Madeira, on Europa es barreja amb el tròpic

L’Illa de Madeira està banyada per les aigües del Corrent del Golf, per la qual cosa gaudeix de càlids i suaus hiverns que la converteixen en una molt preuada destinació turística durant tot l’any.

El corrent del Golf és un corrent oceànic que duu aigua càlida des del Carib fins a les costes d’Europa Occidental travessant l’Atlàntic Nord. El nom prové del Golf de Mèxic, l’àrea aproximada on el corrent s’origina. A l’alçada de les coordenades 40° Nord i 30° Oest aquest corrent es divideix en dos, la part nord recorre les costes del nord d’Europa i la part sud discorre per les de l’oest d’Àfrica.

Madeira és un arxipèlag portuguès situat a l’Atlàntic nord. L’arxipèlag consisteix en dues illes habitades anomenades Madeira i Porto Santo, tres petites illes deshabitades anomenades Ilhas Desertas i un altre grup més petit de tres illes també deshabitades conegut com les Ilhas Selvagens o illes Salvatges, més properes a les Canàries que a Madeira.

El Club del Viatger els anima a a viatjar a Madeira, no només pels seus increïbles paisatges naturals, sinó també per la seva història i el seu Patrimoni cultural, una herència que es remunta a l’època dels descobriments. Cristòfol Colom i Vasco da Gama estan molt relacionats amb Madeira i es reflecteix en els seus museus.

 

Itinerari

Volem cap a Madeira
Dimecres, 26 d'octubre

Trasllat a l’aeroport de Barcelona per agafar el vol cap a Funchal, capital de Madeira, via Lisboa. A l’arribada el guia ens estarà esperant per acompanyar-nos a l’hotel on ens allotjarem les properes 4 nits.

Sopar i allotjament al hotel.

Funchal
Dijous, 27 d'octubre

Esmorzar a l’hotel.

Dedicarem el dia a la visita de la ciutat de Funchal, començant per un dels llocs més destacats: el Jardí Botànic. Recorrerem un paisatge de colors amb flors endèmiques de l’illa i d’altres portades de tot el món. La segona parada al mercat “Dos Lavradores”, on veurem les venedores amb vestit típics venent les flors exòtiques produïdes a l’illa, on l’olor del peix fresc atrau els clients a veure el peix del dia. Seguirem amb la visita de la fàbrica on es fa el brodat de Madeira, que se segueix utilitzantn als palaus i cases nobles de tot el món.

Agafarem el telefèric que ens portarà fins al “Monte” on gaudirem de les espectaculars vistes panoràmiques de Funchal. Dinarem en un antic Pazo i després tindrem l’oportunitat de fer el fam´s descens de cistells.

Abans de tornar a l’hotel visitarem una bodega per tastar els vins de Madeira.

Després d’una estona de descans, anirem a sopar en un restaurant local amb el millor dels plats de la zona mentre ens ofereixen una mostra de folklore.

Allotjament al nostre hotel.

Porto Moniz - Camara de Lobos - Cabo Girao i Encum
Divendres, 28 d'octubre

Esmorzar a l’hotel.

Avui travessarem zones de plataners i vinyes fins Cara do Lobo, lloc on Winston Churchill va passar un temps de la seva estada a Madeira pintant. Seguirem fins a Cabo Girao amb unes vistes impressionants, el penya-segat més alt de l’illa i segon en el món, sobre el nivell del mar. Pararem a Riveira Brava i continuarem a través de belles valls verdes esquitxades de casetes blanques i espectaculars cascades que cauen del cor de la muntanya, fins a arribar a Encumeda, envoltat per un bosc de laurisilva.

Seguim cap a Porto Moniz, coneguda per les seves piscines naturals , creades originalment quan la lava volcànica va tenir el primer contacte amb l’aigua freda de l’Oceà Atlàntic. Seguirem al llarg de la costa oest fins a  Sao Vicente per dinar en un restaurant panoràmic amb vistes sobre l’oceà. Després de dinar, tornada a Funchal pel poble de Serra D’agua.

Sopar i allotjament al nostre hotel.

Pico do Arieiro - Parc Natural Ribeiro Frio -
Dissabte, 29 d'octubre

Esmorzar a l’hotel.

Excursió de dia sencer amb diverses i interessants parades com el poble de Camacha, conegut a tot el món per la indústria de cistelleria i les seves tradicions folklòriques, lloc on es va jugar el futbol per primera vegada a Portugal el 1875. Seguirem fins PICO DO ARIERO.

La segona muntanya més alta de l’illa a 1810m d’alçada. La propera parada serà a Ribeiro Frio al cor del bosc de laurisilva, on un preciós jardí envolta un viver de truites. Finalment arribarem a Santana problablement el poble típic de l’illa, on encara avui podem veure algunes de les peculiars cases de sostre de palla. Lloc on per primera vegada van arribar navegants portuguesos el 1419.

Avui el sopar de comiat serà en un lloc emblemàtic de la ciutat en una fortalesa del segle XVII. Allotjament al nostre hotel.

Tornada a casa
Diumenge, 30 d'octubre

Esmorzar a l’hotel. Temps lliure a l’hora del trasllat a l’aeroport on volarem cap a Barcelona on l’autocar del Club del Viatger ens tornarà als mateixos punts de recollida del primer dia. Fi del viatge.

En aquest viatge...

 • Trobada amb pica pica prèvia al viatge.
 • Trasllats amb l’autocar del Club del Viatger a l’aeroport de Barcelona, des de diversos punts de recollida.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge.
 • Vols a Funchal via Lisboa amb totes les taxes i impostos aeris.
 • Autocar privat pel nostre grup durant tot el viatge.
 • Guia local castellanoparlant durant tot el recorregut.
 • 4 Nits a l’hotel Four Views Bahia de 4 estrelles o similar
 • Esmorzar bufet diari
 • Pensió Completa durant tot el viatge tal i com es detalla a l’itinerari, begudes incloses.
 • Les visites especificades en el programa amb les entrades incloses
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge
 • Petit obsequi del Club del viatger per habitació
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les despeses de caire personal
 • Propines
 • Assegurança d’anul·lació amb cobertura fins a 2.000 € que es pot adquirir de forma opcional per 60 €

INFORMACIÓ ASSEGURANCES

 

ASSEGURANÇA DE CANCEL·LACIÓ I  D’ASSISTÈNCIA  AXA  VIP PLUS PREEX  “OPCIONAL” – NO INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE.

Trobem les següents millores, dins dels 34 supòsits inclosos en la pòlissa.

ABANS DEL VIATGE:

Podrà recuperar els diners del viatge:

Si ha de cancel·lar per recaiguda d’una malaltia preexistent, no per agreujament d’un accident ocorregut amb anterioritat a la formalització de la pòlissa.

Si ha de cancel·lar per estar diagnosticat per Covid-19, ja que la consideren malaltia greu

 

DURANT EL VIATGE:

Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit de fins a 1.500 € (mil cinc-cents euros) com qualsevol malaltia greu.

Tindrà dret a la devolució de les vacances no gaudides.

En cas de prolongació d’estada en un hotel, cobreix fins a 10 dies i 100 € per dia.

Exclusió important per part de l’assegurança:

No cobreix en cas que es tornin a decretar quarantenes obligades o estat d’alarma amb tancaments de fronteres.

 

ASSISTÈNCIA AXA BASIC PLUS -INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE

No inclou cancel·lació

Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a 1.500 € (mil cinc-cents euros) com qualsevol malaltia greu.

En cas de prolongació d’estada en un hotel, cobreix fins a 10 dies i 90 € per dia

Estarem encantats de fer-vos arribar el document complet de les pòlisses per poder comprovar totes les seves cobertures, inclusions i exclusions.

Documents de la pòlissa