L’encant salvatge de Namíbia

Namíbia és un país divers, de caçadors nòmades, pastors tradicionals, pagesos, comerciants, miners i pescadors pertanyents a diferents grups culturals i lingüístics. És coneguda pels seus paisatges sense població, horitzons sense límits i parcs meravellosos per fer safaris on gaudir de la fauna i flora en el seu estat més natural i salvatge, amb un clima assolellat i nits tranquil·les, amb un cel estrellat difícil de trobar en altres llocs.

El Club del Viatger us proposa un viatge per Namíbia, un país apassionant, on s’emplaça el desert més antic de la Terra, el Namib. Una de les dunes més grans del món que arriba ben bé fins a la vora del mar, i reuneix en un mateix espai, elefants, guepards i lleons marins. Gaudirem del paisatge oníric de les dunes vermelles de Sossusvlei i els colors canviants del Parc Nacional de Naukluft. Veurem la fauna marina de Walvis Bay i Cape Cross. Els mil·lenaris petroglifs, empremta de la presència de boiximans, a Twyfelfontein. Les tribus himbes i els elefants del desert a la llera del riu Hoanib i la concentració d’espècies salvatges de tota mena als estanys del Parc Nacional d’Etosha. Amb aquest viatge, tindrem la sensació de submergir-nos cada dia en terres verges a causa de la combinació de desert, mar, sabana i una diversitat de fauna i flora que no es troba a cap altre país de l’Àfrica.

Visitarem El Desert de Kalahari, Sossusvlei, Sesriem, la ciutat costanera de Swakopmund, Twyfelfontein, Cape Cross, el desert de Namib, Khowarib, el Riu Hoanib, la comunitat Himba, la Reserva d’Onguma, el Parc Nacional d’Etosha i la Reserva d’Erindi, entre molts altres apassionants llocs.

Places limitades: màxim 18 participants

Itinerari

Volem a Namíbia
Dilluns, 26 de juny

Sortida en autocar des dels punts de recollida habituals del Club del Viatger cap a l’aeroport de Barcelona per volar cap a Namíbia via una ciutat europea.

Àpats i nit a bord.

Windhoek - Reserva d'Erindi
Dimarts, 27 de juny

Arribada a l’aeroport de Windhoek, on recollirem els equipatges i ens trobarem amb el nostre guia de parla espanyola que ens acompanyarà els pròxims dies. Agafarem el que serà el nostre transport durant tot el viatge, un autobús 4×4 i ens dirigirem cap a l’est en direcció a la reserva privada d’Erindi, un trajecte que ens portarà unes dues hores llargues i que finalitzarà al Lodge on ens allotjarem aquest vespre.

Erindi, amb una extensió de més de 79.000 hectàrees de paratges naturals, ofereix paisatges magnífics que inclouen prats, sabanes i muntanyes escarpades habitades per una gran quantitat de vida salvatge i diversa tals com la girafa, la zebra, el nyu o els antílops.

Després de dinar, realitzarem un safari amb vehicles 4×4 oberts per la part superior mentre veiem la posta de sol a la sabana.

Sopar i allotjament al Lodge.

Reserva privada d’Erindi - Reserva d’Onguma
Dimecres, 28 de juny

Després d’esmorzar, sortida amb maletes en direcció al Parc Nacional d’Etosha, un trajecte d’unes 5 hores aproximadament. De camí, farem una parada a un restaurant local d’Otjiwarongo per dinar abans de continuar la ruta fins el que serà el nostre Lodge aquesta nit, situat a la Reserva d’Onguma.

La Reserva d’Onguma està situada a l’est del Parc Nacional d’Etosha i és un dels secrets més ben guardats de Namíbia. Aquesta reserva de caça té més de 34.000 hectàrees de terra i vida salvatge protegides. Aquí tindrem l’oportunitat d’experimentar l’Àfrica en tota la seva bellesa i diversitat. Més de 30 espècies d’animals diferents incloent girafes, òrix, zebres, impales, búbals, cudús o antílops del sud (el més gros dels antílops), i depredadors com lleons, lleopards i guepards entre d’altres que deambulen lliurement. L’última incorporació a la reserva ha estat una família de rinoceronts negres que possiblement tindrem l’oportunitat de veure.

Un cop arribem, realitzarem amb el nostre guia un safari dins el Parc Nacional a la recerca de vida salvatge. Quan es faci fosc tornarem al Lodge, que està situat al bell mig de la reserva de caça, i té un llac d’aigua just davant, el qual atrau els animals a hidratar-se.

Soparem al nostre Lodge i tindrem temps per descansar pel pròxim dia.

Reserva d’Onguma - Parc Nacional d’Etosha Sud
Dijous, 29 de juny

Esmorzar al Lodge. Ben aviat al matí amb la sortida del sol, tornarem de nou al parc per fer un altre safari. Aquest és el moment més fresc del dia i és justament quan els animals estan més actius. Tot i el gran nombre d’aus que podrem trobar, l’atractiu principal del parc nacional són els grans mamífers, relativament fàcils d’observar. Els elefants es desplacen en manades de 20 a 50 exemplars o en grups d’un a vuit mascles. Són extremadament dependents de l’aigua i els seus desplaçaments depenen molt de les necessitats en aquest sentit; també són els primers a marxar quan comencen les pluges. Podrem admirar, si la sort ens acompanya, girafes, lleons, rinoceronts blancs, rinoceronts negres i molts altres.

Retorn a l’hotel per recollir les maletes, i seguir el nostre camí cap a Halali, on pararem per dinar i descansar una estona abans de continuar cap al Parc Nacional d’Etosha Sud, regió situada al nord del país on ens allotjarem aquest vespre.

Sopar i allotjament en el nostre Lodge.

Parc Nacional d’Etosha Sud - Khowarib
Divendres, 30 de juny

Després d’esmorzar, sortida amb maletes per seguir cap al nord-oest de Namíbia, un trajecte d’unes 5 hores aproximadament. L’última parada d’avui serà a Khowarib, un poble petit ubicat entre Kaokoland i Damaraland, on dormirem les pròximes dues nits.

Khowarib és un indret magnífic situat a pocs minuts del riu Hoanib, un dels pocs rius que flueixen lliurement en aquesta part del món, conegut també per l’espectacular paisatge que ens ofereix el congost del mateix nom. Malgrat que el clima és dur, la vida silvestre és sorprenentment rica i inclou xacals, genetes, i fins i tot podrem tenir la sort de trobar-nos amb algun rinoceront o elefant singular que visqui a prop del desert.

Un cop arribem, ens instal·larem i dinarem al Lodge que es troba a la vora del riu. A la tarda, visitarem la comunitat Himba, una de les tribus més conegudes i fotografiades de l’Àfrica per la seva bellesa i els seus pentinats espectaculars. Els himba encara viuen molt com ho feien els seus avantpassats. Són pastors nòmades, el mitjà de subsistència dels quals es basa en la ramaderia, la caça i la recol·lecció de bestiar, i que necessiten moure’s estacionalment per trobar terres de pastura. Els seus pobles estan formats per simples barraques formades per branques, fang i fems de vaca amb sostres de palla. Els himba no porten roba, però porten una gran quantitat d’ornaments a l’estil de tapabruts, collarets i braçalets. És una forma de vida tan allunyada de la nostra que ens impactarà en veure-ho.

Tornarem al Lodge per sopar i allotjament.

Khowarib
Dissabte, 1 de juliol

Aquest matí esmorzarem ben d’hora i sortirem a la recerca dels elefants adaptats al desert, els quals viuen fins a quatre dies sense aigua. És una activitat de dia sencer en la qual anirem per la llera del riu Hoanib amb els ulls ben oberts per veure aquests magnífics mamífers. També tindrem la possibilitat de veure zebres, gaseles, òrixs, estruços, girafes, babuïns i una gran quantitat d’aus. Podrem fer tota mena de preguntes al nostre guia per tal de saber totes les curiositats d’aquests animals que ens anirem trobant. Pararem a diferents punts per estirar les cames. Dinar en ruta.

Tornarem al Lodge a la tarda, on podrem gaudir de temps lliure abans de sopar i descansar.

Khowarib - Twyfelfontein
Diumenge, 2 de juliol

Esmorzar i sortida amb maletes en direcció a Twyfelfontein, un recorregut d’unes 3 hores de durada fins al jaciment arqueològic declarat Patrimoni de la Humanitat, el qual conté antics gravats rupestres de la regió de Kunene. L’àrea acull 17 jaciments d’art rupestre, que en conjunt inclouen 212 lloses de pedra gravades que representen rinoceronts, elefants, estruços i girafes, entre altres.

Dinarem al Lodge on ens allotjarem avui. Seguirem visitant “Burnt Mountain” o la muntanya cremada, que és un turó amb una colada de lava solidificada al peu d’una serralada volcànica de 12 km de llarg. I també veurem “Organ Pipes”, els anomenats tubs d’orgue que es troben a prop de Burnt Mountain, a l’oest de la ciutat de Khorixas. Són una formació rocosa que comprèn un grup de basalts columnars que s’assemblen a tubs d’orgue.

Cap al tard tornarem al Lodge el qual va ser construït tenint molta cura per reduir l’impacte visual del medi ambient i barrejar-se amb la vessant de la muntanya amb l’ús de sostres de palla, pedra natural i colors de pintura que estan en sintonia amb les formacions rocoses.

Soparem i podrem descansar d’aquest intens dia al nostre Lodge.

Twyfelfontein - Swakopmund i Cape Cross
Dilluns, 3 de juliol

Esmorzarem al Lodge i sortirem amb les maletes cap a la ciutat costanera de Swakopmund que està a una distància d’unes 5 hores aproximadament. Va ser un poble pesquer i de comerç important que amb la Primera Guerra Mundial va perdre tota la seva activitat, i amb el temps s’ha anat convertint en un destí vacacional luxós per alguns alemanys.

De camí ens aturarem a Cape Cross per dinar. Aquí veurem una de les majors colònies de llops marins del món, on hi habiten entre 80 i 100.000 exemplars. Els lleons marins es poden veure tot caminant per les passarel·les des de tan sols 100 metres de distància. Està classificat com a reserva natural des de 1968 i és una àrea protegida propietat del govern de Namíbia.

Seguirem la ruta fins arribar a Swakopmund, on tindrem temps per fer una visita guiada per la ciutat. Mentre es pon el sol, gaudirem d’un sopar a un dels restaurants més populars de la zona.

Allotjament les pròximes dues nits al Lodge de Swakopmund, un lloc privilegiat amb unes vistes espectaculars.

Swakopmund i Walvis Bay
Dimarts, 4 de juliol

Després d’esmorzar al Lodge, sortirem per fer una excursió de contrastos. Una excursió que combina mar i desert. Començarem amb un tour a bord d’un catamarà des del qual podrem veure tots els llocs interessants del port i la llacuna de Walvis Bay, on gaudirem de la travessia dels dofins i les foques amunt i avall mentre competeixen per aconseguir alguna cosa de menjar i gaudirem del paisatge mentre passem per una granja d’ostres i una illa plena d’ocells.

Havent dinat, anirem a Sandwich Harbour on descobrirem un paisatge únic de gegantines dunes de sorra que desemboquen directament a l’oceà Atlàntic. Un lloc on l’aigua i l’aridesa del desert comparteixen espai oferint-nos un espectacle insòlit que només existeix a Namíbia. Farem un recorregut amb els vehicles 4×4 en mig de les dunes fins a arribar al port des d’on podrem gaudir d’unes vistes magnífiques del desert.

Tornarem al Lodge per descansar i arreglar-nos abans de sortir a sopar.

Gaudirem d’un sopar amb vistes a l’oceà i retornarem a Swakopmund per allotjar-nos al Lodge.

Swakopmund - Parc Nacional de Namib- Sesriem
Dimecres, 5 de juliol

Esmorzar i sortida amb maletes.  El trajecte d’avui, d’aproximadament 4 hores, ens portarà fina a Solitaire, indret que durant molts anys va ser l’única gasolinera que hi havia entre les dunes de Sossusvlei i la carretera de Windhoek.

Actualment, Solitaire és l’única estació de servei entre Sossusvlei i la costa de Walvis Bay, que s’ha convertit en un reclam turístic per la col·lecció de cotxes antics i deteriorats que hi ha al seu voltant i sobretot, per tenir la que diuen que és, la millor pastisseria d’Àfrica on podrem tastar els seus famosos pastissos.

Ens aturarem per dinar a un dels lodges que hi ha en camí. A la tarda seguirem en ruta passant per Welwitschia, on veurem la Welwitschia mirabilis, una planta autòctona que pot viure milers d’anys, i seguidament arribarem a “La vall de la Lluna”. Aquest paisatge sorprenent va ser tallat pel riu Swakop al llarg del temps i ofereix paisatges amplis en constant canvi. A causa del seu aspecte singular, tindrem la sensació d’estar en un altre planeta. Durant el recorregut també podrem trobar mamífers com l’òrix del cap, antílops, babuïns, xacals i estruços, però els albiraments en aquest indret depenen de la disponibilitat d’aliment, que al seu torn depèn de la quantitat de pluja. “La vall de la lluna” serà l’escenari perfecte per fer un petit aperitiu i prendre un còctel mentre admirem la posta de sol africana en aquest espai tan increïble.

Acabades totes les activitats, arribarem al nostre Lodge a Sesriem on ens allotjarem les dues pròximes nits.

Sopar al Lodge i allotjament.

Sesriem – Dead Valley - Sesriem
Dijous, 6 de juliol

Esmorzarem al Lodge i sortirem per visitar la regió de Dead Valley, inclosa a dins del Parc Nacional de Namib-Naukluft. La primera parada d’avui serà a Sossusvlei, l’atracció més espectacular i coneguda de Namíbia, que es situa a l’àrea de conservació més gran d’Àfrica. Sossusvlei és com una cassola blanca, de sal i argila, envoltat de grans i espectaculars dunes vermelles. Les dunes d’aquesta zona són algunes de les més altes del món, aconseguint gairebé els 400 metres d’altura. Sossusvlei es tradueix literalment com “pantà sense sortida”, ja que és el lloc on les dunes s’uneixen i impedeixen que el riu Tsauchab flueixi més enllà. No obstant això, a causa de les condicions seques del desert de Namib, el riu rarament flueix fins tan lluny i la cassola roman seca la majoria dels anys. Malgrat les dures condicions del desert a la zona, es pot trobar una gran varietat de plantes i animals que s’hi han adaptat per sobreviure.

Al llarg del dia visitarem la Duna 45, la més alta de les accessibles, amb una altura de 180 metres, formada per sorra provinent del desert de Kalahari i del Namib de fa més de 65 milions d’anys. Seguirem amb el Deadvlei, o millor dit “la Vall de la mort” que és una enorme salina que fa més de cent anys ocupava un llac i que ara únicament l’habiten els esquelets dels arbres que es van assecar fa més de 900 anys.

Tornarem al Lodge per dinar. A la tarda, visitarem la gorja de Sesriem, un congost natural tallat fa milions d’anys pel riu Tsauchab. Ens endinsarem al cor d’aquesta formació natural, escarpada per ambdues parts, mentre observem com els ocells reposen en els petits penya-segats i les sargantanes s’enfilen per les roques.

A més a més, tindrem l’oportunitat de fer un sobrevol de 30 minuts per veure des de l’aire la gorja i les dunes d’Elim.

Retornarem al Lodge de Sesriem per sopar i passar la nit.

Sesriem - Desert de Kalahari
Divendres, 7 de juliol

Esmorzarem i sortirem amb les maletes en direcció el desert de Kalahari. Arribarem al Lodge per dinar després de 4 hores de trajecte aproximades, i a la tarda hi haurà la possibilitat de fer un safari mentre es pon el sol a la sabana entre les infinites dunes vermelles, que van canviant de color a mida que va canviant la llum del dia.

Tornarem al nostre Lodge, situat al bell mig de la sabana, des del qual podrem observar una petita part de la immensitat del desert de Kalahari.

Farem l’últim sopar per acomiadar-nos de Namíbia al Lodge i anirem a descansar per preparar-nos per la tornada a casa.

Tornada a Barcelona
Dissabte, 8 de juliol

Després d’esmorzar a l’hotel agafarem les maletes per anar cap a la capital, el trajecte ens portarà unes 3 hores aproximadament. Arribarem a Windhoek per dinar i seguidament farem una visita guiada per la ciutat abans d’anar cap a l’aeroport per agafar el vol fins a Barcelona via una ciutat europea.

Àpats i nit a bord.

En aterrar, l’autocar del Club del Viatger ens deixarà als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Trobada prèvia al viatge per conèixer els companys de viatge i rebre l’itinerari definitiu.
 • Vols Barcelona – Windhoek – Barcelona, en classe turista, via una ciutat d’enllaç.
 • Facturació d’equipatge amb un màxim de 20 Kg per persona.
 • Autocar privat pel nostre grup durant tot el viatge.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge.
 • Guia local castellanoparlant durant tota l’estada.
 • Trasllat a/des de l’aeroport de Barcelona des dels diversos punts de recollida acordats.
 • 1 nit d’allotjament al Lodge Erindi Old Traders o similar a la Reserva Erindi Game.
 • 1 nit d’allotjament al Lodge Onguma Bush Camp o similar a la Reserva Onguma Game.
 • 1 nit d’allotjament al Lodge Etosha Safari o similar al Parc Nacional Etosha Sud.
 • 2 nits d’allotjament al Lodge Khowarib and Safaris o similar a Khowarib.
 • 1 nit d’allotjament al Lodge Twyfelfontein Country o similar a Twyfelfontein.
 • 2 nits d’allotjament al Lodge Beach Swakopmund o similar a Swakopmund.
 • 2 nits d’allotjament al Lodge Dead Valley o similar a Sesriem.
 • 1 nit d’allotjament al Lodge Kalahari Anib o similar al Kalahari.
 • Esmorzar bufet diari.
 • Pensió completa durant tot el viatge, des del dinar del segon dia fins al dinar del darrer dia.
 • Begudes incloses als àpats (aigua i refresc).
 • Totes les visites especificades en el programa.
 • Vol de 30 minuts amb helicòpter a la zona de Sossusvlei.
 • Assegurança d’assistència bàsica.
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari.
 • Les despeses de caire personal.
 • Les propines.
 • Assegurança opcional d’anul·lació. Preu: 230€.

El que els oferim com a assegurança per a aquest viatge, és una assegurança bàsica i de cancel·lació conjunta.

Es tracta d’una assegurança que cobreix assistència medica i anul·lació per un import màxim de 5.000 €, que és ampliable fins a 11.000 €. El Club del Viatger us farà l’assegurança d’aquest import màxim per cobrir el cost del viatge.

Documents de la pòlissa

Més detalls del viatge

Vacunes obligatòries: des del 15 de juliol del 2016 és obligatori presentar el certificat de vacunació contra la febre groga, només en el cas de viatgers procedents de països amb risc de transmissió d’aquesta malaltia.