Us proposem un viatge a una França càlida, encisadora i propera, però alhora desconeguda per molts.

Els departaments del Lot i  Tarn, a la regió de Midi-Pyrenées, porten els noms dels dos rius que els travessen i ens ofereixen algunes de les ciutats més interessants i alguns del pobles més bonics de França.  Encara que aquesta escapada pugui semblar curta, serà molt intensa i variada i ens permetrà gaudir de cultura i història, de pobles pintorescs, de paisatges increïbles, de prodigis de la natura i d’una magnífica gastronomia, tot en un mateix viatge.

Entre els  pobles pintorescs trobem  Cahors, capital del departament del Lot i que està situada just dintre del meandre que forma el riu Lot. Visitarem l’emblemàtic Pont de Valentré o Pont del Diable, una bonica mostra d’art militar medieval que amb una alçada de 40 m sobre les aigües del riu, s’ha convertit en l’emblema de la ciutat. També visitarem  Cordes-sur-ciel un poble emmurallat situat dalt d’un turó sobre la vall del Cérou. Aquest poble, un dels més bonics i retratats de França, va viure els seus anys d’esplendor al segle XIV gràcies al comerç de cuir i teixits i és gràcies a aquests anys de bonança econòmica que els seus carrerons estan plens d’esplèndides mansions gòtiques.

A Rocamadour, petit poble a la comarca del Quercy situat espectacularment al canó del riu Alzou i farem un recorregut pels seus empinats carrers. Passarem per l’Ajuntament del segle XV, la gran escala coneguda com la “Via Santa” i la ciutat religiosa amb el Palau dels Bisbes, la Cripta de Sant Amador, la Basílica de Sant Salvador i les Capelles de Sant Miquel i Nostra Senyora on s’hi venera una verge negra. També pujarem al Calvari per admirar la Gran Creu de Jerusalem, vinguda de Terra Santa.

Amés i per acabar d’arrodonir, estarem allotjats sempre al mateix hotel-convent a Montauban, cosa que ens permetrà arribar còmodament a tot arreu sense haver de fer i desfer maletes.

Itinerari

Barcelona - Montagne Noire - Albi
Diumenge, 30 de setembre 2018

Sortida des dels punts de recollida habituals en el confortable autocar del Club del Viatger. Sortirem a les 6 h des de Barcelona i a les 7 h des del Vallès Oriental i el Maresme. El nostre autocar tindrà 44 seients encara que serem només 25 passatgers i estarà molt ben equipat en tots els sentits J.  En ruta es servirà un desdejuni amb cafè i a l’hora de dinar farem un aperitiu amb Champagne a dalt de l’autocar per més tard parar a dinar a base d’un simpàtic però deliciós picnic degudament regat amb bons vins durant el nostre pas per la comarca de la Montagne Noire, una bonica zona muntanyosa que es troba entre Carcassonne i Albi.  Després de dinar, arribarem a Albi a primera hora de la tarda i farem una visita guiada de la que es coneix com la “Ciutat Rosada” per haver estat construïda en gran part amb pedra d’aquest color. La nostra passejada ens portarà a conèixer els carrers del centre històric, ple de cases antigues i monuments d’entre els que destaca el Palau Episcopal del segle XIII, la magnífica Catedral i el Pont Vell sobre el riu Tarn, construït al segle XI.

Acabada la visita d’Albi, seguirem en autocar fins a la ciutat de Montauban on ens allotjarem les 3 properes nits a l’hotel Abbaye des Capucins de 4 estrelles. Aquest establiment està situat en un antic convent del segle XVII molt a prop del centre de la ciutat. Sopar al restaurant del mateix hotel i allotjament.

Moissac - Cahors - Saint CirqLapopie
Dilluns, 1 d’octubre 2018

Després d’esmorzar, sortida en autocar cap a la ciutat de Moissac on visitarem l’Abadia de Sant Pere de Moissac, un conjunt arquitectònic religiós occità que destaca per les seves extraordinàries escultures romàniques. L’abadia va ser fundada al segle VII, va estar lligada a la poderosa abadia de Cluny al segle XI i ha sigut al llarg dels segles un dels grans centres monàstics de França.  Si l’abadia i el claustre són un destacable exemple de barreja de Romànic i Gòtic, és el timpà de la portada sud que constitueix la veritable obra mestra de Moissac i que representa la visió de Sant Joan de l’Apocalipsi en una meravellosa obra d’art plena de detalls.
Acabada la visita, anirem a Cahors, capital del departament del Lot i que està situada just dintre del meandre que forma el riu Lot. Visitarem l’emblemàtic Pont de Valentré o Pont del Diable, una bonica mostra d’art militar medieval que amb una alçda de 40 m sobre les aigües del riu, s’ha convertit en l’emblema de la ciutat. Després de dinar a un bon restaurant, continuarem viatge cap a Saint-Cirq Lapopie, un pintoresc poble situat a dalt d’una paret de 100 m sobre el riu Lot i que va ser declarat “poble preferit pels francesos” l’any 2012. Un seguit de carrerons empedrats, façanes gòtiques, portes fortificades, placetes, fonts i botiguetes tradicionals ens impressionaran amb l’harmonia del conjunt d’un poble que ha mantingut tot el seu patrimoni i encant.

Després de gaudir d’una mica de temps lliure a Saint-Coirq Lapopie, retornarem a Montauban per sopar al mateix hotel  i descansar.

Rocamadour - Gouffre de Padirac
Dimarts, 2 d’octubre 2018

Esmorzar i sortida en autocar en direcció nord fins a Rocamadour, petit poble a la comarca del Quercy situat espectacularment a canó del riu Alzou i que va ser un important centre medieval de peregrinacions.  Durant el recorregut pels seus empinats carrers, passarem per l’Ajuntament del segle XV, la gran escala coneguda com la “Via Santa” i la ciutat religiosa amb el Palau dels Bisbes, la Cripta de Sant Amador, la Basílica de Sant Salvador i les Capelles de Sant Miquel i Nostra Senyora on s’hi venera una verge negra. També pujarem al Calvari per admirar la Gran Creu de Jerusalem, vinguda de Terra Santa.

Després de dinar a un restaurant, continuarem viatge cap al Gouffre de Padirac, un avenc de casi 100 m de diàmetre sobre el Causse de Gramat. A l’arribada, baixarem en un ascensor fins a 103 m de profunditat i prendrem un camí de 300 m fins al rierol subterrani anomenat Rivière plane, de 700 m d’allargada i que recorrerem en barca sota les seves voltes de roca fins arribar a la sala del Grand-Dôme amb 91 m d’alçada.

Acabada la visita, tornarem en autocar a Montauban i anirem a sopar a un bonic restaurant de la ciutat. Retorn a l’hotel i allotjament.

Cordes-sur-ciel - Castelnau de Montmiral - Bcn
Dimecres, 3 d’octubre 2018

Després d’esmorzar a l’hotel i carregar les maletes a l’autocar, a les 8,30 h sortida cap a Cordes-sur-ciel, poble enmurallat situat dalt d’un turó sobre la vall del Cérou. Aquest poble, un dels més bonics i retratats de França, va viure els seus anys d’esplendor al segle XIV gràcies al comerç de cuir i teixits i és gràcies a aquests anys de bonança econòmica que els seus carrerons estan plens d’esplèndides mansions gòtiques.
Gaudirem d’una mica de temps lliure i continuarem viatge cap a Castelnau de Montmiral, un petit poble-fortalesa considerat com un dels més bonics de França i que va ser fundat al 1222 per Raymond VII, Comte de Toulouse. Visitarem la seva plaça medieval amb arcades, les cases amb façanes d’entramat de fusta i tindrem ocasió de fer alguna darrera compra abans de dinar a un restaurant i continuar viatge de retorn a Catalunya. L’arribada al Maresme i Vallès està prevista per les 20 h i a Barcelona ciutat al voltant de les 21 h.  Fi del viatge.

En aquest viatge...

 • Berenar-trobada de tots els participants al viatge per donar el programa i informacions als participants, fer la primera trobada de companys de viatge i conèixer al guia acompanyant.
 • Confortable autocar del Club del Viatger amb conductor experimentat i de confiança durant tot el viatge i amb recollida als punts habituals del Club del Viatger.
 • Diverses “rondes de Champagne” a bord d el’autocar durant les tirades llargues o en simpàtiques parades espontànies a l’aire lliure durant el viatge.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge.
 • Guies locals castellanoparlants per les visites del programa, excepte el darrer dia.
 • Totes les visites i entrades segons l’itinerari.
 • 3 Nits a l’hotel Abbaye des Capucins **** a Montauban
 • Desdejuni bufet diari i tots els àpats mencionats a l’itinerari, és a dir, pensió completa des del desdejuni del primer dia fins al dinar del darrer.
 • Volem ressaltar que un dels dinars tindrà lloc a un restaurant de la regió guardonat amb una estrella Michelin. En el moment d’elaborar aquest itinerari estem a l’espera de rebre respostes de diversos restaurants “estrellats”.
 • Les begudes durant tots els àpats (Vi, aigües minerals i cafè)
 • Assegurança d’assistència en viatge de la companyia AXA.
 • Tots els serveis no especificats a l’itinerari

Més detalls del viatge

Per aquest viatge es necessita el D.N.I. vigent.

A França no hi ha diferència horària i la moneda utilitzada és l’Euro.

La climatologia de primers d’octubre en aquesta regió del sud de França és força agradable de dia i una mica fresca de nit.  Podem comptar amb unes temperatures de dia d’entre 21 i 24ºC i d’entre 12 i 14ºC de nit i matinada.  Caldrà portar una jaqueta o parca de mig temps ja que, en cas de pluja, pot refrescar.

Convé portar sabates ben còmodes i amb sola de goma per si plou i per caminar segurs sobre tots els paviments.