Un excel.lent recorregut per gaudir de l’Espanya més verda a traves de  Cantàbria, Astúries i Galícia amb paisatges inoblidables, platges quilomètriques amb grans penya-segats, grans conjunts de muntanyes, els Pics d’Europa, illes que ens oferiran molt per veure i sobretot, una gran gastronomia.

Al mes de maig podrem gaudir ja d’uns paisatges d’un verd intens i un temps fresc i agraït que ens permetrà viatjar a través de esplèndids paisatges, fent un recorregut molt complert per la cornisa Cantàbrica passant per Astúries i acabant a Galícia.  Gaudirem totes les nits de paradors amb unes vistes que ens deixaran meravellats i que ens faran sentir com antics nobles allotjats en antics palaus, castells i convents.

Pujarem amb el funicular de Fuente Dé amb un gran desnivell on des del seu mirador podrem dir que haurem gaudit de les millors vistes dels Pics d’Europa. També visitarem els llacs de Covadonga, origen del Parc Nacional dels Pics d’Europa, un dels punts àlgids del viatge.

Coneixerem rèpliques de les Coves d’Altamira i la extensa “ Praia das Catedrais”, on hi destaquen els seus 300 metres de penya-segats de pissarra i grups de roques foradats per la marea, formant uns arcs semblants als de les catedrals gòtiques.  Ens endinsarem també a la “ruta de los mejillones” que ens portarà per la ria Arousa i ens pujarem a una batea per veure el seu procés de cultiu i comercialització.

Tot plegat, un viatge de sensacions, gastronomia de la terra i paisatges únics per terres properes i força desconegudes.

Itinerari

Barcelona – Alfaro - Santillana del mar (746 Km)
Diumenge, 13 de maig

Sortida en autocar des dels diferents punts de recollida. El viatge en autocar privat ens permetrà dur a terme aquest trajecte de la forma més confortable, esmorzarem a bord de camí cap a Alfaro, on farem la primera parada per dinar al restaurant “La cocina de la Clotilde”, un entranyable restaurant particular a l’estil antic i portat per les seves dues propietàries.

Sortirem direcció Santillana i un cop arribem a la ciutat gaudirem d’una breu passejada i sopar al Parador de Santillana Gil Blas on quedarem sorpresos per la seva bellesa. Allà hi passarem la primera nit.

Fuente Dé - Cangas de Onis (208 Km)
Dilluns, 14 de maig

Esmorzar de bufet a l’hotel. Al matí anirem cap a Fuente Dé per agafar el funicular que salva un desnivell de 753 metres, situant-nos en els 1.823 metres d’altitud en tan sols 4 minuts. Allà, ens trobarem en un dels punts àlgids del viatge, les vistes des de dalt del funicular ens deixaran meravellats. Dinarem en un restaurant a Potes, on ens tindran preparat un bon dinar. Havent dinat, visitarem el poble de Potes, un poble amb molt de encant ple de carrerons, ponts i un riu. Visitarem la Torre de L’infantat, una fortificació del s. XIV al centre neuràlgic de la vila, reformada i convertida en espai expositiu. Sortirem cap al nostre parador de Cangas de Onís per a descansar una estona i tornar a gaudir d’un bon sopar.

Covadonga - Gijón (226 Km)
Dimarts, 15 de maig

Esmorzarem de bufet i sortirem amb maletes cap a Covadonga.  Allà visitarem el Santuari de Covadonga i visitarem les seves coves. Seguidament, visitarem els llacs d’Enoi i Llac d’Ercina, origen del Parc Natural dels Pics d’Europa. Gaudirem d’una bona passejada al voltant dels llacs i sortirem cap a Gijón, segona capital d’Astúries. El seu territori ja era poblat abans de l’època romana, s’hi fundà una vila que es va dir Gigia, origen de la ciutat. Dinarem a Gijón i visita de la ciutat. Seguirem fins al Parador de Ribadeo, un excel·lent mirador sobre la desembocadura del riu Eo, per tenir un petit descans abans del sopar.

Cudillero - Luarca - Praia des Catedrais  (160 Km)
Dimecres, 16 de maig

Esmorzarem de bufet i sortirem primer cap a Cudillero, important port pesquer i durant els mesos d’estiu centre turístic important. Seguirem en direcció a Luarca, on gaudirem del seu port, del cap de Vidio, el far de Video, i la seva composició de cases que vist en forma de quadre, formen un amfiteatre. Dinarem a Luarca i per acabar el dia, visitarem la Praia das Catedrais.

La Platja d’As Catedrais, nom turístic de la Praia de Augas Santas, és una platja situada a la parròquia d’A Devesa, al municipi gallec de Ribadeo, a la província de Lugo. Allà hi destaquen els seus 300 metres de penya-segats de pissarra i esquist foradats per la marea, formant uns arcs semblants als de les catedrals gòtiques (d’aquí el seu nom) i que només poden veure’s amb la baixamar, moment en què també podrem visitar coves de desenes de metres o passadisos de sorra entre blocs de roca. La platja té aquest relleu degut a l’efecte de l’erosió del vent i de l’aigua salada.

Quan ja es vagi fent tard, tornarem cap al parador de Ribadeo, per a poder descansar i tornar a assaborir un bon sopar.

La Coruña - Santiago de Compostel·la (220 Km)
Dijous, 17 de maig

Esmorzarem i sortirem des del Parador cap a La Coruña, ciutat situada al nord-oest de Galícia, banyada per l’oceà Atlàntic. És la capital de la província de la Corunya i de la comarca homònima i la capital socioeconòmica de Galícia. És la segona ciutat gallega en població, per darrere de Vigo, i va ser la capital de Galícia entre 1563 i 1981.

És un important port històric. El centre de la ciutat es troba en una petita península situada entre la ria de la Corunya i la badia de l’Orzán. Una de les característiques més notables que identifiquen la Corunya són les galeries i els miradors de les nombroses cases del segle XIX, que van donar a la Corunya el sobrenom de Ciutat de Vidre. Allà, hi visitarem la torre de Hèrcules, el Monte de San Pedro i la plaça de María Pita entre d’altres. Anirem a dinar a un dels més típics restaurants gallecs i havent dinat sortirem cap a Santiago de Compostel·la, coneguda també històricament com a Sant Jaume de Galícia. Arribada i visita de la ciutat, important centre de peregrinació, la qual visitarem durant la tarda i el matí del dia següent. Visitarem la Plaça del Obradoiro i la seva catedral. Aquella nit ens allotjarem al espectacular parador de Santiago, on descansarem i tornarem a gaudir d’un sopar de sensacions.

 

Santiago de compostel·la – Cambados (63 Km)
Divendres, 18 de maig

Esmorzarem i continuarem la visita que vàrem deixar a mitges el dia abans de Santiago.

Visitarem la plaça de les Plateries, la plaça de Cervantes i la plaça de Mazarelos, de grandària considerable, on s’hi troba la porta o Arc de Mazarelos, que antigament permetia entrar a Santiago de Compostel·la als viatgers procedents d’Orense​ i és la única de les portes de la muralla de Santiago de Compostel·la que ha arribat fins als nostres dies.

Dinarem i sobre mitja tarda anirem direcció Cambados, on ens hi allotjarem les dues pròximes nits.

Cambados – Ria de Arousa - Pontevedra - Cambados
Dissabte, 19 de maig

Esmorzarem i sortirem cap a El Grove per embarcar en una excursió d’unes 2h hores en barca,  la “ruta de los mejillones”, a la ria d’Arosa.  Anirem a bord d’un vaixell de pesca on descobrireu el procés del cultiu i comercialització dels musclos de la Ria de Arousa, a més de pujar-nos a una “batea” on ho veurem de la manera més original, mentre gaudim del paisatge i les vistes d’aquesta ria tan espectacular. Per dinar gaudirem d’una mariscada amb musclos frescs a bord i d’un bon vi Albariño.
Gaudirem d’una estona agradable i en bona compañía. La Ria de Arousa és la més gran de les Ries Baixas gallegues, abasta municipis de la Corunya i Pontevedra englobats a les comarques de Barbanza, O Salnés i Caldas. És una regió de gran  valor històric, cultural i natural on la riquesa de la ria li ha dotat l’esplèndida gastronomia i tradició marinera.

Desembarcarem  al mateix poble de El Grove i anirem direcció Pontevedra on hi farem una breu visita i seguidament anirem cap a Cambados per passar-hi la segona nit.

 

Vigo - Barcelona (140 Km)
Diumenge, 20 de maig

Esmorzarem i ben aviat sortirem de l’hotel per fer una visita de la ciutat de Vigo, situada al sud-oest de Galícia, a la província de Pontevedra. És la ciutat més poblada d’aquesta comunitat autònoma, així com la catorzena ciutat més poblada d’Espanya. A més, la capital de la comarca de Vigo és coneguda com la “ciutat olívica”. Es troba a les Ries Baixes i és un dels motors econòmics de Galícia.

Dinarem a la ciutat i havent dinat sortirem ja cap a l’Aeroport de Vigo  per a agafar el vol cap a Barcelona per a una cómoda tornada. Qui ho destigi, podrà deixar les seves perteneces a l’autobús i recollir-ho posteriorment a les oficines del Club del Viatger.

En aquest viatge...

 • Berenar trobada prèvia al viatge per conèixer els companys i rebre l’itinerari definitiu
 • Vol Vigo – Barcelona amb totes les seves taxes i impostos.
 • Facturació d’una maleta de 20 Kg per persona
 • Totes les visites i entrades especificades segons l’itinerari
 • 7 nits d’allotjament a paradors de 4 estrelles
 • Autocar privat durant tot el viatge.
 • Guia local castellanoparlant que ens acompanyarà durant tot el viatge
 • Guia acompanyant del Club del Viatger
 • Esmorzar bufet diari
 • Pensió completa durant tot el viatge des del sopar del primer dia fins al dinar del darrer amb totes les begudes incloses.
 • Entrades als diversos indrets de visita
 • Assegurança obligatòria d’assistència en viatge
 • Assegurança bàsica de viatge obligatòria, 65 €
 • Un arbre per passatger plantat al Bosc del Club del Viatger, a Colòmbia, a la Selva de l’Orinoco
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les despeses de caire personal
 • Propines
 • Assegurança opcional de cancel·lació