Panamà

Fa tres milions d’anys, l’istme de Panamà va emergir de la mar i va canviar el món per sempre. Va dividir un oceà i va unir dos continents, el que va provocar un dels esdeveniments d’evolució natural més importants de la història del món. Avui en dia, aquest estret pont de terra a Amèrica Central és la llar de més espècies d’aus i arbres que en tot Amèrica del Nord. Et convidem a descobrir la bellesa dels seus paisatges, la seva rica cultura i una infinitat d’activitats que estan al teu abast.
Panamà és mundialment reconegut per les seves 48 milles de canal que uneixen l’oceà Pacífic amb l’oceà Atlàntic. Cada any més d’un milió de persones visiten el Canal de Panamà i presencien aquesta meravella de l’enginyeria.

En bellesa natural, biodiversitat i paisatges enlluernadors, Panamà és incomparable.

Itinerari

Camí cap a Panamà
Dimecres, 22 de gener

Sortida en autocar des dels diferents punts de recollida cap a l’aeroport de Barcelona per volar via Madrid, a l’aeroport de Panamà, on tenim previst arribar a mitja tarda, on ens espera el guia que ens acompanyarà durant tot el viatge. Trasllat a l’hotel, on ens allotjarem les tres properes nits.

Panamà és una ciutat cosmopolita i dinàmica, on el modern i el tradicional s’uneixen per crear un ambient alegre i relaxat. Aquí podràs caminar a la Cinta Costera i contemplar la bellesa de la ciutat moderna. Podràs descobrir el passat i la diversió en el Barri antic de la ciutat cabdal.
Abans de sopar en un restaurant de l’hotel, passejarem pel barri antic de la ciutat.

Caribe i expansió del Canal
Dijous, 23 de gener

Ens emportarem un Pick Nick d’esmorzar, ben aviat el nostre conductor ens deixarà a l’estació de tren, prendrem un escènic viatge en tren al llarg del Canal de Panamà. En arribar a Colom, el nostre autocar ens porta a la visita.

Visitarem les noves rescloses d’Aigua Clara: ús impactarà la vista cap a l’obra de l’ampliació que més enllà d’al·lucinar-te per la seva tecnologia aplicada o màquines de mides colossals, t’aombrarà el treball de milers de persones, treballant tots junts amb el mateix objectiu: fer a aquesta nació cada vegada més forta, un Panamà digne d’admirar.

Un cop finalitzada la nostra visita a les rescloses d’Aigua Clara, continuarem a través del bosc plujós que envolta aquesta costa del Carib fins a arribar al poble de Portobelo.

Dinem al Retaurant “El Castillo Portobelo”.

Reviu el passat a través d’un dels llocs més emblemàtics de la província de Colom, el Conjunt Monumental Històric de Portobelo, declarat patrimoni històric de la humanitat per la UNESCO des de 1980. És un poblat que et captivarà amb les seves edificacions militars, civils i religioses que la fan única i que tenen el prestigi d’haver estat el centre del comerç mundial mitjançant les tradicionals fires dels segles XVI a XVIII. Aquest lloc guarda la història d’atacs de pirates i corsaris, de tresors i de negres esclaus que van deixar com a herència una rica gastronomia i l’essència de la cultura colonial “el ball congo”. Aquí trobem fins a 5 fortificacions colonials on els canons encara apunten cap a la badia.

Tornem al nostre Hotel de Panamà. Sopar al restaurant local “Grapes” al Casc Antic. Allotjament.

Transit parcial pel Canal de Panamá
Divendres, 24 de gener

El Canal de Panamà és l’obra d’enginyeria més important a Panamà, i la millor manera de conèixer el seu funcionament i història és realitzant un dels Tours pel canal. Tindrem l’oportunitat de veure l’operació de la cadena de prop, transitant la via amb els grans vaixells. De la mateixa manera, podrà veure els remolcadors operant i per descomptat, les rescloses.

El nostre Tour comença a la Marina de Flamenc. Després del check in, els passatgers aborden busos que els traslladen a la zona de Gamboa on es troben les instal·lacions de la Divisió de Dragados de l’Autoritat del Canal de Panamà. Aquest trasllat té una durada de 45 minuts. Un cop a Gamboa, els passatgers aborden el Pacífic Queen per iniciar el seu Tour pel canal. El Tour parcial pel Canal de Panamà s’inicia a l’entrada nord del “Corte Culebra”, conegut així perquè les seves corbes s’assemblen a una serp. El Pacífic Queen navega els 13,7 quilòmetres que comprèn el tall en el seu trànsit cap a les Rescloses de Pedro Miguel.

Dinar a Bord

Navegarem per sota del Pont Centenari abans d’entrar a les Rescloses de Pedro Miguel. A les Rescloses de Pedro Miguel, la nau descendeix 9 metres fins al llac de Miraflores que és un petit llac d’aigua dolça que separa les dues rescloses del costat Pacífic del canal.

Recorrem el llac Miraflores fins a arribar a les Rescloses de Miraflores on el vaixell descendeix un total de 18 metres en dues etapes. En finalitzar el seu descens el Pacífic Queen arriba a aigües de l’Oceà Pacífic.
Des d’allà el vaixell navega fins a la Marina de Flamenc on els passatgers desembarquen. En el recorregut a Flamenc, es pot apreciar el Pont de l’Amèrica, l’espectacular Badia de Panamà i els imponents edificis de la ciutat de Panamà.

Després de la visita tornarem a l’hotel per relaxar-nos i preparar-nos per al nostre sopar al Restaurant “Casacasco” al Casc Antic. Allotjament.

Ciutat de Panamá – Chitré
Dissabte, 25 de gener

Després d’esmorzar farem un recorregut pel barri antic, fundat en 1673. Aquesta petita àrea té diverses atraccions, les quals podem descobrir fàcilment a peu. Com a part de la meravellosa visita, visitarem la Calçada d’Amador, un grup de tres illes unides a terra ferma per un farciment. L’exèrcit dels Estats Units va utilitzar aquesta àrea per a la defensa del canal de Panamà per la seva posició estratègica.
Tot seguit, després de dinar al Restaurant “Bucaneros”, seguim el nostre viatge fins a la ciutat de Chitré, on arribarem a mitja tarda. Chitré, coneguda per lemes com “Chitré Progressa” i “Chitré, on ningú és foraster”, combina la simpatia d’un poble petit amb una de les economies més dinàmiques en tot Panamà.

A la nit veurem un Show típic-folklòric a l’hotel amb el sopar inclòs.

Chitré – Polleras – Tour del Ron – Boca Chica
Diumenge, 26 de gener

Esmorzarem a l’hotel. Visitarem el lloc on produeixen el vestit típic panameny, la Pollera Panamenya, i ens mostraran la seva feina.

Després visitarem la coneguda destil·leria de rom “Abuelo” en la Hisenda San Isidro per conèixer tot sobre la canya de sucre i l’elaboració del rom panameny. Farem un recorregut en carreta de bous, visitarem la destil·leria i bodega, també podrem degustar el rom en un tast juntament amb un tradicional dinar panameny.

Després del Tour trasllat cap a Boca Chica, Chiriquí. Passarem la nit a Boca Chica. Sopar i allotjament.

 

Parc Nacional Marí de Chiriquí
Dilluns, 27de gener

Després d’un bon esmorzar, farem una excursió de mig dia en bot al Parc Nacional Marino de Chiriquí, la joia natural amb les seves desenes d’illes d’origen volcànic i platges recòndites de sorra blanca, frondosos manglars i una barrera d’esculls considerada una de les més ben conservades de l’Amèrica Central, és un dels secrets més ben guardats de Panamà. Observarem la increïble flora i fauna de la zona i gaudirem de les meravelloses platges de sorres blanques. Podem veure micos, dofins, aus i molts altres animals autòctons.

Pick Nick Dinar Buffet a la platja.

Tornem a l’Hotel de Boca Chica a mitja tarda. L’hotel està situat en un entorn privilegiat de la costa, aprofitem i farem una petita caminada guiada per les propietats. Sopar i allotjament.

Boca Chica – Ngäbe-Buglé Comunitat Indígena
Dimarts, 28 de gener

Esmorzarem a l’hotel. Avui ens traslladarem al poble Soloy, a la muntanya, per visitar la comunitat indígena Ngäbe-Buglé. Aprendrem sobre la seva cultura i tradicions. Recorregut per un poble amb dinar tradicional.

Continuarem cap a Boquete, a les terres altes de Panamà. Boquete és un petit municipi al costat del riu Caldera, a l’oest de Panamà. Està envoltat per les terres altes de Chiriquí, amb plantacions de cafè i el parc nacional Volcà Barú, situat a l’oest.

De camí visitarem el Cangilones de Gualaca, la mescla de formacions rocoses perfectes i aigües cristal·lines, fan d’aquest un lloc molt especial.

Arribada al nostre hotel de Boquete Sopar en restaurant de l’hotel i allotjament.

Boquete - Tour del Café
Dimecres, 29 de gener

Boquete és un escenari natural amb fresques temperatures que et conviden a gaudir de la seva exquisida delícia guanyadora de premis mundials: el cafè.

Avui farem una visita panoràmica de Boquete, i aprofitarem per visitar les plantacions de cafè. Dinarem al Restaurant “Rio Cristal” i continuem la visita de Boquete.

Podrem donar una ullada als tres factors que influeixen en la qualitat del cafè: el sòl, el microclima i la genètica particular de la varietat del cafè. Coneixerem la història, l’origen, les qualitats i els secrets de la manipulació del gra de cafè, i tindrem l’oportunitat de degustar el cafè.

Sopar de comiat al Restaurant “Retrogusto”. Allotjament en Boquete.

Boquete – David – Ciutat de Panamà
Dijous, 30 de gener

Esmorzar a l’hotel. Ara si, ja toca anar cap a l’aeroport de David. Vol domèstic fins a l’Aeroport de Tocumen a Panamà, per prendre el vol internacional que ens portarà fins a Barcelona, via Madrid.

Barcelona
Divendres, 31 de gener

En arribar a Barcelona l’autocar del Club del Viatger ens recollirà i ens retornarà als punts de trobada del primer dia.

En aquest viatge...

 • Trobada prèvia al viatge per conèixer els companys i rebre l'itinerari definitiu
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge
 • Recollida en autocar des dels diversos punts acordats al Maresme, Barcelona i Vallès
 • Vol a Panamà amb la companyia IBERIA amb escala a Madrid, totes les taxes incloses
 • Vol intern de David a Panama City
 • Guia local castellanoparlant durant tot el viatge
 • 3 nits a l'Hotel Central Panamà 5* o similar a Ciutat de Panamà
 • 1 nit a l'Hotel Cubita 4* o similar a Chitré
 • 2 nits a l'Hotel Bocas del Mar 5* o similar a Boca Chica
 • 2 nits a l'Hotel Finca Lerida 5* o similar a Bajo Boquete
 • Autocar privat per al nostre grup durant tot el viatge
 • Pensió completa des del sopar del primer dia fins a l'esmorzar del darrer dia a Boquete
 • Les begudes en els àpats (1 beguda per persona. En el vaixell, la beguda serà no alcohòlica)
 • Totes les visites i excursions descrites a l'itinerari
 • Petit obsequi del Club del Viatger per habitació
 • Assegurança bàsica d'assistència durant el viatge
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les despeses de caire personal
 • Les propines
 • Assegurança de cancel·lació