Laos i Cambodja

El Club del Viatger us ofereix un intens i meravellós viatge per Laos i Cambodja, tot recorrent  Laos, una terra rica en diversitat social i ètnica d’influència francesa, vietnamita, tailandesa i xinesa. Un país que ens seduirà amb la seva riquesa paisatgística, plena de coves, cascades, boscs i muntanyes;  la regió dels enormes temples d’or, de l’exquisida arquitectura budista i del gran i poderós riu Mekong, l’autèntic protagonista que dona vida i alegria a la seva gent de caràcter amable que segur ompliran els nostres cors de records inoblidables.

A  Laos y Cambodja els mons antics i moderns xoquen per crear una aventura plena d’autenticitat, un màgic, però misteriós regne ens espera en les restes del que fou el gran imperi Jemer, encara visibles en els nombrosos temples de la mítica Angkor, únics a tot el sud-est asiàtic. Aquestes llegendàries construccions reflecteixen la grandesa i genialitat d’aquesta gran civilització, essent la sublim Angkor Wat, el seu màxim exponent, únicament comparable a uns pocs llocs molt selectes del planeta, com el Machu Picchu, al Perú o Petra, a Jordània.

Itinerari

Volem a Luang Prabang
Dissabte, 29 d'octubre

Recollida amb l’autocar del Club del Viatger des dels diversos punts de recollida cap a l’aeroport de Barcelona, per volar fins a Luang Prabang via dues ciutats d’enllaç. Àpats a bord

Arribada a Luang Prabang
Diumenge, 30 d'octubre

Arribada a Luang Prabang. Després de passar el control de passaports, el nostre guia local ens donarà la benvinguda i ens acompanyarà fins a l’hotel. Allotjament

Visitem Luang Prabang
Dilluns, 30 d'octubre

Luang Prabang és una ciutat enclavada entre verdes muntanyes a la riba del riu Mekong que ens seduirà tant pel seu entorn natural com per les façanes daurades de molts dels seus temples. És una ciutat espectacular, plena de contrastos, on els solemnes monjos budistes no desentonen entre elegants hotels i restaurants, i on la rica herència colonial afegeix un encant especial a la ciutat.

Esmorzar a l’hotel. Avui visitarem el cor de Luang Prabang, la ciutat vella, situada en una  petita península entre els rius Mekong i Nam Kham. Al centre, declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO, s’alça el Mont Phousi mentre que a l’extrem nord-est es troben nombroses mostres de bells i antics temples, entre els quals destaca el Wat Xieng Thong. Al matí ens aproparem fins al  vibrant mercat matinal, que es troba amagat entre carrerons del centre, i que és sense dubte el més gran de la ciutat amb centenars de comerciants. Passejarem i coneixerem la cara més laosiana de la ciutat i la vida dels seus agricultors, que venen directament la seva collita. El recorregut ens sorprendrà gratament per la gran varietat de colors i olors.

A continuació entrarem al Museu Nacional, l’antiga residència de la reialesa que combina elegantment elements arquitectònics laosians i europeus. Al seu interior podrem admirar les estances reials, la sala del tron, així com molts objectes religiosos i artístics associats a la casa reial de Luang Prabang. Seguim cap al monestir de Wat Mai, l’antiga seu del clergat i un dels temples més estimats de la ciutat, que figura entre els més importants de la ciutat i que gaudeix d’un opulent exterior cobert amb decoracions vermelles, negres i daurades.

Posteriorment passejarem pel carrer principal per admirar les nombroses mostres d’arquitectura colonial, la vida local i veurem alguns monestirs. La propera parada serà  al monestir de Wat Xieng Thong, conegut com el monestir de la ciutat daurada i el símbol religiós més rellevant del país, ricament decorat amb brillants mosaics de vidre que fan que sigui considerat un dels més bells de tot el país. Per finalitzar, encara tindrem temps de visitar el monestir de Wat Visoun i el petit museu ètnic que ens oferirà una excel·lent introducció a l’enorme diversitat ètnica del país.

Dinar en un restaurant local. Avui soparem a bord d’un magnífic creuer pel riu Mekong mentre gaudim de música tradicional en directe i balls tradicionals

Cascades de Kwang Si, el riu Mekong i Pak Ou
Dimarts, 1 de novembre

Ens llevarem ben d’hora al matí per presenciar la tradicional cerimònia d’entrega d’ofrenes als monges, que té lloc cada dia als carrers de la ciutat. A continuació pujarem al Mont Phousi, el promontori més destacat de la ciutat per admirar les vistes des del mirador i explorar els seus monuments. Tornada a l’hotel per esmorzar.

A continuació, sortirem cap a la cascada més coneguda de tot Laos, considerada una de les més belles del país. Explorarem el seu entorn selvàtic i qui  vulgui podrà gaudir d’un bany en alguna de les piscines naturals que hi trobarem. Retorn a Luang Prabang per dinar.

Dedicarem la tarda a remuntar el riu Mekong en una barca tradicional de cua llarga en direcció cap al nord. La navegació des del riu és ideal per apreciar l’exuberant bellesa paisatgística del país i captar la pausada i bucòlica vida rural. El final del nostre recorregut serà a les coves de Pak Ou, situades al peu d’un abrupte penya-segat, considerades sagrades des de molt abans de l’arribada del budisme, ja que, segons explica la llegenda aquestes custodien els esperits del riu. Al seu interior podrem veure centenars de budes que hi descansen i que no ens deixaran indiferents.

Després de la visita, seguirem navegant tot parant a la petita vila de Ban Xang Hai, conegut com el poble del whisky, per la seva producció artesanal de lao lao, el licor casolà obtingut a partir de la destil·lació de l’arròs. Veurem el seu procés d’elaboració i farem un tast d’algunes de les seves varietats abans de retornar cap a la ciutat.

Sopar a un restaurant local i allotjament.

Recorregut en tren fins a Vang Vieng i visita
Dimecres, 2 de novembre

Esmorzar a l’hotel i trasllat fins a Vang Vieng en tren, un sistema de transport que va entrar en funcionament a finals del 2021. Aquesta ciutat, situada a la riba del riu Nam U i envoltada de majestuosos afloraments càrstics, sempre ha sigut un pol d’atracció per la bellesa del seu entorn natural.

Al llarg del dia visitarem la cova de Tham Chang, al qual s’arriba travessant un pont penjant sobre el riu Nam Song, on a més d’explorar el seu espectacular interior, podrem admirar les meravelloses vistes sobre la vall. També farem d’un passeig de baixa dificultat per conèixer els entorns rurals de Vang Vieng, situats en una bonica àrea a prop del riu on es troben vàries coves com Tham Sang, Tham Hoy o Tham Loup, arrossars, temples i viles.

Ja al vespre, podrem gaudir d’un petit passeig en llanxa pel riu Nam Song, per copsar l’espectacular paisatge de les muntanyes des de l’aigua.

Dinar i sopar a l’hotel. Allotjament

Recorregut en tren fins Vientiane i visita ciutat
Dijous, 3 de novembre

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a l’estació per prendre el tren que ens portarà fins a Vientiane, la capital més pintoresca del sud-est asiàtic, que en les últimes tres dècades ha experimentat grans canvis. El fet que l’estricte règim comunista es relaxés després de la dissolució de la Unió Soviètica l’any 1991 va permetre l’establiment de noves empreses i iniciar un període de prosperitat. La ciutat destaca per la seva esplèndida arquitectura religiosa amb els seus nombrosos temples que acullen a un gran nombre de fidels seguidors.

Començarem amb la visita del monestir Wat Si Saket, el temple més antic i bonic de Vientiane, l’únic de la capital que va escapar a la destrucció de l’invasió siamesa del 1828 i que destaca pels milers d’estàtues de Buda del seu claustre. També veurem Wat Pra Keo, un temple que antigament custodiava la famosa estàtua del Buda Esmeralda, el qual s’ha traslladat a Bangkok, i on ara trobarem en un petit museu dedicat a l’art religiós budista de Laos.

La propera parada serà a That Luang on admirarem l’enorme estupa daurada que s’ha convertit en el  símbol nacional del país, de 46 metres d’alçada. Es creu que al seu interior es guarda una relíquia del mateix Buda i veurem el Patuxai,  que ens recordarà a l’Arc de Triomf de París.

Per acabar, pararem al monestir Wat Si Muang, el més actiu i important de Vientiane, un magnífic indret on podrem observar els rituals budistes dels creients i encara disposarem d’una mica de temps per entrar al centre de visitants COPE, un petit museu, modern i interactiu, on coneixerem una mica més sobre els efectes que va tenir la segona guerra indoxinesa sobre Laos.

Avui dinarem i soparem a restaurants locals. Allotjament

Volem fins a la ciutat cambodjana de Phnom Penh
Divendres, 4 de novembre

Esmorzar a l’hotel i a l’hora convinguda trasllat cap a l’aeroport per volar a Phnom Penh, la capital de Cambodja, una metròpolis desordenada i plena de contrasts, amb vibrants i acolorits mercats tradicionals, centres comercials, boutiques de disseny, viles franceses i cafès d’estil parisenc de l’època colonial. El nostre guia local ens rebrà i tot seguit ens traslladarem al nostre hotel.

Si el temps ens ho permet, encara podrem fer un petit passeig per la ciutat. Dinar i sopar en restaurants locals. Allotjament a l’hotel.

Visitem Phnom Penh
Dissabte, 5 de novembre

Esmorzar a l’hotel i sortida per descobrir els tresors que aquesta ciutat amaga!

Ens aproparem fins al Palau Reial i a la Pagoda de Plata.  El Palau, construït al segle XIX, és un complex emmurallat que destaca per les seves inclinades teulades daurades.  Tot i que està obert al públic, una part del recinte es troba tancada, ja que continua essent la residència oficial del rei de Cambodja.

Seguirem amb la visita de l’interessantíssim museu nacional que recull les millors mostres d’art jemer, principalment escultures, des de l’antiguitat fins a l’època moderna, el qual fa especial èmfasi en la civilització jemer d’Angkor. Dinar en un restaurant local.

A la tarda visitarem el museu Tuol Sleng per conèixer de prop el fosc període que va viure el país recentment. Per desgràcia, la dècada dels setanta serà recordada en la història de Cambodja com la de la barbàrie més gran succeïda al país, on van perdre la vida més de dos milions de persones, quasi una quarta part de la seva població a mans de l’estricte règim de Pol Pot.

A continuació, ens dirigirem fins al Wat Phnom, el temple que va fundar la ciutat, construït l’any 1373 i que amb els seus modestos 27 metres d’altura, és el punt més elevat de la ciutat.  Seguirem cap al mercat Tuol Tompong, més conegut com el mercat rus, el punt on ens hem de dirigir per trobar les millors gangues! Sota el seu sufocant sostre de metall trobarem un popurri d’articles d’artesania, falses antiguitats, mocadors de seda, i instruments musicals. Es tracta d’un dels principals mercats de la capital, on viurem l’ambient local i podrem fer algunes compres. Per acabar, visitarem el temple budista de Wat Ounalom, el més destacat de Phnom Penh.

Sopar a l’hotel i allotjament

Siem Reap i visitem Kampong Khleang
Diumenge, 6 de novembre

Esmorzar a l’hotel i a l’hora convinguda trasllat cap a l’aeroport per volar a Siem Reap, la porta d’entrada als meravellosos temples d’Angkor, un dels indrets més màgics del món.

En arribar, ens dirigirem cap a l’est de la ciutat per apropar-nos a l’assentament flotant més gran del llac Tonle Sap. Kampong Khleang ens permetrà viure una experiència genuïna, ja que de fet, és un indret poc freqüentat per turistes. Aquí hi viu una comunitat que viu únicament de la pesca, i és de fet el poblat flotant més autèntic, ja que aquí tot és flotant, des de l’escola fins a la benzinera.

Dinar en un restaurant local en ruta. Acabades totes les visites, ja serà hora d’anar cap a l’hotel. Sopar i allotjament

Els temples d'Angkor: Angkor Thom i Pre Rup
Dilluns, 7 de novembre

Esmorzar a l’hotel i dia dedicat a l’aventura de conèixer l’antiga capital del gran imperi jemer d’Ankor. Situat en una densa jungla en les caloroses i tranquil·les planes del nord-est de Cambodja, els seus impressionats temples ens transportaran a un encisador i misteriós món perdut de grandiositat i glòria.

Aquest paratge extraordinari és considerat per molts la vuitena meravella del món. Durant prop de sis segles, entre els anys 802 i 1432, esdevingué el cor polític i religiós del gran imperi Jemer, el qual s’estenia des del sud de la Xina fins a la badia de Bengala. Actualment, les restes del que fou una gran metròpolis comprenen una superfície de més de dos-cents quilòmetres quadrats i malgrat que les seves cases i magnífics palaus de fusta s’han perdut amb el pas del temps, l’impressionant conjunt de temples de pedra encara es mantenen en peu. Els pròxims dies visitarem, els monuments més importants de la regió, entre els quals destaquem l’increïble Angkor Wat, el complex religiós més gran del planeta.

Esmorzar a l’hotel i sortida cap a Angkor Thom,  fundada a finals del segle XII pel rei Jayavarman VII. Aquesta ciutat és notable per la seva mida i enginy arquitectònic i va ser la ciutat més gran de l’imperi. Està protegida per una muralla envoltada d’un ample fossar i al seu interior trobarem diverses ruïnes, de les quals la del Bayon és la més coneguda. Al llarg del matí farem una interessantíssima i intensa visita per conèixer a fons aquesta antiga ciutat. Primerament veurem el  Bayon, una de les estructures més extraordinàries de la ciutat. Es caracteritza per tenir una estructura piramidal que s’eleva a tres alçades i posseeix 54 torres amb més de 200 enormes i enigmàtiques cares de pedra, que gratament ens sorprendran. També veurem a la porta sud l’imponent pont flanquejat per estàtues de déus i dimonis, la terrassa dels elefants, la terrassa del rei leprós i les dotze torres idèntiques de Prasar Suor Prat.

Després de dinar, seguirem amb les visites dels temples més coneguts del segle XI, incloent-hi el temple Baphuon i Phimeanakas.

Finalment arribarem al temple de Pre Rup, des d’on veurem la posta de sol. Tornarem a Siem Reap, sopar a l’hotel i allotjament

Els temples: Angkor Wat, Banteay Srey i Ta Phrom
Dimarts, 8 de novembre

En llevarem ben d’hora i després d’esmorzar ens traslladarem fins a Angkor Wat, l’espectacular monument religiós conegut per ser el més gran del món. Aquest matí viurem un dels moments més especials del viatge en veure la sortida del sol!

A continuació, trasllat fins a la veïna Banteay Srei, per visitar el remot complex religiós, el nom del qual significa Ciutadella de les Dones. Està situat al peu del mont Kulen i és conegut pels exquisits detalls de les seves escultures. El tret principal de la construcció, pel qual es diferencia de la resta de temples, rau en el fet que la majoria de la seva superfície està detalladament decorada, i no és d’estranyar que sigui considerada una joia de l’art jemer.

També visitarem el temple Ta Phrom, el monument més evocador i misteriós de tots els complexos religiosos d’Angkor. Les restes de l’antic monestir budista consisteixen en una llarga cadena d’edificis d’una sola planta connectats per passatges i galeries. Ta Phrom es troba envoltat d’un imponent mur que no impedeix que la densa selva envaeixi l’espai. Quedarem fascinats per la fastuosa vegetació que creix i cobreix part dels seus edificis, fent que sigui un monument únic al món, i serà una de les experiències més gratificants de la nostra estada a Cambodja!

Abans de retornar a l’hotel encara tindrem temps de retornar a Angkor Wat, per visitar el símbol de la civilització jemer i de Cambodja. Aquest espectacular complex, construït al segle XII pel rei Suryavarman II, estava dedicat en el seu origen al déu Visnú. En el centre veurem com s’alça un temple amb cinc torres inspirat en la flor de lotus que representen el mont Meru, mític refugi dels déus hinduistes i centre de l’univers.

Dinarem en ruta en un restaurant local i ja de tornada a Siem Reap gaudirem d’un sopar de comiat mentre gaudim d’un espectacle de balls tradicionals

Tornada cap a Barcelona
Dimecres, 9 de novembre

Esmorzar a l’hotel i a l’hora convinguda trasllat cap a l’aeroport de Siem Reap, per volar cap a Barcelona via dues ciutats d’enllaç. Àpats a bord.

Arribada a Barcelona
Dijous, 10 de novembre

Arribada a l’aeroport de Barcelona. Després de recollir l’equipatge, l’autocar del Club del Viatger ens tornarà als mateixos punts de recollida del primer dia

En aquest viatge...

 • Trobada prèvia al viatge per conèixer els companys i rebre l’itinerari definitiu.
 • Guia acompanyant del Club del Viatger.
 • Recollida en autocar des dels diversos punts de recollida del Maresme, Vallès i Barcelona ciutat.
 • Vols Barcelona – Luang Prabang i Siem Reap – Barcelona, ambdós via dues ciutats d’enllaç.
 • Vol domèstic de Phnom Penh a Siem Reap
 • Autocar privat pel nostre grup durant tot el viatge.
 • Guia local castellanoparlant durant tot el recorregut.
 • 3 nits a l’hotel Avani+ de 5* o similar a Luang Prabang.
 • 1 nit a l’hotel Riverside Boutique Resort de 4* o similar a Vang Vieng
 • 1 nit a l’hotel Ansara Boutique 4* o similar a Vientiane.
 • 2 nits a l’hotel Palace Gate de 5* o similar a Phnom Penh.
 • 3 nits a l’hotel Lynnaya Urban Resort de 4* o similar a Siem Reap.
 • Esmorzar bufet diari.
 • Pensió Completa durant tot el viatge tal i com es detalla a l’itinerari.
 • Les visites especificades en el programa amb les entrades incloses.
 • Assegurança bàsica d’assistència durant el viatge
 • Qualsevol servei no especificat a l’itinerari
 • Visat d’entrada a Laos. Preu aprox. 35 dòlars
 • Visat d’entrada a Cambodja. Preu aprox. 36 dòlars
 • Les despeses de caire personal
 • Les begudes
 • Les propines
 • Assegurança de cancel·lació. Preu: 225 €

ASSEGURANCES BÀSIQUES I DE CANCEL·LACIÓ

ASSEGURANÇA DE CANCEL.LACIÓ I  D’ASSISTÈNCIA  RACE TRIP PLUS “OPCIONAL”

NO INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE.

Trobem les següents millores, dins dels 32 supòsits inclosos en la pòlissa.

ABANS DEL VIATGE:

Podrà recuperar els diners del viatge:

 • Si ha de cancel·lar per una malaltia greu
 • A més dels 26 supòsits que trobareu inclosos en la pòlissa.
 • No cobreix la cancel·lació per malaltia preexistent

Aquesta assegurança no te cobertures per Covid-19. Es per aquesta raó que complementem l’assegurança amb la contractació de la pòlissa RACE TRIP COVID que us permetrà recuperar fins a 5.000 EU en cas que contraieu Covid-19 abans de viatjar i us ofereix prestació sanitària en destí amb un màxim de 50.000 EU.

 

Exclusió important per part de l’assegurança:

 • No cobreix en cas que es tornin a decretar quarantenes obligades o estat d’alarma amb tancaments de fronteres.

 

 

ASSISTÈNCIA AXA BASIC PLUS – INCLOSA EN EL PREU DEL VIATGE

No inclou cancel·lació

 • Si durant el viatge té símptomes de Covid-19, queda inclosa l’assistència mèdica amb un límit fins a 3.600 € (tes mil sis-cents euros) com qualsevol malaltia greu.

Estarem encantats de fer-vos arribar el document complet de les pòlisses per poder comprovar totes les seves cobertures, inclusions i exclusions.

INCLUSIÓ IMPORTANT PER PART DEL CLUB DEL VIATGER EN TEMPS DE LA COVID-19:

 • En el cas que ens veiéssim obligats a cancel·lar el viatge per motius d’estat d’alarma amb confinament a la nostra comunitat o  a la de destinació, El Club del Viatger s’ocupa del reemborsament  total del import del viatge.

Documents de la pòlissa