Romania i Moldàvia terres sorprenentment belles i hipnòtiques.

Coneixerem Romania i Moldàvia, i començarem per Romania, terra sorprenentment bella i hipnòtica. D’un verd profund i coberta per densos boscos i fèrtils planes delimitades pels cims dels Carpats, una terra carregada d’història, art i cultura. Romania aquesta joia de l’Europa de l’Est, coneguda com la petita París dels Carpats, amb les seves llargues i elegants avingudes i l’atractiu barri històric. Durant la visita descobrirem els seus principals monuments, com l’avinguda i la plaça de la Victòria, la plaça de la Revolució, la plaça Romanesa, la Casa de la Premsa Lliure, l’Arc del Triomf, la plaça de la Unitat i els imponents exteriors del Palau de Chauchescu, entre d’altres.

Al seu costat, Moldàvia ens sorprendrà per les seves valls i planes fèrtils, on la vinya s’hi ha fet mestra i senyora i ha obsequiat als europeus d’alguns dels vins més apreciats del continent. Chisinau, la capital de Moldàvia i el centre econòmic i universitari més gran del país. Pel camí realitzarem una parada i visita a una de les ciutats més grans de Romania, la ciutat de Iasi, que ha estat sempre un dels principals centres de la vida social, cultural, acadèmica i artística de Romania. Realitzarem una visita panoràmica i a peu de la ciutat on podrem admirar la plaça de la Unió, el Palau de la Cultura i el Monestir dels Tres Sants Jerarques.

Acompanyeu-nos en aquest viatge a Romania i Moldàvia a través de les seves regions històriques de Transilvània, Valàquia i Bucovina a més de les dues capitals, Bucarest i Chisinau. Deixeu-vos encisar per les acolorides ciutats medievals i barroques, pels inèdits monestirs pintats i pels palaus, castells ( con el castell  de Bran que va servir de residència del vampir més famós del món, el comte Dràcula! ) i fortaleses que treuen el cap enmig d’una terra de llegenda!

Itinerari

Barcelona – Bucarest
Dilluns, 27 d’agost

Sortida amb l’autocar del Club del Viatger des dels diversos punts de recollida en direcció a l’Aeroport de Barcelona per volar en vol directe fins a la ciutat de Bucarest.

A l’arribar i amb el guia local realitzarem una panoràmica de Bucarest, capital de la Valàquia i Romania. Aquesta visita ens permetrà descobrir-ne els seus principals monuments, com l’Avinguda i la Plaça de la Victòria, la Plaça de la Revolució, la Plaça Romanesa, la Casa de la Premsa Lliure, l’Arc del Triomf, la Plaça de la Unitat i els imponents exteriors del Palau de Chauchescu, entre d’altres. Sopar de benvinguda al restaurant “Casa Doina” i allotjament a l’hotel de 5*.

Bucarest – Castell de Peles – Sinaia - Brasov
Dimarts, 28 d’agost

Esmorzar a l’hotel. Visita del Castell de Peles, d’estil romàntic i darrera residencia dels Reis de Romania. Dinar a Sinaia. A la tarda anirem cap a Brasov, a Transilvània. Brasov és una ciutat molt bella, d’orígens medievals i amb un atractiu important en la seva arquitectura històrica i colorida.  Sopar a Brasov i allotjament a l’hotel 4 estrelles durant les properes dues nits.

Brasov – Bran – Brasov
Dimecres, 29 d’agost

Esmorzar a l’hotel. Visita del Castell de Bran, més conegut com el Castell de Dràcula. El castell fou construït pels saxons d’Alemanya al segle XIV i fou utilitzat posteriorment com a residència reial. Dinar a un restaurant local. A la tarda visitarem Brasov i l’Església Negra, medieval i la més gran de Romania. Al vespre soparem a Brasov i ens allotjarem a l’hotel.

Brasov – Biertan – Sighisoara
Dijous, 30 d’agost

Esmorzar a l’hotel. Visita de la ciutat i església fortificada de Biertan, considerada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, un paratge de llegenda i un dels bastions més grans i importants de Transilvània. Dinar a un restaurant local. A la tarda ens traslladarem a Sighisoara.

El centre històric de Sighisoara ha preservat al llarg dels temps les seves estructures característiques d’una ciutat medieval fortificada. És considerada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Visita de la Torre del Rellotge, l’església del turó i la Casa Dràcula a més del centre històric.  Sopar a un restaurant local i allotjament a un hotel de 5 estrelles la propera nit.

Sighisoara – Targu Mures – Bistrita – Radauti
Divendres, 31 d’agost

 Esmorzar a l’hotel i sortida a través de la carretera cap a Targu Mures. Un cop arribem a Targu Mures realitzarem una visita panoràmica i a peu d’aquesta ciutat, coneguda per la seva arquitectura a base d’esglésies ortodoxes, la biblioteca Teleki-Bolyai i el Palau de Cultura. Dinarem a un restaurant local.

Havent dinat continuarem en direcció a Bistrita, lloc on Jonathan Hasper, l’heroi de Bram Stoker, va passar la nit abans d’arribar al Castell de Dràcula. Visitarem aquesta agradable i pacífica ciutat i posteriorment anirem fins a Radauti on soparem i ens hi allotjarem a l’hotel Gerald’s de 4 estrelles o similar.

Els monestirs pintats de Bucovina (Moldovita)
Dissabte, 1 de setembre

 Esmorzar a l’hotel. Instal·lats ja a la regió de Bucovina, aquest racó d’Europa ha patit nombroses vicissituds. De tradició i naturalesa moldava, a dia d’avui queda repartida entre els estats de Romania i d’Ucraïna. Una terra fèrtil per la qual hi han creuat al llarg de la història els dacis, els romans, els moldaus, els turcs otomans, els russos, els alemanys, els hongaresos i, és clar, els romanesos. Un mosaic cultural esquitxat d’ètnies que alçà magnífics monestirs durant els segles XV i XVI potenciats pels prínceps romanesos i moldaus com a barrera religiosa que els separava dels pobles otomans de l’est.
Amb el nostre autocar anirem primerament al monestir de Moldovita, del segle XVI, i considerat, juntament amb la resta de monestirs moldaus, Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Els seus frescs imponents i acolorits de l’exterior ens despertaran, de ben segur, la curiositat per aquesta tècnica i la història d’aquestes arquitectures.  Visitarem a continuació el monestir de SucevIta, també del segle XVI i emmurallat abans de dinar .
Havent dinat visitarem el monestir de Voronet, un dels més famosos de Bucovina i alçat per Esteve el Gran. Al vespre tornarem cap al nostre hotel a Radauti on soparem i ens hi allotjarem.

Radauti – Iasi – Chisinau (Moldàvia)
Diumenge, 2 de setembre

Esmorzar a l’hotel i sortida posteriorment rumb a Chisinau, la capital de Moldàvia i el major centre econòmic i universitari del país. Pel camí realitzarem una parada i visita a una de les ciutats més grans de Romania, la ciutat de Iasi, que ha estat sempre un dels principals centres de la vida social, cultural, acadèmica i artística de Romania. Realitzarem una visita panoràmica i a peu de la ciutat on podrem admirar la Plaça de la Unió, el Palau de la Cultura i el Monestir dels Tres Sants Jerarques. Dinar a un restaurant local.

Posteriorment continuarem la nostra ruta cap a Chisinau on hi arribarem a mitja tarda. Sopar i allotjament a l’hotel Radisson Blu de 5 estrelles o similar.

Chisinau i els vins moldaus a Cricova
Dilluns, 3 de setembre

Esmorzar a l’hotel i visita guiada de la ciutat de Chisinau, considerada com una de les més verdes d’Europa, degut a la seva gran quantitat de parcs i de boulevards arbrats. La visita panoràmica de la ciutat ens permetrà conèixer l’Arc de Triomf, conegut també com la “Porta Santa”, el Palau Nacional i el Museu d’Història. Dinarem a un restaurant local.

A la tarda sortirem de Chisinau per endinsar-nos a la regió de Cricova, reconeguda pels seus importants vins que han estat escollits com a preferits per la Casa Reial Britànica. Visitarem la bodega Cricova, considerada la més gran del món i durem a terme una degustació de quatre tipus de vins diferents. Al vespre tornarem a Chisinau on realitzarem el sopar de comiat a un restaurant al centre històric de la ciutat i ens allotjarem, de nou, a l’hotel Radisson Blu de 5 estrelles o similar.

Parc Natural de la Orheiul Vechi - Barcelona
Dimarts, 4 de setembre

Esmorzar a l’hotel i sortida cap al Parc Natural de la Vall Orheiul Vechi, espai natural i arqueològic on podem trobar-hi restes medievals així com un antic monestir ortodox ara ja en desús. Aquesta zona és coneguda per la bellesa dels seus paisatges i per l’interès simbòlic i històric. Realitzarem una ruta panoràmica per la vall i descobrirem els seus principals atractius paisatgístics, històrics i arquitectònics. Dinar a un restaurant local.

A mitja tarda conduirem cap a l’Aeroport de Chisinau per volar directes cap a Barcelona on hi arribarem a mitja nit. Un cop arribem l’autocar del Club del Viatger ens estarà esperant per retornar-nos als punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Berenar trobada prèvia al viatge per conèixer els companys i rebre l’itinerari definitiu
 • Vols Barcelona – Bucarest i Chisinau - Barcelona amb totes les seves taxes i impostos i via una ciutat europea
 • Facturació d’una maleta de 20 Kg per persona
 • Totes les visites i entrades especificades segons l’itinerari
 • 8 nits d’allotjament a hotels de 5 estrelles i de 4 estrelles
 • Autocar privat durant tot el viatge
 • Guia local castellanoparlant que ens acompanyarà durant tot el viatge
 • Guia acompanyant del Club del Viatger
 • Pensió completa durant tot el viatge
 • Totes les begudes incloses
 • Entrades als diversos indrets de visita (Castell de Peles, Castell de Bran, Església Negra, Església Fortificada de Biertan, Torre del Rellotge de Sighisoara, Casa de naixement del Comte Dràcula, Monestir de Moldovita, Monestir de Sucevia, Monestir de Voronet, Església dels Tres Jerarques)
 • Assegurança obligatòria d’assistència en viatge
 • Un arbre per passatger plantat al Bosc del Club del Viatger, a Colòmbia, a la Selva de l’Orinoco
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Propines
 • Assegurança opcional de cancel·lació