Macedònia i Tràcia

A Grècia, a qualsevol racó hi queden restes dels temps passats. Un encreuament de cultures i civilitzacions on la història, la mitologia, el pensament i l’experiència es barregen en una amalgama de contrastos admirables. Ja que, està plena d’indrets reconeguts com a Patrimoni de la Humanitat per la Unesco.  Aquesta vegada us proposem un viatge pel nord de Grècia, per les regions de Macedònia i Tràcia.

Macedònia fou l’antiga pàtria de Filip II, d’Alexandre Magne i d’Aristòtil. Tràcia, situada al sud-oest de la península balcànica, desitjada i compartida amb països veïns ens obrirà les portes a la seva franja grega entre els rius Nestor i Hebros.

També una part de Calcídica amb la seva especial silueta amb l’aparença de tres dits. Un d’ells la península d’Athos ens donarà a conèixer els seus famosos monestirs.

És el bressol de la democràcia i del pensament occidental, aquest serà un viatge a través de la nostra història, on se’ns presentaran molts dels dilemes que han acompanyat històricament l’existència de l’home alhora que ens descobrirà les eternes meravelles de l’Antiguitat.

Des del Club del Viatger us assegurem que experimentarem de primera mà l’història de les regions de Macedònia i Tràcia. En definitiva, un viatge a través de ciutats i pobles emblemàtics i d’ambientació mitològica que ens permetran descobrir les increïbles llegendes de l’antiguitat grega.

Itinerari

Barcelona – Tessalònica
Dilluns, 20 de maig

Sortida en autocar des dels punts de recollida habituals del Club del Viatger cap a l’aeroport de Barcelona per volar directe cap a Tessalònica. Després d’aterrar, anirem cap a l’hotel on ens allotjarem dues nits. Sopar a l’hotel en format pícnic i allotjament.

Tessalònica
Dimarts, 21 de maig

Esmorzar a l’hotel. Dedicarem el matí a la visita d’aquesta ciutat, la més bizantina de les ciutats gregues, veurem alguns dels monuments paleocristians i bizantins, com l’Heptapirgió, fortalesa bizantina i otomana, la capella d’Hosios David, exemple bizantí d’església en creu amb cúpula, el monestir ortodox patriarcal de Vlatadon, l’església de Santa Sofia, una de les més antigues de la ciutat basada en l’església amb el mateix nom de Constantinoble, l’església de Sant Dimitri, dedicat al Sant Patró i l’Arc de Galeri, fet construir per l’emperador romà Galeri. Abans de dinar visitarem el mercat central de la ciutat.

Dinarem a un restaurant local i a la tarda, visitarem el Museu Bizantí, creat per mostrar diferents aspectes de l’art, idees, estructura social i religió durant els períodes bizantí i postbizantí.

Després de descansar una estona a l’hotel, soparem a un restaurant local. Allotjament.

Tombes reals de Vergina – Veria
Dimecres, 22 de maig

Esmorzar a l’hotel. Dedicarem el dia d’avui a altres sorpreses que atresora el nord de Grècia.

Començarem pel jaciment arqueològic de les Tombes Reials de Vergina, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Un grup de tombes reials magnífiques, pertanyents a alguns governants de Macedònia, entre les quals destaca la tomba de Filip II, on el luxe i la devoció que dedicaven els antics macedonis a la vida pòstuma romanen intactes.

Seguirem posteriorment fins a Veria, on dinarem a un restaurant local i passejarem pels seus carrers a més de visitar l’Altar de Sant Pau. Veria va ser la segona ciutat més important de l’antiga Macedònia després de Pela. Avui en dia és una ciutat moderna que conserva els seus barris històrics, els seus monuments i més de cinquanta esglésies bizantines que li han atorgat el títol de Petita Jerusalem.

Seguidament farem la visita de Nymfaio, un bonic poble situat a les afores de Florina a Macedònia Occidental, Grècia. Sovint s’ha inclòs a les llistes dels “Deu pobles més bonics d’Europa” a les guies de viatge. També ha guanyat el “Premi Internacional Melina Mercouri” de la UNESCO per la seva excel·lent gestió del patrimoni cultural de la zona i l’entorn natural. Nymfaio, que es troba a una altitud de 1.360 metres es troba al llarg de les vessants del Mont Verno (també conegut com a Mont Vitsi), rodejat de densos boscos.

La seva arquitectura única, impressionants mansions de pedra, carrers empedrats i la increïble bellesa natural dels seus voltants captiven a tots els visitants de Nymfaio. Afortunadament, el poble ha pogut mantenir el seu caràcter original ja que tots els edificis nous han de seguir estrictament les formes tradicionals d’arquitectura.

Continuarem ruta fins a Kastoria on ens allotjarem les dues properes nits. Sopar i allotjament.

Parc Nacional dels Llacs de Prespes
Dijous, 23 de maig

Esmorzar a l’hotel. Avui visitarem el Parc Nacional dels Llacs de Prespes, situat al sud-est d’Albània en el triangle fronterer compartit amb Grècia i Macedònia del Nord. Farem una passejada amb barca pel Llac Gran Prespa, un llac d’aigua dolça compartit també pels tres països. Passarem pel poble de Psarades, situat a les vores del Llac, com indica el seu nom (‘psaras’ significa ‘pescador) és un poble tradicional de pescadors i també veurem la basílica de Sant Aquil·li, una basílica bizantina primitiva de l’acròpoli de Larissa, Grècia, dedicada al patró de la ciutat.

L’església va ser descoberta i excavada l’any 1978, durant les obres del mercat local. Dinarem en un restaurant local. Veurem els frescos post-bizantins pintats a les roques i les ermites construïdes als penya-segats del llac.

Sopar a l’hotel de Kastoria i allotjament.

Ouranopolis – Mont Athos
Divendres, 24 de maig

Esmorzar a l’hotel. Iniciarem la nostra ruta cap a Ouranoupolis, un recorregut que ens portarà unes 3 hores. Un cop arribem a Ouranoupolis ens instal·larem en un dels millors hotels de la ciutat i de la regió, que davant el mar, posseeix una platja pròpia i instal·lacions d’spa a més d’una absoluta tranquil·litat. Dinar en un restaurant.

A la tarda anirem cap al port per agafar el vaixell. Un passeig amb vaixell de quasi tres hores que ens deixarà gaudir d’unes meravelloses vistes dels Monestirs del Mont Athos, Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Passarem per davant dels següents monestirs: Moni Doxiariou, Xenofontos, Panteleimonos, Xiropotamou, Simonopetra, Ossiou Grigoriou, Dionyssiou i Aghiou Pavlou . Els monestirs són llocs sagrats amb profundes arrels a la cultura i la tradició grega. Durant el seu auge al segle X es va fundar el Megistí Lavra al Mont Athos, que avui en dia és un dels més representatius d’un total de vint monestirs, situats a la regió de l’Athos.

Aquesta regió té la particularitat de constituir una comunitat autònoma de l’Estat Grec. Forma part de la jurisdicció del Ministeri d’Exteriors i espiritualment està subjecta al Patriarcat Ecumènic de Constantinoble.

Sopar i allotjament a l’hotel.

Kavala - Filippi
Dissabte, 25 de maig

Esmorzar a l’hotel i sortida en direcció a Kavala per visitar les restes arqueològiques de Filippi. Aquesta ciutat es va fundar al segle IV aC per Filip II de Macedònia. Després, es va fer famosa l’any 42 aC en ser l’escenari de la batalla que va enfrontar els assassins de Juli César, Brutus i Cassius contra Octavi i Marc Antoni, al final de la República Romana. Més tard, es va convertir en un notable centre comercial i l’any 49 dC va ser escenari de la predicació de Sant Pau, que va fundar aquí la primera comunitat cristiana d’Europa.

Dinar a un restaurant local, i acte seguit farem la visita de la ciutat de Kavala incloent-hi el seu castell venecià i el monument i de l’Imaret, la casa natal de Muhammat Alí Paixà, nascut a Kavala el 1769, militar i polític que governà Egipte i el Sudan i considerat el fundador de l’Egipte modern. La seva dinastia governà sobre Egipte i el Sudan fins el 1952. L’arribada a Kavala s’anuncia des de lluny, el primer que es veu és el castell venecià al capdamunt del turó de Panagia i posteriorment el poble instal·lat entre el castell i l’aigua.

Tornada a l’hotel i sopar. Allotjament.

Xanthi – Delta de l’Hebros
Diumenge, 26 de maig

Esmorzar a l’hotel. Avui sortirem amb les maletes i ens traslladarem cap a la ciutat de Xanthi per passejar pel seu barri antic. Xanthi és anomenada la “dama de Tràcia” per la seva riquesa adquirida al segle XIX degut a les plantacions de tabac. Dinar a un restaurant local de Xanthi.

Avui a la tarda visitarem l’ecosistema aquàtic del Delta de l’històric riu Hebros a bord d’un vaixell, a dia d’avui riu Maritsa. Mitològicament parlant, Hebros era una de les oceànides, filla d’Oceà i Tetis, i era la nimfa i protectora del riu del mateix nom que desemboca al mar Egeu, davant de l’illa de Samotràcia. Geogràficament, el riu és una frontera natural amb Turquia i un dels principals atractius de la regió ja que el seu delta és un dels hàbitats de major importància en el qual viuen centenars d’aus, moltes d’elles rares o en perill d’extinció.

Després de gaudir d’aquest raconet, no massa lluny, en un turó boscós de la ciutat bizantina de Vira, avui Feres, al costat del riu Hebros, s’hi troba l’església bizantina del segle XII dedicada a la Verge Kosmosotira, símbol religiós de Tràcia i declarat el centre de peregrinació internacional dels tracis. L’església és un dels millors exemples de la influència de l’art de Constantinoble a Grècia, molts creuen que és una miniatura de la coneguda església de Santa Sofia a Constantinoble. Construïda al 1152 dC, destaca per la seva gran arquitectura i els frescs que difereixen dels exemples habituals de la iconografia bizantina. Avui en dia, de tot el complex només se’n conserva l’església i part de les muralles. Tornarem a terra i anirem cap a l’hotel d’Alexandroupolis on ens allotjarem les dues properes nits.

Sopar i allotjament.

Alexandroupolis – Samotràcia
Dilluns, 27 de maig

Esmorzar a l’hotel i trasllat al port per embarcar cap a l’Illa de Samotràcia. Una illa al nord del mar Egeu, amb només 180 km2 de superfície i custodiada per la Muntanya Fengari al centre, de 1600 m d’alçada, el cim més alt del mar Egeu.

Des dels temps més remots, Samotràcia va ser un lloc de culte. L’any 700aC els grecs van aixecar un complexe religiós, el Santuari dels Grans Déus, que avui visitarem.

Coneguda per l’estàtua de la Victòria alada que es conserva al Museu del Louvre, la seva història està vinculada als rituals esotèrics dels cabiros, una secta religiosa prehel·lènica, essent Samotràcia el seu santuari principal. També visitarem l’interessant ciutat de Chora, una pintoresca ciutat en forma d’amfiteatre que conserva alguns dels habitatges més antics del Mediterrani.

Tornarem en ferri a Alexandroupolis i soparem a l’hotel.

Soufli - tornada a casa
Dimarts, 28 de maig

Esmorzar a l’hotel. Sortirem amb les maletes cap a Soufli, on visitarem el Museu de la Seda, que presenta totes les etapes del procés preindustrial de criança de cucs de seda (sericicultura) i la fabricació d’aquest teixit, en el context socioeconòmic que va convertir la regió en un important centre de producció de seda de Grècia des de finals del segle XIX fins a mitjans del segle XX.

El museu es troba a Soufli, un lloc íntimament lligat a la seda. Fundat el 1990, se situa al centre de la ciutat, a la impressionant mansió neoclàssica on va viure el metge, intel·lectual i polític Konstantinos Kourtidis (1870-1944). A continuació continuarem ruta cap a l’aeroport i de camí farem una parada per dinar en un restaurant local. Havent dinat seguirem cap a l’aeroport per agafar el vol cap a Barcelona via una ciutat d’enllaç.

A l’arribada i després de recollir els equipatges, l’autocar del Club del Viatger ens portarà de retorn als mateixos punts de trobada del primer dia.

En aquest viatge...

 • Trobada pre viatge per conèixer els companys de viatge i rebre l’itinerari definitiu.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge.
 • Trasllats a/des de l’aeroport de Barcelona des dels diversos punts de recollida acordats.
 • Vol internacional directe Barcelona – Tessalònica i vol de tornada amb escala.
 • Taxes i impostos aeris inclosos.
 • Facturació d’una maleta de fins a 20 kg per persona.
 • Autocar confortable durant tot el recorregut.
 • Guia local de parla castellana durant tot el recorregut.
 • 2 nits a l’hotel Electra Palace 5* o similar a Tessalònica.
 • 2 nits a l’hotel Limenon Resort 5* o similar a Kastoria.
 • 2 nits a l’hotel Mount Athos Resort 5* o similar a Ouranoupolis
 • 2 nits a l’hotel Egnatia 4* o similar a Alexandroupolis.
 • Esmorzar bufet diari.
 • Pensió completa durant tot el recorregut
 • Aigua i vi inclòs en els àpats.
 • Totes les visites i entrades segons l’itinerari.
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge.
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari.
 • Les despeses de caire personal
 • Les propines.
 • L’assegurança opcional d’anul•lació. Preus i condicions a consultar amb el Club del Viatger.

Documents de la pòlissa