Oman és una illa de calma en mig d’un mar de conflictes sectaris, fet pel qual rep el sobrenom de la Suïssa d’Orient Mitjà. Oman destaca per la seva tolerància religiosa, respectant doctrines prohibides en altres països musulmans veïns.

Tot i esta ubicat al Golf Pèrsic, zona caracteritzada pel luxe i l’ostentació, Oman exhibeix una actitud modesta i pudorosa.

Gaudirem d’un viatge de diversitats a la terra de l’encens, on ciutats mil·lenàries i fortaleses inexpugnables en mig del desert contrasten fortament amb paisatges verds  i  mars d’aigües cristal·lines.

Itinerari

Barcelona - Salalah
Dijous, 18 de gener

A l’hora acordada, recollida amb l’autocar del Club del Viatger des dels diversos punts de trobada i trasllat cap a l’aeroport de Barcelona per agafar el nostre avió cap a Salalah.
A l’arribar, el nostre guia local ens donarà la benvinguda i ens acompanyarà fins a l’hotel on ens hi estarem les tres properes nits a Salalah, “la que brilla” la Ciutat de l’encens, situada mirant al mar d’Aràbia.

Visita de la regió de Qara i la ciutat de Salalah
Divendres, 19 de gener

La primera regió de les quatre que visitarem a Oman serà la de Dhofar, tot i que la  península aràbiga  normalment està associada amb deserts rígids, la regió meridional d’Oman ofereix un fort contrast. Cada any, mentre la resta de temperatures del país es disparen durant l’estiu, el Khareef (monsó de de juliol a setembre) porta les pluges monsòniques a Dhofar transformant el paisatge en un exuberant verd, el mes de gener ja no ho serà tant, però esperem trobar-hi encara restes de la riquesa que deixa aquest monsó.

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a les muntanyes de Qara. Gaudirem de les belles imatges rurals de la tradicional Dhofari i visitarem l’antiga tomba del profeta Job, situada a la verda plana de Salalah. Continuarem fins a la platja de Mughsail, on la sorra blanca contrasta amb el blau intens de l’oceà i on  les ones trenquen a través dels forats naturals de les formacions rocoses.

Després de dinar, iniciarem la visita de la ciutat.  Salalah, situada vora el mar, és la segona ciutat del sultanat d’Oman i la vila de naixement de l’actual sultà, Qabus ibn Said. Visitarem el Museu de l’Olíban ubicat als jaciments arqueològics d’Al Balid, declarats patrimoni de la humanitat per la UNESCO. A més d’explicar-nos que l’olíban és l’arbre del qual prové la resina de l’encens, en aquest museu conèixeram també la història de la regió i del sultanat tot fent referència als objectes i elements arqueològics que s’han trobat a la zona. Travessarem posteriorment plantacions de verdures i fruites dels entorns de Shalala tot apropant-nos a l’antiga ciutat Haffah. Ens aturarem davant a la mesquita del Sultan Qaboos, veurem el Palau Oficial de Sa Majestat i passejarem pel mercat de Haffah (Souq), famós per la venda i varietat d’encens.
Sopar al nostre hotel.

Shalala - Taqah – Sumharam – Mirbat – Wadi Darbat
Dissabte, 20 de gener

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a l’est, en direcció al poble pescador de Taqah, famós per la seva producció sardinera i també per la seva arquitectura tradicional, on farem una visita guiada, visitant també el seu castell centenari, residència del Wali (governador de la regió).
Continuarem la nostra ruta visitant les ruïnes antigues de de Sumharam (abans Khor Rohri). Aquesta ciutat, situada al bell mig de la Ruta de l’Encens, fou una de les més importants de l’antic Regne de Hadhramawt. De fet, Khor Rohri fou un important port a la costa de Dhofar i un dels més actius en l’intercanvi comercial.
Posteriorment ens traslladarem cap a Mirbat, l’antiga capital de Dhofar, una bella i atractiva ciutat plena d’antigues cases d’estil omaní. Passejarem pels seus carrerons i visitarem la tomba de Bin Ali, un clàssic exemple de l’arquitectura medieval. Dinar a Mirbat.
Havent dinat i de retorn a Shalala, creuarem encara la verda vall de Wadi Darbat, esquitxada de camells i bestiar i sorprenent per la seva exuberància i frondositat enmig d’un país desèrtic.
Sopar al nostre hotel.

Salalah - Masqat
Diumenge, 21 de gener

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a l’aeroport per volar directament cap a la ciutat de Masqat,  i  trasllat cap al nostre hotel.
Masqat és la capital i ciutat més gran d’Oman. La seva arquitectura es caracteritza per cases baixes, blanques i tradicional. El seu port ha jugat històricament un paper determinant, com a motor econòmic, a més del petroli, i porta oberta al món a través del comerç. Considerada una de les ciutats més antigues d’Orient Mitjà. Masqat ha viscut durant molts segles sotmesa a les forces estrangeres. Ocupada pels portugueses durant dos-cents anys i posteriorment per Perses i otomans. No és fins al segle XIX que Masqat recaigué sota la influència de l’imamat d’Oman.
Havent dinat començarà la visita per la ciutat antiga de Masqat on hi visitarem el seu mercat tradicional i colorit i veurem l’exterior el Palau Alam, residència oficial de Sa Majestat, a més a més del Fort Jalali i del Fort Mirani.
Sopar un restaurant local i trasllat al nostre hotel.

Masqat – Gran Mesquita – Bimah – Wadi Shab &  Wadi
Dilluns, 22 de gener

Esmorzar a l’hotel i check-out. Començarem el dia visitant la Gran Mesquita de Masqat, la qual conté una de les catifes iranianes més grans del món, de 21 tones i capaç d’acollir a 20.000 persones. Els interiors de la mesquita són fets de marbre de Carara.
(Les dones tenen l’obligació de dur el cap tapat. Per entrar a la mesquita és necessari dur pantalons llargs i no dur samarreta de tirants).

Continuarem cap a Bimah on podrem observar el cràter natural al Parc Hawyat Najm, un immens forat a la terra produït pels moviments en el relleu càrstic. Després d’aquesta visita ens endinsarem a la regió de Ash Sharqiyah,  per descobrir els Wadi Shab i el Wadi Tiwi on veurem el paisatge sorprenent modelat per l’aigua, on el bus té accés limitat, pel que haurem de caminar una estona fins arribar-hi.  Ben a prop podrem gaudir de la visita a la fàbrica de vaixells de vela àrabs, els dhow. A dia d’avui la construcció de velers continua amb la utilització de les tècniques tradicionals. Dinar en ruta.
Arribarem al nostre l’hotel, un cop instal·lats hi soparem. Havent sopat, realitzarem una excursió inoblidable! Anirem fins a la costa, a Raz al Jinz per gaudir d’un safari amb tortugues, una visita que ens permetrà veure l’aparellament i cova de les tortugues.
Posteriorment, retornarem a l’hotel per allotjar-nos-hi.

Oasis de Wadi Bani Khalid –  4x4 fins a Wahiba San
Dimarts, 23 de gener

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a Wadi Bani Khalid, un dels oasis més bells d’Oman, ple de palmeres, piscines naturals i penya-segats escarpats i arribarem fins a Bidiyah.
Des d’aquest punt, seguirem amb 4×4 fent una ruta pel desert fins els nostre destí  de Wahiba Sands , tot recorrent les meravelloses dunes que s’estenen cap a l’infinit en un desert de colors ambarins i ataronjats. Dinar en ruta.
Arribarem al campament on dormirem aquesta nit, amb tendes equipades amb banys privats i el millor confort enmig del desert. Abans de sopar gaudirem plegats de la posta de sol enmig el desert un campament equipat. Sopar i allotjament.

Mercat de la dona d’ibra - Manzifah – Jabrin -Nizw
Dimecres, 24 de gener

Esmorzar al campament i sortida del desert amb els jeeps 4×4 fins a la trobada amb el nostre autocar. Primerament ens dirigim a la vila d’Ibra on podrem gaudir de l’especial mercat de les dones de dimecres, un punt de trobada rural i tradicional de la zona on podrem observar els productes més autòctons.
En pocs kilòmetres entrarem a la regió de Ad Dakhliyah fina a Jabrin per a visitar-hi el seu castell, construït al segle XVII pel sultà Bil Arab bin Sultan al-Yaarubi, un magnífic exemple de l’arquitectura islàmica amb les típiques inscripcions sobre fusta i el policromat. Dinar en ruta. Un cop arribem a Nizwa, ens traslladarem al nostre hotel. Sopar.

Nizwa – Birkat Al Mouz – Jabal al Akhdhar – Saiq
Dijous, 25 de gener

Esmorzar a l’hotel i sortida  amb 4×4 per visitar el centre de Nizwa, conegut per l’artesania en argent i també per alguns dels seus monuments, tals com el Fort de Nizwa, un dels edificis més emblemàtics del país.
Posteriorment iniciarem la ruta que ens portarà a conèixer les muntanyes d’Al Hajar. Passarem primerament per l’oasis de Birkat Al Mouz, frondós en plataners i palmeres, on coneixerem el sistema tradicional d’irrigació, el falaj al Khatmain, considerat patrimoni de la UNESCO.
Pujarem per la sinuosa carretera que ens portarà fins a Jabal al Akhdhar a més de 3.000 metres d’alçada on podrem visitar el poblet de Saiq i l’oasi de muntanya de Wadi Bani Habib des d’on tindrem unes escel·lents vistes cap al poble. Allà els qui ho vulguin podran baixar per l’escala que condueix a l’oasi, creuar-lo i pujar per les ruïnes de l’antic poble situat a la muntanya.
Jabal al Akhdhar és també conegut pels arbres fruiters plantats en terrasses, un jardí de fruiters, roses silvestres, albercocs i ametllets en un desert d’alçada! Dinar en ruta.
A la tarda tornarem al nostre hotel de Nizwa, sopar i allotjament.

Bahla – Misfat al Abreen – Al Hamra – Jebel Shams
Divendres, 26 de gener

Esmorzar a l’hotel. Sortida amb 4×4 cap a Bahla on podrem veure l’imponent Fort de Bahla, declarat patrimoni per la UNESCO com un dels llocs més antics del món.
Posteriorment conduirem fins a Misfat al Abreen on podrem contemplar la seva imponent Al Hambra o palau del governador. Aquesta població es caracteritza pels seus carrerons, edificis tradicionals i els grans edificis de fang i les terrasses agrícoles que envolten la muntanya. Misfat Al Abreen es troba a uns mil metres d’alçada i les cases es troben al cim de la muntanya, mentre les granges ocupen les pendents. Dinar a un restaurant local.
Després anirem plegats a Jebel Shams, la muntanya del Sol, per observar el Gran Canyon d’Oman, una vista espectacular al capdamunt d’un paisatge natural únic!
Avui realitzarem plegats una ruta de trekking senzilla i d’aproximadament 4 quilòmetres, que ens durà a través dels murs del Canyon d’Oman fins a una petita i antiga població abandonada.
Finalment ens traslladarem al nostre hotel a la zona del Gran Canyon.

Nakhal – Ayn A’thowwarah – Masqat
Dissabte, 27 de gener

Esmorzar a l’hotel i sortida en bus cap  a Nakhal, de camí passarem de nou per Al Hamra. Un cop arribem a Nakhal visitarem la seva imponent fortalesa del segle XVII, que vigila garant els camps de palmeres que l’envolten i que ofereixen al visitant una vista de 360º de tot aquest paisatge que l’envolta.
Nakhal és famosa per les seves fonts termals d’aigües minerals que flueixen durant tot l’any a partir de les esquerdes de les pedres de la muntanya. Veurem Ayn A’Thowarah, una d’aquestes mines d’aigua. Dinar en ruta.
La nostra visita continuarà fins Masqat on soparem i ens allotjarem al nostre hotel.

Masqat - Barcelona
Diumenge, 28 de gener

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a l’Aeroport Internacional de Masqat per volar cap a Barcelona. Un cop arribem i després de recollir les maletes l’autocar del Club del Viatger ens recollirà i ens portarà als punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Sopar o berenar previ al viatge per conèixer els companys i rebre l’itinerari definitiu
 • Guia acompanyant del Club del Viatger
 • Recollida en autocar des dels diversos punts acordats al Maresme, Barcelona i Vallès
 • Vols Barcelona – Salalah i Masqat – Barcelona via Doha amb Qatar Airways
 • Totes les visites i entrades especificades segons l’itinerari
 • Recorregut en autocar privat i/o 4x4 segons itinerari
 • 3 nits d’allotjament a l’hotel Crowne Plaza Resort de Salalah 4*sup/5* o similar www.crowneplaza.com
 • 2 nits d’allotjament a l’hotel Park inn Muscat 4* o similar
 • 1 nit d’allotjament a l’hotel Sur Plaza a Sur 3* o similar
 • 1 nit d’allotjament a l’hotel-campament 1000 nights camp a Wahiba Sands o similar amb bany inclòs en la tenda
 • 2 nits d’allotjament a l’hotel Golden Tulip Nizwa 4*o similar http://www.goldentulipnizwa.com/
 • 1 nit Jebel Shams Resort 3* a Jebel Shams o similar
 • Guia locals castellanoparlant/angles a Oman. El nostre guia acompanyant farà la traducció si es necessari.
 • Esmorzar bufet diari
 • Pensió completa durant tot el viatge des del esmorzar del segon dia fins a l’esmorzar del darrer. Algun dinar podrà ser tipus pic-nic segons el recorregut del dia.
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge
 • Obsequi del Club del Viatger per a cada habitació
 • Organització de trobada amb dinar o sopar post-viatge amb obsequi d’un àlbum de fotos representatiu.
 • Un arbre per viatger de manera que contribuïm tots plegats a mitigar els efectes nocius per al medi ambient que suposa la pràctica del turisme
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les despeses de caire personal
 • Les begudes als àpats
 • Les propines
 • Assegurança opcional d’anul·lació
 • El visat d’entrada a Oman, cost aproximat 50 €