Mallorca, entre la terra i el mar

Miró considerava  Mallorca com la llum pura del Mediterrani. Els excursionistes i ciclistes l’adoren pels seus formidables pics i penya-segats de pedra calcària. En canvi, altres s’enamoren de moments tan fugaços com la caiguda de les flors dels ametllers sobre els prats a la primavera o el mantell daurat de les vinyes a la tardor.  No importa en l’època en què hi vagis, l’illa és una estrella del Mediterrani que desprèn alegria, grandiositat i ens seduirà amb els seus raconets plens d’encant, la seva natura,  impressionants paisatges  i captivadores viles rurals que han mantingut les seves arrels i tradicions.

Hi anirem en una de les millors èpoques de l’any tot brindant-vos amb un programa magnífic i inèdit. Ens allotjarem al centre de Palma, gaudirem de la millor gastronomia de la terra, visitarem autèntics poblets d’interior característics per la seva exquisida arquitectura, ens meravellarem amb poblets de postal com les viles marineres de Portocolom o Santanyí, i realitzarem experiències úniques com l’arribada a Sóller en un tren d’època que transcorrerà per escenaris de la Mallorca rural i moltes sorpreses més que no deixarem escapar. T’animes?

Itinerari

Arribada a Mallorca
Dimecres, 17 de març

Sortida des dels diferents punts de recollida en direcció a l’aeroport de Barcelona, per factura maletes i agafar el nostre vol que ens portarà fins a Palma de Mallorca. En arribar i després de recollir les maletes, ens trobarem amb el nostre guia local que ens acompanyarà els dies vinents.

 

Dinar en un restaurant local.

 

Menuda, marítima i joiosa, Palma és una de les capitals més interessants del continent europeu, que captiva al viatger amb les seves inspiradores vistes al mar, la bona gastronomia i la seva vitalitat. El seu territori concentra nombrosos punts d’interès i destaca per la seva immensa catedral gòtica, que s’amarra com la proa d’un gran vaixell a la vora del Mediterrani, sorprèn pel seu castell fortificat, i enamora amb el seu centre històric ple de petits i encisadors carrerons laberíntics on es concentren meravelloses mostres d’històrics palauets que amaguen bells patis interiors. Aquesta tarda, realitzarem una visita panoràmica per conèixer alguns dels seus atractius com el passeig marítim, visitarem el Castell de Bellver, els antics banys àrabs i farem una volteta pel centre històric abans d’arribar a l’hotel on descansarem aquests dies.

 

Sopar en un restaurant local i allotjament.

Sóller - Fornalutx i la Finca de Can Det
Dijous, 18 de març

Esmorzar a l’hotel. Avui serà un dels dies més especials del viatge. Ens dirigirem fins a l’estació de tren on agafarem el vell ferrocarril de fusta que espetega damunt la via amb una cançó enganxosa, el qual ens transportarà fins a una altra època, oferint-nos escenes d’una Mallorca rural, que s’impregnaran en la nostra retina mentre travessem per diversos túnels, fèrtils valls i ascendim lentament pels contraforts de la serralada de Tramuntana. Un memorable i emocionant trajecte, que s’inaugurà el 1912, i que culminarà amb l’arribada a la magnífica vila de Sóller.

La vall de Sóller o vall d’or és coneguda per les seves hortes de tarongers i llimoners que floreixen a la primavera i embriaguen els sentits. És aquí on s’enclava Sóller, una petita i encantadora vila, abraçada al nord-oest de la Serra de Tramuntana. Farem un passeig tot explorant la seva elegant arquitectura modernista, transitant pels seus tranquils carrers, sovint empedrats que ens portaran fins al museu de Can Prunera, que avui visitarem.

Situat en una antiga casa modernista construïda a principis de segle XX amb formes sinuoses, animalístiques i naturals, Can Prunera, ha esdevingut una de les joies més importants del municipi i avui en dia, acull una de les galeries més destacades de l’illa, amb obres del cèlebre pintor Juli Ramis, natural de Sóller.

En acabar, ens traslladarem uns kilòmetres per visitar una explotació olivera, on coneixerem de la mà del seu terratinent, les qualitats del seu suau oli daurat, el qual s’extreu en una de les almàsseres més autèntiques, antigues i tradicionals de Mallorca, la qual inicià la seva activitat l’any 1561.

Seguirem camí fins a Fornalutx, un poblet de postal amb cases de pedra que descansa sota l’ombra d’elevades muntanyes, distingida per ser una de les més encisadores de l’illa, que conserva encara el seu nucli històric ple d’estrets carrers i bells jardins, on podrem admirar l’arquitectura tradicional de muntanya, amb exemples tan interessants com l’ajuntament que compta amb una torre de defensa del segle XVII o l’església.

Tornarem de nou a Sóller on agafarem un altre trenet molt especial, el tramvia, el qual salva una distància de dos quilòmetres per bells paisatges fins a arribar al port. La finestra de Sóller al mar és un idíl·lic raconet on tindrem el plaer de dinar en un dels seus restaurants locals. Havent dinat disposarem una mica de temps per fer-hi un passeig abans de tornar a Palma.

Sopar i allotjament a l’hotel.

Valldemossa i Deià
Divendres, 19 de març

Primera parada d’avui la farem a Valldemossa plena de notables carrers tradicionals i florits, cases de pedra i impressionants finques, encara que, principalment destaca per la magnífica cartoixa reial que corona la vila, un majestuós monestir i antiga residència reial que acollí monarques, monjos i fins i tot, al cèlebre compositor Frédéric Chopin amb la seva amant, l’escriptora George Sand, l’hivern de 1838. L’origen d’aquest indret es remunta al 1310 quan Jaume II erigí un palau que fou abandonat i recuperat posteriorment per l’orde dels cartoixans, qui el convertiren en un monestir, que s’ha convertit en l’actualitat en un dels punts més distingibles i populars de Mallorca.

L’última parada d’avui la farem a Deià. De lluny s’observa com la Serra de Tramuntana s’eleva com un amfiteatre sobre la vila, tot recordant a un niu d’ocell que penja sobre el Mediterrani. Es diu que no n’hi ha cap altre igual a les Balears. Les seves cases de pedra daurada s’enfilen pel pujol piramidal i brillen com la mel al capvespre. Passejarem per aquest poble flanquejat de costeruts carrerons amb cuidades cases que gaudeixen d’espectaculars vistes sobre la mar i terrasses d’horta, cítrics, ametllers i algunes vinyes, tota una joia formada per la mà de l’home que satisfà el delit dels seus visitants i que inspira a nombrosos artistes romàntics i escriptors.

Dinar en un restaurant local en ruta. Després d’un dia ple d’emocions, retornarem a Mallorca per sopar i descansar al nostre hotel.

Pollença - Mirador de Sa Creueta i Alcúdia
Dissabte, 20 de març

Esmorzar a l’hotel. Avui ens dirigirem cap al nord-oest de Mallorca, autèntic cor i ànima de l’illa, coneguda per les seves espectaculars costes, formidables ciutats culturals i caletes de sorra blanca que engloben un paradís pels amants de la natura i el turisme. És en aquest punt on la serra de Tramuntana ens oferirà la seva versió més sumptuosa, ja que, la serralada s’endinsa al mar en el cap de Formentor.

Pararem inicialment a Pollença, el meravellós poblet amb caràcter bohemi que ha atret al llarg de la seva història a nombrosos artistes, escriptors i músics, des de Winston Churchill fins a Agatha Christie. I la veritat, és que no és d’estranyar, ja que després de la nostra visita també ens haurem rendit a l’encant d’aquest indret. Visitarem la Pollença més cèlebre, la qual ha sabut conservar les seves arrels i encant amb els seus estrets i tortuosos carrerons plens de galeries i botiguetes i tindrem temps d’apropar-nos a la manufactura Teixits Vicens, un negoci familiar on es confeccionen des de l’any 1854, els teixits mallorquins de ratlles coneguts com a robes de llengües, que s’elaboren fidelment seguint patrons i tècniques tradicionals.

Seguidament continuem camí cap a la península de Formentor, el tram costaner més impressionant de l’illa, un paisatge abrupte format per vertiginosos penya-segats i erosionats pics que s’endinsen a la mar. Ascendirem per la carretera que ens brindarà espectaculars vistes sobre la badia, i que s’obre pas cap al mirador de Sa Creueta, el balcó del Mediterrani, on ens aturarem per gaudir d’una de les panoràmiques més imponents i belles de les illes Balears.

Trasllat de nou cap a l’interior fins a arribar a  Alcúdia on dinarem en un restaurant local. A la tarda, visitarem el seu centre històric, envoltat d’impressionants muralles medievals que protegeixen un serpentejant conjunt de carrers, mansions històriques, places plenes de cafès i cases de pedra, que ens delectarà  amb la seva aparença més autèntica, tranquil·la i esplèndida.

Tornada a Mallorca per sopar en un restaurant local. Allotjament.

Palma de Mallorca - Santanyí i Portocolom
Diumenge, 21 de març

Esmorzar a l’hotel. Avui començarem amb la visita de la Seu, l’enorme i bella catedral que domina la badia de Palma, on descansen els sepulcres dels primers reis de l’illa. El majestuós símbol de la ciutat brilla tant per la magnificència de la seva façana com pel seu impressionant interior, dissenyat per Antoni Gaudí i l’artista contemporani Miquel Barceló, que l’han convertida en una obra mestra única al món.

En finalitzar, sortirem de la capital per dirigir-nos cap a la menuda vila de Santanyí. Situada entre el parc natural de Mondragó i Ses Salines, l’animat i cosmopolita terme viu un dels moments més dolços de la seva història, des de que despertà el seu excepcional atractiu format per cases de color mel amb una exquisida selecció de cafès, boutiques, galeries, botiguetes de ceràmica i restaurants, esdevenint actualment en un pot d’atracció de nombrosos visitants que omplen la vila de goig i alegria.

De nou a l’autocar farem uns quilòmetres més de carretera per arribar a Cala Figuera. Vista des de l’aire, aquesta singular població recorda a una serp amb mandíbules obertes, que mossega un bosc de pins i petites edificacions. Es tracta, però d’una petita vila de pescadors que brilla com un diamant, i que encara conserva intactes les seves arrels i la seva arquitectura tradicional formada per casetes de poca alçada disposades al llarg del seu romàntic port esquitxat d’acolorides embarcacions que conformen un dels més racons més romàntics de la costa oriental.

Per últim ens traslladarem fins a Portocolom on dinarem en un restaurant local, una de les localitats més atractives de l’est mallorquí que deu el seu nom a Cristòfol Colom, el qual visitarem després d’haver fet un bon mos. Aquest petit poble mariner enclavat en un meravellós port natural de forma irregular amb molt d’encant, acull nombroses casetes, restaurants, un far i nombroses embarcacions de pescadors, que es converteixen en els autèntics protagonistes d’aquest paratge tranquil amb poca afluència de visitants.

Ja a la tarda, ens desplaçarem de nou cap a Palma on soparem en un restaurant local. Allotjament a l’hotel

La finca treurer - El Santuari i Mesquida Móra
Dilluns, 22 de març

Esmorzar a l’hotel i sortida ja amb maletes per dedicar un últim dia a conèixer una mica més aquesta terra tan estimada i gratificant.

 

La primera parada d’avui serà a la Finca agrícola Treurer, una propietat de la família Miralles, que amb estima i esforç cuida l’olivar per aconseguir un oli d’excel·lent categoria que delecta fins i tot els paladars més exigents, una terra de tresors que visitarem tot fent un passeig per la finca, l’olivar, l’àrea destinada a la producció i on realitzarem un tast d’oli acompanyat de productes locals amb un bon vi.

 

Seguidament ens traslladem al massís de Randa, on se situa el Puig de Cura en el seu punt més alt i on s’instal·la el Santuari, a 543 metres d’altura, un espai espiritual, natural, cultural i patrimonial. Situat entre el cel i la terra, aquest enclavament gaudeix de la millor panoràmica l’illa i fou aquí on el polifacètic Ramon Llull es refugià al segle XIII i fundà l’escola de gramàtica. Després de visitar l’església disposarem d’una mica de temps per apropar-nos fins al mirador que ens brinda el mar, la serralada i nombroses poblacions com a teló de fons, els quals confereixen un quadre de postal que de ben segur no podrem deixar de retratar.

 

L’última parada d’aquest viatge la farem al Molí de Son Porquer, seu de la Bodega Mesquida Mora, un petit paradís vinícola que fomenta el cultiu sostenible d’una gran varietat de raïms que fermentades donen lloc a una àmplia gamma d’exquisits vins aromàtics i a on tindrem l’honor de realitzar un simpàtic dinar bufet basat en productes frescs i tradicionals acompanyats d’un bon vi, en un entorn privilegiat.

 

En acabar, serà hora d’acomiadar-nos de l’illa. Trasllat a l’aeroport per facturar maletes i volar cap a  Barcelona, on l’autocar del Club del Viatger ens espera per retornar-nos als mateixos punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

  • Trobada pre viatge per conèixer els companys de viatge i rebre l’itinerari definitiu
  • Recollida als diversos punts acordats del Maresme i Barcelona ciutat.
  • Vols Barcelona – Mallorca – Barcelona amb totes les taxes incloses
  • Facturació d’una maleta de fins a 20 kg
  • Autocar privat pel nostre grup durant tot el viatge.
  • Guia acompanyant del Club del Viatger
  • Guia local castellanoparlant durant tot el recorregut
  • 5 nits d’allotjament a un hotel de 4* a Palma de Mallorca
  • Les visites especificades en el programa amb les entrades incloses
  • Pensió completa des del dinar del primer dia fins al dinar del darrer
  • Begudes incloses als àpats: vi, aigua i cafè
  • Assegurança bàsica d’assistència en viatge
  • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
  • Les propines
  • Les despeses de caràcter personal
  • Assegurança de cancel·lació. 60€