El majestuós paisatge de Noruega i la seva indòmita naturalesa han captivat des de temps immemorials al viatger.

És una obra d’art esculpida per la mateixa naturalesa. Probablement el lloc del món on el diàleg entre la terra i el mar és més fascinant.Els fiords, valls excavades per glaceres i colonitzades pel mar, proposen un tipus de viatge diferent, sense marge per a l’avorriment o les presses.
Els fiords semblen un bell obstacle a primera vista, però en realitat l’aigua també fa camí, només els haurem de creuar en ferri o gaudint d’un mini creuer  que ens proporcionarà una estona per relaxar-nos a coberta mentre contemplem el paisatge. Després del ferri vindrà un altre poble pintoresc, una carretera sinuosa, una antiga església de fusta que ha surat en el temps… i un altre fiord.

Els tres fiords més bonics són:

El Geirangerfjord un dels fiords més espectaculars i considerat la joia reial dels fiords noruecs. Veurem granges, moltes abandonades de fa temps, que segueixen enclavades a les altíssimes parets quasi verticals del Geirangerfjord, un indret declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, de 20 km de llarg i unes aigües de color verd maragda a on es precipiten belles cascades, com les de “Les Set Germanes” i “El Vel Nupcial.

El Sognfjord és el segon més llarg del món i a la vegada el més profund del país amb 1.308 m que dibuixa un solc pronunciat en el mapa de l’oest del país. En alguns indrets les parets quasi verticals s’eleven més de 1000 m sobre l’aigua i en altres on el litoral és menys inclinat, és font de vida per les granges, hortes i vil·les que conviuen harmoniosament amb la natura.

Hardangerfjord  és el fiord conegut per la floració dels seus arbres fruiters, per la glacera Folgefonna i la cascada Vøringsfossen.

Itinerari

Camí Cap a Alesund, Noruega
Dijous, 16 d’agost

Sortida en autocar des dels diferents punts de recollida cap a l’aeroport de Barcelona per agafar el vol a Alesund via una ciutat Europea. Arribada i trasllat a l’hotel. Sopar i allotjament a l’hotel. Abans de sopar, però dedicarem una estona a fer una breu passejada pels carrers d’aquesta encisadora ciutat fins a arribar al port pesquer de Brosundet.

Per molts, aquesta ciutat costanera és igual de preciosa que Bergen però a una escala menor, i per descomptat, aquesta és menys turística. Alesund és el port pesquer més important del país, base de la flota de pesca de bacallà més gran del país. La ciutat  es troba en una estreta península en forma d’ham, tot i que avui dia, la seva població viu repartida entre diverses illes i penínsules properes. Després d’un gran incendi, es va reconstruir novament en estil liberty o Art Noveau, per la qual ocupa un lloc especial a la història de l’arquitectura europea.

Alesund, Geirangerfjord Patrimoni de la Humanitat,
Divendres, 17 d’agost

Esmorzar i sortida de l’hotel en direcció est cap a Åndalsnes, on comença  l’anomenada  ruta daurada o Trolls Route, una espectacular carretera que avança cap al sud fins a Valldalen. Durant el recorregut veurem la naturalesa noruega occidental en el seu màxim esplendor, amb vertiginoses vistes a les muntanyes escarpades, cascades, fiords profunds i valls fèrtils. Envoltant la carretera hi trobarem altíssimes muntanyes. Noms com Kongen (el rei), Dronningen (la reina) i Bipsen (el bisbe) confirmen la seva majestuositat.

Parada al capdamunt per poder gaudir del paisatge. Seguim camí, tot travessant en ferri un braç del Sunnylvsfjorden, des de Linge fins a Eidsdal en un recorregut de 15 minuts de durada. Arribada a  Geiranger, una àrea de renom pels seus fantàstics escenaris naturals. Dinar en un restaurant en ruta.

A la tarda, gaudirem d’una travessia en un mini-creuer d’aproximadament 1 hora de durada pel fiord de Geiranger, un dels fiords més espectaculars i considerat la joia reial dels fiords noruecs. Veurem granges, moltes abandonades de fa temps, que segueixen enclavades a les altíssimes parets quasi verticals del Geirangerfjord, un indret declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, de 20 km de llarg i unes aigües de color verd maragda a on es precipiten belles cascades, com les de “Les Set Germanes” i “El Vel Nupcial. Arribada a Hellesylt on desembarquem i seguim camí en autocar fins a la zona de Forde.  Sopar i allotjament a l’hotel.

Forde, Sognefjord, Bergen /180 Km
Dissabte, 18 d’agost

Esmorzar i sortida cap a Kaupanger, on embarcarem per fer un  mini-creuer de dues hores i mitja pel fiord dels Somnis, el Sognefjord, el segon més llarg del món i a la vegada el més profund del país amb 1.308 m que dibuixa un solc pronunciat en el mapa de l’oest del país. En alguns indrets les parets quasi verticals s’eleven més de 1000 m sobre l’aigua i en altres on el litoral és menys inclinat, és font de vida per les granges, hortes i vil·les que conviuen harmoniosament amb la natura. La principal via fluvial és impressionant, però nosaltres travessarem una de les seves ramificacions més estretes, el preciós Naeroyfjord, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, per gaudir de idíl·liques vistes i abruptes penya-segats i cascades.

Arribada a Gudvangen i desembarcament. Després de dinar passarem a través del túnel Leardal, de nou un superlatiu, el més llarg del món, per arribar a l’estació de Flam. En arribar agafarem el famós tren panoràmic fins a Myrdal, per gaudir d’una de les travessies en tren més espectaculars del món. El recorregut és de només 20 km, salva un impressionant desnivell de 864 metres a través de 20 túnels. Aquesta línia fèrria es va inaugurar l’any 1942 i durant el seu recorregut de 50 minuts travessa la inhòspita serralada d’Hardangervidda, des d’on veurem passar poderoses cascades que ens deixaran completament al·lucinats!

 

Retorn a Flam amb tren i continuació en bus cap a Bergen passant pel canó de Stalheim i el poble de Voss. Sopar i allotjament a l’hotel de Bergen, on ens hi quedarem dues nits. Després de sopar començarem a explorar aquesta encisadora ciutat envoltada de set muntanyes impressionantment altes i set fiords. Bergen és una ciutat bella i captivadora, amb Bryggen, i el bulliciós Vagen com a peça central, Bergen amb una àmplia oferta cultural i un dinàmic estil de vida, cultiva les esplanades amb centenars de cases de fusta, mentre que els funiculars ofereixen imponents vistes.

Bergen
Diumenge, 19 d’agost

Esmorzar a l’hotel. Aquest matí, fem una completa visita de la ciutat de Bergen amb els seus pintorescs carrerons i monuments més importants, incloent-hi la península Nordnes, la sala de Håkon, un saló de cerimònies gòtic que va construir el rei Haakon Haakonsson per la coronació del seu fill l’any 1261, la torre de Rosenkrantz, que forma part de l’antiga fortificació de Bergenhus, i l’església de Maria, l’església més antiga de la ciutat que data del s. XI que destaca pel seu esplèndid púlpit barroc ricament ornamentat. Passejarem pels carrers del districte de Bryggen, on alguns dels seus edificis han estat declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, i on podrem admirar la combinació d’arquitectura antiga i moderna que proporciona un magnífic marc de carrers bulliciosos plens de vida. Finalment arribarem al port de Bergen i veurem la frenètica activitat de càrrega i descàrrega de mercaderies. Dinarem a base de peix en un restaurant local.

Tarda dedicada la visita de Troldhaugen, la casa de Nina i Edvard Grieg, pianista i compositor noruec, considerat un dels principals representants del romanticisme. La casa d’estil suís, va ser dissenyada per l’arquitecte Schack Bull situada en un entorn exuberant, es troba sobre un promontori que s’endinsa en el llac Nordaas amb una vista excepcional. A partir de 1885 fins a la seva mort en 1907, Edvard Grieg va viure i va treballar aquí, de gira per Europa amb la seva esposa Nina durant els mesos d’hivern. A través de la seva música, que encara té una gran audiència a tot el món, es va convertir en l’ambaixador de Noruega. Resta de la tarda lliure fins a l’hora del sopar. Allotjament a l’hotel.

Bergen, Hardangerfjord, Geilo /245 Km
Dilluns, 20 d’agost

Esmorzar a l’hotel. Aquest matí, pujarem amb funicular a un dels 7 pics de Bergen, el Floyen. Inaugurat l’any 1918, aquest ens permetrà ascendir fins a una altitud de 320 metres, des d’on podrem contemplar la fantàstica vista que ens ofereix del centre de la ciutat i el seu entorn.

Sortida i avui farem un dinar en ruta de cap a Geilo. Passarem pel nou pont sobre l’Hardangerfjord. El fiord és conegut per la floració dels seus arbres fruiters, per la glacera Folgefonna i la cascada Vøringsfossen. Però val la pena mencionar la importància del pont que creuarem, construït com un pont penjant de 2 carrils per cotxes, i dos més per a bicicletes i vianants. El pont té una obertura principal de 1.310 metres i una longitud total de 1.380 m. Les torres del pont s’eleven a 200 m sobre el nivell del mar. La vista del fiord és increïble i durant el trajecte es pot admirar el paisatge d’aquesta zona. Arribada a Geilo, un dels destins turístics més populars de Noruega i reconegut lloc de prestigi per la pràctica d’esports d’hivern. Sopar i allotjament a l’hotel.

Geilo - Oslo /230 Km
Dimarts, 21 d’agost

Esmorzar a l’hotel. Abans de seguir camí cap a Oslo organitzarem una passejada senzilla per la natura, una mica de senderisme per gaudir d’aquest paisatge. Després de dinar sortirem amb autocar direcció a Oslo.

Per la resta del món, Noruega és un lloc on només la naturalesa ha creat una de les millors obres d’art. Enfront aquest tan meravellós entorn natural, és fàcil oblidar que l’home també pot ser un artista, i quedarem gratament sorpresos en descobrir que Oslo compta amb excel·lents museus i galeries capaces de competir amb qualsevol panorama artístic europeu. Si a més afegim la florent cultura de cafès i bars, restaurants de primera categoria, propostes suggerents de vida nocturna que van des de l’òpera al rock, i una important i visible comunitat d’immigrants que afegeixen el seu propi toc colorista a la ciutat, el resultat que s’obté és el d’un indret totalment embriagador!

En arribar, ens traslladarem a l’hotel al centre de la ciutat. Sopar i allotjament. Després del sopar sortirem a passejar per la ciutat, segur que l’ambient de les nits d’estiu ens sorprendrà!

Visitem Oslo i tornem a Barcelona
Dimecres, 22 d’agost

Esmorzar a l’hotel.  Avui dedicarem a fer una completíssima visita de la capital noruega, situada a peu del seu fiord, abans de tornar a casa. Començarem amb una visita panoràmica per orientar-nos i farem una parada a la terrassa exterior de la Casa de l’Òpera. Amb l’esperança de transformar la ciutat en un centre cultural de referència mundial, les autoritats es van  embarcar en un faraònic projecte de reforma del front marítim, incloent-hi com a peça clau la construcció de l’Òpera, una creació destinada a convertir-se en un dels edificis moderns més emblemàtics d’Europa. Amb un cost de 500 milions d’euros, va ser dissenyada per semblar-se a una glacera flotant. Un edifici subtil, que d’entrada, no sembla gens especial però que acaba sent fascinant amb la seva meravellosa vista del fiord.

A continuació, farem un passeig pel parc Vigeland. El principal atractiu de Frognerparken és una extraordinària exposició a l’aire lliure de l’obra de Gustav Vigeland, l’escultor més estimat pels noruecs. El parc és escenari de 212 obres de granit i bronze, on podrem admirar la seva obra més famosa, el Sinataggen, que representa a un nen londinenc particularment malhumorat.

Abans de dinar a un restaurant local, encara tindrem temps de veure l’exterior del Palau  Reial, construït el s. XIV, i lloc de residència dels reis de Noruega.  Continuarem fins al carrer principal de Karl Johans, que forma un eix cerimonial des del mateix palau cap al centre de la ciutat.

A la tarda gaudirem estona lliure per les compres d’última hora. Trasllat a l’aeroport per agafar un vol fins a Barcelona on l’autobús del Club del viatger ens tornarà als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Vol a Alesund via una ciutat Europea, retorn des d’Oslo directe a Barcelona.
 • Taxes i impostos aeris
 • Facturació d’equipatge amb un màxim de 20 kg per persona
 • Autocar privat pel nostre grup durant tot el viatge
 • Guia locals castellanoparlants durant tot el recorregut
 • Les visites especificades en el programa amb les entrades incloses
 • 1 nit a l’Hotel Scandic Alesund o similar a Alesund
 • 1 nit a l’Hotel Zander K o similar a Forde
 • 2 nits a l’hotel Grand Terminus o similar a Bergen
 • 1 nit a l’hotel Ustedalen o similar a Geilo
 • 1 nit d’hotel Scandic St. Olavs Plass o similar a Oslo.
 • Esmorzar diari.
 • Pensió completa durant tot el viatge
 • Ferri de Linge-Eidsdal (15 min)
 • Mini-creuer de Geiranger a Hellesylt (55 min)
 • Mini-creuer de Kaupanger a Gudvangen (2h 30min)
 • Tren de Flam – Myrdal – Flam
 • Entrada a la casa museu Troldhauagen
 • Funicular de Bergen
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge de la companyia Winterthur.