Les capitals de Castella i Lleó, il·lustres i monumentals

Us proposem un viatge a través de la història de Castella i Lleó, un recorregut per autèntics museus a l’aire lliure, ciutats que destaquen no només, per les seves fites històriques sinó també, per les seves tradicions i la seva gent que contribueixen a engrandir la bellesa que atresoren. Insignes personatges han passat per les seves terres deixant un llegat patrimonial riquíssim que encara perdura avui dia.

Les ciutats d’Àvila, Segovia i Salamanca, han estat declarades Patrimoni de la Humanitat i la seva cuidada arquitectura atreu la mirada dels seus visitants. En canvi, les desconegudes viles de Carrión de los Condes o Lerma desperten per donar-nos a conèixer la història, proeses i vivències d’un passat gloriós que s’ha mantingut fins avui. Visitarem el Real Sitio de San Ildefonso, l’imponent palau d’estil versallesc el qual ens sorprendrà per la seva singular bellesa, i ens enamorarem de les ciutats de Burgos, Palència i Soria, seu de solemnes catedrals que intenten tocar el cel, esglésies i palaus que coneixerem a través dels seus barris més animats, bucòlics i tradicionals.

Un viatge inigualable per l’ànima d’aquesta comunitat on l’art, la cultura, el patrimoni i la gastronomia seran els autèntics protagonistes!

Itinerari

De camí a burgos
Dissabte, 8 de maig

Sortida en autocar des dels diferents punts de recollida en direcció cap a Castella. El viatge en autocar ens permetrà dur a terme aquest trajecte de la forma més confortable. Esmorzarem a bord i per fer el viatge més curt, tindrem l’autocar ben equipat amb una nevera plena de cava, refrescs i snacks. Avui dinarem en un restaurant en ruta.

Arribada a Burgos, una de les destinacions més encisadores de la comunitat i que compta amb un grandíssim patrimoni històric, arquitectònic i artístic. Una mirada protagonitzada per la formidable catedral, la qual perfila la silueta de la ciutat. Després d’acomodar-nos a les nostres habitacions, sortirem a sopar en un restaurant local. Allotjament.

Burgos i Lerma
Diumenge, 9 de maig

Esmorzar a l’hotel. Dedicarem aquest matí a la visita de Burgos. Fundada com a burg militar, a poc a poc es convertí durant l’edat mitjana en una urbs mercantil de gran poder socioeconòmic. Aquest desenvolupament fou possible pel fet que la ciutat fou la capital del regne unificat de Castella i Lleó, entre els segles X i XV, gràcies a la seva situació privilegiada en el Camí de Santiago i sobretot al seu monopoli sobre el comerç de la llana merina. Tot aquesta esplendor ha deixat un profund llegat en aquesta insígnia ciutat.

 

Al peu de les restes del castell es desplega l’antic barri medieval, on se situen nombroses mostres de la seva arquitectura burgalesa i on s’alça la seva catedral, declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO. Farem una visita a la mateixa i ens enamorarem de les filigranes de les agulles de les torres o de la cúpula de la capella del Conestable. El seu interior destaca per la seva bellesa i genialitat i conserva una llarga llista d’obres mestres que coneixerem de la mà del nostre guia local.

 

Passejant pels seus carrers més emblemàtics coneixerem la seva història, ens aproparem fins a la plaça Mayor on se situa l’ajuntament, la plaça del Cid i finalitzarem als peus de la Porta de Santa María després de recórrer el Passeig de l’Espolón i els seus edificis senyorials, com la casa del Cordón.

 

Després de dinar en un restaurant local, ens desplaçarem fins a la veïna localitat de Lerma, situada sobre un turó que domina la vall del riu Arlanza, que ha estat  reconegut com un dels poblets més bells de la península.

 

D’origen preromà, la vila assolí la seva esplendor amb l’arribada del duc de Lerma, deixeble de Felip III, qui durant més de dues dècades, la convertí en la cort d’Espanya i en la seu de celebracions, festes i banquets que s’organitzaven en honor als reis, als que assistien bona part dels personatges més cèlebres de l’època.

 

El seu harmoniós conjunt monumental, perfectament conservat, ens parlarà del passat gloriós de la ciutat. Iniciarem la visita a la plaça Ducal, on se situa el magnífic Palau Ducal, de línies elegants i flanquejada per les seves quatre torres angulars. Seguirem fins a la plaça de Santa Clara, per conèixer el convent del mateix nom, ens aproparem fins al mirador dels Arcs i acabarem amb la visita de la col·legiata de San Pedro, l’edifici religiós més destacat de Lerma.

 

En acabar, retornarem a Burgos. Sopar i allotjament

Lleó i Carrión de los Condes
Dilluns, 10 de maig

Esmorzar a l’hotel i sortida en direcció a Lleó, una ciutat elegant i exquisida plena de monuments únics i amb una fantàstica gastronomia. Els orígens de la ciutat es remunten als temps en els quals els romans dominaven Hispània; d’aquella època es conserva encara part del seu recinte emmurallat i altres vestigis artístics. Posteriorment, fou protagonista de diversos esdeveniments històrics, sobretot durant la Reconquesta, quan es convertí en l’enclavament més important de la lluita entre els invasors musulmans i l’incipient regne asturià. Després d’anys turbulents, de batalles i intrigues cortesanes, la ciutat es convertí  finalment en la capital del Regne de Lleó. Aquest fet possibilità el desenvolupament de les arts, que esculpiren en la ciutat un valuós llegat patrimonial, el qual encara es mostra en tresors tan admirables, com la basílica gòtica de San Isidoro, la majestuosa catedral de Santa María o el convent de San Marcos.

 

Farem una completíssima visita, tot arribant a la plaça de Regla on descansa la catedral gòtica, una de les obres més importants de la península, que visitarem detingudament. Seguirem passejant pel jardí i el barri romàntic, coneixerem la història de dos dels edificis més coneguts a la ciutat, el palau de los Guzmanes, actual seu de la Diputació de Lleó i la casa de los Botines, edifici modernista del superb arquitecte Antoni Gaudí. Ens aproparem fins a la plaça San Isidoro, per conèixer la basílica, un dels exponents romànics més importants de la comunitat i abans de finalitzar, encara tindrem temps de veure la plaça Mayor i el palau del Conde de Luna, un imponent edifici del segle XIV amb molta història.

 

Dinar en un restaurant local.

 

A continuació seguirem fins a Carrión de los Condes, una vila que ens descobrirà la riquesa patrimonial que atresora aquest municipi. Situada en el cor del Camí de Santiago, destaca per ser un dels nuclis més importants de la Ruta Jacobina, que brilla pels seus monuments, art i història.

 

Aquesta tarda, descobrirem el seu conjunt medieval que acull obres tan representatives com l’església de Santiago, coneguda pel seu esplèndid Cristo en Majestad o el Pantocràtor.  També veurem l’embellit fris de l’església de Santa Maria del Camino o el convent de Santa Clara, fundat al segle XIII, entre altres.

 

Retorn a Burgos per sopar. Allotjament.

Palència i Segovia
Dimarts, 11 de maig

Esmorzar a l’hotel i sortida amb maletes, per dirigir-nos cap a Palència, una ciutat enclavada a la vora del plàcid riu Carrión. L’antiga Pallantia romana ha viscut al llarg de la seva història nombroses fites històriques. Encreuament de camins i antic centre de manufactures tèxtils, Palència visqué el seu millor moment durant l’Edat Mitjana, sota el regnat d’Alfons VIII.

Avui descobrirem les meravelles que aquesta ciutat tan enigmàtica i impressionant ens presenta. Coneixerem el seu nucli històric, passejarem pel carrer Mayor, l’espina dorsal de la ciutat, que es troba esquitxada de distingides façanes nobles i nombrosos comerços tradicionals. Arribarem a l’animada plaça Mayor, on se situa l’ajuntament, del segle XIX i l’església de San Francisco, un recinte franciscà del segle XIII; passarem per esglésies, veurem les façanes de nobles palaus com el de la Diputación o el dels Retortillo, pararem al mercat i seguirem per carrerons pedestres que ens conduiran fins a la bella desconeguda, que és com es coneix a la seva catedral, distingida per la gran riquesa artística del seu interior.

Després de dinar en un restaurant local, seguirem per carretera fins a Segovia, la monumental ciutat declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO l’any 1985. Atresora un dels conjunts romànics més impressionants de tota Europa, conserva el seu superb aqüeducte romà, testimoni d’una rica història, i llueix amb el seu castell de conte de fades, la Ciutadella.

Una vegada acomodats a l’hotel on ens allotjarem les properes tres nits, sortirem a sopar. Allotjament.

Segovia i el real sitio de san Ildefonso
Dimecres, 12 de maig

Esmorzar a l’hotel. L’alegre i dinàmica Segovia, posseeix monuments únics que per si sols ja mereixen la nostra visita: un magnífic barri jueu, cases senyorials, panoràmiques de somni i racons plens d’encant.

Ens aproparem fins a la cèntrica plaça del Azoguejo, situada al peu del famós aqüeducte romà de Segovia, una impressionant obra d’enginyeria, en excel·lent estat de conservació, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, on coneixerem el seu origen i història. Des d’aquest punt, seguirem a peu pel centre històric de la ciutat albirant belles cases pertinents a antics llinatges nobles, com per exemple la façana del palau de Cascales, un edifici medieval que conserva encara els seus elements mudèjars. Arribarem fins a la plaça de San Martín per admirar la seva església romànica, la torrassa de Lozoya, la casa de Solier i ens aproparem fins al palau d’Enric IV. Caminarem pel barri jueu, llar de la comunitat jueva fins a l’any 1942, ens detindrem per admirar la plaça Mayor, visitarem la catedral situada en el punt més alt de la ciutat i acabarem a la Ciutadella, un dels monuments més representatius de la ciutat.

Després de dinar en un restaurant local, ens traslladarem fins al Real Sitio de San Ildefonso, situat enmig d’un paratge natural únic a la falda de la serra de Guadarrama. Es tracta d’un grandiós i impressionant palau on Felip V es retirà el 1724 i des d’aleshores hi treballà per crear una residència a l’estil de la cort versallesca. Per això, durant les següents dues dècades engrandí els jardins i el palau. En la seva construcció participaren diversos arquitectes, com Teodoro Ademans o Juan Bautista Sachetti, els quals aconseguiren portar a terme un magnífic palau amb detalls barrocs d’estil espanyol i francès amb lleugeres pinzellades italianes.

Farem una visita del palau que transcorre per impressionants salons, que conserven la decoració de l’època, quadres realitzats per Panini i pintures flamenques del segle XVII. També gaudirem d’un passeig pels espectaculars jardins plens de brolladors d’aigua i estàtues que li confereixen un caràcter molt encisador.

Finalitzada la visita, iniciarem el retorn cap a Segovia. Sopar en un restaurant local i allotjament a l’hotel

Salamanca i Ávila
Dijous, 13 de maig

Esmorzar a l’hotel. Avui visitarem Salamanca, una de les ciutats més boniques d’Espanya, amb un nucli històric declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO des del 1988, que destaca pels seus monuments, essent la seva Universitat la més cèlebre i antiga del país.
De sempre ha estat relacionada amb figures del pensament, el saber i la cultura, conceptes que es reflecteixen en la seva història i el seu patrimoni, que compta amb un llegat exquisit i difícil d’igualar.
Començarem amb la visita de la plaça Mayor, d’estil barroc. Bella i grandiosa, és l’ànima de la ciutat i punt de trobada dels seus naturals i visitants, que descobreixen en ella, un indret màgic per passar l’estona, tot contemplant l’espectacular Clerecia o l’original façana de la casa de las Conchas.
Molt a prop d’aquí es troba la joia de la universitat, la més antiga de les universitats hispanes existents. La seva façana plateresca de pedra és pura filigrana i ens deixarà bocabadats amb la seva majestuositat; a més, descobrirem el seu interior, tot visitant la biblioteca i altres espais d’interès.
Seguirem fins a la plaça d’Anaya, on se situa el magnífic conjunt monumental format per la catedral nova i l’antiga que visitarem detingudament amb el nostre guia i encara tindrem temps d’apropar-nos fins al palau episcopal o l’hospital dels Estudis.
Dinar en un restaurant local de la ciutat.
En acabar, ens dirigim cap a Ávila, situada a l’abric de la serralada de Gredos. Declarada Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, l’interior de les seves muralles amaguen un valuós conjunt d’esglésies i palauets renaixentistes, testimonis de l’esplendorós passat de l’urbs.
Realitzarem un passeig pel centre històric de la ciutat i recorrerem un tram de la famosa muralla. Entre palauets i llegendes, continuarem el nostre recorregut fins a arribar a la basílica de San Vicente, una de les obres mestres del romànic espanyol amb el seu cèlebre interior que ens submergirà en l’antiga Edat Mitjana, i encara farem una última parada a la catedral, la primera d’estil gòtic de la península que fou testimoni de grans fites històriques. Finalitzarem la visita a la plaça del Mercat Gran, la més cèlebre de la ciutat.

Després d’un dia ple d’experiències retornarem a Segovia on passarem l’última nit. Sopar en un restaurant local i allotjament

Soria i tornada a casa
Divendres, 14 de maig

Després d’esmorzar i carregar les maletes a l’autocar iniciarem el viatge de retorn cap a casa. De camí però visitarem la bucòlica i romàntica Soria, on es viu un ambient bulliciós que trenca el tòpic de ciutat deserta i que sorprèn gratament als seus visitants. No és d’estranyar que poetes i escriptors de la talla de Machado, Bécquer i Unamuno es rendissin al seu encant i l’homenatgessin en els seus escrits.

Farem un recorregut pel nucli històric coneixent de prop els dos períodes d’or que Soria ha tingut, corresponents als segles XII i XVII, un passeig que ens portarà fins a l’església de Santo Domingo, el temple romànic més important de la ciutat, a caminar pels carrers d’Aduana Vieja i Condes de Gómara, esquitxats de meravellosos palauets renaixentistes i acabarem recordant al cèlebre Antonio Machado visitant els seus raconets preferits que es troben bellament descrits al llarg de la seva obra.

Dinar en ruta i en arribar a la ciutat comtal, l’autocar del Club ens portarà als mateixos punts de recollida del primer dia

En aquest viatge...

 • Trobada pre viatge per conèixer els companys de viatge i rebre l’itinerari definitiu
 • Recollida als diversos punts acordats del Maresme i Barcelona ciutat.
 • Autocar privat pel nostre grup durant tot el viatge.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger
 • Guia local castellanoparlant durant tot el recorregut
 • 3 nits d’allotjament en un hotel de 4* a Burgos
 • 3 nits d’allotjament en un hotel de 4* a Segovia
 • Les visites especificades en el programa amb les entrades incloses
 • Pensió completa des del dinar del primer dia fins al dinar del darrer
 • Begudes incloses als àpats: vi, aigua i cafè
 • Assegurança bàsica d’assistència en viatge
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Les propines
 • Les despeses de caràcter personal
 • Assegurançade cancel·lació. Preu: 60€ per persona