La meravellosa Navarra i un tast del País Basc Francès (I)

 Ongi Etorri a Navarra! L’autèntica, paisatgística i gastronòmica Navarra ens obrirà les portes per descobrir-la en el seu moment de màxima esplendor!

Visitarem la Vall de Baztan, l’anomenada Suïssa navarresa, amb la seva rica història i identitat pròpia. Els amants de la fotografia gaudiran de paisatges espectaculars als boscos mil·lenaris de Señorío de Bertiz i s’impressionaran a les gorges d’Arbayún. Ens aproparem al tradicional i mariner País Basc francès, visitarem la pintoresca San Juan de Luz i la acollidora Ainhoa, amb les seves construccions tradicionals i  coneixerem el seu ric patrimoni històric i cultural. Visitarem Pamplona, i pararem a les poblacions de Saint Jean Pied de Port i Roncevalles, fortament vinculades amb el Camí de Santiago.

 

Itinerari

De camí a Pamplona
Diumenge, 06 d'octubre

Sortida en autocar des dels diferents punts de recollida direcció cap a Navarra. El viatge en autocar ens permetrà fer un trajecte de la forma més confortable. Esmorzarem a bord i per fer el viatge més curt, tindrem l’autocar ben equipat. Dinarem en un restaurant en ruta. Arribada a Pamplona, on ens allotjarem les cinc nits del nostre viatge. Una passeig per Pamplona ens ajudarà a estirar les cames i gaudir de l’ambient de la ciutat.

Sopar i allotjament.

Amaiur - Elizondo - Señorío de Bertiz
Dilluns, 07 d'octubre

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a la Vall de Baztan, la coneguda Suïssa navarresa, un territori esquitxat per municipis plens d’encant amb els seus “caseríos” que conserven una forta identitat immersos en aquest tresor naturals que custodia i conformen un paisatge únic. Pararem a Amaiur, per conèixer la història de les restes del seu antic castell, ens aproparem fins a l’antic molí per conèixer el seu funcionament i degustarem els exquisits talos, un dels productes gastronòmics més típics de la vall.

Arribarem fins a l’animada i bulliciosa Elizondo, capital de la vall, on farem un agradable passeig tot descobrint els seus palauets d’arquitectura tradicional, que donen a la vila un encant especial. Després de dinar en un restaurant local, ens traslladarem fins a l’encantador, centenari i màgic jardí de Señorío de Bertiz, per gaudir d’un plaent recorregut entre més de 120 espècies arbòries diferents d’origen autòcton i foraster.

Tornada a Pamplona, sopar i allotjament

Foz d'Arbayún - Selva d'Irati - Ochagaví - Roncal
Dimarts, 08 d'octubre

Esmorzar a l’hotel. Avui us proposem un itinerari per explorar les seductores i espectaculars valls pirenaiques. Pararem al mirador d’Iso amb la seva fantàstica panoràmica de Foz d’Arbayún, la gorja més gran, bonica i espectacular, amb parets verticals de quasi 400 metres de profunditat excavades al llarg de milers d’anys pel riu Salazar.  A continuació us animem a gaudir dels colors de la tardor a la Selva d’Irati, a través d’un meravellós passeig de poca dificultat tot resseguint el riu Urbeltza, fins a arribar la cascada del Cubo. Després de dinar a un restaurant local, visitarem Ochagavía, un poble de postal envoltat d’alts cims i extenses fagedes, conegut per ser un dels més pintorescs del Pirineu amb el seu pont medieval, els carrerons empedrats i els cuidats “caseríos”. Seguim fins a Roncal, vila coneguda principalment pels seus formatges i ciutat natal del tenor Julián Gayarre, on tindrem l’oportunitat de visitar el seu mausoleu, obra del prestigiós artista valencià Mariano Benlliure. També visitarem una formatgeria. Després d’un dia ple d’experiències, tornarem cap a Pamplona. Sopar i allotjament.

San Juan de la luz - Ainhoa - Zugarramurdi
Dimecres, 09 d'octubre

Esmorzar a l’hotel. Avui aprofitarem la nostra estada en terres navarreses per anar més enllà dels Pirineus i conèixer el País Basc francès, preuada destinació d’estiueig que acull nombrosos poblets encantadors. Arribada a San Juan de Luz, fou originàriament una antiga base dels corsaris bascs, embellida posteriorment per la burgesia i actualment és un dels enclavaments més atractius de la costa basca francesa, amb el seu centre històric ple d’acolorides cases tradicionals basques amb entramats de fusta.

Continuem fins a Ainhoa, un dels poblets més representatius, pintoresc i bells de la regió. Que ens sorprendrà amb les seves construccions de pedra amb contrafinestres de vius colors. Després de dinar en ruta i ja de camí cap a Pamplona, farem una parada a Zugarramurdi per visitar les seves coves. Aquestes no contenen ni estalactites, ni estalagmites, però conserven una atmosfera màgica, escenari d’antics aquelarres i rituals de bruixeria sota la llum de la lluna. En acabar, tornarem a Pamplona, sopar i allotjament.

Saint Jean Pied de port - Ibañeta - Roncesvalles
Dijous, 10 d'octubre

Esmorzar a l’hotel. Avui ens centrarem a conèixer un mica més els centres de pelegrinatge més rellevants del conegut Camí Francès, que el rei navarrès Sancho III el Major va promoure al segle XI com la ruta oficial. Sortirem de nou cap al sud de França fins a arribar a Saint Jean Pied de Port, un dels principals centres jacobeus des de l’antiguitat, i punt de partida de molts peregrins. Farem un passeig a peu per l’encantador centre històric, ple de botiguetes d’artesania i veurem l’església, la torre del rellotge i les restes de l’antiga muralla.

Dinarem en un restaurant local. La següent parada la farem al port de muntanya d’Ibañeta, apreciada ja pels antics romans que s’ha convertit en el pas mític on els peregrins vencen els temibles Pirineus abans de continuar amb l’últim tram de la via jacobea.  Abans de tornar a Pamplona, visitarem Roncesvalles, punt de pas obligat per als peregrins que concentra una llarga història, i on se situa el captivador conjunt monumental de la Col·legiata de Santa Maria, considerada una de les millors construccions d’art gòtic francès de la península.

En acabar, trasllat a Pamplona, sopar i allotjament.

Visitem Pamplona i tornada cap a casa
Divendres, 11 d'octubre

Esmorzar a l’hotel i avui dedicarem les últimes hores a conèixer la capital, Pamplona. Gaudirem d’un recorregut a peu pel centre històric tot visitant la Plaça del Castillo, centre neuràlgic de la població. Pujarem el carrer Estafeta fins a arribar a la part alta de la ciutat, on s’alça l’espectacular catedral, que ens cridarà l’atenció per la seva façana neoclàssica. Visitarem l’interior, que custodia el sepulcre del rei Carles III de Navarra i el claustre de la catedral, la verdadera joia del temple. També veurem les antigues muralles de la ciutat i ens aproparem fins a l’ajuntament, amb la seva impactant façana barroca.

Acabada la visita, iniciarem el camí de retorn i dinarem a un restaurant de camí. A l’arribada l’autocar del Club del Viatger ens portarà als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Trobada prèvia al viatge per conèixer els companys i rebre l’itinerari definitiu
 • Confortable autocar del Club del Viatger.
 • El nostre autocar tindrà moltes places lliures per la nostra màxima comoditat.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger
 • Guia local castellanoparlant durant tot el recorregut
 • 5 nit d’allotjament a l’hotel Tres Reyes de 4* o similar
 • Les visites especificades en el programa amb les entrades incloses
 • Pensió completa des del dinar del primer dia fins al dinar del darrer
 • Begudes incloses
 • Petit obsequi del Club del Viatger per habitació
 • Assegurança bàsica d’assistència durant el viatge
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les despeses de caire personal
 • Les propines
 • Assegurança de cancel·lació

Documents de la pòlissa