Viatjar per descobrir nous paisatges, viatjar per enriquir-nos com a persones, viatjar per ser més savis, viatjar per caminar per la història fins als orígens remots de l’home i viatjar en bona companyia. Tot allò que vol dir viatjar ho trobarem al Líban, l’antiga terra dels fenicis i de la mà del Club del Viatger.

El Líban és encara un desconegut per al viatger, un país petit però molt variat que s’obre al segle XXI com una de les destinacions més atractives per al viatge en grup. Un país que s’obre el món a través de Beirut, la París del Pròxim Orient, d’aires europeus i amb grans fortunes instal·lades a la ciutat. Però el Líban és també un dels països més antics del món, poblat des de fa centenars de milers d’anys, bressol de les primeres cultures d’occident i port de tots els pobles de la mediterrània. El Líban és un mosaic de paisatges i cultura, un país que acull les neus perpètues del Mont Líban i les costes assolellades esquitxades per runes de l’Antiguitat. El Líban és un país de gent acollidora i d’una rica gastronomia.

La nostra ruta transcorre per les zones més pacífiques del país tot evitant les províncies perifèriques i donant especial importància als indrets reconeguts com a Patrimoni de la Humanitat, això són els paisatges més impressionants del país, com els Boscs de cedre i la Vall de Quadisha i les ciutats i monuments més antics i magnífics com la ciutat fenícia de Byblos, el Monestir de Balamand, l’antiga ciutat de Balbek i la llegendària Sidon. Un viatge que recorre el país gaudint dels millors serveis que aquest pot oferir i acompanyats sempre d’un guia local expert.

Un viatge, en definitiva, cap als orígens de la nostra cultura i alhora cap a un dels racons més apassionants del mediterrani!

Itinerari

Barcelona - Beirut
Dimarts, 25 de setembre

Recollida al matí amb l’autocar del Club del Viatger des dels diversos punts de recollida a Girona, el Maresme, Vallès i Barcelona i trasllat a l’Aeroport de Barcelona per volar cap a la ciutat de Beirut, on hi arribarem a primera hora de la tarda. Un cop arribem a Beirut el nostre guía local i l’autocar privat ens recolliran a l’aeroport i ens traslladaran al nostre hotel Radisson Blu de 5* o similar on ens hi estarem les properes cinc nits.

Beirut és la capital del Líban i la seva ciutat més poblada. Mil·lenària, Beirut ha estat sempre una ciutat oberta a diversos pobles i cultures. Els seus carrers foren trepitjats per fenicis, egipcis, assiris, perses i babilònics fins a l’arribada d’Alexandre el Gran i els romans. Aquests darrers van enriquir enormement la ciutat amb grans infraestructures i la seva reconeguda universitat. Conquerida posteriorment pels àrabs, Beirut seria durant els següents segles una ciutat a mig camí entre l’orient bizantí i l’occident musulmà i alhora un port obert als mercaders d’Europa. Probablement per la seva riquesa, la ciutat sempre va ser desitjada pels pobles de l’entorn i motiu d’aferrissades lluites pel seu domini.

Sota l’Imperi Otomà la ciutat es mantingué estable durant quatre-cents anys i fou finalment ocupada pels francesos el 1916. Beirut va ser entre 1975 i 1990 una de les protagonistes de la Guerra Civil Libanesa que va acabar, finalment, amb la divisó de la ciutat entre un sector majoritàriament musulmà a l’oest i un sector pertanyent a la minoría cristiana maronita a l’est.

A dia d’avui Beirut torna a ser l’amable ciutat d’acollida i d’intercanvi que van conèixer els mercaders catalans i genovesos al segle XIV, Beirut és una ciutat on les petjades de la història són encara molt visibles i que ens apassionarà per la seva diversitat arquitectònica i humana.  A mitja tarda començarem una breu passejada pels carrers de Beirut acompanyats del nostre guía local i fins arribar al nostre restaurant Babel, a la zona de Dbyeh, on podrem degustar diverses varietats de la gastronomía libanesa. Al vespre, tornarem cap al nostre hotel per allotjar-nos-hi.

Beirut - Sidon - Tyre
Dimecres, 26 de setembre

 Esmorzar a l’hotel i sortida ben d’hora per visitar els principals indrets de Beirut, especialment els jaciments arqueològics i antigues ruïnes romanes situades al centre històric de la ciutat, recentment restaurat. L’extraordinària arquitectura de Beirut ens sorprendrà, el seu contrast arquitectònic entre les antigues construccions i les noves edificacions descriuen el paisatge urbà. Veurem els exteriors de les antigues esglésies i les mesquites musulmanes així com els banys romans i els edificis més monumentals i governamentals.

A mig matí ens traslladarem en autocar a la vila de Sidon, a uns 45 minuts de Beirut. Sidon és una de les ciutats més antigues del Liban, fundada al III mil·leni aC pels fenícis, és a dia d’avui una de les més misterioses ciutats del país degut a les llegendes del seu castell, l’element més important de la vila. Construit pels croats com una fortaleza de Terra Santa és un dels jaciments més importants del país que esguarda encara a l’antiga ciutat de comerciants, coneguda a l’antiguitat per les seves riqueses i els seus jardins. Coneixerem també el museu del sabó que ens explicarà el mètode tradicional d’elaboració d’olis i sabons corporals tot coneixent la història dels tradicionals hammams o banys àrabs. Després de la visita de Sidón continuarem cap a la ciutat de Tyre, on hi dinarem.

Havent dinat visitarem Tyre, fundada fa més de 5.000 anys i erigida en una illa dedicada enterament a la pesca i el comerç, fet que la convertí en una de les ciutats m´s importants de l’orient de la mediterrània. A dia d’avui es conserva encara un dels seus dos ports històrics, el qual visitarem i reconeixerem encara les seves antigues arquitectures. Veurem també els banys romans, les antigues columnes, l’hipòdrom i l’Arc de Triomf de l’antiga Tyre.  Al vespre tornarem a l’hotel on hi soparem i ens hi allotjarem.

Ballbek - Anjar - Ksara
Dijous, 27 de setembre

Esmorzar a l’hotel i continuació de la nostra visita del Líban. Tal i com ens descobreix aquest viatge, el Líban és un país amb una rica història que es remunta varis mil·lenis abans de Crist. Els romans hi van deixar una petja inoblidable, constituint la regió de Fenícia, que influencià profundament els grans imperis contemporanis, com l’Egipte dels farons, el món hel·lènic i l’Imperi Romà.

Visitarem primerament Ballbek, situada a dues hores de Beirut i considerada la meravella antiga més gran del Líban. Les ruïnes de Ballbek són considerades Patrimoni de la Humanitat per la Unesco, un racó de terra que ha estat venerat per fenicis, assiris, babilònics i romans. Els fenicis varen construir-hi el primer temple i els assiris n’alçaren també un en nom del déu del sol, el deu Baal. Així Baalbek atresora a dia d’avui un interessants conjunt monumental ple de temples romans i fenicis, espais mil·lenaris de culte i alguns dels monòlits més grans del món. Un indret on la història, la religió i la màgia s’uneixen enmig de la plana.

Al migdia anirem cap a Anjar, una petita ciutat on hi resideixen majoritàriament armenis cristians emigrats del genocidi armeni de principis del segle XX. A Anjar hi trobem la ciutat romana i emmurallada d’Anjar, declarada Patrimoni de la Humanitat i en la qual s’hi conserva perfectament el traçat urbanístic romà a més de monumentals entrades a la ciutat, els banys públics i els grans palaus patricis. Dinar en ruta, a una eco Lodge a la població de Taanayel.

A la tarda i de retorn a l’hotel visitarem encara la regió de Ksara, dedicada a la producció vinícola i productora dels vins més reconeguts del país. Així, el Líban se’ns presenta com un país divers, mosaic de paisatges i profundament contrastant. A Ksara visitarem el Château Ksara, un referent en la producció del vi sec del Líban. Després d’aquesta aturada, continuarem fins arribar al nostre hotel on soparem i ens hi allotjarem.

Boscs de cedre - Vall de Quadisha - Balamand
Divendres, 28 de setembre

Esmorzar a l’hotel i sortida amb autocar cap a les muntanyes del Líban, per tal de descobrir els paratges més impressionants que ens ofereix aquest petit país. Encara amagats a les valls de les muntanyes libaneses, els boscs de cedre són uns dels darrers vestigis dels extensos boscs de cedre que a l’antiguitat havien cobert el Mont Líban. Simplement coneguts com els Cedres de Déu, aquest indret del país és un dels racons amb una bellesa més dramàtica i captivadora, amb uns boscatges mil·lenaris que van ser el lloc de naixement de Gibran Khali Gibran, el poeta i pintor més famós del país. Pel camí farem una parada panoràmica per veure la majestuosa Vall de Quadisha plena de petites coves que serviren durant l’era paleolítica com a lloc d’enterrament de les primeres comunitats humanes i posteriorment com a refugi dels primers cristians. La Vall de Quadisha per les seves característiques històriques i paisatgístiques ha estat considerada Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. Dinar en ruta a l’hotel Ehden Mist.

Posteriorment visitarem el Monestir de Balamand que ens possibilitarà introduir-nos a la història de les primeres comunitats cristianes del Líban i també a la vida del cester. El Monestir de Balamand data del 1157 i fou construït sobre unes ruïnes bizantines després de la Segona Creuada. Els cistercencs van abandonar el monestir després de la captura de Trípoli per part dels àrabs lideats pel Sultà Qalwan. Tres-cents anys després de la fugida dels croats, al segle XV, els monjos ortodoxes grecs van prendre possessió del monestir, els quals van dotar de nova activitat religiosa, artística i agrícola. Aquest monestir és un dels més grans exemples de convivència religiosa al país.
Al vespre tornarem cap al nostre hotel on hi soparem i ens hi allotjarem.

Grutes de Jeita - Santuari de Harissa - Byblos
Dissabte, 29 de setembre

Esmorzar a l’hotel i sortida, de nou, amb el nostre guia local i autocar privat cap a les Grutes de Jeita, una de les meravelles nacionals de la naturalesa. Avui el dia ens depara, de nou, paisatges sorprenents i la visita d’espais històrics de primer ordre.

Les Grutes de Jeita consten de dues coves de pedra calcària interconnectades que arriben a una longitud de gairebé 9 quilòmetres. Van ser habitades en temps prehistòrics però oblidades durant mil·lennis fins a la seva redescoberta el 1836. A dia d’avui les grutes només poden ser visitades en barca ja que aquestes canalitzen un riu subterrani que proporciona aigua potable i fresca a més d’un milió de libanesos. El 1958 els espeleòlegs libanesos van descobrir les galeries superiors, de 60 metres, que transiten per damunt de la cova inferior i que ens permetran, a través de diverses passarel·les, una visita completa d’aquestes entranyes terrestres. Aquestes coves alberguen les estalactites més conegudes del món i s’han convertit en un autèntic símbol nacional. Dinarem al bell restaurant Babel Bahr de cuina mediterrània.

Posteriorment ens traslladarem al Santuari de Harissa, la Mare de Déu del Líban i un dels santuaris més importants del món en honor a Maria. El santuari destaca per la seva enorme estàtua de bronze de 15 tones i 8,5 metres d’alçada. Un santuari que atrau anualment a milions de fidels cristians. Després de la visita del santuari podrem fer una passejada amb el famós telefèric que ens condueix cap a la ciutat de Jounieh amb unes vistes espectaculars sobre la badia.  Acabarem la nostra ruta visitant la ciutat mediterrània de Byblos, una de les ciutats més antigues del món, datada fa gairebé 10.000 anys i orígen de Fenícia. Fou fundada pel rei fenici Cronus i considerada a dia d’avui Patrimoni de la Humanitat per la Unesco. La nostra visita ens possibilitarà descobrir el Castell dels Creuers, el Port Vell, el Castell del Mar, l’església de Sant Joan i les ruïnes romanes. Al vespre ens traslladarem de nou a Beirut per sopar i allotjar-nos al nostre hotel.

Beitedine - Deir al Qamar - Barcelona
Diumenge, 30 de setembre

Esmorzar a l’hotel.  Carregarem les maletes a l’autocar i sortirem amb el nostre guia local per dedicar el darrer dia al Líban abans d’anar cap a l’aeroport. Endinsant-nos al districte del Mont Líban arribarem fins a la localitat de Beitedine, dominada pel seu conegut palau, el qual es converteix durant l’estiu en la residència del President del país. Visitarem el palau del qual podrem gaudir dels seus jardins reials, del seu museu d’armes i dels seus mosaics.

Durant el camí en autocar farem una parada a la petita població de Deir-al-Qamar, que vol dir “el Monestir de la Lluna”, un poble de petites cases de pedra i teulades vermelles que va ser l’antiga capital i la residència dels governadors del Líban. Destaca per la seva mesquita i el seu palau de Fakhreddine II, datats del segle XV, així com per la seva arquitectura reial i monumental. Un dels llocs, però, més importants de la ciutat és l’església de Saydet el Talle o Nostra Senyora del Turó, una església de la monoria maronita de més de 500 anys. Serà aquest paisatge històric i envoltat dels paratges més verds del país l’escenari que donarà comiat al nostre apassionant viatge per la terra dels fenicis. Dinarem a base de pícnic i ens traslladarem a continuació cap a l’aeroport de Beirut per volar cap a Barcelona on hi arribarem al vespre.  Un cop arribem a Barcelona l’autocar del Club del Viatger ens recollirà i ens portarà cap als punts de recollida del primer dia.

En aquest viatge...

 • Berenar trobada prèvia al viatge.
 • Un obsequi del Club del Viatger per habitació.
 • Trasllats amb l’autocar del Club del Viatger a l’aeroport de Barcelona.
 • Vols amb a companyia Turkish Airliness amb totes les taxes i impostos aeris.
 • Autocar privat pel nostre grup durant tot el viatge.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger durant tot el viatge.
 • Guia local castellanoparlants per totes les visites indicades a l’itinerari.
 • 5 nits d’allotjament a l’hotel Radisson Blue Martinez 5* o similar www.radissonblu.com/en/hotel-beirut
 • Esmorzar bufet diari.
 • Pensió completa durant tot el viatge: dinars a restaurants i sopars sempre a l’hotel.
 • Aigua i refrescos sense alcohol inclosos a tots els àpats
 • Les visites especificades en el programa amb les entrades incloses.
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge.
 • Les propines.
 • Les despeses de caire personal.
 • Les begudes alcohòliques als àpats.
 • Els serveis no especificats a l’itinerari.
 • Assegurança d’anul·lació.

Més detalls del viatge

Vols anada:

 • 25/09 Barcelona  06:00 – 10:20 Istanbul
 • 25/09 Istanbul 12:25 – 14:15 Beirut

Vols tornada:

 • 30/09 Beirut 15:45 – 17:45 Istanbul
 • 30/09 Istanbul 20:10 – 23:00 Barcelona
 • Les persones que tinguin el segell d’Israel al seu passaport, hauran de renovar-lo ja que en cas de no fer-ho no podrien entrar al país.
 • El visat és gratuït i es farà a l’arriba a l’aeroport de Beirut.