Perpinyà i Cotlliure

Creuem frontera, però n’hi diuen la Catalunya Nord, pocs kilòmetres ens separen i esdeveniments històrics ens uneixen, visitarem dos indrets sorprenents d’aquest territori: Perpinyà i Cotlliure.

De Perpinyà, es diu que és una ciutat que té el cor al Sud, que parla amb un accent marcat i que mira cap a la península i l’orient.

Cotlliure, una vila turística situada a la Costa Vermella és motiu d’inspiració per pintors reconeguts i destaca per ser un antic poble de pescadors i vinyataires, conegut per les seves anxoves.

El Club del Viatger us proposa una escapada per Perpinyà i Cotlliure. Ens acompanyeu?

Itinerari

Dijous, 1 de juny
Perpinyà i Cotlliure

Sortida en autocar, des dels diferents punts de recollida acordats, per dirigir-nos a la frontera. De camí, farem una parada per esmorzar i agafar forces per un dia ple d’emocions.

Arribem a Perpinyà, històricament capital del Comtat de Rosselló, del Regne de Mallorca i de la província del Rosselló. Els darrers anys de la Vila s’ha promogut amb l’eslògan “Perpinyà la Catalana”. L’any 2008 la ciutat va ser distingida com a Capital de la Cultura Catalana i el juny del 2010 el ple municipal aprovà, per unanimitat, la Carta municipal per a la llengua catalana, establint el català com a llengua oficial de Perpinyà, juntament amb el francès.

Amples avingudes assolellades conviuen amb carrerons populars amb les seves parades d’espècies, fruita o peix, de milers de sabors i aromes d’arreu del món. Tot això ens ho explicarà el nostre guia local.

Gaudirem d’un dinar en un fantàstic restaurant local amb productes de la zona.

Després de dinar, ens dirigim fins a Cotlliure, una població amb una rica història que es remunta a l’època dels navegants fenicis, romans i grecs. Més recentment, a partir del segle X, els comtes de Rosselló i els Reis de Mallorca participaren activament en el desenvolupament i la fortificació del seu nucli històric fins a convertir-la amb el pas del temps en la seva residència d’estiu. Tanmateix, Cotlliure ha estat testimoni d’altres esdeveniments històrics, com el de les croades religioses, que es manifesten en la famosa llegenda del tresor dels cavallers templers.

Posteriorment, a partir del segle XV la ciutat caigué successivament en mans dels francesos i els espanyols, un tema espinós que es resolgué definitivament amb el tractat dels Pirineus l’any 1659, el qual assignà el comtat de Rosselló a la corona francesa.

Avui farem un passeig a peu pel seu nucli històric, per conèixer la seva història i veure els seus monuments més representatius, entre els quals destaquem el castell, els carrerons o el pintoresc campanar situat a tocar del mar, monuments que han sigut motiu d’inspiració d’artistes tan importants com Matisse, Picasso, Dufy o Dalí.

Finalitzada la visita tornarem amb autocar als mateixos punts de recollida del matí.

En aquest viatge...

 • Autocar privat per al nostre grup.
 • Trasllats a/des dels diversos punts de recollida acordats.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger.
 • Esmorzar pícnic.
 • Guia local a Perpinyà i Cotlliure.
 • Dinar en un restaurant local.
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge.
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari.
 • Les despeses de caire personal.
 • Les propines.
 • L’assegurança opcional d’anul·lació. Preu 20 €.

ASSEGURANÇA DE CANCEL.LACIÓ I  D’ASSISTÈNCIA  ESCAPADA PLUS  “OPCIONAL” – No inclosa en el preu del viatge

Trobem les següents millores, dins dels 2 supòsits inclosos en la pòlissa que permeten la cancel·lació.

ABANS DEL VIATGE:

 • Podrà recuperar els diners del viatge:

Si ha de cancel·lar per estar diagnosticat per Covid-19, ja que la consideren malaltia greu.

DURANT EL VIATGE:

 • Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a 1.500 € (mil cinc-cents euros) com qualsevol malaltia greu.

Exclusió important per part de l’assegurança:

No cobreix en cas que es tornin a decretar quarantenes obligades o estat d’alarma amb tancaments de fronteres.

ASSISTÈNCIA AXA BASIC PLUS – INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE – No inclou cancel·lació

 • Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a 1.500 € (mil cinc-cents euros) com qualsevol malaltia greu.

Estarem encantats de fer-vos arribar el document complet de les pòlisses per poder comprovar totes les seves cobertures, inclusions i exclusions.

Documents de la pòlissa