Més enllà del Llobregat s’estenia una terra rica i fèrtil, d’ametllers, vinyes i arbres fruiters. La terra mora, el sud de Catalunya, conquerida fa vuit-cents anys pels comtes catalans.
El sud és benigne i ric en història, art, gastronomia i cultura. Ciutats com Valls i Reus amaguen entre els seus carrers edificis medievals, palaus modernistes i esglésies barroques i Santes Creus s’erigeix com un dels monestirs més importants de Catalunya, on hi reposen alguns dels comtes catalans en monumentals tombes.
El Club del Viatger volem tornar a fer una escapada plena d’amistat i aquest cop anem a Reus, amb el nostre autocar privat i ben acompanyats de cava, entrepanets i pica-pica. Reus és la capital de la comarca del Baix Camp. Ciutat mil·lenària i plena de jaciments arqueològics de gran interès! No obstant, la vila com a tal és d’origen medieval, documentada a partir de l’any 1154. Mitjançant el comerç, la vila va esdevenir aviat una gran població i va crear un ampli àmbit d’influència econòmica i humana que abastava, ja al segle XIV, bona part del sud de Catalunya.
El nostre guia local ens ensenyarà el més entranyable de la ciutat, el canvis que ha patit al llarg dels anys i tot el que la guerra els ha deixat com a ferida.
Al migdia gaudirem d’una excel·lent calçotada a un tradicional restaurant de la plana de Valls i a la tarda ens deixarem seduir per Santes Creus, monestir reial i cistercenc i un dels millors exemples del gòtic català.

Itinerari

Calella - Barcelona - Reus - Valls - Santes Creus
21 de febrer

Distància a recórrer: 250 km des de Barcelona i 360 km des de Calella.
Començarem el dia de la millor manera possible, de bon matí sortint des de Calella a les 7:15h. Un cop més, es repartirà la coca típica juntament amb entrepanets i, per suposat, una copeta de cava.
Tot seguit seguirem camí cap a Barcelona per ser allà a les 8h30 i recollir a tots aquells que vinguin des de la ciutat o els seus voltants i seguirem en direcció cap a Reus.
Un cop arribem a Reus, cap a les 10:00h, ens trobarem amb el nostre guia local que ens acompanyarà durant tot el matí, oferint-nos una visita guiada que ens introduirà a la ciutat amb una ruta panoràmica des de l’autocar i una visita a peu pels seus indrets més emblemàtics i històrics.
Visitarem l’institut de Pere Mata,  l’hospital psiquiàtric de la ciutat, projectat per Lluís Domènech i Montaner i construït entre 1897 i 1912, en estil modernista. Seguidament ens endinsarem a una ruta del modernisme de Reus. Un agradable passeig pel centre de la ciutat ens permetrà conèixer les façanes modernistes més interessants. Destaquen molt especialment les obres de Lluís Domènech i Montaner (Institut Pere Mata, Casa Navàs, Casa Rull i Casa Gasull), que per l’elegància del seu estil van influenciar altres edificis modernistes que es van realitzar a la ciutat.
Seguidament, visitarem el Gaudí Centre: una experiència guadiniana, una porta d’entrada a l’obra del geni. El Gaudí Centre Reus és l’homenatge que la ciutat natal de Gaudí dedica al seu fill més universal, a partir d’un centre d’interpretació sobre la seva vida i la seva obra.
Sobre les 13:30h sortirem en direcció al nostre restaurant “Cal Ganxo” per gaudir i assaborir una bona calçotada. Allà ens tindran preparada una gran calçotada juntament amb una graellada de carn i verdures on disposarem d’un gran espai tancat per al nostre grup.
Un cop haguem acabat, ens dirigirem al Monestir Reial i Cistercenc de Santes Creus, fundat a partir de 1158 sota el patrocini reial de Pere III d’Aragó. Així naixia el Panteó Reial del monestir, que acull també el cos del Rei Jaume II. Com els reis, també la noblesa medieval escollí descansar eternament en aquest monestir que, per la seva riquesa, és una de les millors mostres de l’art gòtic català amb afegits i ampliacions de segles posteriors.
A mitja tarda pujarem a l’autocar per arribar a Barcelona a les 19:30h i a Calella a les 20:30h.

En aquest viatge...

 • Autocar privat del Club del Viatger
 • Guia acompanyant del Club del Viatger
 • Entrades al Museu Gaudí Centre i a l’Institut Pere Mata
 • Entrades al Monestir Reial de Santes Creus
 • Visita guiada a Reus
 • Visita guiada a Santes Creus
 • Esmorzar en ruta
 • Dinar-calçotada a Valls amb la beguda inclosa
 • Assegurança bàsica en viatges
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les despeses de caire personal
 • Les propines
 • Assegurança de cancel·lació