Romania, Moldàvia i Transnístria

Romania és una terra sorprenentment bella i hipnòtica. D’un verd profund i coberta per densos boscos i fèrtils planes delimitades pels cims dels Carpats, una terra carregada d’història, art i cultura. Al seu costat, Moldàvia ens sorprendrà per les seves valls i planes fèrtils, on la vinya s’hi ha fet mestra i senyora i ha obsequiat als europeus d’alguns dels vins més apreciats del continent.
Acompanyeu-nos en aquest viatge a Romania i Moldàvia a través de les seves regions històriques de Transilvània, Valàquia i Bucovina a més de les dues capitals, Bucarest i Chisinau. I per primer cop, visitarem un misteriós país als llimbs: Transnístria, el país que no existeix. Deixeu-vos encisar per les acolorides ciutats medievals i barroques, pels inèdits monestirs pintats i pels palaus, castells i fortaleses que treuen el cap enmig d’una terra de llegenda!

Itinerari

Barcelona - Chisinau
Dimecres, 5 d'agost

Sortida amb l’autocar del Club del Viatger des dels diversos punts de recollida en direcció a l’Aeroport de Barcelona per volar fins a la ciutat de Chisinau, capital de Moldàvia, via Bucarest. Ens trobarem amb el nostre guia que ens acompanyarà els següents tres dies. Sopar de benvinguda a l’hotel i allotjament.

Chisinau - Cricova
Dijous, 6 d'agost

Esmorzar a l’hotel i visita guiada de la ciutat de Chisinau, considerada com una de les més verdes d’Europa, gràcies a la seva gran quantitat de parcs i de bulevards arbrats. La visita panoràmica de la ciutat ens permetrà conèixer l’Arc de Triomf, conegut també com la “Porta Santa”, el Palau Nacional i el Palau del Parlament. Dinarem a un restaurant local.

A la tarda sortirem de Chisinau per endinsar-nos a la regió de Cricova, reconeguda pels seus importants vins que han estat escollits com a preferits per la Casa Reial Britànica. Visitarem la bodega Cricova, considerada la més gran del món i durem a terme una degustació de quatre tipus de vins diferents. Realitzarem el sopar a Cricova i ens allotjarem, de nou, a l’hotel de Chisinau.

Chisnau - Transnístria "el país que no existeix"
Divendres, 7 d'agost

Després d’un bon esmorzar a l’hotel, farem una visita molt especial. Descobrirem un país que no existeix, un país que està als llimbs: Transnístria, un petit tros de terra. Transnístria pertanyia a la República Socialista Soviètica de Moldàvia. El 1990, quan la Unió Soviètica es va separar, Moldàvia es va independitzar i va planificar la seva unió amb Romania. Això va fer que Transnístria, amb una majoria de parla russa, declari la seva pròpia independència per partir de Moldàvia. Va seguir una guerra de quatre mesos, amb unes 1.500 víctimes, que va acabar amb un alto el foc encara avui en dia. Des d’aleshores, Moldàvia no té control sobre les autoritats transnistrianes i, a més, Transnístria actua com a país independent tot i que cap altra nació del món ho reconeix. Visitarem la fortalesa de Bender, també coneguda com a Tighina, el qual va ser en el seu origen una petita fortalesa de fusta, construïda per Esteve el Gran. En el s. XVI, durant l’ocupació otomana, les parets inicials de defensa van ser transformats en una veritable fortalesa sota la dominació de Suleimán el Magnífic.
Continuem cap a la ciutat Tiraspol, situat en la rodalia, on gaudirem d’un tast de conyac en la factoria de conyac Kvint, fundada en 1897 i considerada pels locals com a símbol nacional. Esmorzarem en un restaurant local de Tiraspol.
Al final de la tarda, tornem a Chisinau. Sopar i allotjament.

Chisnau - Iasi Monestir de Neamt - Gura Humorului
Dissabte, 8 d'agost

Esmorzar a l’hotel i sortida posteriorment rumb a Iasi. Aquí ens trobarem amb el nostre guia de Romania, que ens acompanyarà fins al final del viatge. Realitzarem una parada i visita a una de les ciutats més grans de Romania, la ciutat de Iasi, que ha estat sempre un dels principals centres de la vida social, cultural, acadèmica i artística de Romania. Realitzarem una visita panoràmica i a peu de la ciutat on podrem admirar la plaça de la Unió, el Palau de la Cultura, l’església dels Tres Sants Jerarques i la Catedral Metropolitana de Santa Parascheva, l’església Ortodoxa més gran de Romania. Dinarem a un restaurant local de la ciutat.
Seguim la nostra visita fins al Monestir de Neamt, el més gran fundat per Esteve el Gran, amb una decoració especial de les fatxades en què destaquen discos de ceràmica dispostos en vertical i horitzontal.
Posteriorment continuarem la nostra ruta cap a Gura Humolrului on arribarem a mitja tarda. Sopar i allotjament a l’hotel.

Gura Humorului - Monestirs Sucevita - Modovita
Diumenge, 9 d'agost

Esmorzar a l’hotel. Instal•lats ja a la regió de Bucovina, aquest racó d’Europa ha patit nombroses vicissituds. Una terra fèrtil per la qual hi han creuat al llarg de la història els dacis, els romans, els moldaus, els turcs otomans, els russos, els alemanys, els hongaresos i, és clar, els romanesos. Un mosaic cultural esquitxat d’ètnies que alçà magnífics monestirs durant els segles XV i XVI potenciats pels prínceps romanesos i moldaus com a barrera religiosa que els separava dels pobles otomans de l’est.
Amb el nostre autocar anirem primerament al monestir de Sucevita, del segle XVI i emmurallat. Visitarem a continuació el monestir de Moldovita, del segle XVI, i considerat, juntament amb la resta de monestirs moldaus, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Els seus frescs imponents i acolorits de l’exterior ens despertaran, de ben segur, la curiositat per aquesta tècnica i la història d’aquestes arquitectures.
Havent dinat visitarem el monestir de Voronet, un dels més famosos de Bucovina i alçat per Esteve el Gran. Construït a finals del s. XV, és conegut arreu del món com la Capella Sixtina de l’Est a causa de les seves extraordinàries pintures interiors i exteriors que presenten en color blau intens – el Blau de Voronet.
Al vespre tornarem cap al nostre hotel a Gura Humorului on soparem i ens hi allotjarem

Grua Humorului - Bistrita - Targu Mures - Sighisoa
Dilluns, 10 d'agost

Esmorzar a l’hotel i sortida en direcció a Bistrita, lloc on Jonathan Hasper, l’heroi de Bram Stoker, va passar la nit abans d’arribar al Castell de Dràcula. Visitarem aquesta agradable i pacífica ciutat i dinarem a un restaurant local.
Havent dinat continuarem a través de la carretera cap a Targu Mures. Un cop arribem a Targu Mures realitzarem una visita panoràmica i a peu d’aquesta ciutat, on podrem admirar monuments històrics com el Palau de la Cultura, i la coneguda catedral Ortodoxa, que alberga l’àrea pintada més gran en una Església ortodoxa a Romania.
A la tarda ens traslladarem a Sighisoara ciutat amb un centre històric que ha preservat al llarg dels temps les seves estructures característiques d’una ciutat medieval fortificada. És considerada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Soparem i ens hi allotjarem a l’hotel.

Sighisoara - Biertan - Sibiu
Dimarts, 11 d'agost

Esmorzar a l’hotel. Visita de la ciutat i església fortificada de Biertan, considerat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, un paratge de llegenda i un dels bastions més grans i importants de Transsilvània.
Sortida cap a Sibiu, ciutat que conserva un meravellós centre medieval amb centenars de monuments històrics. Passejarem entre les seves belles places: la plaça Major, la plaça Petita i la plaça Huet. Visitarem també l’església Luterana, símbol de la ciutat.
Dinarem a un restaurant local. A la tarda podrem seguir explorant aquesta ciutat tan bonica.
Tornem a Sighisoara per sopar i allotjament a l’hotel.

Sighisoara - Viscri - Brasov
Dimecres, 12 d'agost

Després d’un bon esmorzar, gaudirem d’un recorregut a peu per Sighisoara, el barri antic empedrat que sembla tret d’un conte, nou torres, bastions d’artilleria i cases boniques. Passarem per sota de la Torre del Rellotge del s. XIII, i visitarem la Casa del comte Dràcula, finalitzant la visita a l’Església Luterana del Turó.
Seguim viatge per visitar Viscri, un petit poble de Transsilvània, on el temps sembla haver-se aturat. Dinarem un menú tradicional camperol. Ben dinat, seguim visitant l’Església Fortificada del s. XIII, construïda sobre les bases d’una basílica romana.
Trasllat a Brasov, una ciutat molt bella, d’orígens medievals i amb un atractiu important en la seva arquitectura històrica i acolorida. Sopar i allotjament a l’hotel.

Brasov - Castell de Bran
Dijous, 13 d'agost

Després de l’esmorzar, farem un recorregut per Brasov. La història de la Ciutat comença al s. XIII, quan els Cavallers Teutònics i els saxons van construir una de les ciutats més grans de Transsilvània. Veurem la plaça del Consell amb l’antic Ajuntament del s. XV, l’Església Ortodoxa de l’Assumpció i la gran Església gòtica Negra.
Dinarem a Brasov, per més tard seguir la nostra excursió fins Bran on visitarem el Castell de Bran, més conegut com el Castell de Dràcula. El castell fou construït pels saxons d’Alemanya al segle XIV i fou utilitzat posteriorment com a residència reial. Després d’escoltar les històries darrere de la llegenda de Dràcula, soparem sota la llum de la lluna, al pati del Castell de Dràcula.
Allotjament a l’hotel de Brasov.

Brasov - Castell de Peles - Bucarest
Divendres, 14 d'agost

Esmorzar a l’hotel. Visita d’un dels castells més bonics del món, el Castell de Peles del s. XIX, d’estil romàntic i darrere residència dels Reis de Romania. Els interiors són espectaculars, presentant els més fins exemples d’art europeu amb, aranyes de cristall de Murano, pintures i mobles valuosos. Dinar a Sinaia.
Després de dinar ens dirigirem cap a Bucarest, on, després d’haver-nos registrat a l’Hotel, farem una visita a peu del nucli antic d’aquesta elegant ciutat, també coneguda com “La petita Paris”. Soparem a un restaurant local i allotjament a l’hotel.

Bucarest - Barcelona
Dissabte, 15 d'agost

Esmorzar a l’hotel. Realitzarem una panoràmica de Bucarest, capital de la Valàquia i Romania. Aquesta visita ens permetrà descobrir els seus principals monuments, com l’Avinguda i la plaça de la Victòria, la plaça de la Revolució, la plaça Romanesa, la Casa de la Premsa Lliure, l’Arc del Triomf, la plaça de la Unitat i el Palau del Parlament, el segon edifici administratiu més gran del món, després del Pentàgon.
Dinarem al centre de la ciutat i finalitzem la visita amb els imponents exteriors del Palau de Chauchescu. Posteriorment, ens traslladarem en autocar a l’aeroport de Bucarest, per tornar en vol directe a Barcelona. Un cop arribem a Barcelona, l’autocar del Club del Viatger ens portarà als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Trobada previ al viatge per conèixer els companys i rebre l’itinerari definitiu
 • Guia acompanyant del Club del Viatger
 • Guies locals acompanyant el grup a Moldavia/Trasnistria i a Romania
 • Recollida en autocar des dels diversos punts acordats
 • Vols de Barcelona a Chisinau, via Bucarest. I vol de tronada directe de Bucarest a Barcelona, amb totes les seves taxes i impostos
 • Totes les visites i entrades especificades segons l’itinerari
 • 10 nits d’allotjament a Hotels de 4*
 • Autocar privat durant tot el viatge
 • Esmorzar bufet diari
 • Pensió completa durant tot el viatge des del sopar del primer dia fins al dinar del darrer amb les begudes incloses
 • Tast de vins al celler de Cricova
 • Tast de conyac a la destil•leria de Kvint a Transnistria
 • Assegurança obligatòria d’assistència en viatge
 • Qualsevol servei no especificats a l’itinerari
 • Les despeses de caire personal
 • Les propines
 • L’assegurança opcional de cancel•lació que poden adquirir a un preu de 90€

Més detalls del viatge

Passaport vàlid mínim 6 mesos i amb mínim 1 fulla en blanc