Les illes Cíclades, Paros, Naxos, Délos, Mikonos, Amargos, Santorini.

Fa més de cinc mil anys, les illes cíclades foren el bressol d’una de les primeres grans civilitzacions d’occident: la cultura ciclàdica.
Com un esquitx de pedra enmig del mar, les illes cíclades són un paradís per als amants de la cultura i de la història, són els ports a mig camí entre Grècia, Egipte i Turquia i són la pau de la mediterrània amb els seus contrasts de roca, verdor i el blau.
El Club del Viatger us proposa un viatge de somni, una travessia tranquil·la però intensa per un dels racons més bells i antics de la mediterrània, les illes de Paros ( és una petita illa de l’arxipèlag de les Cíclades, al mar Egeu. És la tercera illa més gran, muntanyosa i sense gairebé vegetació, destaca per les seves grans extensions de cultiu mediterrani i la seva costa verge amb dos grans golfs naturals, el de Naussa i el de Parikia. ), Delos ( és una de les illes gregues més petites i es troba deshabitada des de fa temps. ), Mikonos, Naxos, (illa que estigué habitada des del final del primer període ciclàdic i s’han pogut trobar escultures i restes d’aquesta primera civilització del III – II mil·lenni aC. Illa rebel, els naxis foren un poble valent i capaç de resistir a les invasions perses i gregues, fins que acabà sucumbint al poder de Grècia i Roma.)
Santorini (  és, un petit arxipèlag circular format d’illes volcàniques.)  i Amargós. Totes elles riques en arqueologia, en història, en tradició, paisatge i gastronomia. Un viatge que ens possibilitarà navegar pel mar que les abraça sortint sempre del mateix port de Paros i fent també una interessant visita a Atenes i al port del Pireu.
Deixa’t bressolar per la mare d’Occident, Grècia, tot coneixent unes illes que són tresor de cultura, d’art, de paisatge, d’història i mitologia. Deixa’t sorprendre pel mediterrani més oriental!

Itinerari

Barcelona – Atenes – Pireu – Illa de Paros
Dissabte, 26 de maig

Sortida en autocar del Club del Viatger des dels diversos punts de recollida cap a l’aeroport de Barcelona per sortir en vol directe cap a Atenes. Un cop arribem a Atenes el nostre autocar privat i guia local ens vindran a recollir i ens acompanyaran fins al Pireu on anirem a dinar, a primera hora de la tarda, a un restaurant molt a prop del port.
Havent dinat anirem al port del Pireu per sortir en vaixell cap a la petita illa grega de Paros. La navegació dura cinc hores i serà al vaixell on tindrem oportunitat de sopar abans d’arribar a l’illa. Un cop arribem a Paros, ens traslladarem al nostre hotel de 4 estrelles on ens hi estarem les properes 6 nits.

 Illa de Paros
Diumenge, 27 de maig

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a la capital de Paros, la ciutat de Parikia.
Paros és una petita illa de l’arxipèlag de les Cíclades, al mar Egeu. És la tercera illa més gran de l’arxipèlag, muntanyosa i sense gairebé vegetació, destaca per les seves grans extensions de cultiu mediterrani i la seva costa verge amb dos grans golfs naturals, el de Naussa i el de Parikia. Paros consta, a més, d’una llarga i rica història. Habitada des de fa gairebé deu mil anys, a l’illa s’hi instal·laren primerament els micènics i posteriorment els cretencs durant l’època minoica. Durant les guerres mèdiques, l’illa pertanyia a la veïna Naxos i donà suport a la causa persa fins a la seva integració a la Lliga de Delos.
Durant l’època grega, la ciutat es convertí en un estat democràtic governat per una oligarquia i dedicat al comerç i a la pesca. Posteriorment l’illa seria conquerida pels romans i, després, pels bizantins fins a la creació del Ducat de Naxos que quedà integrat dins l’Imperi Otomà. No fou fins el 1830 que l’illa fou reconeguda per la nova Grècia.
Dedicarem el matí a conèixer els principals monuments de la seva capital, com són l’església Ekatontapyliani, la més gran de Grècia, així com la imponent fortalesa veneciana de la ciutat.

Les illes Delos i Miconos
Dilluns, 28 de maig

Esmorzar a l’hotel i trasllat cap al port de Naussa on pujarem al vaixell turístic que ens conduirà a les illes de Delos i Miconos. Arribarem primerament a la illa de Delos on podrem visitar els seus jaciments arqueològics.
Delos és una de les illes gregues més petites, de pendents suaus, coronada pel Mont Cintos, està deshabitada des de fa temps. La llegenda ens explica que fou a Delos on la nimfa Leto va donar a llum als germans Apol·lo i Artemis. En efecte, Delos fou un dels llocs més sagrats de l’Antiga Grècia. Els grecs creien que Delos emergí del trident de Posseidó i que fou Zeus qui la lligà amb cadenes al fons del mar per convertir-la en un lloc segur per a la seva amant, Leto, oculta de la gelosia d’Hera. Com a lloc de naixement d’Apol·lo, fou un dels llocs més importants en la pràctica del seu culte. Els jaciments de Delos, amb el seu teatre i mosaics ens aproparan a la mitologia i la història de l’Antiguitat.
Posteriorment continuarem en vaixell cap a l’illa de Miconos. A diferència de la pacífica Delos, Miconos és una de les illes més turístiques de l’Egeu. De platges sorrenques i pobles pintorescs arran del mar, sota les terres de Miconos hi reposen els gegants vençuts per Heràcles. Els antics grecs donaren un valor simbòlic important a aquesta illa propera a Delos, la qual jugà un paper important en les guerres gregues i també com a productora agrícola.
Dinar a Miconos i, posteriorment, visita de l’anomenada petita Venècia, de l’església Paraportiani i dels carrerons típics de la ciutat. A la tarda tornarem cap al port per embarcar en direcció a l’illa de Paros. Sopar i allotjament al nostre hotel.

Illa de Santorini
Dimarts, 29 de maig

Esmorzar a l’hotel i trasllat al port de Pisso Livadi ben d’hora al matí. Allà agafarem a les 07:45h el vaixell turístic cap a l’illa de Santorini on hi arribarem vora les 10h del matí. Santorini és, de fet, un petit arxipèlag circular format d’illes volcàniques i forma el grup d’illes més meridional de les Cíclades. Poblada des de l’antiguitat, els grecs l’anomenaren Théra en honor a l’heroi i fundador Teres. Foren els venecians qui l’anomenaren Santa Irene i, posteriorment, Santorini. Formada de diverses erupcions volcàniques, la més important data d‘entorn el 1627 aC. L’illa ha estat poblada pels principals poders de l’Egeu, des dels minoics, els fenicis, la Lliga de Delos, romans, bizantins, el Ducat de Naxos, la República de Venècia, l’Imperi Otomà i, finalment, des de 1840, Grècia. Actualment és un dels centres turístics més importants de Grècia i coneguda arreu per la seva arquitectura mediterrània oriental, amb cases blanques i finestres de marcs blaus i verds situades damunt els penya-segats de la seva costa.
Visitarem el jaciment arqueològic d’Akrotiri que ens permetrà conèixer el passat minoic de l’illa en temps de la gran erupció. Els jaciments d’Akrotiri tenen, a més, gran importància pels seus frescs. Posteriorment anirem al poble tradicional d’Exo Gonia a dinar.
Havent dinat visitarem un dels pobles més bells de l’illa, la població d’Oia, amb les cúpules blaves de les seves esglésies ortodoxes i les típiques casetes gregues mirant al mar.
Disposarem d’una estona per gaudir de la tarda a la població d’Oia, abans de tornar al port per embarcar en direcció a l’illa de Paros. Un cop arribem a l’illa, sopar i allotjament a l’hotel.

Illa de Naxos
Dimecres, 30 de maig

Esmorzar a l’hotel i trasllat de nou al port de Parikia per agafar un vaixell cap a l’illa de Naxos on hi arribarem en una mitja hora. Segons la mitologia, fou a Naxos on Teseu hi feu escala després de matar el Minotaure i on hi abandonà a Ariadna, filla del rei Minos. Naxos estigué habitada des del final del primer període ciclàdic i s’han pogut trobar escultures i restes d’aquesta primera civilització del III – II mil·lenni aC. Illa rebel, els naxis foren un poble valent i capaç de resistir a les invasions perses i gregues, fins que acabà sucumbint al poder de Grècia i Roma. Conquerida pels venecians durant l’edat mitjana, el Ducat de Naxos es convertí en un dels poders més influents de la zona.
A l’arribada a Naxos realitzarem una volta a la illa, tot coneixent així el seu paisatge mediterrani i la seva història repartida en monuments arreu de la seva geografia. Visitarem primerament una de les escultures més reconegudes de l’art antic, un Kouros, precedent de l’escultura clàssica. El Kouros de Melanes es realitzà entorn el segle VII aC i es tracta d’una enorme escultura d’aproximadament sis metres de llarg. Continuarem tot passant pel monestir de Panaghia Drossiani, la destil·leria de codony de Valindras a la població d’Halki i el poble d’Apiranthos.
A migdia dinarem a Naxos, a la capital de l’illa i havent dinat durem a terme una visita guiada de la ciutat, tot coneixent el Temple d’Apolo i la fortalesa veneciana. A mitja tarda tornarem al port per navegar de retorn a Paros. Sopar i allotjament al nostre hotel.

Illa d’Amargós
Dijous, 31 de maig

Esmorzar a l’hotel i trasllat al port de Pisso Livadi per agafar un vaixell que en dues hores de trajecte ens portarà cap a l’illa d’Amorgós. Aquesta és la illa més oriental de l’arxipèlag de les cíclades. Habitada des de fa milers d’anys, Amargós visqué el seu moment d’esplendor durant el III mil·lenni aC, en temps del període ciclàdic. D’aquesta època s’han trobat una dotzena d’acròpolis amb palaus. Amargós fou una gran productora de petites escultures, anomenades ídols ciclàdics. Visitarem el Monestir d’Hozoviotisa, un dels més espectaculars i bells de Grècia i posteriorment ens aproparem a Khora, la seva capital, per passejar pels seus carrers. Dinar a Khora.
Havent dinat anirem a visitar el poble de Tholaria, una petita població que destaca pel seu tipisme, per les seves cases tradicionals i la seva localització, lleugerament elevada i amb unes magnífiques vistes a la badia natural.
A la tarda tornarem al port per navegar de retorn a l’illa de Paros. Sopar i allotjament al nostre hotel.

Paros – Atenes
Divendres, 1 de juny

Esmorzar a l’hotel i sortida amb les maletes cap al port de Paros on agafarem el vaixell regular que ens portarà fins al port del Pireu. Dinar al vaixell.
Havent dinat arribarem al Pireu i el nostre autocar privat ens traslladarà a la ciutat d’Atenes on hi realitzarem una visita panoràmica. Atenes és la capital de Grècia i una de les ciutats més antigues i més riques culturalment i històricament del món. La que fou la ciutat més rica de l’Antiga Grècia, la que fou la seu de la democràcia i el niu de nombrosos intel·lectuals, historiadors, artistes i filòsofs ha quedat en l’imaginari col·lectiu com el bressol d’Occident.
Un cop acabat el tour panoràmic visitarem a peu el barri de Plaka, un dels barris més pintorescs i actius de la ciutat. Trasllat al nostre hotel on ens allotjarem l’ultima nit.
Sopar al barri de Metaxourghio on gaudirem plegats del sopar de comiat a un magnífic restaurant gastronòmic de cuina grega moderna.

Atenes – Barcelona
Dissabte, 2 de juny

Esmorzar a l’hotel i temps lliure fins l’hora d’anar cap a l’aeroport d’Atenes per volar directament cap a Barcelona. A l’arribar a Barcelona l’autocar del Club del Viatger ens recollirà i ens retornarà als punts de trobada del primer dia.

En aquest viatge...

 • Dinar o berenar previ al viatge per conèixer els companys i rebre l’itinerari definitiu
 • Guia acompanyant del Club del Viatger
 • Recollida en autocar des dels diversos punts acordats al Maresme, Barcelona i Vallès
 • Vols Barcelona – Atenes – Barcelona
 • Guia local castellanoparlant durant tota l’estada
 • 6 nits a l’hotel Paros Agnanti 4* o similar a Paros
 • 1 nit al’hotel Royal Olympic 5* o similar a Atenes
 • Esmorzar bufet diari
 • Pensió completa tot el viatge
 • Begudes incloses en els dinars (aigua, vi)
 • Totes les visites i entrades, segons l’itinerari
 • Tots els bitllets per als vaixells i ferris
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge
 • Obsequi del Club del Viatger per a cada habitació
 • Organització de trobada amb dinar o sopar post-viatge amb obsequi d’un àlbum de fotos representatiu.
 • Un arbre per viatger de manera que contribuïm tots plegats a mitigar els efectes nocius per al medi ambient que suposa la pràctica del turisme