com el desert de Judea i el Mar Mort i tot plegat arrodonirà un viatge que marcarà un abans i un després en la manera de veure i entendre el món

Nota Covid-19:
Des del Club del Viatger estem pendents de tots els protocols de seguretat específics per prevenir la transmissió de la COVID-19 i dels requisits d'entrada a les destinacions que visitem.
Us informarem i ajudarem de qualsevol gestió necessària tant de proves com de documents requerits.

Itinerari

Camí cap a Jerusalem
Diumenge, 7 de novembre

A l’hora acordada, sortida en autocar des dels diferents punts de recollida cap a l’aeroport de Barcelona per volar a l’aeroport de Ben Gurion, a Tel Aviv. Després de passar control de passaports i recollir els equipatges, trasllat a l’hotel de Jerusalem, on ens hi quedarem les properes quatre nits. De camí a l’hotel farem una breu panoràmica de la ciutat santa. Arribada a l’hotel, check-in i sopar al mateix hotel

Ciutat antiga de Jerusalem
Dilluns, 8 de novembre

Esmorzar a l’hotel. Avui ens llevarem i esmorzarem ben d’hora per fer una excursió molt especial per la ciutat antiga de Jerusalem, poc després de la sortida del sol per viure de manera única i exclusiva dels principals escenaris de la ciutat.
La Ciutat Vella de Jerusalem és una àrea d’aproximadament 0,9 km² situada dins de Jerusalem est, constituint fins a la dècada de 1860 tot l’entramat urbà. La Ciutat Vella és el lloc on s’ubiquen llocs religiosos importants tals com la Muntanya del Temple i el Mur de les Lamentacions per a la religió jueva, el Sant Sepulcre per a la religió cristiana, i la Cúpula de la Roca i la Mesquita d’Al-Aqsa per la religió musulmana. Tradicionalment, la Ciutat Vella ha estat dividida en quatre barris, encara que els actuals noms es van introduir al segle XIX. Aquests quatre barris són el Barri Musulmà, el Barri Jueu, el Barri Cristià i el Barri Armeni. La Ciutat Vella va ser inclosa el 1981 dins del Patrimoni de la Humanitat per UNESCO.
Durant el dia tindrem l’ocasió de visitar el Mont Scopus, el Mont dels Olivers, la Vall del Cedró i els jardins de Getsemaní. Anirem també al Mont Sion amb l’Abadia de la Dormició
i el Cenacle. Entrarem a la ciutat antiga per la Porta de Sion i ens dirigirem al Mur de les Lamentacions i la restaurada Via Romana. Aquí podrem gaudir del colorit dels basars de Jerusalem. Recorrerem també la Via Dolorosa fins a l’església del Sant Sepulcre. Dinar a un restaurant local. A mitja tarda tornarem a l’hotel, on hi soparem

Ciutat nova de Jerusalem i Betlem
Dimarts, 9 de novembre

Esmorzar a l’hotel. Avui ens dedicarem a la ciutat nova de Jerusalem. Sortida cap al memorial de Yad Vashem, en memòria de les víctimes de l’Holocaust perpetrat pels nazis contra els jueus durant la Segona Guerra Mundial. Visita panoràmica de l’edifici del parlament d’Israel i el seu gegant Canelobre.
Aprofitarem per visitar també el mercat a l’aire lliure més gran de Jerusalem. Ple de productes, nous, llavors, espècies, vins, carns i formatges, productes de forn, peix, articles per a la llar i roba, el mercat Mahane Yehuda, anomenat informalment The Shuk, està ple de vilatans que vénen per comprar i gaudir de l’atmosfera.
L’última de les nostres visites avui serà el Museu d’Israel per visitar el Santuari del Llibre, on es guarden els manuscrits jueus originals del Mar Mort, anteriors a la destrucció del Segon Temple de Jerusalem el 70 dC. Dinar a un restaurant local. Sortida cap a Betlem per visitar la Basílica de la Nativitat, una de les esglésies en ús més antigues del món. L’estructura està construïda sobre la cova coneguda com a Portal de Betlem, considerada sagrada.
És el primer indret Patrimoni de la Humanitat per UNESCO de Palestina des del 2012. L’església és administrada per l’església romànica, grega ortodoxa i armènia apostòlica de forma conjunta.
La primera església fou iniciada per Santa Elena, mare de l’emperador Constantí I el Gran, acabada l’any 333 i reconstruïda el 565 per Justinià I, després que fos cremada. La llegenda afirma que durant la conquesta persa, el comandat Cosroes II permeté salvar l’església commogut per una imatge dels Tres Reis Mags d’Orient que tenien estètica persa. Tornarem a l’hotel, on hi soparem.

Fortalesa de Masada - Mar Mort
Dimecres, 10 de novembre

Esmorzar a l’hotel. Avui ens dirigirem cap a la regió del Mart Mort a través del desert de Judea, vorejant la costa fins al punt més baix de la terra, a 400 m sota el nivell del mar.
La primera experiència del dia, serà l’ascensió en telefèric fins a la fortalesa de Masada, des d’on gaudirem de les millors vistes de la depressió del mar Mort i el desert de Judea i baixarem fins al Palau d’Herodes. La fortalesa i el seu entorn van ser declarats Parc Nacional d’Israel el 1966, formant part de la Reserva Natural del Desert de Judea des de 1983, i del Patrimoni de la Humanitat per UNESCO des de l’any 2001.
Seguirem fins a l’oasi Ein Gedi, on dinarem i tindrem temps lliure per banyar-nos o, més concretament, surar a les aigües salades i riques en minerals del Mar Mort. Al final d’un dia ple d’experiències tornarem a Jerusalem, per sopar i allotjar-nos al nostre hotel

Natzaret - Mar de Galilea - Cafarnaüm - Tel Aviv
Dijous, 11 de novembre

Esmorzar a l’hotel. Avui ens dirigirem cap al nord abans no anem fins a Tel Aviv. Ens arribarem fins a Natzaret, on visitarem la Basílica de l’Anunciació. Natzaret és el poble de l’adolescència de Jesús, indret tranquil que es troba en els pujols de la Baixa Galilea i per sobre la verda vall de Esdreló. Cases amb pedra blanca i avingudes arbrades amb oliveres, probablement tot molt similar als dies en què Jesús hi vivia amb els seus pares. Seguirem visitant els llocs sants del mar de Galilea. Veurem la Muntanya de les Benaventurances, on Jesús va fer el sermó de la muntanya, Cafarnaüm “la ciutat de Jesús” on visitarem les ruïnes de l’antiga sinagoga.
Dinarem a un restaurant local. Acabarem el dia fent un creuer pel mar de Galilea abans de dirigir-nos a l’hotel de Tel Aviv. Sopar de comiat en un restaurant local amb una sorpresa especial per al grup!

Tel Aviv - Tornem a Barcelona
Divendres, 12 de novembre

Esmorzar a l’hotel. L’últim dia del nostre viatge el destinarem a la ciutat de Tel Aviv, cosmopolita i moderna, la segona més gran d’Israel, establerta el juliol de 1906 i fundada oficialment el 1909, als afores de l’antiga ciutat de Jaffa. El creixement de Tel Aviv va fer que finalment les dues ciutats es fusionessin en un sol municipi el 1950, dos anys després de la creació de l’Estat d’Israel. Descobrirem la seva «Ciutat Blanca» d’arquitectura Bauhaus amb més de 4.000 edificis construïts per arquitectes jueus alemanys que van emigrar després de la presa del poder per part dels nazis. Va ser declarada Patrimoni de la Humanitat per UNESCO, com «un exemple excel·lent del planejament d’una nova ciutat i la seva arquitectura a principis del segle XX», reconeixent l’adaptació única de les tendències arquitectòniques internacionals modernes a les tradicions locals, climàtiques i cultura.   La nostra última parada serà a la ciutat antiga de Jaffa, port natural que ha estat en ús des de l’Edat de Bronze, única per la importància estratègica militar a causa de la seva altitud, a 40 m sobre el nivell del mar, que ofereix una vista privilegiada del port i dels voltants de la ciutat.

Dinar a un restaurant local i trasllat a l’aeroport per embarcar en el vol amb destinació a Barcelona on aterrarem tard a la nit.  L’autocar del Club el Viatger ens tornarà als mateixos punts de recollida del primer dia

En aquest viatge...

 • Trobada-berenar prèvia al viatge per conèixer als companys de viatge, el guia acompanyant del Club del Viatger i rebre l’itinerari definitiu així com interessants consells pel viatge
 • Trasllats amb l’autocar del Club del Viatger a l’aeroport de Barcelona, des de diversos punts de recollida
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge
 • Vols Barcelona-Tel Aviv-Barcelona (via Roma) en classe turista i amb totes les taxes i impostos aeris
 • Autocar privat durant tot el viatge
 • Guies castellanoparlants per totes les visites indicades a l’itinerari
 • 4 Nits a un hotel de 4* a Jerusalem amb esmorzar inclòs
 • 1 Nit a un hotel de 4* a Tel Aviv amb esmorzar inclòs
 • 5 dinars a restaurants locals amb les begudes incloses (només als dinars)
 • 5 sopars a l’hotel o a restaurants locals
 • Una copa de vi o cervesa i aigua a tots els dinars
 • Servei de maleters als hotels
 • Les visites especificades al programa amb les entrades incloses
 • Creuer pel Mar de Galilea
 • Telefèric a Masada
 • Bany al Mar Mort amb tovallola i consigna inclosa
 • Propines per als guies locals i el conductor
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge
 • Un obsequi del club per habitació
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les despeses de caire personal
 • Les begudes als sopars
 • Assegurança de cancel·lació opcional: 125,00 EU

INFORMACIÓ ASSEGURANCES:
ASSEGURANÇA DE CANCEL.LACIÓ I D’ASSISTÈNCIA AXA VIP PLUS PREEX “OPCIONAL”
NO INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE.
Trobem les següents millores, dins dels 34 supòsits inclosos en la pòlissa.

ABANS DEL VIATGE:
Podrà recuperar els diners del viatge:
Si ha de cancel·lar per recaiguda d’una malaltia pre-existent, no per agreujament d’un accident ocorregut amb anterioritat a la formalització de la pòlissa.
Si ha de cancel·lar per estar diagnosticat per Covid-19, ja que la consideren malaltia greu.
A més dels 32 supòsits que trobareu inclosos en la pòlissa.
DURANT EL VIATGE:
Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a 30.000 € ( trenta mil euros) com qualsevol malaltia greu.
Tindrà dret a la devolució de les vacances no gaudides.
En cas de prolongació d’estada en un hotel, cobreix fins a 10 dies i 100 € per dia.
Exclusió important per part de l’assegurança:
No cobreix en cas que es tornin a decretar quarantenes obligades o estat d’alarma amb tancaments de fronteres.

ASSISTÈNCIA AXA BASIC PLUS – INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE
No inclou cancel·lació
Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a 3.600 € (tes mil sis-cents euros) com qualsevol malaltia greu.
En cas de prolongació d’estada en un hotel, cobreix fins a 10 dies i 90 € per dia
Estarem encantats de fer-vos arribar el document complet de les pòlisses per poder comprovar totes les seves cobertures, inclusions i exclusions.
INCLUSIÓ IMPORTANT PER PART DEL CLUB DEL VIATGER EN TEMPS DE LA COVID-19:
En el cas que ens veiéssim obligats a cancel·lar el viatge per motius d’estat d’alarma amb confinament a la nostra comunitat o a la de destinació,
El Club del Viatger s’ocupa del reemborsament total de l’import del viatge

Documents de la pòlissa