Laos i Cambodja, des de Bangkok

El Club del Viatger us ofereix un intens i meravellós viatge pel sud-est asiàtic tot recorrent la irressistible Bangkok, capital de Tailàndia, una ciutat acollidora, festiva, exòtica i plena d’atractius.  Quedarem fascinats per la perfecta mescla entre vanguardia i tradició, entre caos i relax.

El viatge seguirà fins a la veïna Laos, una terra rica en diversitat social i ètnica que exhibeix influències de diferents cultures que defineixen la seva identitat cultural. Una  bellesa natural  exhuberant unida a la seva esplèndida arquitectura i el caràcter amable de la seva gent, omplirà les nostres camàres i els nostres cors de records inoblidables.

Finalment arribarem a Cambodja, on les restes d’aquest gran imperi encara són visibles en els temples de la mítica Angkor, únics a tot el sud-est asiàtic. Els seus wats reflecteixen l’expressió màxima del geni jemer, que a primer cop d’ull ens transmetran la seva grandesa, equiparable tan sols a les restes de Machu Picchu o Petra

Itinerari

Volem a Bangkok
Divendres, 23 d'agost

Recollida amb l’autocar del Club del Viatger des dels diversos punts de trobada al Maresme, Vallès Oriental i Occidental i Barcelona cap a l’aeroport de Barcelona, per volar cap a Bangkok via Istanbul. Àpats a bord.

Arribada a Bangkok
Dissabte, 24 d'agost

Arribada a Bangkok. La capital de Tailàndia va ser fundada l’any 1.782, i és coneguda pels seus habitants com la Krung Thep, la ciutat dels àngels, a més de ser considerada una de les ciutats més atractives del món que ens enlluernarà amb els seus contrastos. En arribar, el nostre guia local ens donarà la benvinguda i ens acompanyarà fins a l’hotel on ens allotjarem les properes 3 nits. A la tarda farem una breu passejada per Bangkok per estirar les cames i tenir un primer contacte amb la ciutat que visitarem durant els dos pròxims dies.

Sopar a l’hotel i allotjament.

Visitem Bangkok
Diumenge, 25 d'agost

Esmorzar a l’hotel. Avui farem una visita completa de la ciutat. Sortirem direcció al barri xinès, l’antic centre financer de Bangkok caracteritzat pel seu laberíntic entramat de carrerons on visitarem el Wat Traimit. Els Wats són conjunts d’edificis en un recinte tancat que realitza diferents funcions: monestir budista, temple i centre comunitari. Hi ha uns 30.000 Wats a tot el país i nosaltres en visitarem alguns dels més importants, com el Wat Traimit, que custodia el Buda d’or més gran del món, que pertany a l’època sukhothai, amb els seus 4 metres d’altura i 5 tones de pes.

Seguidament ens desplacem fins al centre per conèixer la ciutat antiga de Bangkok, el cor espiritual i històric, ple de temples i santuaris.

Coneguda amb el nom de Rattanakosin,  era el centre de la nova capital fundada el 1.782 i a actualment encara conserva restes de les seves antigues muralles entre el mont Daurat i el Wat Rachanadda, així com una gran part de la millor arquitectura del període rattanakosin, entre els quals destaca el Palau Reial que visitarem juntament amb el Wat Phra Kaeo, un conjunt extraordinari destinat a commemorar la fundació de la capital i allotjar al Buda Esmeralda. Tot i que la família reial viu actualment a Dusit, What Phra Kaeo continua sent el temple més sagrat de Tailàndia.

Abans d’anar a dinar, encara tindrem temps per dirigir-nos cap al sud de la barri antic on es localitza el Wat Pho, el centre d’educació pública més famós de Tailàndia, a més del temple més antic i gran de la ciutat on veurem la capella del Buda reclinat.

A més a més, des de la dècada dels 60, Wat Pho ha estat un centre de medicina tradicional on s’hi ha instal·lat l’escola de massatges més respectada de la ciutat, considerada la primera universitat del país.

Després d’un matí intens, dinarem a un restaurant local. A la tarda, ens desplaçarem fins a la vibrant zona moderna de la capital per conèixer l’altra cara de la ciutat, el districte més comercial i futurista. Visitarem el “Times Square” tailandès, on els elegantíssims gratacels s’alcen per sobre els temples i els grans centres comercials s’entremesclen amb els mercats més tradicionals. Arribarem al Central World, un dels majors centres comercials del sud-est asiàtic i gaudirem de temps lliure per passejar per l’SkyWalk. Sopar a un restaurant local i allotjament a l’hotel.

Ayuthaya - Creuer per Chao Phraya - Bangkok
Dilluns, 26 d'agost

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a les extenses valls fèrtils del nord, que són la reserva d’arròs de la nació i el cor històric dels tailandesos. Actualment aquesta és la regió més habitada i rica del país, i és on es troben les impressionants ciutats en runes dels antics regnes Sukhotai i Ayuthaya.

Ayuthaya, antiga capital del regne de Siam durant 4 segles, va ser fundada el 1.350 per Ramathibodi I i es creu que va arribar a tenir fins a 1 milió d’habitants. A principis del segle XV la ciutat ja s’havia convertit en una potència important a la qual van arribar-hi els primers comerciants accidentals que van escriure vívids relats de l’esplendor de la ciutat. Aquesta, no només atreia a mercaders, sinó també a missioners, aventurers i mercenaris.

Arribarem al parc històric, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, i visitarem els temples més importants de l’antiga capital: el Wat Mahathat, un dels complexos més grans i importants de Ayuthaya, el Wat Yai Chai Mongkol, el Chai Wattanaram, bellament decorat amb relleus d’estuc, i el Wat Pra Sri Sanphet, el temple més sagrat on es localitzava l’antic palau reial de la ciutat.

Els temples van quedar parcialment destruïts per l’atac birmà de l’any 1.767 que va forçar als siamesos a abandonar la ciutat i traslladar-se més al sud on van fundar Bangkok. Les runes que trobem actualment daten del segle XIV al XVIII i són considerades les més fotogèniques i importants del país.

Seguidament ens desplaçarem fins al moll per gaudir d’un meravellós creuer de 3 hores de durada a través del riu Charo Phraya per tornar cap al centre de Bangkok.

Avui gaudirem d’un dinar bufet a bord del creuer. El trajecte ens permetrà descobrir la cara menys turística de Tailàndia i conèixer de primera mà com és la vida a les zones més rurals del país, tot creuant-nos amb pescadors, camperols i acolorits temples situats a la riba del riu. Desembarcament i trasllat al nostre hotel on soparem. Allotjament

Bangkok - Luang Prabang - Cerimònia Baci
Dimarts, 27 d'agost

Esmorzar a l’hotel i trasllat cap a l’aeroport de Bangkok per volar al país veí de Laos on aterrarem a Luang Prabang.

Luang Prabang es troba enclavada entre verdes muntanyes a la riba del riu Mekong i ens seduirà tant pel seu entorn natural com per les façanes daurades de molts dels seus temples. És una ciutat espectacular i plena de contrastos, on els solemnes monjos budistes no desentonen entre elegants hotel i restaurants, i on la rica herència colonial, present en la seva arquitectura i gastronomia, afegeix un encant especial a la ciutat. A la nostra arribada, el nostre guia acompanyant ens donarà la benvinguda i ens acompanyarà fins a l’hotel.

Després de dinar tindrem l’oportunitat d’assistir a la cerimònia del Baci, fonamental en la cultura laosiana, un ritual que invoca els esperits per atreure la felicitat, la sort i la prosperitat.

Al vespre soparem a un restaurant local i tornarem a l’hotel. Allotjament.

Coves de Pak Ou des de Luang Prabang
Dimecres, 28 d'agost

Esmorzar a l’hotel i sortida cap al moll. Dedicarem el dia a remuntar el riu Mekong en barca direcció nord. El nord de Laos ens ofereix un espectacular paisatge muntanyós, remots assentaments riberencs, un ampli mosaic de cultures i importants indrets de transcendència històrica, que lentament es van obrint al turisme.

La visita des del riu és ideal per apreciar l’exuberant bellesa paisatgística del país i captar la pausada i bucòlica vida rural. Durant el nostre recorregut farem algunes parades, entre les quals destaquem la visita a la vil·la de Ban Xang Hai, conegut com el poble del whisky, per la seva producció artesanal de lao lao, el licor casolà obtingut a partir de la destil·lació de l’arròs.

Tanmateix, visitarem les coves de Pak Ou, situades al peu d’un abrupte penya-segat, considerades sagrades des de molt abans de l’arribada del budisme, ja que, segons explica la llegenda aquestes custodien els esperits del riu. Al seu interior podrem veure centenars de budes que hi descansen i que no ens deixaran indiferents.

Dinarem a un restaurant local i després dia ple d’emocionants experiències, tornarem cap al nostre hotel. Sopar a un restaurant local i allotjament

Visitem Luang Prabang
Dijous, 29 d'agost

Esmorzar a l’hotel. Avui visitarem el cor de Luang Prabang, la ciutat vella, situada en una  petita península entre els rius Mekong i Nam Kham. El centre, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, s’alça el Mont Phousi mentre que a l’extrem nord-est es troben nombroses mostres de bells i antics temples, entre els quals destaca el Wat Xieng Thong.

 

Ens llevarem ben d’hora al matí per assistir a les donacions matineres als monjos i visitar el vibrant mercat matinal, que es troba amagat entre carrerons del centre, i que és sense dubte el més gran de la ciutat amb centenars de comerciants. Passejarem pels seus carrers per conèixer la cara més laosiana de la ciutat i la vida dels seus agricultors, que venen directament la seva collita. El recorregut ens sorprendrà gratament per la gran varietat de colors i olors que despertaran els nostres sentits.

 

Posteriorment tornarem al nostre hotel per esmorzar i continuar amb la visita de la ciutat i veure alguns dels seus temples més importants dels quals destaquem el Wat Aham i el Wat Visoun, considerat l’últim el punt de culte més antic de la ciutat. Seguim fins al Wat Xieng Thong, conegut com el monestir de la ciutat daurada i el símbol religiós més important del país, ricament decorat amb brillants mosaics de vidre que representen icones budistes.

Seguim cap al Wat Mai, un temple que figura entre els més importants de la ciutat i que gaudeix d’un opulent exterior cobert amb decoracions vermelles, negres i daurades. És un dels temples més estimats ja que durant dècades va ser la llar del monjo més ancià de Laos i perquè antigament custodiava l’estàtua de Phabang, l’escultura considerada talismà de la ciutat.

També veurem el Museu Nacional, l’antiga residència de la reialesa que combina elegantment elements arquitectònics laosians i europeus on es conserva actualment la sagrada estàtua de Phabang, i el Wat Sene, que gaudeix d’un emplaçament privilegiat al carrer de Sakkarin, l’avinguda central de Luang Prabang, que ens enamorarà amb el seu impressionant exterior vermell i daurat.

Després de dinar a un restaurant local, trasllat cap al Mont Phousi, el punt més destacat de la ciutat. Al cim d’aquest promontori es troba la That Chomsi, la impressionant estupa de 24 metres d’altura que data del 1.804 i que els locals visiten tradicionalment el primer dia de l’any. Soparem a un restaurant local, trasllat a l’hotel i allotjament

Volem a Vientiano i visitem la ciutat
Divendres, 30 d'agost

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a l’aeroport per volar cap a Vientiane, la capital més pintoresca del sud-est asiàtic, que en les últimes tres dècades ha experimentat grans canvis. El fet que l’estricte règim comunista es relaxés després de la dissolució de la Unió Soviètica l’any 1991 va permetre l’establiment de noves empreses i iniciar un període de prosperitat. La ciutat destaca per la seva esplèndida arquitectura religiosa amb els seus nombrosos temples que acullen a un gran nombre de fidels seguidors.

 

Després d’aterrar el nostre guia local que ens acompanyarà fins a l’hotel i seguidament anirem a dinar a un restaurant local.

A continuació dedicarem tota la tarda a fer un recorregut per la ciutat i visitar alguns dels temples més significatius i espectaculars. Veurem el Wat Para Keo i el That Luang, la gran estopa i símbol nacional del país, de 46 metres d’alçada. També visitarem el Wat Si Saket, el temple més antic de Vientine construït l’any 1.818 pel rei Anouvong i que destaca per les 2.000 imatges de Buda que hi ha al seu claustre.

En acabar, visitarem el Patuxai,  que ens recordarà a l’Arc de Triomf de París. Va ser construït el 1.964 i per commemorar a les víctimes de la guerra civil laosiana, compresa entre el 1.953 i 1.975 i podrem apreciar-hi detalls budistes i hinduistes en la seva rica decoració.

Al vespre soparem a un restaurant local i trasllat a l’hotel. Allotjament.

Phnom Phen, el Palau Reial i la Pagoda de Plata
Dissabte, 31 d'agost

Esmorzar a l’hotel i trasllat cap a l’aeroport per volar a Phnom Penh, la capital de Cambodja, una metròpolis desordenada i plena de contrastos, amb vibrants i acolorits mercats tradicionals, centres comercials, boutiques de disseny, viles franceses i cafès d’estil parisenc de l’època colonial. El nostre guia local ens rebrà i acte seguit ens traslladarem al nostre hotel. Dinar a un restaurant local.

 

A la tarda ens aproparem al Palau Reial i a la Pagoda de Plata que visitarem.  El Palau, construït al segle XIX, és un complex emmurallat i obert al públic tot i que una part del recinte es troba tancada degut a que continua essent la residència oficial del rei de Cambodja, el qual destaca per les seves inclinades teulades daurades. Està format per un conjunt de 9 edificis que ocupen una superfície de més de 6 hectàrees. Les construccions més importants són la sala de tron, on encara tenen lloc actes oficials i esdeveniments religiosos, el pavelló de Napoleó III, el pavelló del ball o de Chan Chaya i per descomptat la Pagoda de Plata, considerada tota una joia arquitectònica. Aquesta edificació està formada per diversos espais, com el de la biblioteca, les estopes i una zona amb bells i cuidats jardins tropicals.

Al vespre sopar en un restaurant local i allotjament a l’hotel.

Visitem Phnom Penh
Diumenge, 1 de setembre

Esmorzar a l’hotel i sortida cap al centre per visitar el Mercat Kandal, punt principal de venda de productes frescos a la ciutat. Aquesta serà una experiència fascinant que ens permetrà interactuar amb els locals. Quedarem fascinats de la multitud de colors i olors que desprenen els seus productes i veurem com, les motocicletes, tan presents a la vida asiàtica, es mouen àgilment entre la multitud.

Seguirem fins al Wat Phnom, el temple que va fundar la ciutat, construït l’any 1.373 i que amb els seus modestos 27 metres d’altura, és el punt més elevat de la ciutat.

 

També tindrem temps de visitar el Mercat Central, situat a l’est de la ciutat. Els francesos van construir aquest fabulós edifici d’estil art deco de tonalitat ocre el 1.937. La seva immensa cúpula central té unes dimensions similars a la del panteó Adrià de Roma. Farem una passejada per les diferents botigues que ofereixen una àmplia oferta de productes: aliments frescs i cuinats, joies, productes electrònics, roba i flors, entre altres.

Després d’un animat matí, dinarem a un restaurant local.

 

A la tarda visitarem el Museu del Genocidi i els camps de la mort per conèixer de prop el fosc període que va viure el país recentment. Per desgràcia, la dècada dels setanta serà recordada en la història de Cambodja com la de la major barbàrie succeida al país, on van perdre la vida més de dos milions de persones, quasi una quarta part de la seva població a mans de l’estricte règim de Pol Pot.

Abans de sopar a un restaurant local, encara tindrem temps de dirigir-nos cap al sud de la ciutat fins a arribar al Mercat Rus. Conegut també com el Psar Tuol, és el punt on ens hem de dirigir per trobar les millors gangues! Sota el seu sufocant sostre de metall trobarem un popurrí d’articles d’artesania, falses antiguitats, mocadors de seda, i instruments musicals.

En acabar, trasllat a l’hotel i allotjament.

Phnom Penh - Kampong Thom - Siem Reap
Dilluns, 2 de setembre

Esmorzar a l’hotel i sortida en bus per conèixer el nord de Cambodja. La remota i geogràficament diversa regió del nord, que limita amb Tailàndia al nord i amb Laos al nord-oest.

Farem la primera parada a la província de Kampong Thom, on visitarem el conjunt de temples pre-angkorians més important del món de Samboy Prei Kuk, situats a la regió de Kampong Thom, recentment declarats Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, que ens permetrà comprendre els orígens de l’art i l’arquitectura de la civilització que assoliria el seu màxim apogeu amb la construcció de la ciutat sagrada d’Angkor. A la zona s’hi troben més d’un centenar de temples, deu dels quals tenen una distribució octagonal, úniques en el seu gènere al sud-est asiàtic.

 

A continuació, dinarem a un restaurant local i visitarem l’espectacular pont angkorià de Kampong Kdei mentre fem camí fins a Siem Reap, punt de partida ideal per explorar els magnífics temples d’Angkor.

Situats al nord de la ciutat de Siem Reap, entre densos boscs i ordenats arrossars, els conjunts  monuments d’Angkor formen l’obra mestra arquitectònica més extraordinària del sud-est asiàtic. El vast complex d’Angkor Wat, amb les seves imponents torres, i la grandiosa ciutat d’Angkor Thom, amb la seva impressionant calçada i les gegantines cares somrients del Bayon, són espectaculars, en especial durant la sortida del sol.

Entre el segles IX i XV l’imperi jemer va dominar gran part del sud-est asiàtic. Durant el període de màxim esplendor, Angkor es va consagrar com la capital d’aquest gran imperi, i es van arribar a construir gegantines ciutats que superaven algunes d’elles el milió d’habitants. Avui dia, els temples d’Angkor són la prova fefaent de la gran importància que va arribar a tenir l’imperi. Al llarg de la història, aquesta civilització ens ha deixat nombrosos temples que són visitables i que ens deixaran sense alè, però també ens han deixat moltes incògnites que encara no estan resoltes.

Sopar i allotjament a l’hotel.

Ta Prohm – Banteay Srei – Banteay Samre –Siem Reap
Dimarts, 3 de setembre

Després d’esmorzar a l’hotel, ens dirigirem al temple Ta Phrom, el monument més evocador i misteriós de tots els complexes religiosos d’Angkor. Les restes de l’antic monestir budista consisteixen en una llarga cadena d’edificis d’una sola planta connectats per passatges i galeries. Ta Phrom es troba envoltat d’un imponent mur que no impedeix que la densa selva envaeixi l’espai. Quedarem fascinats per la fastuosa vegetació que creix i cobreix part dels seus edificis, fent que sigui un monument únic al món, i serà sense gènere de dubte, una de les experiències més gratificants de la nostra estada a Cambodja!

També visitarem els temples de Ta Keo i Ta Nei. El primer és una construcció khmer dedicat a la deïtat hindú de Shiva, construït completament amb argila vermellosa, i es creu que probablement va ser el primer temple construït amb aquest material a la zona. El complex consta d’una doble fortificació amb base rectangular, quatre torres i un temple principal en forma de piràmide. En canvi, Ta Nei, és la petita joia amagada d’Angkor amb una estètica similar a Ta Phrom però de dimensions molt més reduïdes.

 

Dinar a un restaurant local i trasllat fins a la veïna Banteay Srei, per visitar el remot complex religiós, el nom del qual significa Ciutadella de les Dones. Es troba situat al peu del mont Kulen i és conegut pels exquisits detalls de les seves escultures. El tret principal de la construcció, pel qual es diferencia de la resta de temples, rau en el fet que la majoria de la seva superfície està detalladament decorada, i no és d’extranyar que sigui considerada una joia de l’art jemer.

De tornada a Siem Reap, visitarem l’interessant museu de les mines terrestres i el temple de Banteay Samre, format per un temple central amb 4 ales, cada una precedida d’un espai i dues biblioteques.

Sopar a l’hotel mentre gaudiem d’un espectacle de dansa tradicional i allotjament

Siem Reap - Angkor Wat - Angkor Thom
Dimecres, 4 de setembre

Avui en llevarem ben d’hora al matí per traslladar-nos a Angkor Wat, l’espectacular monument religiós conegut per ser el més gran del món. Aquest matí viurem un dels moments més especials del viatge en veure la sortida del sol!

Tornarem de nou a l’hotel per esmorzar i seguirem fins la ciutat de Angkor Thom, fundada a finals del segle XII. Aquesta ciutat és notable per la seva mida i ingeni arquitectònic i va ser la major ciutat de l’imperi jemer. Està protegida per una muralla envoltada d’un ample fossar i al seu interior trobarem diverses ruïnes, de les quals la de Bayon és la més coneguda.

 

Al llarg del matí farem un interessantíssima i intensa visita per conèixer a fons la ciutat. Primerament veurem el  Bayon, situat al centre de la ciutat, una de les estructures més extraordinàries de la ciutat.

Es caracteritza per tenir una estructura piramidal que s’eleva a tres alçades i posseeix 54 torres amb més de 200 enormes i enigmàtiques cares de pedra, que gratament ens sorprendran. Posteriorment seguim amb els temple de Baphuon, conegut també com palau celestial, relacionat amb la llegenda d’una torre d’or que s’alça en aquest indret que estava habitada per una serp de nou caps. També visitarem les Terrasses del Rei Leprós i la Terrassa dels Elefants que servia per a que el rei pogués presenciar les desfilades militars i altres oficis.

Després de dinar a un restaurant local, visitarem el temple de Prasat Kravan, conegut com el temple del cardamom, un dels menys turístics de la regió. Tindrem l’oportunitat d’observar les 5 impressionants torres de totxana, amb una parella de lleons que cuiden la seva entrada.

Acte seguit, arribarem de nou a Angkor Wat, que significa la ciutat que és un temple. Aquest espectacular complex, construït al segle XII pel rei Suryavarman II, estava dedicat en el seu origen al déu Visnú,. En el centre veurem com s’alça un temple amb cinc torres inspirat en la flor de lotus que representen el mont Meru, mític refugi dels déus hinduistes i centre de l’univers.

Finalment arribarem al temple de Pre Rup des d’on veurem la posta de sol.

Tornarem a Siem Reap, sopar a un retaurant local i allotjament.

Tornada a casa, Barcelona
Dijous, 5 de setembre

Esmorzar a l’hotel, i acabarem d’aprofitar les últimes hores a Siem Reap. Ens traslladarem a l’embarcador Phnom Krom per fer amb una passejada en barca fins el poble flotant de Chong Knies. Un cop finalitzada la visita, tornarem a Siem Reap on  farem el nostre últim dinar. A l’hora convinguda, ens traslladarem a l’aeroport de Bangkok per agafar el vol cap a Europa. Àpats a bord

Arribada a casa
Divendres, 6 de setembre

Arribada a primera hora del matí a l’aeroport de Barcelona on l’autocar del Club del Viatger ens recollirà i ens portarà als mateixos punts de trobada del primer dia

En aquest viatge...

 • Trobada prèvia al viatge per conèixer els companys i rebre l’itinerari definitiu.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger.
 • Recollida en autocar des dels diversos punts acordats
 • Vols Barcelona – Istanbul – Bangkok i Siem Reap – Bangkok – Istanbul - Barcelona
 • Autocar privat pel nostre grup durant tot el viatge.
 • Guia local castellanoparlant durant tot el recorregut.
 • 3 nits a l’hotel Chatrium Riverside de 5* o similar a Bangkok.
 • 3 nits a l’hotel Villa Santi Resort & Spa de 4* o similar a Luang Prabang.
 • 1 nit a l’hotel Salana Boutique 4* o similar a Vientiane.
 • 2 nits a l’hotel Sokha Phnom Penh de 5* o similar a Phnom Penh.
 • 3 nits a l’hotel Sokha Resort de 5* o similar a Siem Reap.
 • Esmorzar bufet diari.
 • Pensió Completa durant tot el viatge tal i com es detalla a l’itinerari.
 • Les visites especificades en el programa amb les entrades incloses.
 • Petit obsequi del Club del Viatger per habitació
 • Assegurança bàsica d’assistència durant el viatge
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Per entrar a Tailàndia no es necessita visat.
 • Visat d’entrada a Laos. Preu aprox. 35 dòlars
 • Visat d’entrada a Cambodja. Preu aprox. 30 dòlars
 • Les despeses de caire personal
 • Les begudes
 • Les propines
 • Assegurança de cancel•lació

Més detalls del viatge

Hotel Chatrium Riverside de 5* a Bangkok:

Hotel Villa Santi Resort & Spa de 4* a Luang Prabang

Hotel Salana Boutique 4* a Vientiane

Hotel Sokha Phnom Penh de 5* a Phnom Penh

Hotel Sokha Resort de 5* a Siem Reap