Meravelles del Perú

El Perú és un dels països més variats del món. Un país multicultural, ple de tradicions amb una premiada gastronomia i extenses reserves naturals.

Gràcies al llegat de poderoses civilitzacions mil·lenàries, el Perú alberga més de 5000 indrets arqueològics. Molts d’ells es troben encara envoltats de misteri, tot i que són capaces de transportar al visitant a l’època on nasqueren aquestes cultures. Tanmateix, l’antiga capital de l’Imperi inca conserva encara un dels jaciments arqueològics més importants del món, el Machu Picchu, l’antic poblat andí que data del segle XV. Una obra mestra de l’enginyeria i arquitectura declarada Patrimoni de la Humanitat el 1983 i considerada una de les Set Meravelles del Món.

La barreja cultural entre les seves antigues tradicions incaiques i la posterior colonització espanyola encara es troba present en nombroses ciutats del país tals com Lima, Cusco o Arequipa, les quals visitarem al llarg del nostre recorregut.

El Machu Picchu (en quítxuaMachu Pikchu, ‘muntanya vella’, és una de les joies arquitectòniques i arqueològiques més importants de l’Imperi Inca al Perú i una ciutat sagrada. Està inscrit a la llista del Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO des del 1983.

La ciutat sagrada de Machu Picchu està ubicada 130 quilòmetres al nord-est de Cusco, a la cresta de la serra Machu Picchu, a 2.200 metres d’altitud sobre el nivell del mar.

La ubicació de la ciutat era un secret militar, ja que els penya-segats profunds i les muntanyes eren la millor defensa natural.

Itinerari

Volem a Lima
Dissabte, 26 de novembre

A l’hora acordada, trasllat cap a l’aeroport de Barcelona en l’autocar del Club del Viatger des dels punts de recollida habituals al Maresme, Vallès i Barcelona ciutat per sortir en vol via una ciutat europea cap a Lima.  El vol transoceànic serà d’unes 12 hores i a bord se servirà un dinar i un refrigeri.  A l’arribada a Lima, passarem els tràmits de control de passaport i duana i ens traslladarem a un hotel situat al millor barri de la capital peruana.  Sopar al mateix hotel i allotjament.

Lima
Diumenge, 27 de novembre

Després d’esmorzar començarem un dia dedicat a la visita guiada dels principals atractius de Lima.  Començarem amb la Lima Colonial i anirem fins a la plaça d’Armes on farem una parada per fer una passejada i veure el Palau del Govern, la Municipalitat i la Catedral de Lima que visitarem per dintre descobrint els seus diversos estils arquitectònics i una part important de la història religiosa del Perú. Continuarem amb la visita del Convent de Sant Francesc, un monumental conjunt religiós del segle XVII amb les seves catacumbes que van ser l’antic cementiri soterrani de la ciutat.

Seguirem la visita amb la Lima moderna i anirem cap a les zones residencials més tradicionals de la capital:  Sant Isidre, en el cor del centre financer de la ciutat i Miraflores, la finestra perfecta per gaudir d’una magnífica vista de l’oceà Pacífic.  Anirem a dinar a un restaurant local i a la tarda visitarem el Museu Larco. Aquest es troba en una mansió virregnal del segle XVIII i allotja a més de tres-cents anys d’història del Perú precolombí.  Actualment compta amb la col·lecció més fina en or i plata d’objectes d’adoració que mostren les grans habilitats dels antics orfebres peruans. Compta també amb una famosa col·lecció de Huacos eròtics que demostren aspectes de la sexualitat dels pobladors precolombins.  Acabada la visita, tornarem a l’hotel per descansar fins a l’hora acordada en què sortirem a peu plegats per anar a sopar a un restaurant proper.  Tornada a peu a l’hotel i allotjament.

Vol a Arequipa i visita de la ciutat
Dilluns, 28 de novembre

Després d’esmorzar ens traslladarem a l’aeroport de Lima per volar a la ciutat d’Arequipa, situada a 2.335 metres d’altitud. A l’arribada començarem directament la visita de la ciutat que ens portarà fins al Mirador del Carmen Alto, un lloc que ens permetrà gaudir d’una espectacular vista de la vall i del majestuós volcà Misti.

A continuació visitarem el Convent de Santa Catalina que va ser fundat al segle XVI com a convent de clausura i que en els seus inicis va allotjar a un reduït nombre de religioses provinents de les classes altes locals. Seguirem cap a la plaça d’Armes que és considerada com la més bonica del Perú i des d’on apreciarem l’església de la Companyia de Jesús i la seva Capella Sixtina així com la Catedral d’Arequipa. Dinarem a un restaurant típic.

A la tarda visitarem “Mundo Alpaca”, un bonic complex ecoturístic on podrem conèixer el procés tradicional de triatge de la fibra d’alpaca i el tractament que es dona a la llana més fina del món, la de vicunya. També coneixerem les tècniques de teixit i tenyit tradicionals, visitarem el museu de maquinària tèxtil i la pinacoteca exclusiva de l’empresa Michell, tancant la visita a la seva botiga amb productes d’extraordinària qualitat. Acabada la visita anirem cap a l’hotel. Podrem descansar o fer una passejada fins a l’hora de sopar al mateix hotel. Allotjament.

La Vall de Colca
Dimarts, 29 de novembre

Ben aviat després d’esmorzar deixarem enrere Arequipa per prendre la ruta que ens portarà fins a la Vall del Colca a través de paisatges amb volcans nevats, inhòspites pampes i pintorescs poblats d’inusitada bellesa.  La nostra primera parada serà a la Reserva Natural d’Aguada Blanca on les seves agrestes planúries són la llar de nombrosíssims guanacs, alpaques i vicunyes. Continuarem el nostre viatge envoltant el cràter del volcà Chucura per arribar al Mirador de los Andes a Patapampa.

Des d’aquí, a 4.900 metres d’altitud, podrem gaudir dels cims nevats dels diferents volcans que envolten Arequipa com el Hualca Calca, el Sabancaya o l’Ampato. Seguirem cap al poblat de Chivay, situat molt a prop del lloc on comença la Vall del Colca. Aquesta vall ens impressionarà amb el seu sistema de terrasses construïdes pels seus antics pobladors, els collaguas i els cabanas.  Dinarem a un senzill restaurant local i anirem cap al nostre hotel.  Avui tindrem la tarda lliure per gaudir de les instal·lacions d’aquest hotel i de la tranquil·litat del seu entorn natural. Sopar a l’hotel i allotjament.

El mirador de la creu del Còndor
Dimecres, 30 de novembre

Després d’esmorzar molt aviat, anirem cap al Mirador de la Creu del Còndor, un lloc d’impressionant immensitat i considerat el millor lloc del món per observar el vol del majestuós còndor andí, emblemàtica au en perill d’extinció.  Estarem a l’espera de que aparegui de cop i, si la sort ho permet, gaudirem d’un espectacle singular en el que veurem aquesta gegantina au remuntar casi màgicament pels aires cap a l’infinit cel blau.

Des d’aquest punt, podrem contemplar també un dels canons més profunds del planeta amb 4.160 metres al costat nord i 3.600 metres al costat sud.  Continuarem viatge cap a Puno i farem una parada en ruta per dinar a base d’un senzill pícnic que ens hauran donat a l’hotel abans de sortir.  Arribada a Puno, ciutat situada tocant al llac Titicaca i a 3.827 metres d’alçada.  Sopar i allotjament a l’hotel Casa Andina Premium Puno.

El Llac Titicaca i el complex arqueològic
Dijous, 1 de desembre

Després de l’esmorzar començarem un dia dedicat al llac Titicaca. Embarcarem en una llanxa per fer una travessia pel llac navegable més alt del món.  Avui coneixerem llocs mítics on el temps sembla haver-se aturat.  La nostra primera parada serà a les illes flotants dels Uros, una peculiar agrupació de 40 illots fets totalment de totora, la canya natural que creix a la riba del llac.  Els seus alegres habitants ens convidaran a conèixer la seva tradicional manera de viure i els seus costums.

Seguirem el nostre camí a través de les tranquil·les aigües del llac fins a arribar a la pintoresca illa de Taquile, un lloc ple de calma on les antigues tradicions quítxues conviuen en perfecte equilibri amb la modernitat. Contemplarem un paisatge diferent del de les altres illes gràcies a les seves terrasses plenes de flors i cultius, ens sorprendrem amb el colorit de les seves vestimentes i els bonics teixits fets a mà i, sobretot, gaudirem de la increïble hospitalitat dels taquilenys que convertiran el nostre pas per l’illa en una experiència memorable.  Abans de retornar a Puno, dinarem de manera senzilla però entranyable a una casa local. Després de dinar visitarem el complex arqueològic de Sillustani, situat a 32 Km al nord-oest de Puno.

En aquest sorprenent cementiri preinca podrem trobar més de 90 “chulpas” o torres funeràries de fins a 12 metres d’altitud que s’alcen imponents al voltant del llac Umayo.  Després d’explorar aquesta necròpolis visitarem una acollidora granja quítxua per aprendre sobre les construccions de fang i palla, i saber sobre la seva medicina tradicional i les seves peculiaritats religioses.  Després d’un intens dia, retornarem al nostre hotel de Puno on soparem. Allotjament al hotel.

Puno - Raqchi - Andahuaylillas y Cusco
Divendres, 2 de desembre

Després d’esmorzar sortirem de Puno en direcció a la ciutat de Cusco a través d’una llarga, però bellíssima ruta que ens sorprendrà.  De camí visitarem el museu Lític de Pukara.  Durant el seu màxim esplendor, aquest poble cobria més d’un quilòmetre quadrat i allotjava a milers de buròcrates, sacerdots, artesans, agricultors, pastors i possiblement també als guerrers.  Continuarem el recorregut fins a arribar al complex de Raqchi on veurem el temple de Wiracocha, una edificació considerada arquitectònicament una Kallanka que és com els Inques anomenaven a aquests edificis totalment coberts de palla i que feien servir com a graners o magatzems.

Aquesta Kallanka té unes dimensions externes força impressionants amb 92 metres de llarg i 25 metres d’ample.  Finalment farem una parada al poble d’Andahuaylillas per visitar la seva església coneguda com la Capella Sixtina d’Amèrica per la qualitat de l’art que allotja. Aquest temple va ser construït pels Jesuïtes en el segle XVI en el cim d’una huaca inca. L’església és una petita estructura que consta d’una sola nau i el campanar.  Després d’un llarg, però interessantíssim dia arribarem a la ciutat de Cusco a 3.399 metres d’altitud i on ens allotjarem en un hotel colonial amb molt d’estil de 5 estrelles, probablement el més emblemàtic de la ciutat. Després de descansar una estona, anirem a peu tots plegats a sopar a un restaurant.  Tornada a peu al nostre hotel i allotjament.

Cusco
Dissabte, 3 de desembre

Després d’esmorzar a l’hotel començarem un dia dedicat a visitar el millor de Cusco i dels seus voltants. Començarem visitant les properes ruïnes de Sacsayhuaman, una colossal edificació de grans pedres tallades i ajuntades amb precisió.  Visitarem Qengo, la gran roca tallada amb canals, escales i figures d’animals, gaudirem d’una visita panoràmica de Puca-Pucara per després visitar Tambomachay, un lloc consagrat a l’aigua.

El nostre recorregut seguirà cap a la ciutat actual fins a la plaça d’Armes on visitarem la Catedral per admirar els seus bonics atris i les valuoses pintures de l’escola “cusquenya” del segle XVII i XVIII.  Continuarem amb la visita d’una de les edificacions més impactants del Cusco incaic, el Qoricancha o recinte de l’or.  Aquest temple estava dedicat a l’adoració del Déu Sol que, segons les llegendes, lluïa en el seu interior parets totalment cobertes d’or. Acabades les visites, anirem a dinar a un restaurant local. Avui deixem la tarda lliure pels que vulguin explorar la ciutat de forma individual.  Aquells que prefereixin anar acompanyats podran fer una còmoda passejada amb el nostre guia acompanyant.  A l’hora acordada, sortirem tots plegats a peu a sopar a un restaurant. Tornada a l’hotel i allotjament.

Chinchero - Salines de maras i Centre Arq. Moray
Diumenge, 4 de desembre

Esmorzar a l’hotel i sortida cap al Valle Sagrado.  A uns 28 km al nord-oest de Cusco farem una parada al poblat de Chinchero a 3.772 metres d’altitud, famós per l’extraordinària qualitat i bellesa dels seus teixits.  Continuarem cap a les salineres de Maras, una mina de sal que és explotada des dels temps dels Inques fins a l’actualitat i que ens sorprendrà amb els seus blanquíssims graons que baixen d’una manera abrupta contra les verdes vessants dels cims.

Seguirem fins a arribar al centre arqueològic de Moray, utilitzat com a laboratori agrícola pels Inques. El seu sistema d’andanes circulars que baixen a 150 metres per sota terra ens confirmarà la saviesa dels Inques en construir obres mestres en local. Continuarem camí fins a arribar a l’hotel de Valle Sagrado on soparem i ens allotjarem.

El Valle sagrado
Dilluns, 5 de desembre

Després d’esmorzar sortirem per descobrir el Valle Sagrado. La nostra primera parada serà a Pisac, un bonic lloc on l’estil incaic i el colonial conviuen a la perfecció i són part del dia a dia de la població.  Recorrerem aquest pintoresc poble, famós pels seus artesans i on podrem comprar delicats treballs de ceràmica, artesania tèxtil i joieria.

Continuarem cap a l’Hacienda Huayoccari on dinarem. A la tarda visitarem Ollantaytambo, un dels darrers pobles vivents de la cultura Inca i que fa ser gelosament resguardat per una colossal fortalesa. Descobrirem el gran complex arqueològic del qual va ser un Tambo o ciutat de descans i allotjament per les comitives reials que viatjaven llargues distàncies. Les seves restes arqueològiques encara conserven muralles i torrasses que es feien servir per protegir-la de possibles invasions. Acabades les visites tornarem al nostre hotel de Valle Sagrado per sopar al restaurant d’aquest.  Allotjament al hotel.

Arribem al Machu Picchu, tresor de Perú!
Dimarts, 6 de desembre

Després d’esmorzar ens traslladarem a l’estació de tren per prendre el còmode tren Vistadome que ens portarà fins a l’estació d’Aguas Calientes en un trajecte ple d’espectaculars vistes. A l’arribada prendrem l’autobús que ens portarà fins a la porta d’accés a la ciutadella de Machu Picchu.  Descoberta pel món modern per Hiram Bingham fa més d’un segle, Machu Picchi és considerada una de les Set Meravelles del Món.

La seva bellesa arquitectònica, els espectaculars paisatges naturals i l’energia que desprenen les seves enigmàtiques construccions ens deixaran simplement sense alè. Seguirem les petjades dels antics Inques en un recorregut per la màgica ciutadella acompanyats del nostre guia. Després de dinar a un restaurant local baixarem cap a Aguas Calientes per descansar i allotjar-nos a l’hotel. Sopar i allotjament.

Visitem Machu Picchu i tornada a Cusco
Dimecres, 7 de desembre

Esmorzarem i dedicarem el matí a fer una segona visita guiada de Machu Picchu. Hem considerat que l’espectacularitat i la màgia d’aquest lloc mereixien dedicar-hi dos mitjos dies. Acabada la segona visita anirem a dinar a un restaurant local i seguirem cap a l’estació d’Aguas Calientes per pujar al tren Vistadome que ens portarà de retorn a Cusco.  A l’arribada ens traslladarem de nou a l’hotel on trobarem els equipatges que no han viatjat amb nosaltres a Machu Picchu.  Anirem a peu a sopar a un restaurant.  Allotjament a l’hotel.

Volem a Lima
Dijous, 8 de desembre

Després d’esmorzar ens traslladarem a l’aeroport de Cusco per volar a Lima.  A l’arribada a Lima començarem directament una excursió per conèixer el Callao monumental en el districte portuari de Lima.  El Callao allotja el port més important del Perú i el descobrirem en un recorregut per la seva part més monumental que ofereix art urbà, bellesa arquitectònica i disseny.  Recorrerem també alguns dels carrers que avui i gràcies a la inversió privada i a projectes estatals, han pogut revertir la situació de degradació i pobresa que vivien gràcies a la influència positiva de l’art i de la cultura i que avui se’ns presenta en forma d’un barri amb gran energia, joventut i positivisme.

Durant la nostra visita guiada apreciarem alguns dels murals més emotius, enigmàtics, poderosos i artístics que s’han convertit en el símbol d’un nou inici per El Callao.  Acabada la visita, anirem a dinar a un restaurant situat al port.  Després anirem cap a l’hotel i tindrem unes hores lliures per descobrir aquest cosmopolita barri pel nostre compte o fer una passejada acompanyats del nostre guia del Club del Viatger. Sopar al mateix hotel i allotjament.

De camí cap a Catalunya
Divendres, 9 de desembre

Esmorzarem i tindrem aquest darrer matí a Lima lliure per poder fer compres, seguir coneixent el barri o descansar abans del llarg vol de retorn.  A l’hora acordada ens traslladarem a un restaurant on gaudirem d’un bon dinar de comiat. Després de dinar ens traslladarem a l’aeroport de Lima per prendre el vol de retorn a Barcelona amb una escala a una ciutat europea. Sopar, nit i esmorzar a bord.

Arribada a Barcelona
Dissabte, 10 de desembre

Arribada a Barcelona a la tarda, recollida de maletes i trasllat amb l’autocar del Club del Viatger als mateixos punts de recollida del primer dia.  Fi del viatge.

En aquest viatge...

 • Trobada de grup per dinar o sopar unes setmanes abans del viatge per rebre l’itinerari definitiu, conèixer el guia acompanyant del Club del Viatger i, sobre tot, conèixer als companys de viatge
 • Trasllats de sortida i arribada a l’aeroport de Barcelona des de tots els punts de recollida habituals al Maresme, Vallès Oriental, Vallès Occidental i Barcelona ciutat
 • Vols Barcelona-Lima-Barcelona via una ciutat europea amb una connexió còmoda i vols interiors al Perú de la companyia Latam Perú, tots en classe turista i amb totes les taxes i impostos aeris inclosos
 • La facturació per persona d’una maleta de màxim 23 Kg i la possibilitat de portar una bossa de ma de 8 Kg com a màxim.
 • La facturació per persona d’una maleta de màxim 23 Kg i la possibilitat de portar una bossa de ma de 8 Kg com a màxim.
 • 13 Nits d’allotjament en hotels de 4 i 5 estrelles, alguns d’ells amb encant
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge (de Barcelona a Barcelona)
 • Guies locals castellanoparlants per totes les visites de l’itinerari
 • Totes les entrades i llicències necessàries per totes les visites especificades a l’itinerari.
 • Doble llicència d’entrada a la ciutadella de Machu Picchu per poder fer dues visites guiades
 • Pensió completa durant tot el viatge, des del sopar a Lima del 27 de novembre fins al dinar de comiat, també a Lima, del 9 de desembre
 • Begudes no alcohòliques als àpats amb aigua, refresc i cafè tipus americà
 • Extraordinari viatge d’anada i tornada a Aguas Calientes (Machu Picchu) en el tren panoràmic Vistadome.
 • Trasllats i excursions en autocar privat pel nostre grup durant tot el viatge, excepte les pujades i baixades d’Aguas Calientes a Machu Picchu que seran en autobús públic, l’únic autoritzat
 • Assegurança obligatòria d’assistència mèdica i repatriació de la companyia AXA Winterthur o equivalent.
 • Les despeses de caire personal i, en general, les que no estiguin contemplades en el capítol “Aquest Viatge Inclou”.
 • Les propines que considerin oportunes
 • Les begudes alcohòliques als àpats
 • Assegurança opcional de cancel·lació, que es pot contractar per 225€

ASSEGURANCES BÀSIQUES I DE CANCEL·LACIÓ

ASSEGURANÇA DE CANCEL.LACIÓ I  D’ASSISTÈNCIA  AXA  VIP PLUS PREEX “OPCIONAL”

NO INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE.

Trobem les següents millores, dins dels 32 supòsits inclosos en la pòlissa.

ABANS DEL VIATGE:

Podrà recuperar els diners del viatge:

 • Si ha de cancel·lar per recaiguda d’una malaltia pre-existent, no per agreujament d’un accident ocorregut amb anterioritat a la formalització de la pòlissa.
 • Si ha de cancel·lar per estar diagnosticat per Covid-19, ja que la consideren malaltia greu.
 • A més dels 32 supòsits que trobareu inclosos en la pòlissa.

DURANT EL VIATGE:

 • Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit de fins a 50.000 € ( cinquanta mil euros) com qualsevol malaltia greu.
 • Tindrà dret a la devolució de les vacances no gaudides.
 • En cas de prolongació d’estada en un hotel, cobreix fins a 10 dies i 125 € per dia.

Exclusió important per part de l’assegurança:

 • No cobreix en cas que es tornin a decretar quarantenes obligades o estat d’alarma amb tancaments de fronteres.

ASSISTÈNCIA AXA BASIC PLUS – INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE

No inclou cancel·lació

 • Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a 3.600 € (tes mil sis-cents euros) com qualsevol malaltia greu.

Estarem encantats de fer-vos arribar el document complet de les pòlisses per poder comprovar totes les seves cobertures, inclusions i exclusions.

INCLUSIÓ IMPORTANT PER PART DEL CLUB DEL VIATGER EN TEMPS DE LA COVID-19:

•          En el cas que ens veiéssim obligats a cancel·lar el viatge per motius d’estat d’alarma amb confinament a la nostra comunitat o  a la de destinació, El Club del Viatger s’ocupa del reemborsament  total del import del viatge

Documents de la pòlissa